Şimdi Ara

The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023} (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.069
Cevap
57
Favori
121.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam Haziran ayında çıkarmaları mantıklı olmazdı. Firmalar oyun çıkardıkları dönemde çıkar çıkmaz çok kişi tarafından oynanmasını isterler. O sebeple aynı dönemde başka büyük proje çıkacak mı ona göre hesap yapıp oyun çıkarırlar. Bunu film ve dizi yapımcıları bile yapıyorlar.

Haziran ayında Blizzard'ın Diablo 4 oyunu çıkacak. Tüm ilgili o oyun üzerine çekecek. Çoğu kişi onu oynarken The Last of Us Part I üzerine ilgi ve yoğunlaşma olmazdı. İki oyun aynı tür değil ama sonuçta ikisi de üzerlerine ilgi çekecek iki oyun. The Last of Us Part I satın alıp oynayan kesimin bir kısmı da yaz aylarında vaktinin çoğunu Diablo 4 ile geçirecek.

• ssd de 150 GB boş alan var. gölgelendirmeler oluşturuluyor kısmında %30 da hata verdi bellekte yer açın diye. ne biçim bi iş anlamadım.

• kingofbet K kullanıcısına yanıt

Sanal belleği 16gb yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl ve nereden yapacağım

• Hiç umudum yok ama benim gibi haswell bir i5 ve r9 380 gibi bir kartla oyunu oynamayı deneyen var mı? 12 de ram var.  

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

hiç bulaşma

Bulaşamazsın hocam zaten ram 16 gb altı ise direk oyun açılmıyor ramini yükselt diyor

12 GB Ram yetmez ayrıca oyun açıklanan sistem özelliklerine göre AMD Radeon RX 470 (4 GB), AMD Radeon RX 6500 XT (4 GB), NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB), NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (4 GB) ekran kartları istemesine rağmen bu kartlar bile oyunu oynamak imkansız haldeyken senin o Ram bile yetseydi bile o ekran kartın oyunu açamaz

• Ara ara takılma,Ara sıra düşük FPS,Çökme felan sonunda bitirdim oyunu ve muazzamdı.Gerçekten çok etileyici bir oyundu.Daha önce hiç videosunu felan izlemedim bir gün oynarım diye ve baya etkilendim.Umarım 2.oyun kısa sürede gelir.

• ProStr33t P kullanıcısına yanıt

Rami yükseltse bile açamaz zaten o ekran kartıyla. Oyunu desteklemeyen ekran kartıyla açmaya kalkarsan anında ekran kartınız desteklemiyor başka ekran kartıyla deneyin şeklinde uyarı veriyor ve oyun açılmıyor.

Youtube da video gördüm. Adamın biri oyunu desteklemeyen bir kartlar açmaya kalkıştığında daha masaüstündeyken ufak bir pencere çıkıyor bu ekran kartı yetersiz diyen ve oyun hiç açılmıyor.

Benim 1050 GTX destekliyor ama 4GB VRam yüzünden VRam tüketimi %123 olacağı için ben oyunu oynamadım.

Sanal bellek arttırma diye aratın.

• cpu sıcaklığının 90/95 derecelerde gezmesi işlemciye zarar verir mi

• 14 saatte ana hikaye bitti. Sırada dlc var onu da bu akşam bitireceğim aksilik olmazsa.

10 yıl aradan sonra oynamak müthiş hissettirdi. Dizinin ne kadar dandik olduğu da ayyuka çıktı tekrardan oynayınca.

• oyun bende en düşük 130 fps veriyor "1080p" dlls kapalı.tüm ayarlar ultra.

monitör zaten 144 hz oyun yağ gibi akıyor, tabi sistemden kaynaklı.

13600k

rtx 4070ti

32 gb ddr5 6000 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akibeel -- 1 Nisan 2023; 20:26:48 >
  • Bu son nvidia güncellemesindeki notu daha yeni gördüm

Open issues :

[The Last of Us Part 1] Game may randomly crash during gameplay on GeForce RTX 30 series GPUs [4031676]

Herhalde bundan yiyorum crash. Medium textura'da bile crash yediğim oluyor vram kullanımı 7gb aşmıyorken. Medium texturada'da bok gibi gözüküyor zaten oynamam o şekilde. Asıl Nvidia güncelleme yayınlasın.

Masaüstü bilgisayar mı yoksa dizüstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz. Masaüstü bilgisayarlar da 90/95 derece pek sağlıklı değil diye hatırlıyorum. Dizüstü ise normal sayılır çünkü dizüstü bilgisayarlar oyunlar sırasında bu dereceleri genelde görür. Bir de yapısal olarak farklar olduğu için dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara oranla daha yüksek sıcaklıklara dayanacak mimarı yapıda olmaktalar.

• ozr2pkr kullanıcısına yanıt

Yıllardır psx serileri ve pc de oldu elimde. Şu 30 fps saçmalığı konsolda var. Tamam oyunlar artık 60 fps çıkıyor ama kırpılmış grafiklerle. Altı üstü bir sorunlu oyun diye çok büyütmemek lazım. Düzelecek inşallah .Sony ve ND bu işi çözerler. Pcden grafik ayarı yapıp 3090 ile native 4k oynamak gibisi var mıdır? Bakın ps5im de var.Rx 6700 ve rtx 3060lı kasalar da var. İyi grafiği her zaman konsola tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 1 Nisan 2023; 21:24:36 >
  • Arkadaşlar oynayacak arkadaşlara benim gibi 1 hafta daha beklemenizi tavsiye ederim oyuna 2 güncelleme daha gelecekmiş bu salı ve bu hafta içinde oyun rayına o vakit oturur işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

masaüstü hocam. shader yukleme ekranında cpu sıcaklığı 95 lere kadar fırlıyor

Normal değil. Almanızın üzerinden belli bir vakit geçmişse termal bakımlarını yapın.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.