The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023} (103. sayfa)
1 Mobil
-
-
oyunu indirirken bi foruma bakayım dedim üst yorum güldürdü hoşgeldim aranıza, ps4 versiyonunu bile oynamamıştım galiba ps3 versiyonundan buna geçince baya bi atlama olacak gibi
_____________________________ -
Yaklaşık 5 saat oynadım oyunu. İlk girişte gölgelendirme yapması uzun sürdü yine. Stalker 2 ve bu oyunun kaderi bu herhalde. Bakalım yarın falan tekrar yapacak mı. 5 saatlik oyun süresinde 2 kez oyundan attı. Steam Arayüzünü sık sık kullanmama bağladım durumu. Bu arada fps oldukça dalgalı, DLSS açmadan oynuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 17 Mart 2025; 18:59:22 >_____________________________ -
Oyunu PC çıkışından yaklaşık 2 yıl sonra tekrardan bitirdim. Bu oyundaki PC performansı nedeniyle emektar GTX 980'imi emekli etmiş ve RTX 4080'li sistem kurmuştum. Hoş, performans sorunları sadece PC kaynaklı değildi, oyun en kötü Sony portu falan olabilir. Her neyse; Hem ikinci oyunun PC çıkışının şerefine, hem de güncel bir sistem ile başarımlarını tamamlamak adına oyunu bitirmiş oldum.
Oyundaki toplam sürem de 68 saat oldu.
Oyunun optimizasyonu toparlamış görünmekle beraber hala dalgalı bir fps yapısına sahip. 2 yıllık sürede bu durumun da düzeltilmesini beklerdim açıkçası. Horizon Zero Dawn en azından bu durumdan kurtulmuştu. En büyük sorun olan anlık droplar ise pek yaşanmaz olmuş. Çıktığı dönemde olan bir hatanın ise hala devam ettiğini görmek bayağı şaşırttı. Xbox Controller ile oynayanlar hatırlayacaktır, LS RS tuşları L3 R3 olarak port edilmişti. Bu hata hala devam ediyor.
Benim gibi uzun süre sonra oyuna dönecek olanlara ise kötü haber : İlk girişteki Gölgelendirme olayı devam ediyor. Ve işlem süresinde de pek eksilme olmamış gibi. 4 günde oyunu bitirdim ve şansıma oyuna, ekran kartına veya sisteme her hangi bir güncelleme gelmediği için tek gölgelendirme beklemesiyle oyunu oynamış oldum.
Stalker 2 güncelleme olsun/olmasın her oyuna girişte yapıyordu bu mereti ama oldukça kısa sürüyordu. 50-100gb güncelleme gelmesi kesildiğinde ona da sıra gelecek yine.
Oyunun grafikleri(optimizasyon kaynaklı büyük ihtimal) ile ilgili yeni bir şikayetim de oldu. Bu durumu ilk oyunu bitirdiğimde yaşadığımı hatırlamıyorum. Oyunun animasyonlarında, normal oynanış veya script bazlı sahnelerde karakterlerde hafiften bir silikleşme efekti oluyor. Durumu biraz uçuk bir benzetme ile anlatayım. Spider-Man No Way Home filminde Dr. Strange Spider Man'i yakalayıp ruhunu dışarı attığı sahne gibi bir silikleşme oluyor oyunda da.
Bu durum genelde diğer karakter bizden biraz daha uzak olduğunda oluyor. Resident Evil Remake'lerinde uzaktaki zombi animasyonlarının 5-10fps görünmesi gibi.Son olarak oyunu överek sözlerimi noktalayayım. Oyunun vurucu sahnelerinde yine gözlerim doldu. Oyun Dünyasının en iyi oyunları arasında yer alan şahane bir yapım. Çocuk sahibi olan, kardeşi olan herkesin kesinlikle oynaması gereken bir oyun. Hikayesi, oynanışı, gore seviyesi
ve müzikleri ile kusursuz bir eser. İkinci oyunda büyük ihtimal hikaye olarak hayal kırıklığı yaşayacağım ama yine de keyifle oynayacağıma eminim. En merak ettiğim kısım da RDR 2 ile kıyaslanan animasyon kalitesini tecrübe etmek olacak. Bu gazla dizinin ikinci sezon öncesi birde ilk sezonunu yine izlerim kesin.
Edit : Yazmayı unutmuşum. Days Gone bildiğiniz combatı komple Last of Us'dan almış görünüyor. Hem melee dövüş, hem de silahlı combat olarak. Oyun motorları aynı değil bildiğim kadarıyla fakat assetler inanılmaz birbirine benziyor. Sanırım bir Sony dayanışması olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 22 Mart 2025; 23:38:39 >_____________________________
-
İki akşamda 5 saat kadar oynayıp Bill'in mekanına geldim. Biraz dip köşe oynamaya gayret ediyorum ağırdan alarak. Zor modda başladım ancak sinir olup normal moda aldım. Allahtan afetzede mi nedir o en zor modda başlamamışım, onda zorluk düşürme yokmuş. Oyun bildiğim hatırladığım oyun ancak üçüncü kez oynarken ufaktan bir hani sıkmaya başladı demeyeyim de ne olacağını bildiğiniz için o büyüsü bozulmuş. Umarım Part 2 için benzer duygular içerisine girmem.
Bu arada crash yedi ultra ayarlarda, 90 fps falan alıyordum ama memory leak mi ne oldu bilmiyorum crash yedi, high yaptım da rahatladı. Oyun çıktığında herkes şikayetçiydi de ben fps, 60'a kilitleyip oynamış ve insanlara oyunun optimizesi gayet iyi falan demiştim ama belli ki problemli bir portmuş sahiden ve hala da düzelmemiş. Neyse oyun her türlü iyi görünüyor zaten.
_____________________________ Bilincin her türlüsü hastalıktır. -
Left Behind dahil 18 gibi bir süreyle bitirdim. Acele etmedim kesinlikle ama yine de fazla uzun sürmedi. 2. oyun bitmek bilmediği için bu oyun da aklımda daha uzun kalmış.
Harika bir oyun. Üzerine fazlaca yazıp çizmeye gerek yok. Mevsimler üzerinden geçen epizodik anlatımı falan şahane. Kış mevsimi özellikle, hele Nolan North'un seslendirdiği David karakterinin o kestirilemez tekinsizliği. Çok şaşırmıştım David ile Nathan Drake'i aynı kişinin seslendirdiğini öğrendiğimde.
Zamanında Ps3 üzerinden oynayabilen şanslı azınlıktan biri de bendim. Yarattığı depremi dün gibi hatırlıyorum. Oyun dünyası için çağ açıp çağ kapatan oyunlardan biri. Remake de gerekliydi. Keşke her oyunun bu şekilde remakei olsa. Bazı oyunların çıktığı jenerasyona hapsolması insanlık suçu çünkü.
Hocam ben sonradan değiştiririm diye afetzede başlamıştım, kongre merkezine geldim ileride çok zorlaşacaksa bir alt zorluk ile baştan mı baslasam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ msi z170a gaming m3, i5 6600k 3.5, Asus directCU II 7870 2 GB, 8 GB DDR4(2400mhz), 120 GB SSD Kingstone 2 TB HDD Steam İd : ordic1 (CS:GO, AA:Proving Grounds, Dying Light, Dirt Rally) Origin İd : ordic_TR (Battlefield 4, 3) SATILIK : Note 4 (N910c) -
Valla ne desem yalan olur ben afetzedede oynamadığım için çıldırtıcı bir zorluğa erişiyor mu ileriki bölümler bilemiyorum ama bana kalırsa afetzede zorluğunda zorluğu sonradan değiştirmek mümkün olmadığı için bile bir alt zorlukta başlanılabilir. Oyunu bir süre sonra yeniden new game plus yaparken bu kez afetzede modunda oynarsınız içinizde ukde kalırsa.
Hacam bir belaya düştük. Afetzede modunda spor salonundaki şişmanı elimdeki cephane ile öldüremedim tekrar tekrar denedim. Bill'in yardımı ve gelen zombilerin verdiği ekstra cephane ile çok zor da olsa öldürdüm. Sağlık, cephane hiç bir şey vermiyor. Üstelik çoğu zombiyi askeri öldürmeden geçiyorum ama cephane yine yetmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ msi z170a gaming m3, i5 6600k 3.5, Asus directCU II 7870 2 GB, 8 GB DDR4(2400mhz), 120 GB SSD Kingstone 2 TB HDD Steam İd : ordic1 (CS:GO, AA:Proving Grounds, Dying Light, Dirt Rally) Origin İd : ordic_TR (Battlefield 4, 3) SATILIK : Note 4 (N910c) -
Durduk yere basina is acmissin. Keske baslamadan detaylica baksaydin zorluk sonradan degismez yaziyordu uyariyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bilincin her türlüsü hastalıktır. -
Bu bir stealth oyunu değil ki, bence afetzede seviyesinde oynamak eziyetten başka değil, ps4te oynarken yıllar önce denemiştim ben oyun çok ilerlemeden bir yerde hiçbir şekilde geçemedim, sonra bırakmıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam daha önce bir alt Zor modda bir miktar ilerlemiştim. O zaman şişmanı ilk seferde geçebilmiştim. Yeni ekran kartı için temiz kurulum olsun diye format attım, bu seferde epic'in save dosyaları uçtu. Yeni baştan başlarken bu sefer afetzede açayım dedim keşke demeseymişim. Galiba bir alt zorluk seviyesinde yeniden baştan alacağım. Her eventi 20 kere ölmeden gecmiyorum, oynarken hissettiğim gerilimi arttırmasını sevdim biraz ama ileride takılıp kalmak da var.
Oyuna yeni başladım da silah kullanımı biraz garip geldi bana. Nişan alınca sanki fareye lag giriyormuş hissi oluyor. Kamerayı normal çevirmede sıkıntı yok ama nişan alınca seri şekilde oynatamıyorum. Bir de yüksek ayarlarda 150-200 FPS olmasına rağmen bazı yerlerde kısa süreli düşüş hissediliyor. Bunları çözmenin bir yolu var mıdır?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çözüm yolu yok malesef ekran kartı bellek kullanımı sorunu var oyunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çok rahatsız etmiyor da işte genelde FPS oynadığım için nişanı direkt hedefe almaya alıştım o yüzden bunda da yapamayınca çatışma sahneleri biraz uğraşlı geçiyor. İdare edeceğim mecbur 😁 Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada oyunu afetzede zorluk ayarında bitirdim. Kolay olmadı ama eğlenceliydi, gerilim daha yüksekti. Çoğu düşmanı boğarak öldürdüm ya da saklanarak etraflarından dolaştım. Oyunun büyük kısmını çömelerek ilerledim.
Oyun sürekli çöküyor. dodirepack fitgirl steamgg hangisinden indirirsem indireyim belirli bir zaman sonra oyun çöküyor. Denemediğim ayar kalmadı crakcli kullanıyorum. Şuan oyunun son sürümü yüklü fakat belirli bir zaman geçtikten sonra yine çöküyor. Vulkan mod denedim ama hata veriyor. Ekran kartım RX 5700XT bunun için bir çözüm yok mu ?
Bilgisayarın rami yetmiyordur. Sanal belleği artır.
_____________________________ Başka yerde arama. Bak göğsümde izin var. -
16 GB 3733 Mhz ram var. 16 GB ram bu zamana kadar hiçbir oyunda yetmediği olmadı. 1080p high medium farketmez hepsinde sorun yaşadım.
Ben de 16 GB ramle bitirmiştim ama sanal bellek yetmediği oluyor konsol portu oyunlarda. Afterburner ile değerleri izleyip oyna hocam vram ya da ram tüketimi ne görünüyor mesela
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ 
İyiler ilk görüşte tanınmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı