Şimdi Ara

THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (982. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.343
Cevap
140
Favori
1.207.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eline sağlık hocam ne kusuru. Amacımız insanlara yardım etmek :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • joof kullanıcısına yanıt

Hocam levy ile abby hastaneye giderken orda kısa da olsa bilgiler veriyor. Aslında bu kadının kuralları iyiyken o öldukten sonra kuralları kafalarına göre değiştirdiklerini felan söylüyor. Ben şey diyordum joel’un eşi çıkarsa o kadın müthiş olur diye ama olmadı :(

• KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt
    Herkes kötülesin demiyorum tabii ki, oyunu beğenenler olabilir, düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama yayıncıların olayı çok farklı. Onlar da senin benim gibi insanlar, her şeyiyle değendirip beğenenler olabilir ama çoğunluğu daha çok negatif bir şey söylemekten kaçınıyor. İncelemelere bakıyorsun hepsi övmüş oyunu. Dünyada bu kadar beğenilmeyen oyunu hepsinin övmesi garip değil mi? Aynı metacritic puanları gibi. Muhtemelen Onlar da beklemiyordu bu kadar eleştirilmesini. Last of Us da çok büyük bir marka olduğu için kötü bir şey desen büyük tepki çekebilirsin.

Mesela Dost ve Dunkey ilk oyunu sevmediklerini söylemişlerdi, sadece kendi fikirlerini belirtmelerine rağmen sağlam linç yediler nasıl sevmezsin diyerek. Dunkey bunun üzerine oyunu tekrar oynayıp oyunu beğendiğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 26 Haziran 2020; 13:19:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tospik kullanıcısına yanıt

evet sadece o minik anektod var. prophet ölünce tarikatın kalanları kuralları kendilerine göre yorumlamışlar hatta çocuklarla evlenmeye başlamışlar falan ..sadece bu kadar.
    İçi boş bir oluşum hiç bir şekilde hikayesi işlenmedi. yara ve kardeşinin sıkıcı ve uzun yolcuklarını bu kadar anlatacaklarına bu tarikatın biraz köklerine inmeleri gerekirdi
  • Hocam dost demeyin ilk oyunu çok saçma nedenlerden gömüyorki resmen tepki çekmek için yapıyor . Ben olsam bende yollamam oyun felan bu adama bir tane tutarlı açıklaması yok last of us 1 incelemesinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joof

Seraphities hakkındaki görüşleriniz nedir hocam. Bu oyunda ilk defa karşımıza böyle bir grup çıkıyor. İşte bir çeşit bağnaz bir tarikat. Bir de prophetleri var bunların sağda solda resimlerini falan gördüğümüz kadın. Bu kadının hikayesi neden hiç işlenmedi? Bu tarikatı nasıl kurdu ? kendi mi kurdu? nasıl oluştu bu grup? Bu kadına sonradan ne oldu ? Oyun bize diyor ki bak böyle de bir grup var eee var tamam da nerede bunun hikayesi ?

O kadın kuruyor muhtemelen bu grubu, çünkü Şehit kapısındaki bir not da, Abby, Isaac'e sitem ederek "sıradan bir kadını tanrıya dönüştürdün" gibi bir söylemde bulunuyor. O kadının işin başında WLF'de olma ihtimali ama sonra Isaac'in yaptıklarını doğru bulmayıp ayrılmayı seçmiş olması bana çok olası geliyor. Çünkü Lev de, peygamberlerinin yazdığı kitapta şiddet yok, fakat tüm bu şiddet o öldükten sonra gerçekleşiyor diyor. Hatta bir notta da bir süre sonra WLF'den ayrılıp Seraphite'lara katılmak isteyenlerin kabul edildiği ve o kişilerin ateşli silah kullanmalarına izin verildiği yazıyor. O küçük kızlarla evlenme geleneğini başlatan o ihtiyar heyeti, işlerin çirkinleşmesine sebep oldu gibi gözüküyor. Tabii tüm yaşananlara ayrıntılı bir şekilde anlatmak yerine, parça parça gösterip, işleri biraz da oyuncunun hayal gücüne de bırakmışlar gibi duruyor.

• Oyun için Metacritic'te düşük puan verilemediğini biliyorsunuz öyle değil mi? Yalnızca 8+ üzeri puanlara izin veriyor sistem, diğerlerine hata veriyor. Denemek serbest, 4 gündür uğraşıyorum. En sonunda 9 puan verip gönderdim, sonra 3 puana çevirdim yorumumu. Başka türlü imkansız negatif yorum yollamak, bu kadar yanlı ve sistematik bir iş yapılması hem Sony hem de ND'ye karşı olan güvenimi yerle bir etti. Donanım olarak evimde 7'den fazla Sony ürünü vardır. Televizyonundan tutun, Soundbar, kulaklık neredeyse her şey Sony, ama o kadar irrite ediyor ki beni "Yeni Sony", her şeyi satıp başka markaya geçesim var.

Ayrıca Metacritic incelemelerine yapılan kelime analizi sonrasında, 10 puanlık incelemelerin 0 puanlık incelemelere göre yüksek olasılıkla bot olduğu sonucu çıkmış. Buyrun inceleyebilirsiniz. Tık

• Blackworms kullanıcısına yanıt
    0 verenler bot veya oyunu oynayamadigi için 0 veriyor.
    Bu arada metacriticte bakarsanız pozitif yorum yapıp spoiler diye isaretleyenlerde dahi oyunla ilgili yorum yok. Ya sözde haterlara laf atıyor ya naughty dog övüyor. Oyunu cidden sevenlere lafım yok ama hayatsiz şekilde ben böyle bir hikaye istemedim ama naughty dog bunu yapmak istemiş böyle yapmış diye savunanlar var. Daha kendi fikrini belirtmekten aciz çoluk çocuk. Böyle fanları sömürmekte haklı naughty dog yapacak bir şey yok.

• Oyun çıkmadan önce ne sızıntıları izledim ne gameplayleri izledim söylentilere gram kulak asıp hypeımı düşürmedim. Fakat şuan oyunda 20 saat harcamış bulunmaktayım ve söylentilerin hepsi malesefki gerçekmiş. Hikaye o kadar duygusuz ki hiç bir şey hissettirmiyor boş boş oynuyorsunuz resmen. İlk last us’da oyunu kapatmamak için elimden geleni yapıyordum kapatmaya kıyamıyordum ama bu oyun öyle kopuk duygusuz bi hal almış ki gram zevk almadım. Ordan oraya ordan oraya ordan oraya. Valla büyük hayal kırıklığına uğradım cidden oyuna giresim bile gelmiyor. Oyunda dün oynadığınız yeri bile hatırlamıyorsunuz bazen o kadar kopuk bir hikaye ki. Bitirmeye kıyamam diye düşündüğüm oyun artık bitse diye uğraşıyorum

• Bukullanıcıadıuygunmu B kullanıcısına yanıt
    0 da 10 da botlarla dolu aslında. İkisi de dikkate alınmayacak kategori benim gözümde. Düzgün yorum yapanlar çok çok fazla negatif yorumlarda, pozitif yorumlarda da illa ki var fakat genelde kullanılan tabir hep aynı: "Masterpiece, Naughty Dog did it again, hit it out of the park..." Ben adam akıllı uzun uzadıya yazılan incelemelerin hepsini negatiflerde gördüm. Ederi 5-6 arasıdır oyunun -ki onu da zaten bu teknik kapasiteyle almaması imkansız. Orada dengelenecektir illa ki, ama Metacritic'in engellemesi maalesef irrite edici.
  • İlk oyunda da hissettiğim sanki bir filmin içindeymişim havası, bu oyunda da net şekilde var. TR dublaj konusunda, çekincelerim vardı fakat dublaj çok güzel kotarılmış. Sinema/dizi havasını daha fazla güçlendirmiş gibi geldi...

Oynanış dinamikleri ve yapısı gerçekten temaya uyuyor, zorluk derecesinden bağımsız olarak düşmanla bodoslama aksiyona girilmiyor, küçük çaplı stratejiler belirlenmeden ilerlemek zorlaştırılmış. Dünyasında İlerleyiş yapısı geniş koridorlarda gitmek gibi fakat aksiyona girdiğimiz bölgelerde koridorlar büyüyor. İlk oyunun teknik ve mekanik yapısı geliştirilmiş hali gibi...

Teknik yapının gelişmesi bence sinematik tarafını çok yukarıya çekmiş...

Hikaye konusu çok göreceli arkadaşlar, spoiler olmadan izah etmek zor o sebeple pas geçiyorum.

Bu tarz oyunlar piyasada gerçekten az ve 7 8 yıldan aşağı yenisi gelmiyor, oyunu gömecek kadar sıkıntılı tarafları yok.

Son olarak rdr2 ile görsel kıyaslama konusuna değinmek istiyorum, RDR2 devasa bir haritada harika bir işçilik yapmıştı fakat tlou 2 harita olarak çok kısıtlı bölgelere sahip, kısıtlı bölgelerde harika iş çıkartmışlar lakin RDR-2'nin mevcut nesilde teknik olarak üzerine çıkan göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Targaryen96

Herkes kötülesin demiyorum tabii ki, oyunu beğenenler olabilir, düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama yayıncıların olayı çok farklı. Onlar da senin benim gibi insanlar, her şeyiyle değendirip beğenenler olabilir ama çoğunluğu daha çok negatif bir şey söylemekten kaçınıyor. İncelemelere bakıyorsun hepsi övmüş oyunu. Dünyada bu kadar beğenilmeyen oyunu hepsinin övmesi garip değil mi? Aynı metacritic puanları gibi. Muhtemelen Onlar da beklemiyordu bu kadar eleştirilmesini. Last of Us da çok büyük bir marka olduğu için kötü bir şey desen büyük tepki çekebilirsin.

Mesela Dost ve Dunkey ilk oyunu sevmediklerini söylemişlerdi, sadece kendi fikirlerini belirtmelerine rağmen sağlam linç yediler nasıl sevmezsin diyerek. Dunkey bunun üzerine oyunu tekrar oynayıp oyunu beğendiğini söyledi.
    Dost beğendiğini ama o kadar beğenmediğini abartıldığını söylüyordu.Sırf bundan dolayı için adamı hater ilan ettiler.Açıkça baskı kuruluyor

An itibariyle redditte oyunu süngerbobun yeni oyunuyla kıyaslıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 26 Haziran 2020; 14:57:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

0 da 10 da botlarla dolu aslında. İkisi de dikkate alınmayacak kategori benim gözümde. Düzgün yorum yapanlar çok çok fazla negatif yorumlarda, pozitif yorumlarda da illa ki var fakat genelde kullanılan tabir hep aynı: "Masterpiece, Naughty Dog did it again, hit it out of the park..." Ben adam akıllı uzun uzadıya yazılan incelemelerin hepsini negatiflerde gördüm. Ederi 5-6 arasıdır oyunun -ki onu da zaten bu teknik kapasiteyle almaması imkansız. Orada dengelenecektir illa ki, ama Metacritic'in engellemesi maalesef irrite edici.
    Engellemek yerine bomb reviewleri belli edecek sistemler geliştirilebilirdi.Steamdan ders alabilirlerdi
  • Arkds dahala ne ti anlamiyorsunuz
    Adam inceki adamin yaptigi herseyi bozmak icin bu yolu secmis acik ve net ..bu oyun intikam hikayesi degil ve bagisiklikla ilgili herseyi gomdu gitti herseyi yarim birakti buna iyi senaryo diyorsaniz biz ne desek bos 2 grafik gordunuz diye oyunu ilah yaptiniz

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Hangi subredditte hocam? r/thelastofus'ta 2. oyuna kötü bir şey söyleyince hemen eksiliyorlar nedense. r/thastofus2'de ise tam tersi. r/ps4'te de eskiliyorlar ama öğrendim ki orada hangi oyun olursa olsun negatif bir şey söyleyince eksi yağmuruna tutuyorlarmış.

• The Last of Us : Part 2 "4 Milyon'dan fazla Satmış"

Çeviridir:

The Last of Us Bölüm II'nin Direktörü Neil Druckmann bu mesajı hepinizle paylaşmak istedi:

The Last of Us Part II'yi oynayan ve deneyimlerini geçen hafta bizimle paylaşan dünya çapında milyonlarca hayrana çok minnettarız. Zor temalarla ilgilenen ve beklenmedik şekillerde size meydan okuyacak yeni bir tür hikaye anlatmaya başladık. Deneyimin bu kadar çoğunuzla nasıl yankılandığını duymak ve ortaya çıkardığı düşünceli tartışma türlerine tanık olmak inanılmazdı. Ayrıca muhteşem Fotoğraf Modu çekimleriniz, çene bırakan oyun GIF'leriniz veya Ellie'nin gitarını kullanarak kaydettiğiniz şarkılar olsun, yaratıcılığınızdan çok ilham aldık.

Sonuncu Bölüm II, Yaramaz Köpek'teki yüzlerce yetenekli ve tutkulu geliştiricinin çabaları sayesinde mümkün oldu. Oynayan insanlar tarafından yansıtılan aynı tutkuyu görmekten daha büyük bir onur hayal edemeyiz. Bu inanılmaz dönüm noktasına ulaşmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

Kaynak :https://blog.playstation.com/2020/06/26/the-last-of-us-part-ii-sells-more-than-4-million-copies/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 26 Haziran 2020; 15:5:56 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Dost’un ne dediği de çok önemli zaten değil mi, adam otorite sonuçta aynı şeyleri bioshock infinite ve zelda:botw için de söyledi. Adam zevksizlikte bir marka haline gelmiş.

Reddit’de yakında tetris’le falan da karıştırırlar:d sonra troll deyince kızıyorsunuz oyuna baştan beri sırf senaryo onların istediği gibi olmadığı için çöp, leş diye saldıran trol ordusu var her yerde.

• r/thelastofus'ta bir şey yazamazsın, modları Gestapo gibidir anında banlıyorlar. Öyle de ezikler. Paragraflarca yazılar gördüm, o kadar mantıklı açıklamalar var, direkt kaldırmışlar konuyu. r/PS4 da aynı şekilde, hiçbir eleştiri kabul etmez.

r/thelastofus2 ise r/freefolk gibi çıktı yola, şimdiden 26K üyeye sahip. Daha da çoğalacaktır ileride zira hem pozitif yorumlara izin veriyorlar hem de dalga geçiyorlar. Her türden insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Targaryen96

Hangi subredditte hocam? r/thelastofus'ta 2. oyuna kötü bir şey söyleyince hemen eksiliyorlar nedense. r/thastofus2'de ise tam tersi. r/ps4'te de eskiliyorlar ama öğrendim ki orada hangi oyun olursa olsun negatif bir şey söyleyince eksi yağmuruna tutuyorlarmış.
    Hangisinde olabilir sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon

Dost’un ne dediği de çok önemli zaten değil mi, adam otorite sonuçta aynı şeyleri bioshock infinite ve zelda:botw için de söyledi. Adam zevksizlikte bir marka haline gelmiş.

Reddit’de yakında tetris’le falan da karıştırırlar:d sonra troll deyince kızıyorsunuz oyuna baştan beri sırf senaryo onların istediği gibi olmadığı için çöp, leş diye saldıran trol ordusu var her yerde.
    Önemli demedim.Takipçileri adamı yanlış yorumlayıp gereksiz çıkışıyorlar dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 26 Haziran 2020; 15:9:14 >
  • 
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.