Şimdi Ara

The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
863
Cevap
27
Favori
38.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Reis o açıdan bakarsan John Wick ölen köpeği için katliam yapıyor o açıdan bakarsan bütün oyunlar diziler filmler saçma gelir The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 1 Mayıs 2025; 20:56:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu 35. saatte bitirdim.

Olumlu Kısımlar:

1. Grafikler ve çevre tasarımı mükemmel. Daha iyisini görmedim. Terk edilmiş ve yıkılmış bir dünya bundan iyi anlatılamazdı. Film gibi bir oyundu.
    2. Atmosfer olağanüstü. Oyun bir 30 saat daha sürse zevkle oynardım.
    3. Oynanış ve mekanikler kusursuza yakın.
    4. Türkçe dublaj oyuna çok farklı bir hava katmış. Çok beğendim.
    5. At sürüşü mükemmeldi.
    6. Animasyonlar üzerinde çok çalışılmış.

Olumsuz Kısımlar:

1. Hikayeyi sevmedim. Abby ile oynadığımız bölümler çok uzatılmış. Bir ara konuyu unuttum.
    2. Abby ile küçük çocuğun birden samimi olması mantıktan çok uzak.
    3. Düşmanların hepsi keskin nişancı gibi. Attıklarını vuruyorlar. Herkes Polat Alemdar kadar keskin nişancı. Bu mantık dışı.

Hikayeyi sevmedim ama bu oyun yine de 10 puanı hak ediyor. Mükemmel bir deneyimdi. Sony çok çalışmış. Böyle bir şaheser 10 yılda bir gelir. Oynayın, oynattırın.

The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

• Master Willem kullanıcısına yanıt

resmi satış fiyatın üstünde satıyor

• Master Willem kullanıcısına yanıt

Last of Us da olsa o fiyat o dualsense e verilmez, en azından düzgün fiyat olarak 5000 TL civarlarında olsaydı düşünülebilirdi. Bu firmanın yaptığı fırsatçılık

• LuqueTr kullanıcısına yanıt

farketmez hocam 1-2 ay içinde 10 bin üstüne çıkar fiyatı. daha önce çok koleksiyon parçası kaçırdım bu şekilde. artık bunuda almış bulundum. god of war dualsense çıktığında 1250 tl çok demişlerdi. şimdi bulabiliyorsanız alın o fiyata:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Willem -- 4 Mayıs 2025; 15:31:19 >
  • Or-Chan O kullanıcısına yanıt

fiyat çok yüksek hocam o doğru. ama tlou fanı olarak almış bulundum. koleksiyon olarak durur evde.

• Bu amazondaki satıcı şaşırmış..
    Gamingtr,itopya ve overgame de 5199tl den stok açılıyor ara ara kontrol edip bunlardan almak daha mantıklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunu PC de 2k ultra ayalarda bitirdim, yıllarca hakkını yemişim kesinlikle.

Kusursuza yakın bir oyundu , tek sıkıntı sjw 'nin suyunu çıkarmışlar.

Onun haricinde grafik,oynanış inanılmazdı. Bazı bölümlerde tek tek tüm hastalıklarla uğraşmak/öldürmek yerine Allah ne verdiyse koşup geçme , bazı bölümlerde ise hepsini öldürme zorunluluğu müthiş olmuş. Benim gibi gerilmeyi sevmeyen kişiler için oyuna bağlayan unsur bence.

• TLOU Part II'yi 26 saatte, Survivor zorlukta bitirdim. PC oyuncusu olarak ilk yapımı PC'ye geldiğinde yani asıl çıkışından yıllar sonra Remake haliyle bitirmiştim ve çok sevsem de senaryo, beni diğer insanları etkilediği kadar etkilememişti. Hatta herkes hikayesini sürekli överken ben gameplay mekaniklerine daha çok bağlanmıştım. 2.oyun çıkmadan önceki malum sızıntılar ve boşboğaz insanlar sağ olsun oyundaki en baba spoiler'ları yemiştim, hikayenin nasıl başladığını ve bittiğini biliyordum ama bu ikisi arasındaki yolculuk ve o esnada yaşananlar arasında pek bir şey öğrenmemiştim. O yüzden her şeye rağmen beni nelerin beklediği konusunda heyecanlıydım. Ve bitirdikten sonra söyleyebilirim ki ne yazık ki hikaye açısından pek tatmin olamadım. Bana kalırsa çok fazla problemi vardı. Yapımcılar; anlatmak istedikleri, kafalarında kurdukları hikayeyi evet çok iyi sunmuşlar ama benim görmek istediğim olay akışı kesinlikle bu değildi. Yani senaryosu hakkında aslında çok fazla şey söyleyebilirim ama fazla uzatmadan direkt Ekşi'den birkaç yazarın entry'sinin linkini buraya atacağım, bu yazılanlarla birebir aynı fikirdeyim çünkü.

https://eksisozluk.com/entry/109064438

https://eksisozluk.com/entry/109081367

https://eksisozluk.com/entry/109772333

https://eksisozluk.com/entry/109127581

https://eksisozluk.com/entry/109344414

Hepsini yazan arkadaşların ellerine sağlık, çok güzel noktalara değinmişler. Yani benim gibi ilk oyunu herkes kadar içselleştirmeyen birini bile bu açıdan 2.oyundan soğuttular ya, büyük tebrik ediyorum kendilerini. Ayrıca son yıllardaki tüm Sony oyunlarında alakalı alakasız yerlerde çıkan SJW saçmalıklarına TLOU Part 2 de maalesef dibine kadar batmış. Bu açıdan da pek çok yerde öfff dedirtti

Şimdi gelelim oyunun teknik taraflarına. Direk söyleyeyim: TLOU Part 2 teknik açıdan net bir başyapıt olmuş. Grafikler, aradan geçen yıllardan sonra bir tık eskise bile hala etkileyici. Yaratılan ortamlar, genel ambiyans, harita ve bölüm tasarımları enfes. Animasyonlar zaten MUAZZAM. Hani bu açıdan hep RDR2'den bile iyi olduğu söyleniyordu ama biraz abartıyorlardır diye düşünüyordum, feci yanılmışım. RDR2'de gerçekçiliğin getirdiği bir hantallık ve kalaslık vardı hafiften. TLOU Part 2'de ise aynı seviyede hatta belki daha bile üst kalitede gerçekçiliği aşşşırı akıcı bir oynanışla birleştirmişler. Resmen hayran kaldım, girilen çeşit çeşit her aksiyon anında karakterler olabilecek en doğal şekilde tepki verdiler oyun boyunca. İlk oyunda olmayan kaçınma ve sürünme mekanikleri, gameplay'i oldukça derinleştirip çok daha keyifli bir hale getirmiş. Yapay zekaya zaten ayrı bittim. Düşmanların kendi aralarında muhabbetleri olsun, durumlara göre verdikleri tepkiler olsun, bizi görüp algılama seviyeleri olsun günümüzün bile ötesinde şu anda. Dost yapay zekası da ilk oyuna göre son derece gelişmiş ve artık çok daha faydalı ve etkililer. Onun dışında ilk oyundaki sıkıcı kutu sürüp platform yaratma puzzle'larının yerini daha eğlenceli bulmacalar almış. Keşfedebileceğimiz alanların sayısı da ilk oyuna kıyasla baya çoğalmış, ödüllendirme ve immersion gibi konularda yine çok başarılı bir iş çıkarılmış bu sayede. Yani ne diyebilirim ki daha fazla... Birkaç ufak detay dışında genel oynanış tam anlamıyla bir şaheser. E bari o ufak detayları da araya sıkıştırayım kısaca. Bu kadar akıcı gameplay dedik dedik ama at sürmek çok kalas olmuş. Geçtim RDR2'yi, Ghost of Tsushima falan bile bu konuda çok daha iyiydi. Oyunda çok fazla yer kaplamadığı için fazla üstünde durmadım ama. Bir de Abby ile oynamaya başladıktan sonra Ellie ile yapılan tüm geliştirmelerin sıfırlanmış oluşu, yani 10.saatten sonra tekrar en başa dönüp aynı silah upgrade'lerini yapıp aynı skill'leri kasmak hoş olmadı

Son olarak da optimizasyondan bahsedip sonuca geçeyim. İlk oyun PC'de rezalet bir çıkış yapmıştı, onlarca güncellemeden sonra anca oynanabilir hale gelmişti ama son haliyle bile öyle ahım şahım bir durumda değildi. İkinci oyunda neyse ki aynı hatayı yapmamışlar, oyun yağ gibi aktı. Yani en azından ilk 15 saatinde... Çünkü ben oyuna başladığımda 1.2 sürümüyle devam ettim ve 15 saat falan oynadıktan sonra 1.3 sürümü işin içine etti. En ufak bir fps düşüşü veya stuttering yaşamadığım 15 saatten sonra 1.3 update'i geldi ve çok alakasız yerlerde (ki neyse ki en azından bunlar aksiyon ortasında olmadı) takılmalar başladı ara ara. Sanırım problem gölgelendirici oluşturmayla alakalı çünkü takılmalar genelde bir mekandan diğerine geçerken oluyordu ve 1.3'ten sonra loading ekranları bir tık daha uzun sürüp sağ altta ufak bir çember dolma işareti göstermeye başlamıştı. Yani 1.2'deki optimizasyon kaltesi 10/10 iken 1.3'le 7/10'a düştü diyebilirim ama bu haliyle bile Part 1'den iyidir

İşte böyle. Son zamanlarda bitirdiğim bazı oyunlarda çelişkiler yaşıyordum çünkü aynı anda bazı açılardan harika bir iş çıkartıp bazı açılardan da s.çıp batırıyorlardı. TLOU Part 2 herhalde bu konuda zirvede olabilir. Hayatımda hikayesi ve oynanışı konusunda bu kadar bambaşka fikirlerimin olduğu bir oyun tecrübe etmemiştim. Hikayeyi beğenenlere saygım var, yapımcıların klişeler dışına çıkmak istemelerine de bir şey demiyorum ama benim fikrimce (hani bunu belirtmesi ne kadar önemli bilmiyorum ama bir edebiyat öğrencisiydim ve hayatımın 4 yılı tam anlamıyla metin ve öykü inceleme üzerine geçti) bu oyunun hikayesinin pek çok açıdan elle tutulur bir tarafı yok. Kişisel beğeninin ötesinde kendi içinde tutarsızlıklara sahip. Ama işte gameplay açısından ise hayatımda deneyimlediğim en özel işlerden biri olabilir. Sırf bundan ötürü bile herkese mutlaka öneririm

• Hikayede bazı tezatlık oluşturan durumlar var. Elly & Abby ikilemindeyken hikaye Abby yi iyi, Elly yi kötü gösteriyor.. Tamam intikam üzerine kurgulanmış bir hikaye ama ilk başta abby elly yi öldürmüyor sonuçta.. Aslında (bana göre) hikayenin dönüm noktası burası olması gerekirken birden elly ye evrilip abby yi öldürmüyorsun.. Oyunda En zor olanını da oynadım, kupaların tamamını da aldım. Eleştirilere rağmen oyunda sürükleyicilik var.. Defalarca oynamama rağmen, tekrar oynadığımda aynı keyfi alıyorum.. Part 3 çıkacak diyorlar umarım çıkar.. Playstation klasik oyunları için konsol alıyoruz umarım bu oyunun devamını getirirler.. Hatta 3 çıksın 4 çıksın hepsini gözü kapalı alırım bu tür oyunları... Uncharted ve bu baş yapıt.. Millet GTA gibi rezil oyunlara kafayı takmış bunun gibi oyunları eleştiriyor ya onu anlayamıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yurtsever1453

Oyunu 35. saatte bitirdim.

Olumlu Kısımlar:

1. Grafikler ve çevre tasarımı mükemmel. Daha iyisini görmedim. Terk edilmiş ve yıkılmış bir dünya bundan iyi anlatılamazdı. Film gibi bir oyundu.
    2. Atmosfer olağanüstü. Oyun bir 30 saat daha sürse zevkle oynardım.
    3. Oynanış ve mekanikler kusursuza yakın.
    4. Türkçe dublaj oyuna çok farklı bir hava katmış. Çok beğendim.
    5. At sürüşü mükemmeldi.
    6. Animasyonlar üzerinde çok çalışılmış.

Olumsuz Kısımlar:

1. Hikayeyi sevmedim. Abby ile oynadığımız bölümler çok uzatılmış. Bir ara konuyu unuttum.
    2. Abby ile küçük çocuğun birden samimi olması mantıktan çok uzak.
    3. Düşmanların hepsi keskin nişancı gibi. Attıklarını vuruyorlar. Herkes Polat Alemdar kadar keskin nişancı. Bu mantık dışı.

Hikayeyi sevmedim ama bu oyun yine de 10 puanı hak ediyor. Mükemmel bir deneyimdi. Sony çok çalışmış. Böyle bir şaheser 10 yılda bir gelir. Oynayın, oynattırın.

The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU

10 yılda bir gelir lafına takıldım:)) GTA vs gibi hiçbir hikaye olmayan, tamamen vur kır parçala üzerine kurulu oyunlar 6. versiyonu çıkarmaya hazırlanırken, TLOU ve Uncharted gibi başyapıtların devamı gelmiyor..

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt

Ben bu oyunu kalıcı ölüm modunda en zor olarak bitirdim (totalde 84 saatte).. Bu şekilde oynasan sanırım yorumun çok değişirdi.. öldüğünde ta en başa dön:))) Dönüş yok modu da atlanıyor gerçekten çok iyi.. Part 3 ü bekliyorum umarım en kısa zamanda çıkar. Bu oyunu oynadıktan sonra boşluğa düşüyorsun.. RDR2 övgülerine rast gelmiştim.. uzun zaman önce aldığım oyuna tekrar başlayayım dedim 1 saat dayanamadım sildim oyunu.. PS5 te tüm eski kayıtları silip, TLOU 2 ye sıfırdan başladım:))

• x (formerly twitter)
    De Marke Gaming (@demarkegaming) on X
    https://x.com/demarkegaming/status/1924593262314041420
  • Naughty Dog kullanıcısına yanıt

Acaba Yeni bir IP mi yoksa devam oyunu mu ? Sony CEO'su yeni IP'lere daha çok ihtiyacımız var demişti.

Jak and Daxter, Ucharted, The Last of us, Intergalactic, sırada farklı birşeyler olabilir. :)

• A r c h A n g e L. kullanıcısına yanıt

Bence TLOU part III gelecek. Dizi ve özellikle ikinci oyunun PC portu çok beğenildi. Oyun yıllar sonra yeniden canlandı ki ikinci oyun 2020'de çıkmıştı. Bence üçlemeyi son oyun ile seriyi finalize edecekler..

Olabilir hocam Dizinin 3. sezonu oyundan önce yayınlanma ihtimali var mı? Eğer böyle bir şey olursa oyundan spoiler olabilecek sahneler doğurabilir. Zamanlamayı nasıl ayarlayacaklar acaba merak konusu. :)

Yok zaten dizinin 3. sezonu sadece Abby'nin hayatını konu alacak. O yüzden 3. sezon ile 3. oyun alakalı değil. 3. oyunun diziye eklentisi ancak 4. sezon çekilirse olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu ayrıntıyı bilmiyordum hocam. Eğer böyle olacaksa oyun için gerekli süre yaratılmış olur. 4. Sezona kadar zaten aradan baya bir yıl geçmiş olacaktır. Arka planda zaten çalışmaların çoktan başlandığını düşünüyorum. Daha doğrusu, Konsept aşaması, hikaye tarafı, prodüksiyon tarafında gereksinimler vs. Hayırlısı artık bize de beklemek düşüyor. :)

Kesinlikle haklısın. Zaten 2. oyunun sonu ucu açık kalıyor. Serinin ve hikayenin son bir oyunla bir şekilde tamamlanması ve nihayete erdirilmesi lazım. Çünkü oyunun hala anlatacağı hikayesi var.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.