|
Bu tip bir çalışmayı THE LAST OF US 2'yi oynadığım ilk günden beri yapmayı düşünüyordum. Bunun başlıca sebebi TLOU 2'nin bana göre en güçlü yanının 3D çevre tasarımı olmasıydı. Mesleki bakımdan da tam olarak benim alanıma girdiği için bu oyunu oynarken sürekli duraksayıp etraftaki detayları incelerdim, yaptıkları işi teknik incelikleri bakımından izleye izleye ilerlerdim. Çok bilgili ve çok yetenekli bir teknik ekibin elinden çıktığı belli olan bir oyundu. 3D sanatlar bakımından söylüyorum bunu. Dolayısıyla oyundakiyle aynı tarzda alternatif olabilecek bir çevre inşa etmek istedim. Tabi oyundan esinlendiğim için ona benzer bir ortam geliştirmeye çalıştım. Ayrıca sahneyi son kullanıcıların bilgisayarlarında ya da konsollarda çalıştırmak gibi bir kısıtlamam olmadığı için sahnemdeki her şeyi, tüm ışıkları, tüm render efektlerini (gölgeler, AO, yansımaların tümü, Indirect (GI) aydınlatmaları vs) - özetle bütün render elementleri tamamen RayTracing tabanlıdır. Metod olarak ise PBR sistemine Texture & Shader'lar oluşturdum. Render'lar yüksek çözünürlüklü olduğu için DH'de küçültülmüş olarak açılacaktır, üzerine tıkayıp Zoomlayarak gerçek çözünürlüğünde görebilirsiniz: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ================================================ ================================================ BONUS: Bu sahne karavanın iç kısmından, tam olarak kırık pencerenin arka tarafı. TLOU 2'de Workbench denilen silah upgrade masaları bulunuyordu, o mantıkla yaptım burayı. Henüz bu sahne üzerinde farklı açılar için çalışıyorum, bittikten sonra bu silah sahnesi için ayrı bir konu açacağım, çünkü bu kısım yapılan iş bakımından başlı başına ayrı bir proje büyüklüğünde: ![]() ========================================================== ========================================================== ========================================================== ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 14 Ocak 2021; 4:10:41 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı