Şimdi Ara

The Last Airbender (2010) | 4.3 /10 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
0
Favori
22.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık kesin gitmekten vazgeçtim Çünkü bir film hakkında bu kadar kötü yorum görmemiştim desem yeridir. Her yerde aynı yorumlar yapılıyor. Hani bazısı beğenmez kötü der bazısı çıkar iyi der böylede değil yorumlar komple kötü
    Hala 3D olayına takılmış durumdayım bu film 3D mi çekildi yoksa sonradan mı 3D yapıldı? Clash of the Titans örneği gibi. Hani bari film amiyane tabirle bok gibi ama hiç olmazsa 3D de bir iki görsel efekt görürüz diyordum oda yokmuş demek ki
    Playstation 4 Pro, META QUEST 3s, Rog Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch 2 - AMD R7 5800X3D, MSI MPG X570 Gaming Pro, MSI RTX 4080 Super Gaming X trio, GSKILL 32 GB (4x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 , Corsair RM850 PSU, Logitech G935 Headset, sennheiser momentum 4, Viewsonic VX3276-2K, ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS, SAMSUNG 43TU8500, Acer Nitro V 15 ANV15-51-520S

• Bu sabah 11:30 seansına gitmeyi planlıyordum. Allah'tan bilet almadım. Yorumlarla beraber IMDB puanını görünce gitmekten vazgeçtim.

Torrentte buluyum indirip PC de izleyeceğim.

Orijinalden alıntı: OnuR

quote:

Orijinalden alıntı: cloud35

Artık kesin gitmekten vazgeçtim Çünkü bir film hakkında bu kadar kötü yorum görmemiştim desem yeridir. Her yerde aynı yorumlar yapılıyor. Hani bazısı beğenmez kötü der bazısı çıkar iyi der böylede değil yorumlar komple kötü
    Hala 3D olayına takılmış durumdayım bu film 3D mi çekildi yoksa sonradan mı 3D yapıldı? Clash of the Titans örneği gibi. Hani bari film amiyane tabirle bok gibi ama hiç olmazsa 3D de bir iki görsel efekt görürüz diyordum oda yokmuş demek ki

Sonradan 3D'ye çevrilme yapılma.

http://www.realorfake3d.com/

İlginç Alice in Wonderland fake 3D diyor ama film imax e özel olarak yapıldı diye hatırlıyorum demek ki bizi kandırmışlar Ayrıca bu filmde 3D gayet güzeldi. Hatta orada gerçek 3D diye belirttiği Final Destination dan bile daya iyidi. Yada bizim sinemalarda bi gariplik var.
    Playstation 4 Pro, META QUEST 3s, Rog Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Nintendo Switch 2 - AMD R7 5800X3D, MSI MPG X570 Gaming Pro, MSI RTX 4080 Super Gaming X trio, GSKILL 32 GB (4x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 , Corsair RM850 PSU, Logitech G935 Headset, sennheiser momentum 4, Viewsonic VX3276-2K, ASUS 27" ROG STRIX XG27ACS, SAMSUNG 43TU8500, Acer Nitro V 15 ANV15-51-520S

• Bugün gidip Xpand 3D olarak izledim, söyleyebileceğim tek şey; Rezalet! Yahu bu nasıl 3D , bazı kısımlarda var, bazı kısımlarda yok. Filmin konusuna hiç değinmiyorum bile, nerede bizim izlediğimiz çizgi film, nerede bu. Harry Potter'ı beğenmezdim kitaba bağlı kalınmıyor diye, ama bu filmi izledikten sonra Harry Potter'ın bunun yanında hiçbirşey olduğunu anladım.
    The Last Airbender Birinci Kitabı izlemeyenler için Spoiler;

İlk olarak Avatar'ın Ateş Ulusu gemisinden Avatar Hali ile kaçışını basitleştirmişler. Avatar ne denize düşüyor, ne de Avatar haline geçiyor. Uçup kaçıyor. Avatar hava tapınağına gidince avatar haline geçiyor ama o nasıl birşeydir? Çizgi filmle alakası bile yok, Roku yerine ejderhalarla konuşur olmuş. Çizgi filmdeki en güzel kısımlardan biri olan, Avatar'ın Roku ile ilk tanıştığı anı ve Roku'nun tapınağı yıkışını koymamışlar bile. Avatar eski dostunu ziyarete Omachu'ya (yanlış yazmış olabilirim.) gitmiyor ve haliyle Bumi ile tanışmıyor. Ve en önemli kısım filmin sonunda Okyanus ruhu ile birleşmesi gerekirken, tek başına koskoca denizi büküyor. Ama bunu yaparken ateş ulusu askerlerine dokunmuyor bile. Oysa çizgi filmde okyanus ruhu ile birleşince ateş ulusu askerlerini yerlebir ediyordu. Iroh desen tıfıl biri, Sokka sakallı delikanlı, Aang'in döğmeler olmamış bu böyle uzar gider.

Ve son olarak hayatımda gördüğüm en berbat dublajdı. Bana çok yapmacık geldi. Çizgi filmi seslendirenler dururken yeni kişilerin seslendirmesi yanlıştı. Aang'e Ang, Iroh'a iroh (yani direk okunuşuyla) şeklinde hitap etmeleri canımı çok sıktı. Bu filme 4.3 bile fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 27 Temmuz 2010; 23:16:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: £se®
    Bu filme 4.3 bile az.

Fazla demek istedin heralde, bende aynı görüşteyim. Çizgi filmi 10 kat daha güzel ve anlamlı.
    mb:
    MSI x370 Gaming Pro Carbon**case:Phankteks P400s Black/White Thermaltake Riing fans**psu:Corsair CX850M**ram:16GB (8*2) Corsair 16 Gb DDR4 2400MHZ**hdd:Samsung 860 Evo 500 GB SSD + Adata SX8200 512 GB M2**monitor:AOC AGON 27" AG273QCX**headset:Hyper X Cloud II**

Mobile:Xiaomi Mi A2 Lite 64GB Gold
    Game: PS4 PRO 1 TB White
    Car:Peugeot 308 2021 Allure Sport Red.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aQua~MaDooR`

quote:

Orijinalden alıntı: £se®
    Bu filme 4.3 bile az.

Fazla demek istedin heralde, bende aynı görüşteyim. Çizgi filmi 10 kat daha güzel ve anlamlı.

Hocam sinirden yanlış yazmışım, belki avatar'ın çizgi filmini izlememişler bu filmi sevebilir ama benim gibi Avatar fanları için bu filmin notu 2'yi geçmez. Hele birde 3D deyipte milleti kandırmaları yok mu, aklıma geldikçe sinirlendiriyor beni.

Yukarıdaki yazdıklarıma ek olarakta ekşisözlük'ten şu yazıyı buraya kopyalıyorum. Film ve Çizgi film arasındaki farklar;

1- appa'nın ilk dizideki ilk uçusu farklı .
    2- aang'in zuko'dan ilk kaçışı farklı.
    3- kuzey hava tapınağı ve avatlarlar odası olayı tamamen farklı.ne o yaw tuzak falan. hem avatar heykelleri kuzey hava tapınağında mıydı ?
    4- prenses yue'nin babası nerde ? koca kabileyi o mu yönetiyor ? saçma.
    5- hele hele şu kendi ateşini yaratamama olayı var ya , duble saçma. iroh ateş yarattığı zaman şaşırmalar falan ...
    6- ay ruhlarının yerinin öğrenilmesi de faklı. zhao onu ozai'ye falan söylemedi hiç. kendi kafasından iş çeviriyordu.
    7- zhao çember sakallıydı hani. hadi bunu affettim.
    8- ay ruhunu zhao ateş bükerek öldürmüştü. gerçi bu da ateş yaratma sorunsalının yan etkisi.
    9- zhao'nun ölümü malum avatar'ın elindendi. su bükücülerin alakası yoktu.
    10- zuko aang'i kaçırdığında yukarıya buz çölüne kaçırmıştı. şehrin içinde odaya saklama fikri kimin aklına geldi lan ?
    11- aang ay ruhunun yerine geçip ying yang ı tamamlayıp sudan canavar yaratmıştı. gemiler de öyle püskürtülmüştü.

Son olarak, yahu tamam filmin içine etmişsin anladıkta, fıstık gibi çizgi film müzikleri dururken, berbat ötesi müziklere ne gerek vardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 27 Temmuz 2010; 23:27:20 >

• Of hala yanıyorum.1. filmde dahil yeniden çeksinler Şaylaman yerine başkası olsun.

Yorumlar filmi yerden yere sokuyor.

Yazıklar olsun sizin gibi yönetmene de yapımcıya da senariste de.
  • Daha önce cam rip olarak izlemiştim dün gece sinemaya gittim 3d hatırına film hakkında daha önce yorum yapmıştım her açıdan çok kötü olmuş diye + olarak 3d ile ilgili bişeyler söyliyeyim hayatımda 3d adı altında seyrettiğim en kötü filimdi sadece başında bir su sahnesi okadar geri kalan normal film boşu boşuna gözlük taktım burnum düştü.Bu filmi yapan kimse yazıklar olsun güzelim avatarı harcadı adamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 29 Temmuz 2010; 10:14:55 >

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Ne kadar sıçtıklarını görmek için bu filme gidicem.

• Film in geçmişi ile ilgili animelerle ilgili zerre alakam olmamasına rağmen sırf meraktan 3d altyazılı izledim genelde dublajlı izlemem zaten.tek söyleyebileceğim 3d konusunda rezilliğin doruğu. 3 boyut izleyelim dedik film 3 boyutlu filan değildi 1 bilemediniz 2 sahne dışında.
    film'i genel olarak beğendim öncesi hakkında malumatım olmadığı için olsa gerek.benim film anlayışıma göre 5/10 luk bir film genel olarak.
  • Hayır ne bekliyordunuz filmden anlamıyorum. Standartları yüksek tutan sizdiniz. Oyuncular ilk duyurulduğunda çok konuşuldu. Oyuncu seçimleri zaten baştan batırdı filmi. Dragon Ball nasıl batırıldıysa buda batırıldı. Düzgün bir film beklemek sizin hatanız. Avatar çizgi film olarak zaten beklentileri karşılıyor. Legend of Korra da gelecek. Filme hiç gerek yoktu. Çizgi filmin üzerinden prim yapmak için çekilmiş bir film. Şu filme gidip vaktinizi boşa harcayacağınıza açın çizgi dizisini izleyin. Daha çok eğleneceğinize bahse girerim.

Şunuda söylemeden edemeyeceğim Avatar anime değildir.

Bana verselerdi yönetmenliği çok kral çekerdim filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brampr -- 29 Temmuz 2010; 12:09:26 >

• Geçen gün gittim bende, beklentimi hiç karşılamadı. Gemi sahnesinde Aang ilk kez Avatar'a dönüşüyordu, onu yapmamışlar hadi onu yapmıyorsunuz filmin sonunda Okyanus ruhuyla birleşiyordu, onu yapın bari.

Yönetmen sanırım Hintliydi. Ateş ulusunun da Hintli olduğunu öğrenmiş oldum.

Iroh'a bir göbek felan ekleselermiş bari, 3.kitapta ne yapacaklar? Goril olur herhalde gayet fit bir kişilik oynuyordu Iroh'u, Zuko ve Ozai'yi hiç saymıyorum bile Ozai'nin suratını ben 1.sezonda görüldüğünü hatırlamıyorum, hadi gösteriyorsunuz karizmatik birini seçin de oynatın. Zuko desen öyle, çizgi filmde ki karaktere bak, filmdekine bak birde..

Bir de dublaj vardı ki tam bir felaket, bilmiyorum çizgi filminde isimleri farklı duyduk diye mi bize garip geliyor?

Hayatımda gittiğim 2. 3D film olduğu için, 3 boyutu hakkında yorum yapamayacağım, ama arada gözlükleri çıkardığımda çok daha net bir görüntü elde ettiğimi söyleyebilirim. Mesela başlangıçta Toy Story'nin fragmanını da verdiler, o da 3 boyutluydu, gerçekten güzel gözüküyordu.

Ama Allah'ı var şimdi, Kuzey Su Kabilesini güzel yapmışlar.

• http://boxofficemojo.com/movies/?id=lastairbender.htm

Gişede iyi çakıldı filmbir daha aptal olmayan hiçbir şirket artık m.shyamalan'a hem senaryo hem de yönetmelik verip bir de 100Milyon$ vermez herhalde, bu sene gişede batan vasat ve vasat altı yüz milyon$'lık uyarlama yapımlardan ders alır umarım hollywood, böyle saçma insanlara verilerek harcanan kaliteli yapımları daha az görmek dileğiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: OnuR

http://boxofficemojo.com/movies/?id=lastairbender.htm

Gişede iyi çakıldı filmbir daha aptal olmayan hiçbir şirket artık m.shyamalan'a hem senaryo hem de yönetmelik verip bir de 100Milyon$ vermez herhalde, bu sene gişede batan vasat ve vasat altı yüz milyon$'lık uyarlama yapımlardan ders alır umarım hollywood, böyle saçma insanlara verilerek harcanan kaliteli yapımları daha az görmek dileğiyle

m.shyamalan güzel işler çıkarıyoordu şimdiye kadar ama bu sefer ne oldu anlamadım,filmleri hep ilginçtir,ilgiyle takip ederim ama bu filmin ne animesini nede kendisini izlemek nasip olmadı malum yerlere düşünce izlerim

• Böyle berbat bir film görmedim izlediğime 1000 pişmanım hayatımda izlediğim en kötü film o sonu neydi öyle ya berbat
  • Bu adam böyle büyük filmlerin adamı değil,6.His ve Ölümsüz deki gibi sakin ve ağır ilerleyen ama atmosferiyle izleyiciyi kendine bağlayan ağır filmlerin adamı.Tarzı harikaydı ama potansiyeli bu iki filmlikmiş sanırsam. Köy filminden sonra düşüşe geçti ve tarzının dışına çıkarak ayağına birde taş bağladı.Anlamıyorum her zaman film çıkarmana gerek yok. 6-7 senede de olsa bir film çıkar ama tarzından birşey kaybetme 3D olmasada olur, hak ettiği saygıyı bulur o. Benim şahsen çok sevdiğim bir yönetmen ben onu mütavazi ama kaliteli gerilimleriyle seviyorum.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 29 Ağustos 2010; 2:12:05 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.