Merhaba. Ben en son yaklaşık 10 sene önce Skyrim oynamıştım. Şimdi Skyrim SE alarak sahalara geri döndüm. Fakat aradan geçen zamanda mod yükleme işi baya değişmiş. Ben 10 sene önce oynadığımda Türkçe yamayı Steam Atölye'den, diğer yamaları Nexus Manager'dan yüklemiştim. Şimdi Türkçe yamayı elderscrollsturk sayfasındaki direktiflere göre oyunun kendi içinden direkt kurdum. Fakat diğer yamaları nasıl kuracağımı anlamadım. Yine Nexus Manager'la mı kuruyoruz onları? Bir de eskiden kurduğum modların ne olduğunu hiç hatırlamıyorum. Önemli ve kurulması gereken modların listesi olan var mı elinde? |
The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (1508. sayfa)

-
-
Öncellikle NMM'nin yerini Vortex aldı. Ama çok karmaşık değil anlaşılır bit arayüzü var.
Modlar listesi konusunda görece biraz bu durum ama YouTube'de gereken temel modlar diye derlemeler yapanlar var.
Zannımca sanırım WICO yu öneririm. Karakterler üzerinde görsel anlamda değişiklikler yapıyor. Ama doğal bir değişiklik yani bu yoksa kadın karakterleri süper modele çevirmiyor. Bunun dışında skill ağacında değişiklik istersen Ordinator var ya da Ordinator çok detaya giriyor dersen aynı Mod yapımcısının yaptığı Vokrii var. EnaiSiaion var Nexus Mods sitesinde genellikle overhaullar yapıyor. Mesela Wildcat var savaş sisteminde değişiklikler yapıyor, Summermyst var enchant sisteminde değişiklik yapıyor (fakat bunun türkçe çevirisi yok, Vokrii'nin var), Apocylpse var yeni büyüler falan ekliyor (Türkçe çeviri var).
Bunların dışında SMIM çok acayip önerilir. Ya da USSEP Allah'ın emridir zaten. Öyle yani YouTube'dan bakabilirsin gerekli basit modlar diye. Türkçe videolar da vardı hatırladığım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
en son çıkan aniversy editionda bir bow elime geçti oyun başlarında.
elime aldığım anda görünmez oluyorum. istediğim zaman hemde. oyunu çok kolaylaştırıyor ve 35 level okçu ve sneak full daha üstüne damagesi olan bow göremedim. oyun zevkini çok baltalıyor. gerçi 5000 6000 saat modsuz oynamışım. birşey olmaz sanırım kolaylaştırsada :D
şu evrenin uzun soluklu dizisi çıkması şart.
hatta düşünsenize netflixin bu seçimli dizileri var. sen yönlendiriyorsun. kitapları okuyan adamları görünce oradaki kitapları seçip okuyan bir ses tarafından dinlemek güzel olurdu. tabi benim dediğim farazi :D
çok yıllar önce neden hırsızlar loncası obliviondaki şapkasını skyrime koymamışlar diyordum. bu yeni edition ile onu getirmişler.
-
Bu skyrimi tek sevmeyen benim galiba ne görev tanımını adam gibi veriyor ne hikaye akışı düzgün nede combatı düzgün , ejderin alevini kalkanla blokluyoruz mantık exit
Oyun daha çok Just cause 3 ün orta çağ ejderli bir evrendeki haline benziyor mağara kamp kale geziyorsun skyrimde oyunun tek iyi yanı o , görevlerde genelde oyunla özdeşleşmiyor daha çok yeni silahlar açmak için yapılıyor karakterle özdeşleşemedim bir witcher 2 3 etmez
Bide görevler sekmesinde neyin ana görev neyin yan görev olduğunu belirten bir şey koysunlar witcher 3 teki gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 14 Ocak 2023; 22:27:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Tek sevmeyen sen değilsin, olamazsın da boşuna yalnız hissetme dostum fuckat ejderya alevini hangi kalkanla blokluyoruz söyler misin? (Aetherial Shield'den bahsetmediği biliyorum) Bir tur denemek isterim.
Ve hangi görev Elder Scrolls lore/uyla veya evrenine olmadı dünyasıyla yani oyunuyla özdeşlemiyor sence?
Mantıksız olan aptalca şeylerden biride ejderhaların bizimle savaşmak için yere inmesi. Pekala Dragonrend ile ejderhalara sövüp yere indirebiliyoruz ama aptal heriflerin kendisi de iniyor. Tıpkı kusursuz oyun w3 ve kusursuz, zeki ve anlayışlı kitlesinin zekasız Skyrim ve 'cileri yere indirmesine beziyor.
Keşke mantığından Skyrim ile exitlenmemiş olsaydın da witcher'ün aşk üçgenleriyle, geralt'ın karizmasıyla agniyle filan mest olmaya devam etseydin yahu. Üzülüyorum. Buralarda harcanırsın anlayanın olmaz, oyuncular aptal birer koyundur çünkü. Sorgulayanları sevmezler bilmem biler misin.
-
Kalkanın adı : Efsunkıran
Evet görevler alakasız ilerliyor hatta baştan belli oyunun başında helgende taş üstünde taş kalmıyor ejderha yüzünden zar zor kaçıyoruz sonra akçaydan birkaç adam toplayıp açık alanda ejderhayı öldürüyoruz bu nasıl mantık oyun helgenden akçaya gidince ejderi öldürmek için bize şu tuzakları yap hazırlan dese birazda büyücü alsak dahada mantığa oturur ( bu arada o ejderi öldürdüm ) sonrasında oradan kırsakallıların yanına gittiğimizde bize nidaları öğrettikten sonra başka bir görev verseler onun üzerinden ilerlesek dahada hikayeye otururdu karakterlerle özdeşleşemedim bile put gibi duruyorlar animasyon bile yok büyüler iyi oyunada biraz daha akıcı bir kombat sistemi koysalardı daha iyi olurdu misal w3 yada elden ring deki kaçınma hareketleri gibi , mount blade bannerlord combat sistemi sıkıyor biraz
Ondan sonra görev tanımları düzgün değil hangi adamı neden aradığımı bilmiyorum görevleri düzgün ayırmamışlar hangisi dlc görevi hangisi oyunun ana görevi yan görevi göremiyorsun witcher 3 teki gibi filtreleseler iyi olurmuş
-
Harbiden de Aetherial Shield'den bahsediyormuşsun ha. Türkçe çeviride Efsunkıran olarak geçiyor evet. Fakat Efsunkıran'la bile ejderya alevini belirli bir süre savunabiliyoruz. Alevi savunan büyüsü kısa süre sonra kırılıyor.
Efsunkıran dışında ateşi - büyüyü savunan bir başka kalkan yok. Efsunkıran'ın büyüleri savunabilen bir kalkan olmasının sebebi ise Dwemer'ların keşfettiği Aetherium isimli eşsiz bir büyülü materyal ile dövülmüş olması. TES aleminin bilimde usta olan ateist kafirleri Dwemer'ların ürettiği demir ocağından başka bir yerde Aetherium işlenemiyor.
Aetherium hakkında bile sayfalarca yazılı kitaplar varken, bir çok mantığı tamda ''fantezi'' evrenine uygun olarak güzel güzel, dolu dolu, detaylı detaylı yazılmışken, zaten Türkçe olarak oynadığınız oyunda iki satır bile metin okumadan, kılıç sallayayım adam keseyim diye barzo gibi oynadığınız oyunda kalkanı alıp ''Bune len kodumun kalkanı ateşi bile savunuyor saçmalığa gel'' demek biraz cahillik birazda kabalık, hatta terbiyesiz kimseler içinse aptallık olarak yaftalanabilinir dostum aman diyeyim. Elder Scrolls kadar detaylı ve kesinlikle ''mantıklı'' yazılmış başka bir fantezi evreni bulamazsın. İster oyun olsun ister film. Ha fantezi evrenlerinin hikayelerinde mantık aramak ne kadar mantıklı o ayrı bir olay.
Helgen'den topukları vurarak kaçıyoruz evet, çünkü Helgen'e saldıran ejderha sıradan bir ejderha değil, hatta esasen bir ejderhada değil Alduin. Alduin TES'da düzeni kıyamet ile sağlayan bir tanrıdır. Alduin ölübsüzdür.
Oyunda ilerledikçe bunu zaten bilirsiniz. Alduin sadece bir ihtimal Elder Scroll (kadim parşömen) kullanılarak gelecekte başka bir zamana gönderilebilinir. Sıradan faniler ona zarar veremezler. Helgen bölümünü tekrar oynarsanız askerlerin ''Bu şey neden ölmüyor?!?!'' dediğini duyarsınız. TES'da bir Ejderhayı öldürmek zor bir şey değil. Ejderya öldürmek tarihte sıradan insanlar tarafından bile yapılan bir şey.
Yaani Helgen'de taş üstünde taş bırakmayan şey bir ejderha değil, ejderha formunda bir tanrı. Whiterun'da savaştığınız ejderha ise sıradan yaşlı bir ejderya.
Karakterlerin put gibi gibi mimiksiz durması ise bir Bethesda imzası
İçinde mimik olan, doğal animasyonlu bir Bethesda oyunu yok. Hatta Starfield'da bile bunu göremeyeceğiz trailer'dan belli. Skyrim'in çıktığı yıl 2011. O yılllarda, o kadar açık dünyayı bize sunan bir rol yapma oyunu daha yok. Hoş hala yok. W3 ile Skyrim çok ayrı oyunlar. TES oyunları aksiyonu combat'ı için oynanmıyor, evet ama günümüzde aynı şekilde kütük gibi animasyonlu mimiksiz bir Elder Scrolls 6 çıksa, onu objektif ve zeki w3 tayfası gömmeden Elder Scrolls kaşarları itin götüne sokar hiç şüphen olmasın efenim.
Gerçi her şeyi geçtim üzerinden 12 yıl geçmiş bir oyun için gelipte safi popüler ezberci asalakların sevdiği elden ring'deki combatın benzeri bu oyunda olsaymış demek çok farklı bir mantık. Aşırı imrenilesi ve doğa üstü bir mantık. O mantığa bu kadar yazı bile çokta neyse. Yazasım varmış. Mount and blade hiç oynamadım, o kütük gibi savaş animasyonları beni kusturur. Mount and blade seveni bile sevmem.
Bu kadar yazdım ama TES fedaisi gibi durmak istemem. Witcher serisine aşık, ama günümüz Witcher'cıları sayesinde tüm seriden soğumuş biri olarak W3'ü zamanında çok severek oynamıştım. Elder Scrolls oyunları ile Witcher'ın tek ortak yani ikisinin de fantezi evreni olması. Başka bir benzerlikleri kılıçlar, büyüler dışında yok
Elder Scrolls oynanılmaz yaşanır efenim, oynanılmaz okunur efenim. Oku oku oku. Elder Scrolls bilmektir. Ve tabii ki seksi kadınlar modlamak.
Bonus geçeyim, şu salak Bethesda'nın mimik ve animasyon dışında beceremediği başka şey ise büyüler. Her TES oyununda büyüler acayip fıs. Çok isterim Dragons Dogma'daki gibi büyüleri Tamriel üzerinde yapabilmeyi.
-
Sıfır oyun kültürü sahibi ancak maksimum Skyrim, hey dostum Elder Scrolls değil yalnızca Skyrim fanboyu arkadaş yine yargı dağıtmış.
Arada Witcher 3 başlığına uğra kuru kuru oyunu övüyoruz. Tartışırık bea. Yazının The Witcher 3 ile alakalı olan ve şuradaki kısmına katılmıyorum sadece;
"Skyrim'in çıktığı yıl 2011. O yılllarda, o kadar açık dünyayı bize sunan bir rol yapma oyunu daha yok."
Kalan bölümlere imzamı atarım. Alıntıladığım kısma gelelim. Fallout New Vegas var dostum. Hatta Skyrim'den en az 10 kat daha iyi bir RPG kendisi. Sonracığıma Mass Effect 2 var gerçi tam açık dünya değil o da. Yani yarı açık diyelim. Onu saymayalım hadi. Dragon Age Origins var. Sonracığıma çok uzağa gitmeyelim. Morrowind var dostum. Hatta Oblivion bile var. Kotor var gerçi o da tam açık dünya değil. Geçelim onu da. Ha bak Vampire Masquerade var. Aklıma ilk gelenler bunlar. Belki araştırsak daha fazla bile çıkabilir. Skyrim tek değil yani. Ha bunların arasında genel deneyim olarak bakarsak eğer en iyisi tabikide Skyrim o ayrı mesele ama 2011'den önce Skyrim hariç kaliteli deneyim sunan açık dünya rpg yok demek buram buram oyun kültürsüzlüğü sahibi bir birey ile konuşma hissi yaratıyor.
Hadi iyi geceler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 15 Ocak 2023; 23:1:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Skyrimci tayfanın The Witcher 3 karın ağrısı ne zaman geçecek çok merak ediyorum. Birkaç ay önce de Ekşi'de laf sallıyorlardı ahahah. İşin en sevdiğim tarafı benim gibi birkaç çıkıntı hariç kimse sallamıyor bunları. Kendi kendilerine kötüleyip gidiyorlar. Bu arada Skyrim hayatım boyunca oynadığım en iyi iki oyundan biri. Diğeri bilin bakalım ney?
Eveeet The Witcher 3 adamım. Üzgünüm Skyrim seni çok severim ama The Witcher 3 apayrı bir dünya be dostum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
The Witcher 3 sevip de Skyrim sevmemek... İlk kez böyle biri ile karşılaştım. Birini seven diğerini de seviyordu genelde çünkü. Bir ilksiniz sanırım. Bu arada Just Cause 3 mü?
HAHAHAHAHAHA... WUT?!
-
Just cause 3 tede görevler sadece silahlar açılsın diye oynanıyor yoksa sürükleyici olduğu için değil skyrimdede şafaksöken ateşsaçan gibi kılıçlar yada büyüler açılıyor ben öyle bir izlenim aldım bide büyü sınırsız aynı jc 3 teki akrobasi hareketleri gibi
Hiçbir yan hikâyeden veya girdiğiniz alelade bir mağaradaki anlatılardan etkilenmediniz mi hiç? Ne bileyim müzikler, atmosfer falan hiç mi içinizi gıdıklamadı? Büyü sınırsız mı? Siz doğru oyunu oynadığınıza emin misiniz? Skyrim öyle oturup dümdüz oynanacak bir oyun değil. Açıp bir kitabı okudunuz mu mesela oyundaki? Lore ile ilgili bir katre dahi olsa bir şeyler öğrenebildiniz mi? Ne bileyim bir gece dışarı çıktığınızda ansızın karşınıza çıkan bir Aurora Borealis manzarası ile karşılaştığınızda hiç mi bir şeyler hissetmediniz oyuna karşı? Yani Skyrim'i basit bir grind oyunu gibi görmeniz komik geliyor doğrusu. Hele hele JC3 gibi sıradan bir oyunla Skyrim'in adını yan yana getirmek kahkaha atma isteği uyandırıyor doğrusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 15 Ocak 2023; 23:31:47 > -
Ana senaryo belki sizi içine çekmemiş olabilir ama dawnguard dlcsini mutlaka deneyin orda çok güzel bir hikaye sunumu var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Büyü sınırsız derken lafın gelişi söylüyorum başkalaşım büyülerinde Q ya eklemediğim büyüyü bulmak için 2 saat arıyorum
Ben görev olarak benzerliklerini söyledim bütünüyle buna benziyor demedim ki
Çeşitlilik iyi bir şey değil mi yani? O büyülerle neler neler yapabileceğinizi bir bilseniz... Oyuna bir şans daha verin. Skyrim çok büyük oyundur hocam. Oyun sektörüne yön vermiş oyunlardandır. Öyle basitçe meeh diyip kenara atılacak bir oyun değil kısacası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 15 Ocak 2023; 23:35:12 > -
Görev konusunda örnek verebilir misiniz? Mesela hangi görevde bu fikre vardınız?
-
Aha beni hasmı olarak gören kompleksim gelmiş, bunu yazarken arada buraya yazdığını ve bunları yazdığımı görünce senin de yazacağını umarak yazmıştım. Anştayin gibi adamım. İlgiye aç türk kızları gibi beni şaşırtmıyorsun.
Yalnız yine sek sek atlar gibi atladığın bir kısmım var ''Skyrim 2011 de çıktı'' demem. A be gülüm tüm yazıda Sürekli Elder Scrolls diye bahsederken bir kere 'Skyrim 2011 de çıktı o yıllarda başka rpg çıkmadı' dememe neden sadece ''Skyrim'i'' kastetmiş olduğumu sanacak kadar darkafalımsı cevap yazıyorsun. Hayal kırıklığına uğratıyorsun beni.
Aynı yazıyı ufacık bir ekle düzelterek tekrar yazıyorum; Skyrim'in çıktığı yıl 2011. O yılllarda Elder Scrolls serisi dışında o kadar açık dünyayı bize sunan bir ''rol yapma'' oyunu daha yok.
Morrowind Elder Scrolls'un zirvesidir. Diğer Elder Scrolls oyunların Red Mountain'in külü etmezler. Mass Effect 2, Dragon Age rol yapma oyunuysa Cyperpank hayatın ta kendisi. Nereden yüceldiğini bilmediğim bir şekilde şu son yıllarda Vampire Masquerade abartısı var. Vampir, kan ve sadizm severim. Türlü vamp ırkıyla role play kastığımı hatırlıyorum ama evren doluluğu olarak Elder Scrolls genişliğinde değil kesinlikle.
Fallout ise Elder Scrolls provasıdır. Olayı bokunu çıkaracaksak burada Daggerfall derim, gelmiş kotor diyorsun. Oldu tetrisin hayatımıza kattığı anlamı konuşalım o zaman. Fallout evreni yine Elder Scrolls etmez, Bethesda bütün loremaster'larına kırbacı vurup Elder Scrolls kainatı yarattırdı, Fallout ise TES tecrübeleriyle yapıldı daima. Bu oyunların hepsi güzel oyunlar. Değindiğim nokta farklı. Büyük bütçeli, iliklerine kadar hikayelerle işlenilmiş RPG oyunları. Bilmem Warhammer fantasy tabletop bilir misin. Warhammer minyatürlerini alıp kör olana kadar boyayım oynaşırım, kartlarını ezberlerim. RPG dediğinde elini dolduracak hikaye, irfan lazım. Burada sayılan hiç bir oyun TES serisi büyüklüğünde değil. TES masaüstü oyunu olmak için çok büyük bir oyun mesela.
Oyun kültürü, film, sinema kültürü filan yoktur. Varsa da ismi kültür olamaz, oynadığın oyunları kültür olarak görüp oynadığında bir halt becerdiğini sanarak oynuyorsan o senin parası olan kişilere kandığının belirtisidir. Gerçi senin için insanın fikirlerinin önemi onun tipine ve aylık gelirine bağlıydı değil mi? Gelmişsin kültür diyorsun be gülüm. Oyun kutusu koleksiyonuna bile sahip dallama bir oyuncuyum. Bir şeylere kültür vs gibi popüler zırva etiketlerle bakılması insan ırkı kadar saçmadır bence. O kadar yazıda kültür kelimesini kullanmamışım bile, bende o zaman adama kültürsüz diyeyim? Oyun cahili de, oynamamışsın de. Bilmemişsin de. Oyun kültürü, komik. Başarısız hayatta başarı aramak gibi bir şey.
Hadi berbat geceler.
-
Misal şu vadikentteki esberni bulma görevi çok alakasız sonuçlar çıkarıyor arı kovanı yok etmeye gidiyoruz sonra o görevle alakasız başka adama gidiyoruz ve gittiklerimizden hiçbir bilgi gelmiyor o adamla hikayeyi yürütse neyse görev tanımıda yok sadece birşey yok et diyor eee ettimde neden ettim ne söylendi bana hiçbir şey yok sadece yok et ve tekrardan görev al , skyrimi oynarken daha çok oyunun hepsini bitirmişimde yan görev yapıyormuşum gibi hissediyorum tekrar oynarmıyım bilemem şuan hala yüklü bilgisayarda ama karakterler arası bağ diyalog ara sahneler önemli benim için ve bu oyunda pek bulamadım nexusta modu falan varsa indirebilirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X