Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
25
Favori
20.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oblivion’un dünyası Skyrim’den fersah fersah üstün olduğu için zamanında TES serisiyle sadece Skyrim’de tanışmış olan arkadaşlara süper olacak bu oyun. Daha 12 yaşında bir çocukken İngilizce olarak hiçbir şey anlamadan oynamıştım ama yine de rüyalarıma girmişti çok etkilenmiştim. Yıllar sonra Türkçe olarak tekrar oynadım tabi ama ilk oynadığımdaki zevki hiçbir zaman alamadım bu remastered sürümünü bu yüzden çok hevesle bekliyorum.

Bethesda Lore yaratmada benim gözümde rakipsiz bir firma adamlar TES serisi için ayrı bir dünya değil ayrı bir kainat yarattılar ve içini harika doldurdular. Mundus sistemindeki Nirn gezegeninde Tamriel kıtasının bölgelerinde geçiyor bu seri, benim beklentim ve isteğim Starfield’ın da aynı evren içinde geçmesiydi bir şekilde Nirn’i ziyaret edip yıllar sonra o topraklarda neler olmuş bitmiş bakabilseydik ama maalesef Easter Egg olarak bile koymamışlar.

Şimdi TES6 için sadece ufak bir teaser yayınlayıp saldılar oyun ne aşamada, teaser yayınlandığı esnada geliştiriliyor muydu belli bile değil (bence geliştirmeye başlamamışlardı) Bethesda kadar müthiş oyunlar çıkarıp bu kadar adi olan bir stüdyo yoktur(belki rockstar) bu adamlar öyle paragöz ki Morrowind’e bir remake yapmak yerine Skyrim’i 50 kere cilalayıp tekrar satışa sundular legendary, special, anniversary… tamam oyun haketmiyor mu tabii ki hakediyor harika bir oyun ama tek bir sürüm yeter buna da yani

Benim bugün çıkacağı beklentim az hatta sunumdan hemen sonra çıkma ihtimali bana biraz uçuk geliyor ya Bethesda Microsoft çatısı altında adam olmuştur ya da bildiğimiz Bethesda olarak kaldıysa bu adamlar “Özel bir at zırhı için şimdi ön sipariş verin” tarzı bir şeyler zırvalarlar.

Uzun lafın kısası zamanında çıktığında da aynı etkiyi yapmıştı yine çıktığında aynı etkiyi yapacak ve bence yüzyılın oyunu denilebilecek bir oyun geliyor. Oblivion’u diğer oyunlarla mukayese etmek akıl işi bile değil bu yaratılan Lore’u ben hiçbir oyunda görmedim duymadım şimdiden (eğer çıkarsa) herkese keyifli oyunlar bu oyun çıktığında diğer oyunlara hiç dokunasınız bile gelmeyecek PC’de yüklü oyun varsa bir an önce bitirmeye bakın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• brnbry kullanıcısına yanıt

Hocam o dönemler bazı kavramlar farklı şekilde kullanılıyordu.. Eskiden DLC diye bir kavram yoktu. Sadece "expansion pack" diye adlandırdığımız genişleme paketleri vardı. Bu paketler ciddi anlamda oyuna yeni,harita, yeni bir görev dizisi yani parasının hakkını veren ciddi yeni içerikler ekliyordu.. DLC olayı ilk başlarda kesilmiş içerik olarak adlandırıldı. Yani tamamlanmış bir oyun var ve bu oyundan bir şeyler çıkartılarak DLC adı altında ekstra para isteniyordu. Bu tartışmaların olduğu dönemlerde "Skyrim" de bundan nasibini almıştı. Çünkü ilk çıktığı dönemlerde oyunda vampirlik yoktu ve sonradan çıkan "genişleme paketlerini görünce" insanlar vampirlik vardı ve siz bunu oyundan bilerek çıkardınız şimdi de ekstra para istiyorsunuz dendi. Bu aynı zamanda skyrim'in yetersiz bir oyun görünmesine de sebep oldu ki metacritic puanlarının düşük olmasının nedenlerinden biri de bu diyebiliriz çünkü içerik eksik hissettiriyordu. "Oblivion'da olan bir şey skyrim'de nasıl olmaz bu saçmalık" gibi düşünce hakimdi. Şuanda ise neredeyse tüm ekstra içerikler DLC adı altında toplandı. Yani genişleme paketleri de aynı şekilde mikro ödemeler de aynı şekilde. Horse armor olayı ise bir pack olarak tanımlanmıştı o dönem. Yani paralı satılan bir patch ve bunun adı sonra DLC oldu. Oyuna bir etkisi yoktu sadece görsellik amacı taşıyan bir şeydi ve bu yüzden çok da insanlar aldırış etmediler. Çünkü önemli olan oyunun içeriği idi. Tabi sonra konu malum günümüzde çok ayrı bir noktaya geldi o ayrı mesele..

Son olarak oblivion'da oyunun en başından itibaren vampirlik var bu yüzden içerik olarak tam içiniz rahat olsun (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Nisan 2025; 16:35:20 >

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Bethesda fanları, RPG fanları, genel oyuncular..vb Bunların hepsinin oyundan beklentileri farklı elbette. Şimdiden oyunun mod'a açık mı diye soruşturanları mı ararsın, 40 saat'de bitirip rafa koyarım diyenleri de görmek normal. Bende muhtemelen 150+ saat zaman ayırır sonra da mod'a açık ise "genişleme hikaye paketi" adı altında insanların yaptığı o dünyada ki ekstra içerikleri canım sıkıldıkça yükler oynarım. Amaç ise belli nefes almak, tes6'yı beklemek.. (tes6 deyince kendi kendime güldüm bu arada neyse) (: Artık totalde de ne kadar süre olur bilmiyorum..

• undy1ng kullanıcısına yanıt

Bazı yanlışları düzeltmek adına; DLC'ler hep vardı hocam. N64 de bile Zelda oynamak için ek bir memory card veriyorlardı oyunun yanında çünkü konsolun kendi hafızası yetmiyordu. Teknik olarak bu ilk DLC idi. Sonrasında kozmetikler veya oyuna eklemeler içeren pek çok DLC'i gördük piyasada. Oblivion'ın adını belki en çok duyuran şeylerden biri ise ilk defa oyunda yer alan bir kozmetiği yani altın at zırhını DLC olarak parayla satmasıydı. Bu da bırakın insanların aldırış etmemesini Oblivion'ın bir dönem nefret odağı haline gelmesine sebep oldu. Ayrıca Skyrim'in metası 96 iken Oblivion'ın ki 94 idi, hiçbir zaman Skyrim'in metası düşük olmadı :)

• Hudson51 kullanıcısına yanıt

Hocam ben çok uzun yıllar PC tarafında olduğum için nintendo tarafında varsa da ben bilmiyorum dikkatimi de çekmedi hiç. Zaten yaşlıyız artık ancak Oblivion'un horse armor patch diye hatırlıyorum. Bir patch için neden para vereyim ki diye hayıflandığımı hatırlıyorum ama :) Oblivion'un globalde çok eleştirildiğini hatırlamıyorum bu konuda ama morrowind ile kıyaslandığı için ilk çıktığı zamanlar yerden yere vurdukları (ki öyle oldu) doğrudur. :) Tabi o dönemler belki de tartışıldı ancak benim dikkatimi çekmedi her şey olabilir. Ben sadece hatırladıklarım kadarıyla aktarabilirim. Meta konusu ise ya eskiden metacritic sayfası farklıydı zaten ki çıktığı dönem bazı yerlerde yılın oyunu bile olamamıştı diye hatırlıyorum benzer nedenlerden dolayı. Ama benim aklımda hiç skyrim'in 90+ya çıktığını hatırlamıyorum :)

• Şunu nasıl yapacaklar acaba çok merak ediyorum (gerçi Starfield'da görmüştük) The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}
  • bu veya morrowinddi galiba hapis sahnesiyle başlıyordu bir tanesi 10 dk oynayıp daha müsait zamanda devam edicem diye öyle salmıştım skyrim falan da hiç oynamadım ama bu oyunu baya bekliyorum yazın 100 saat gömerim ben buna

• brnbry kullanıcısına yanıt

yapay zekaya sordum şöyle birşey olur dedi :D

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}
  • youtube yayınınad 200k insan var şuan, 400-500k ları bulacak gibi sadece youtubeda.The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} 

• Son 4 dakika (:

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}Bethesda Softworksyoutube
    Tune in on April 22, 2025, at 11am ET/8am PT.
    https://www.youtube.com/watch?v=Ed_E2crglcw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Nisan 2025; 17:58:7 >
  • undy1ng kullanıcısına yanıt

son 1 dk heyecandan kalbim çıkacak :D :D

• Allahım müziğe bak enis gibiyim şu an :D

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}Twitcheryoutube
    ANİME KANALIMIZA GÖZ AT! 👇🏻👇🏾👇🏻👇🏾 https://www.youtube.com/channel/UCk0WRNvgJEGXaC3ALAyggVg/videos
    https://www.youtube.com/watch?v=guR6TlV8Cho
  • 1 dakika kaldı ve sadece youtube 410K'yı geçti (:

• The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}
    The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}store.steampowered.com
    The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered on Steam
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/2623190

35 DOLAR

• Gamepass e gelmiş oha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Remaster değil abi bunun nesi remaster, remakeden daha sağlam olmuş bu ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 22 Nisan 2025; 18:8:0 >
  • Kage. kullanıcısına yanıt
    Cidden nasıl remaster bu bildiğin remake olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Remaster denince daha kötü bir görüntü bekliyordum iyi duruyor remake resmen bu.

• Ana fiyat 50. Bölgesel 35. Mis. Dil desteği yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.