Şimdi Ara

The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.657
Cevap
52
Favori
164.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüzbaşı Amerika film ismi olarak biraz tuhaf duruyor. Mesela İntikamcılar olması gerekirken Yenilmezler biraz tuhaf olmuş gerçi millet alıştı ama İntikamcılar olması daha mantıklı gibi.
  •  The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman

• quote:

Orijinalden alıntı: burakarici

Yüzbaşı Amerika film ismi olarak biraz tuhaf duruyor. Mesela İntikamcılar olması gerekirken Yenilmezler biraz tuhaf olmuş gerçi millet alıştı ama İntikamcılar olması daha mantıklı gibi.

Tuhaf durmuyor aslında, başından beri olması gereken de, "Kaptan Amerika" şeklinde yapılan çevirilerden dolayı sizin için Captain America adının Türkçe karşılığı başından beri Kaptan Amerika şeklinde olduğu için doğal olarak garipsiyorsunuz. Kimse Kaptan demeseydi ve hep Yüzbaşı Amerika denmiş olsaydı bu ne garip bir Türkçe karşılık demezdiniz mesela.

İlk mesajımda da belirttiğim gibi orijinal adının telaffuzuna daha yakın olduğu için Kaptan Amerika ısrarı bile bile yapılıyor olabilir, çünkü The Winter Soldier'da da filmin adı Kaptan Amerika diye çevrilmesine rağmen altyazılarda Kaptan'ın lafı bile geçmedi, tamam ama mevzu tamamen askeriye ile alakalı bir ünvanken bunun yerine de sırf İngilizce "Captain" telaffuzuna daha yakın diye karakter adına karşılığı olmayan bir sıfatın kullanılması da saçmalık. Halbuki iş Captain gördüğünüz zaman askeri bir durum varsa Yüzbaşı, yoksa Kaptan demek kadar basit ama; 2018'de de Captain Marvel filmi de Kaptan Marvel diye gelir bu gidişle, Marvel'ı çevirirler mi o da merak konusu, çevirirlerse Kaptan Mucize diyebiliriz direkt.

İntikamcıların Yenilmezler diye çevrilmesi tuhaflıktan öte düpedüz saçmalık zaten. Halbuki Avengers söyleminin ve dolayısıyla İntikamcılar denmesinin kendi içerisinde bir mantığı da var; çizgi romanda üyelerden birinin bir cümlesi vardı mesela, yanılmıyorsam Black Widow olmalı, "Bizler intikamcılarız, bize bunları [ortada olan vaziyete, dünyaya o an verilen zarara binaen] yapanlardan intikam alırız." diye. Adı Yenilmezler olan bir filmde bu tarz bir replik olsa ve anlamını bozmadan çevirmeye kalksan bin dereden su getirirsin, çünkü hiçbir Türkçe söylemde intikamcı kelimesinden bahsetmiyorsun bile.

Gerçi 2012'de Avengers'ın Yenilmezler şeklinde çevirilerek geleceği faciası The First Avenger: Captain America adının çevirisinden belliydi de, "intikamcı" söylemini şiddeti çağrıştıran cinsten bulup daha yumuşak bir söylem mi bulunmaya çalışıldı orası bilinmez. Bu hali de film başlamadan spoiler vermek veya takım adına ortaya bir iddia sürmek gibi, Yenilmezler diye...

• Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    Dediginiz kismi soyle yaparlar;

" Bize bunları [ortada olan vaziyete, dünyaya o an verilen zarara binaen] yapanlardan intikam alırız, bizler yenilmeyiz, yenilmezleriz""

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞevketMarco

[DHTUBE=http://m.youtube.com/watch?v=pizUQZoX58I]
    1978 de çekilen avengers filmi
    Edit:dh tüp yapamadım galiba mobildeyim.

Ironman çok iyiymiş ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowz61

quote:

Orijinalden alıntı: ŞevketMarco

[DHTUBE=http://m.youtube.com/watch?v=pizUQZoX58I]
    1978 de çekilen avengers filmi
    Edit:dh tüp yapamadım galiba mobildeyim.

Ironman çok iyiymiş ya

Blackwidow'un dövüş tekniği de süper o tekme neydi öyle ?

• kaptan americayı ben hiç "gemi kaptanı" diye düşünmedim Takım kaptanı gibi düşündüm hep , "kaptan" onu çağrıştırdı hep.
  • Yukarıdaki film takvimini görünce hollywood'un kurduğu sömürge imparatorluğuna bak diye iç geçirdim
    Şuna dur diyecek bir babayiğit yok mudur ulan
  • Bazı arkadaşlar alternatif evrende geçen çizgi roman serilerini paylaşıyor ve çizgi roman okumayan arkadaşların kafasını karıştırıyor. Alternatif evrenlere bakarsak Deadpool bile kaldırıyor Mjöllnir'i. Avengers 3 de yani Thanos ile kapışmada Guardians of the Galaxy birleşmek zorunda çünkü Warlock abimiz gelecek.
  • aynen sallamasyon firmalar çizgi roman çıkarıyor onlarda bunları koyuyor buralara

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf81 -- 31 Ekim 2014; 10:26:43 >
  • Robert başgan kötü karakter mi anlamadım ben şimdi
  • Kaptanın thor un çekicini kıpırdatması çok iyiydi. Arkadaşlar deadpool un bile thanos u devirdiği ÇR ler mevcut. Hulk u dünya alem yenemiyor, thanos
    basket topu diye oynuyor başka bir sayıda. Orjinal evrende thor un çekicini kimse kaldıramaz.
  • Savas cok abartilmis

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Kaptanın thor un çekicini kıpırdatması çok iyiydi. Arkadaşlar deadpool un bile thanos u devirdiği ÇR ler mevcut. Hulk u dünya alem yenemiyor, thanos
    basket topu diye oynuyor başka bir sayıda. Orjinal evrende thor un çekicini kimse kaldıramaz.

Ana evrende gecen serilerde CA ve Beta ray bill KALDİRMİSTİR. Kim diyor ya hu kimse kaldiramaz diye? Hak eden kimse o kaldirir. Aha da zaten Odin oglu ARTİK cekici hak etmediginden o cekici hak eden bir kadin karakter kaldirmistir.

• Ben yukarıda söylenen birçok karaktere istisnaes demiştim. CA marvel evreninin en sağlam karakterli kahramanı kaldırması normal. BRB in kaldırması normal birşey.
  • quote:

Ben yukarıda söylenen birçok karaktere istisnaes demiştim. CA marvel evreninin en sağlam karakterli kahramanı kaldırması normal. BRB in kaldırması normal birşey.

Yanlis anlamisim o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Ben yukarıda söylenen birçok karaktere istisnaes demiştim. CA marvel evreninin en sağlam karakterli kahramanı kaldırması normal. BRB in kaldırması normal birşey.

Yanlis anlamisim o zaman

Rogers'ın kaldırmasına thor izin verdi diye hatırlıyorum.Yanlış da olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Kaptanın thor un çekicini kıpırdatması çok iyiydi. Arkadaşlar deadpool un bile thanos u devirdiği ÇR ler mevcut. Hulk u dünya alem yenemiyor, thanos

Ana evrende gecen serilerde CA ve Beta ray bill KALDİRMİSTİR. Kim diyor ya hu kimse kaldiramaz diye? Hak eden kimse o kaldirir. Aha da zaten Odin oglu ARTİK cekici hak etmediginden o cekici hak eden bir kadin karakter kaldirmistir.

Bu animasyonları neden dikkate almıyor bu çr sever arkadaşlar anlamıyorum.Sonuçta marvel çıkarıyor bunlarıda.Hulk animasyonlarda thor'un çekicini kaldırıp pataklıyor hemde sürekli.Yani çr'de yazandan ne farkı var bunların aynı firma yapıyor sonuçta...

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.