Şimdi Ara

Tetikleyici,şemsiye vb kullanmadan harici flaş'ın yararı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dışarıda portre çekmek için harici flaş alacağım.Sizce tetikleyici softbox şemsiye vb olmadan harici flaşın bir yararı olur mu?Yada değer mi?

Teşekkürler:)

• Ters ışık yapabilirsin. Modeli sağdan yada soldan aydınlatabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne almayı düşünüyosun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GylR?

Ne almayı düşünüyosun?

YN-460 II veya 560 almayı düşünüyorum.Sizce tek flaş ile ne kadar işe yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManUnitedTv -- 26 Haziran 2013; 21:17:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManUnitedTv

quote:

Orijinalden alıntı: GylR?

Ne almayı düşünüyosun?

YN-460 II veya 560 almayı düşünüyorum.Sizce tek flaş ile ne kadar işe yarar?

aslında çok bir bilgim yok bu konu hakkında. ama şemsiyeyle bişeyler yapılabilir diye düşünüyorum. sizin aklınızdaki projelere bağlı biraz
  • youtuba single flash portreid yazarsanız enteresen seyler gorebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

youtuba single flash portreid yazarsanız enteresen seyler gorebilirsiniz

Hocam orda genele softbox ve bilimum malzemeler kullanılmış.Ben sadece harici flaşla verim alır mıyım? :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

youtuba single flash portreid yazarsanız enteresen seyler gorebilirsiniz

Hocam orda genele softbox ve bilimum malzemeler kullanılmış.Ben sadece harici flaşla verim alır mıyım? :)

kapalı mekanda alırsın sektırme yaparak yada ev ıcı foto cekerek ama dıs mekanda anca yumusak flash ısıgı için soft box sart malesef bende almadım daha
  • Hocam flaş üstü 15x17 softboxlar var. 15-20 Lira falandı sanırım. Ondan aldım. Tek harici flaş kullanımında çok iyi iş görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KissKissBangBang

Hocam flaş üstü 15x17 softboxlar var. 15-20 Lira falandı sanırım. Ondan aldım. Tek harici flaş kullanımında çok iyi iş görüyor.

Hocam tetikleyici ile kullanıyorsunuz değil mi? Flaşı dslr uzerinden softboxla mı kullanıyorsunuz yoksa?
  • ışık ekipmanları tamamen ayrı uzmanlık işi. internette aratınca hem yazı, hem de video olarak bulunur.

kullandığımdan değil ama incelediğim kadarıyla ayrı uzmanlık isteyen bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

ışık ekipmanları tamamen ayrı uzmanlık işi. internette aratınca hem yazı, hem de video olarak bulunur.

kullandığımdan değil ama incelediğim kadarıyla ayrı uzmanlık isteyen bir konu.

Kesinlikle doğru. Işıklandırma işini bilmeyen biri denemeler yaparak güzel sonuçlar alabilir ancak işi bilen biri istediği görüntüyü almak için ışığı nasıl kullanacağını bilir.

Ben flash ile ilgili araştırmalar yapınca benim için gereksiz olduğu kanaatine vardım. Önce ışık ölçümü almak lazım,mutlaka yumuşatıcı softbox lazım, açıyı ayarlamak, ışığı sektirecek yer şemsiye vs. Benim için uzun iş.

Tabi bu tarz şeylerle ilgilenmeyi seven biri için oldukça eğlenceli olacağını düşünüyorum.
  • ManUnitedTv M kullanıcısına yanıt
    Hocam iki şekilde de kullanıyorum. Direkt Body'nin üzerinde kullanacaksam,15x17 ile diffüze ediyorum. Eğer tetikleyiciyle kullanıyorsam zaten 84cm şemsiye kullanıyorum.
  • Sanalpazarda Jinbei mini tepe softboxu var 20x30cm boyutunda. Makinanin tepesine takmak icin yeterince büyük

Bir süre bunu kullanmistim makinanin uzerinde flash ile. Harici softbox'lar kadar isigi yumusatmasa da hic yoktan ve 10x15'lik gibi daha ufak mini softbox'lardan kesinlikle daha iyiydi

Ama her kosulda en iyisi tetikliyici yardimiyla adam gibi bir duzenek kullanarak isigi yumusatmak, bu gibi gecici cozumle tatmin etmez bikac cekimden sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 29 Haziran 2013; 0:34:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dışarıda portre çekmek için harici flaş alacağım.Sizce tetikleyici softbox şemsiye vb olmadan harici flaşın bir yararı olur mu?Yada değer mi?

Teşekkürler:)

Almışken YN560 MIII al tripodun varsa üstüne takarsın birde linkdeki gibi softbox alırsın flasa ileri amatör iyi birşeyler çıkar photoshop ve ligthroom bilgin de iyiyse..
    Saglıcakla

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-aksesuarlar-yn560-iii-dahili-alicili-flas-plus-rf-603-verici-135774532/detay

Soft box

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-studyo-jinbei-e-20x30cm-tepe-flas-icin-mini-soft-box-114875102/detay

İlanlarla alakam yoktur örnek olması acısından konmustur..

• Ben makroda tepeflaşı a4 ile yumuşatıyorum o bile güzel oluyo :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tetikleyici ve flaş cidden büyük imkanlar sunuyor. istediğiniz her yeri stüdyoya çevirme imkanı veren şeyler.

Yapılabileceklere örnek olarak;
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.