Şimdi Ara

Sizce bu böcek kovucu 220V da çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, amatör olarak elektronik şeylerle ilgileniyorum. Amerikadayken aldığım ultrasonik elektromanyetik bir böcek kovucu vardı. Arkasında 110V yazıyor ve fiş tipi amerikan. Ben bunu Türkiyede 220V - 110V çevirici ile kullandım bir süre. Sonra bu çevirici ömrünü doldurdu patladı. Ama böcek kovucuda bir sıkıntı yok ona eminim. Çeviriciler şu dandik çin malı olanlardandı. Şimdi küçük bir hobi bahçem var orada kulubem var 220V elektriğim var oraya koyup kullanmak istiyorum. Amerikan fişini bizim fişe çevirmem kolay. Her ne kadar kapağına Amerikalılar 110V yazsada içini açınca kondansatöründe 250V ibaresi gördüm. Boşta 220V verip biraz test edip sonra bahçeme koysam sıkıntı olur mu ne dersiniz?
    Sizce bu böcek kovucu 220V da çalışır mı?
    Sizce bu böcek kovucu 220V da çalışır mı?@japon_japon







  • Denemeyin. Trafo primer sekonderi 220volta uygun sarılmamış. Kapasitör ise trafonun primer parazit engelleyicisi olarak kullanılmış. Gelen ani yükselmeler kapasitöre zarar vermesin diye yüksek değerli takılmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • slm ilk once o cihazı 110v ıle calıstır ve trafo cıkısı kac volt onu ogren
    5v ıse yıne aynı taktık cep telefonu sarj cıhazı eger yüksekse 12 gibi 12 böcek uydu cıhazlarınız yada tabletlerin 12v 1ah olan sarj cıhazlarınıkullan
    eger cok farklı ıse trafonun onune yüksek vatlı ve degerını hesaplayımbul direnç koyarak cozecegıne emınım ...
  • Her ikinizede çok teşekkür ederim. 110V çeviricim elimde olmadığı için test edemeyeceğim sanırım. Ya buna özel çevirici alacağım ya da 220V olanından alıp bunu atıl olarak tutmaya devam edeceğim. 220V direk çalışır deseydiniz sıkıntı yoktu :) Çok teşekkürler iyi bayramlar.
  • Bu arada çekmecelerimi kurcalarken şöyle bir şey buldum. Bir çeviricim daha varmış benim :) Bende ne kadar elektronik ıvır zıvır varsa alıp hep atmışım bir kenara. Bu işimi görecektir. Sizce bu böcek kovucu 220V da çalışır mı?Sizce bu böcek kovucu 220V da çalışır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superlative -- 23 Haziran 2017; 19:20:14 >




  • Beyler bu arada önceki mesajımda fotoğrafını paylaştığım üniversal adaptor sadece ucunu değiştiriyormuş. Voltajı ölçtüm değişmemiş. Yani kısa sürede olsa 220V da alet çalıştı. Sizce böyle çalıştırmak sakıncalı mı? Yansa yanar mıydı? Aklımda çılgın sorular bir yardımcı olun lütfen. Benim bu çeviricim sadece ucunu çeviriyor voltajı çevirmiyormuş. Tırstım şimdi. Ama 220V da alet çalıştı. Ne dersiniz?
  • superlative kullanıcısına yanıt
    sadece ucuu ceırıyorsa eger 220v calıosır demek tır bence
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Bunu bu şekilde 220V da kullansam en kötü ne olabilir? Yangın çıkarır mı? Yoksa içindeki sargı patlar bozulur mu? Yangın çıkaracak birşey olmayacaksa varsın yoksun bozulsun. Deneyebilirim. Bir iki üç dakika 220V da gayet güzel çalıştı. Evde gözümün önünde bir iki gün deniyim. Sonra bahçemdeki kulübeme takarım diyorum.
  • Son mesajı attıktan sonra fişe takmıştım. 15dk sonra koku gelmeye başladı hemen çıkardım :) Allah'tan burnum hassas hemen alabiliyorum böyle kokuları. Bıraksam yanacaktı. Alet çalışıyor bozulmadı ama 220V a uygun değilmiş gerçekten. Arkadaş haklıymış.
  • ozqman o cıhazı 110v ıle çalıştırıp devrelere kac v gıdıyor bakmak lazım
    ona gore ıcınde bır modlama yapılabılır
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Hiç bu böcek kovucu ile kasmayacağım. İnternette araştırdım çokta işe yarayan şeyler değilmiş bunlar. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.