Şimdi Ara

Testosteron seviyem 80 yaşındaki bir adamınki kadar çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
6
Favori
21.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sporda yeterli performans gösterememe, cinsel enerji düşüklüğü ve halsizlik şikayeti ile hormonlarımın durumundan şüphelenip iç hastalıkları bölümüne göründüm. orda kan testi yapıldı ve total testosteron seviyem 4.17(417) ng çıktı. 21 yaşındayım. benim yaşımda bir erkeğin 6.00(600) üzerinde olması gerekiyor. bunun altı sıkıntılı. anca sağlıklı bir erkeğin 80'li yaşlarda 400 civarında oluyor ki benimki bu kadar. prolaktin(kadınlarda süt yapan hormon) seviyem de 23 küsür çıktı. erkeklerde 13'ün üzeri olmamalıymış. progesteron da aynı şekilde yüksek. bunun üzerine doktor hiç beklemediğim bir sonuç dedi ve hipofiz bezinde adenom veya vücudumda başka bir problem olabileceğini söyleyip endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. ayın 23'üne sıra aldım gideceğim. büyük ihtimal derinlemesine bir kan testi yapar ve hipofizde adenom varmı diye mr ister. eğer adenom çıkarsa ve küçük boyuttaysa ilaçla tedavi edilebiliyor fakat büyükse ameliyat gerekiyor. tabi bende kuruntular oluştu kendi kendimi yiyorum. ya adenom büyükse, ya büyük olduğu halde doktor sırf istemediği için ameliyat etmezse, ya hipofizimde sorun yoksa nerede olabilir vs. birsürü sorular dolaşıyor kafamda. 1 haftadır da testislerimde küçülme başladı yetmezmiş gibi. inşallah herşey yaver gider ve sağlığıma kavuşurum.



    Edit: bugün gittim yine hastaneye. yine kan verdim. doktor sonuçlara bakınca tsh ve prolaktin yine yüksek çıktı. prolaktin 15 küsürde. tsh yani tiroid de 5'e yakındı. doktor prolaktininm çok yüksek olmadığı için tiroidlerde problem olduğunu düşündüğünü söyledi ve en düşük dozda tiroid ilacı verdi 2 ay kullan tekrar gel bakalım dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 23 Mart 2018; 16:53:32 >



  • Yıl 2012 olması lazım bod****tr'de bi arkadaş bunu farketti , tabi bende farkettim pmleştik. Bi konu açtık bunun üzerine 30 sayfa küsür yorum gelmişti. Spora başladığımız süreçden sonra sonra total ve serbest testosteron değerlerimiz alt sınırda geliyordu. Bunu tam olarak neyin sağladığını düşünmeye başladık. Genetik yatkınlığa , ülkenin durumlarından dolayı ruh halinden dolayı düşmesine bir çok şeyi masaya yatırdık konuda ki insanlar tahlil yaptırmaya başladılar ve bu insanlar hep sporcu herkesin testosteron değerleri alt sınıra yakın gelmeye başladı. Benim etrafımda ki insanlarında öyleydi.

    Öncelikle şunu söyleyeyim türkiyede bütün labovatuar'lar 300 - 900 ref aralığını baz alırlar. Testosteron iğnelerinin fiyatları ve hipogonadizm hastaları için filan. Normalde yabancı endokrinler şunu söyler 1 ile 9 arasını baz alcaksınız gerisinin önemi yok.

    Biz ise 3 ile 9 arasını baz alıyoruz.

    Konu üzerinde bunun sebeblerini tartışmaya başladık deneme yanılmalar yaptık. benim 300 ile 900 ref aralığında 350 geldiği dönem olmuştu. Ve o dönem definasyon denen saçmalığı yapıyordum ki ama ne saçmalık sadece haşlama tavuk ile az bi carb bide supplementler ile sözde parçalanma dönemine girmiştim çok aşırı kas kaybı yaşamıştım öyle böyle değil ki kalori bazında çok büyük açık oluşturmamıştım. Evet ben sırf yağ almamamdan dolayı kolestrol düşüklüğünden hormon değerlerimin içine etmiştim o dönem biraz araştırma yaparak direk % 50 üzeri yağ alabileceğim bi diyete girdim bunu düzeltebilirmiyim yoksa genetik olarak mı bu durumdayım diye. Ketojenik diyet olarak geçiyo ama ona yakın birşeyler uyguladım hayvansal yağlardan ve kuruyemişlerden yağ alıyordum hergün. 2 ay'ın sonunda bi tahlil yaptırdım 335 olan total testosteron değerim 650 oldu. Serbest testosteron oranım ise 16 iken 38 oldu direk yaşıma göre optimal düzeye geldim o dönem. Forumdan bi kaç üyede bunu uygulayınca bende olduğu gibi herkes değerlerini toparladı.


    İşte ben ozaman yağın ne kadar önemli bi makro olduğunu anladım. Vucut geliştirmeciler off anabolik sezonlarına girince o yüzden değerleri 200 altını bile bulabiliyo cünkü % 5 yağ oranında ilaç almayan bi adamın testosteronu kesinlikle referans aralıkları içerisinde olmaz çok çok zor bi ihtimal.

    Bizim spor yapan insanlarımız beslenmeyi bilmiyor ciddi söylüyorum ne hocalar bu işi biliyor nede bu sporu yapan insanlar işi biliyor yükleniyolar karbonhidrat ve protein'e bir ton supplement alıyolar ee senin testosteronun dibi görmüş sen o oranlarda nasıl protein tozu ile gelişebileceğini düşünüyorsun ? İstersen dünyanın en daşşaklı antremanı'nı yap yinede yerinde sayıcaksın. İşte insanların definasyon dediği dönemde ne yaparsa yapsın kas kaybı yaşamasının sebebini buna bağlıyorum ben, natural adamsan yağ alıcaksın almak zorundasın. Serdar aktolga bile her gece yatmadan zeytin yağı içiyormuş yarım çaybardağı. Kas gelişimi için en önemli makro protein olabilir ama hormonlar içinde yağ bi o kadar önemli.

    Konuyu açan arkadaş için belirtmedim bu arada hipofiz sorunu olabilir prolaktin östrojen yüksektir ondan düşük geliyo olabilir onu doktorlar halleder hayırlısı ile diyeceğimde bizim doktorlara hiç güvenmiyorum ben malesef ama 3 4 tane endokrin ile konuşan tanıdıklarım var adamların değerleri nerdeyse referans aralığının hemen bi tık üstü onlara bile normalsın ayağı cekmişler referans aralıklarının içerisindeysen sorun yok gözüyle bakıyolar hem üroloji hem endokrinler böyle 100 yaşında ki adamla aynı oranlara sahipsin sana normalsın diyebiliyolar.

    Bu işi kalori açığına göre oturtup yağ protein karbonhidrat bunların hepsine önem vermek gerek yoksa gidip % 30 yağ oranının üstüne çıkan bi bireyinde yüksek gelicektir haliyle cünkü östrojen tavan yapıcak haliyle düşük testosteron olarak yansıyo. Bu spor yapılıyosa malesef beslenme işinin iyi yapılması lazım. Sadece gelişim için konuşmuyorum yaşam tarzı için bile çok önemi var.
  • Geçmiş olsun dostum, çok düşünüp kuruntu yapma. Her şeyin bi çözümü vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do Squats

    Geçmiş olsun dostum, çok düşünüp kuruntu yapma. Her şeyin bi çözümü vardır.

    inşallah kuruntularım yersiz çıkar.
  • Hocam bu prolaktin benim de yüksek çıkmıştı ama bende jinekomasti vardı ameliyat oldum göğüsler den sonra hormonalara baktırmadim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoryBro

    Hocam bu prolaktin benim de yüksek çıkmıştı ama bende jinekomasti vardı ameliyat oldum göğüsler den sonra hormonalara baktırmadim

    tekrarlayabilir hipofizde birşey varsa çünkü jinekomasti sadece belirti sen belirtiyi tedavi etmişin sebebini değil.
  • dahiliyeci abartmış. millet 2lerde 3lerde sürünüyo
  • prolaktin yüksek evet. progesteron da yüksekse meme yapmıştır kesin. bunlara bağlı olarak e2 uçuk bişey çıkabilir.

    daha can sıkıcı problemlerle karşılaşmadan önce ketojenik diyete geçmeni öneririm. ketoya geçemiyorsan bile basit karb ve şeker KESİNLİKLE tüketme. gdolu tavuk alma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Del Toro

    prolaktin yüksek evet. progesteron da yüksekse meme yapmıştır kesin. bunlara bağlı olarak e2 uçuk bişey çıkabilir.

    daha can sıkıcı problemlerle karşılaşmadan önce ketojenik diyete geçmeni öneririm. ketoya geçemiyorsan bile basit karb ve şeker KESİNLİKLE tüketme. gdolu tavuk alma.

    meme bölgemde yağlanma yok fakat göğüs uçlarımda hassaslaşma var. zaten şeker ve market tavuğu tüketmiyorum. basit karbonhidrat tüketiyorum ama normal seviyede. daha önce yazdığım gibi hipofizimde adenom var büyük ihtimal.
  • normal değerler 7 ile 29 arasında oluyor yanlış hatırlamıyorsam.hoş 7 de az ancak çocuk yapmak için yeterli.hiç üretmeyenler de var.dert çok kendini koyverme hemen.testo takviyesi ile vücudun üretiminin artması sağlanabiliyor.benim de hipofiz bezimde sorun var ve bazı hormonlarım düşük.illaki üzülüyor insan ama dünyanın sonu değil.sperm sayımı yaptır.yaptırmadan 3 gün önceden boşalmamış olman gerekli.3 günlük dinlenme süresi olmalıymış.bu gibi durumlarda basit bir iğne verilir.ayda 1 gibi vurulur.duruma göre 2 haftada bir.ayrıca uyku ve beslenmeni spor yapmasan bile düzenlemeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    normal değerler 7 ile 29 arasında oluyor yanlış hatırlamıyorsam.hoş 7 de az ancak çocuk yapmak için yeterli.hiç üretmeyenler de var.dert çok kendini koyverme hemen.testo takviyesi ile vücudun üretiminin artması sağlanabiliyor.benim de hipofiz bezimde sorun var ve bazı hormonlarım düşük.illaki üzülüyor insan ama dünyanın sonu değil.sperm sayımı yaptır.yaptırmadan 3 gün önceden boşalmamış olman gerekli.3 günlük dinlenme süresi olmalıymış.bu gibi durumlarda basit bir iğne verilir.ayda 1 gibi vurulur.duruma göre 2 haftada bir.ayrıca uyku ve beslenmeni spor yapmasan bile düzenlemeni öneririm.

    ne değerinden bahsediyorsun bilmiyorum ama total testosteron için 800 ngden fazlası üst sınırı geçmiş oluyor genç erkekte. 600 ngden aşağısı da problemli demek. hipofiz bezinde ne gibi bir sorun var ve hangi hormonların düşük? önemli olan testosteronu düşüren sorunu bulman dışardan testo iğnesi vurmak çözüm değil. testosteron düşüklüğü sadece var olan hastalığının bir etkisi. gripte olan ateş gibi. ateşi geçirsen bile hastalığın sadece semptomunu tedavi etmiş olursun kendisini değil. testosteron düşüklüğü de aynı şekilde.
  • şuan genel olarak hastalık adına ne biliyorsam sildin süpürdün.
  • Genelde husnu kuruntular bosa cikar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    normal değerler 7 ile 29 arasında oluyor yanlış hatırlamıyorsam.hoş 7 de az ancak çocuk yapmak için yeterli.hiç üretmeyenler de var.dert çok kendini koyverme hemen.testo takviyesi ile vücudun üretiminin artması sağlanabiliyor.benim de hipofiz bezimde sorun var ve bazı hormonlarım düşük.illaki üzülüyor insan ama dünyanın sonu değil.sperm sayımı yaptır.yaptırmadan 3 gün önceden boşalmamış olman gerekli.3 günlük dinlenme süresi olmalıymış.bu gibi durumlarda basit bir iğne verilir.ayda 1 gibi vurulur.duruma göre 2 haftada bir.ayrıca uyku ve beslenmeni spor yapmasan bile düzenlemeni öneririm.

    testo referans değeri 2 ile 9 arası. 6dan düşüğü problem gibi de bi durum yok.
  • beyler ben vitamin değerlerime falan baktırmak istiyorum, bunun için hormon testimi diyeceğim doktora?
    bu testte otomatik olarak testosteron sonucu falanda çıkacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Del Toro


    quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    normal değerler 7 ile 29 arasında oluyor yanlış hatırlamıyorsam.hoş 7 de az ancak çocuk yapmak için yeterli.hiç üretmeyenler de var.dert çok kendini koyverme hemen.testo takviyesi ile vücudun üretiminin artması sağlanabiliyor.benim de hipofiz bezimde sorun var ve bazı hormonlarım düşük.illaki üzülüyor insan ama dünyanın sonu değil.sperm sayımı yaptır.yaptırmadan 3 gün önceden boşalmamış olman gerekli.3 günlük dinlenme süresi olmalıymış.bu gibi durumlarda basit bir iğne verilir.ayda 1 gibi vurulur.duruma göre 2 haftada bir.ayrıca uyku ve beslenmeni spor yapmasan bile düzenlemeni öneririm.

    testo referans değeri 2 ile 9 arası. 6dan düşüğü problem gibi de bi durum yok.

    yaşa göre referans aralığı değişiyor genç erkekte 6 dan düşüğü problemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kedi10

    beyler ben vitamin değerlerime falan baktırmak istiyorum, bunun için hormon testimi diyeceğim doktora?
    bu testte otomatik olarak testosteron sonucu falanda çıkacak mı?



    hayır vitamin değerlerine ayrı kan tüpünde bakılıyor hormonlara ayrı. total testosteronuma baktırmak istiyorum dersen testo seviyene bakarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dumperrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: kedi10

    beyler ben vitamin değerlerime falan baktırmak istiyorum, bunun için hormon testimi diyeceğim doktora?
    bu testte otomatik olarak testosteron sonucu falanda çıkacak mı?



    hayır vitamin değerlerine ayrı kan tüpünde bakılıyor hormonlara ayrı. total testosteronuma baktırmak istiyorum dersen testo seviyene bakarlar.

    bu vitaminler kan testi için falan ek ücret almıyorlarmış özelde doğrumu? sadece muayene ücreti galiba. sigortam var
    peki bunun üstüne birde senin dediğin testi yaptırmak istesem, hepsini sadece muayene ücretiyle yaparlarmı sence? hastaneyi aramak istemiyorum şimdi

    muayene ücreti de az değil yani 75tl alcaklar biliyorum. dahiliyeye gidecektim bunun için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi10 -- 23 Mart 2018; 20:21:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kedi10


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dumperrr


    quote:

    Orijinalden alıntı: kedi10

    beyler ben vitamin değerlerime falan baktırmak istiyorum, bunun için hormon testimi diyeceğim doktora?
    bu testte otomatik olarak testosteron sonucu falanda çıkacak mı?



    hayır vitamin değerlerine ayrı kan tüpünde bakılıyor hormonlara ayrı. total testosteronuma baktırmak istiyorum dersen testo seviyene bakarlar.

    bu vitaminler kan testi için falan ek ücret almıyorlarmış özelde doğrumu? sadece muayene ücreti galiba. sigortam var
    peki bunun üstüne birde senin dediğin testi yaptırmak istesem, hepsini sadece muayene ücretiyle yaparlarmı sence? hastaneyi aramak istemiyorum şimdi

    muayene ücreti de az değil yani 75tl alcaklar biliyorum. dahiliyeye gidecektim bunun için

    evet özelde ek ücret alınıyor bildiğim kadarıyla. hormon testleride kan testi zaten benim dediğimde özel birşey yok ama ayrı kan örneği alıyorlar onun için. muayene ücreti harici para alırlar tahminimce testler için. önceden arayıp sor hastaneden hastaneye değişir.
  • TRT(testosterone replacement therapy) yaparlar bir şeyin kalmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    TRT(testosterone replacement therapy) yaparlar bir şeyin kalmaz

    Merak ettim, o dediğiniz nasıl yapılıyor ve amaç nedir?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.