Şimdi Ara

testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün benchmarklarda metro , crysis 3, bf3 ve diğer oyunlarda 2 çekirdekli i3 3220 fx 6300 geçiyor yada yaklaşıyor .

bu testler doğru ise amd 6 çekirdek sadece masaüstü işlerler de mi fark ediliyor oyunlarda hiç mi etkisi yok .

forumda i3 3220 bottleneck olayını okuyorum sonra testleri görüyorum. bench testleri sanki taraflı yapılmış. yada ben hiç birşey bilmiyorum ki intel saf 2 çekirdekli i3 amd 6 çekirdek performansında herhalde .

şu işi bitirelim . artık biri gelip bu işi netleştirsin. BEN TESTLER SAHTE DİYORUM.

testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ? testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ? testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ? testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ?

• Metro LastLight Intel ve nVidia destekli bir oyun.
  • testlerde sahte bir durum yok.4 ten çok çekirdek destekleyen oyunlarda amd fx 6300 geçer.en fazla 2 ve 4 çekirdekleri destekleyen oyunlarda ise 3220 daha fazla fps verir sonuç budur yani
  • Oyun en fazla 2 çekirdek kullanıyorsa istersen 32 çekirdekli işlemci kullan gene de aynı kalırlar. CPU-physx testlerine bakarsan farkı görürsün.
  • crysis 3 testi
     testlerde i3 3220, fx 6300 ü nasıl geçer ?
  • testler gerçek zaten core i3 4 çekirdek gibi çalıştığı için ve çekirdekleri güçlü olduğu için 4 çekirdekli uygulamalarda fx 6300 ü geçiyor bunda anlaşılmıyacak bir şey yok fx serisinin çekirdeği fazla ama iş yapmıyor ilerde zaten göreceğiz gerçek 6 çekirdek isteyen bir uygulama çıksın fx 6300 yerlerde olacak amd ekran kartı konusunda başarılı ancak aynı şey işlemci için geçerli değil
  • Oyun çok çekirdek destekliyor orası belli. Zaten sıkıcı bir oyun ne gerek var böyle işlere.
  • Annadtech de ki tablo şaka gibiydi ama neredeyse 2 çekirdek 6 çekirdeklilerle kafa kafaya gibi
  • FX serisinin çekirdekleri aynı frekansta pentium-3 çekirdeğinden farksız zaten :)
  • Oyun eğer 2-3 çekirdeği tam randımanlı kullanabiliyorsa, i3 3220 hızlı çekirdekleri sayesinde fx6100 gibi düşük çekirdek performansına sahip işlemcileri geçebilir.

İşlemcilerin ister 100 çekirdeği olsun onu kullanamayan uygulama ya da oyun yoksa hiçbir şey ifade etmezler. İşlemcileri sadece çekirdek sayısına bakarak almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 19 Mayıs 2013; 18:38:11 >
  • ee gayet normal fx çekirdekleri güçsüzdür i3 her türlü daha iyidir. i3 3 çekirdek 6 izlek olsa harika olurdu. :D
  • FX'lerin tek izlek performansı Intel'den düşüktür. 2 çekirdekten fazlasını kullanmayan oyunlarda 6100'ün 6 izleğinin işe yaramaması kaçınılmaz. Öte yandan Crysis 3 gibi çoklu izlek desteği veren oyunlarda FX serisi odukça iyi sonuçlar veriyor. Şu an i3-3220 oyun konusunda 6100'den daha iyi olabilir fakat yeni konsollar için 8 çekirdekli işlemciler konuşuluyor bu da oyun sektöründe çoklu izlek kullanan oyunlarda artış demek. İlerde tablo FX lehine değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

FX'lerin tek izlek performansı Intel'den düşüktür. 2 çekirdekten fazlasını kullanmayan oyunlarda 6100'ün 6 izleğinin işe yaramaması kaçınılmaz. Öte yandan Crysis 3 gibi çoklu izlek desteği veren oyunlarda FX serisi odukça iyi sonuçlar veriyor. Şu an i3-3220 oyun konusunda 6100'den daha iyi olabilir fakat yeni konsollar için 8 çekirdekli işlemciler konuşuluyor bu da oyun sektöründe çoklu izlek kullanan oyunlarda artış demek. İlerde tablo FX lehine değişebilir.

+1 Konsollarla beraber çoklu izlek kullanıcak oyunlar .. O zaman görürüz i3 diye yırtınanları. Çok çekirdek destekleyen oyunlarda fx4100 bile yer yer alt edecektir i3 leri yakın zamanda..
  • Herkez fx serisi yerden yere vurmuş ama 2 çekirdek kullanan oyunlarda i3 belki fx 6100-6300 ü geçebilir ama 4-6 çekirdek destekli uygulamalarda i3 serisi işlemciler zorlanacaktır ve fx serisinden geri kalacaktır ileriye dönük olması için çekirdeğin önemi vardır. eğer çekirdeğin hiçbir önemi olmasaydı insanlar pentium 4 alırdı boşuna fx 8xxx serisi işlemcilere para vermezlerdi
  • Yahu zaten overclock denen bi olayda var.

Şimdi herkes yapabiliyomu diyeceksiniz ama artık çok kolaylaştı.
    Yap bakalım 4,5 ghz ,6300 ü; i3 te çekirdek falan bırakırmı.
  • Yakın zamanda Pentium G645 satıp FX 6300 aldım. Ekran kartım HD7770. Bu gün yeniden Crysis 3 indirip kurdum ve oyun adeta akıyor... Önceden iki çekirdeği de %100'e dayayıp darboğaz yaparken şu anda 6 çekirdeği birden yaklaşık %50 kullanıyor ve performans tamamen ekran kartına kalıyor. İşlemciler aslında giderek eskir ama oyun konusunda FX serisinin performansı kesinlikle bir süre artmaya devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoey26

Herkez fx serisi yerden yere vurmuş ama 2 çekirdek kullanan oyunlarda i3 belki fx 6100-6300 ü geçebilir ama 4-6 çekirdek destekli uygulamalarda i3 serisi işlemciler zorlanacaktır ve fx serisinden geri kalacaktır ileriye dönük olması için çekirdeğin önemi vardır. eğer çekirdeğin hiçbir önemi olmasaydı insanlar pentium 4 alırdı boşuna fx 8xxx serisi işlemcilere para vermezlerdi

metro list light far cry 3 gta 4 elder scrolls bunlarda 4 çekirdek isteyen uygulamalar değilmi neden fx core i3 ü geçemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibosna_34 -- 19 Mayıs 2013; 21:22:58 >
  • Ekran kartını sınırlamadığı sürece yaklaşık aynı performans verirler , peki ekran kartını doyuramadığınız da i3 ile neler yapılabilir ?
  • fx serisi ve apu işlemcilerde %15 ila %11 arası indirim olmuş acaba yeni seri mi geliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

Yakın zamanda Pentium G645 satıp FX 6300 aldım. Ekran kartım HD7770. Bu gün yeniden Crysis 3 indirip kurdum ve oyun adeta akıyor... Önceden iki çekirdeği de %100'e dayayıp darboğaz yaparken şu anda 6 çekirdeği birden yaklaşık %50 kullanıyor ve performans tamamen ekran kartına kalıyor. İşlemciler aslında giderek eskir ama oyun konusunda FX serisinin performansı kesinlikle bir süre artmaya devam edecektir.

Mevzu bundan ibaret; geleceğin teknolojisi bugüne ayak uyduramıyor diye tü kaka deyip itibarsızlaştırmak, p3'lerle aynı seviyede tutmak yanlış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.