Şimdi Ara

Testis varikosel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 17 yaşında varikosel oldum ve ameliyat diyorlar korkuyorum ne yapıcam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok çabaladık ama 1 yıl geçmesine rağmen gebe kalmadı.

Nihayetinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Devlet Hastanesine tahlile gittik. Ultrasondan sonra sperm tahliline gittim.

Sperm testi için numune vermek kadar iğrenci yoktu; Elime plastik bardağı verip karşıdaki odaya girmemi söylediler. Boş bir odada bir koltuk vardı ve koltuğun karşısında kasetli video oynatıcıyı 37 ekran tüplü tv ye bağlamışlardı. Gurup çalışması konulu film çoktan başlamıştı. Baktım oturup izlemekle olmuyor ayağa kalktım. Ne sabun nede jel olmadan tükürük zoruyla yaklaşık 10 dakika cebelleşince finali güç bela görebildim. Bir de o kocaman şeyi o bardağa sığdırmaya çalışmak yorucuydu. Üstelik lavaboda sabun ve peçete bile yoktu.

Tahlil sonuçlarına bakan üolog "Sende grade 2 varikosel var, şu an çocuk yapma şansın yüzde 40 ama basit bir varikosel ameliyatı olursan bu oran yüzde 75-80' lere çıkar" demişti.

Aynı sonuçları internette bulduğum Kadın Doğum uzmanı ile paylaştım (O zamanlar akıl danışmak bedavaydı)

Uzman “Sende sorun yok yine çocuğum olmuyor dersen sana bitkisel ilaçlardan verebilirim” dedi.

Aileden kaynaklı tüm baskılara rağmen ameliyat olmadım ama sorun kalmadı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Bende ağrı olmasa neyse olmam ama sol testiste çok ağrı var geçmiyor tek çözüm ameliyat

• Agri ne siklikta oluyor ?

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Sürekli oluyor 4 gündür geçmedi

• Bende de olmustu bi donem doktor varikosel dememisti oldugunda testisleri kaldir uzanirken yukari dogru diiye o baya rhatlatmisti dene istersen varikosel teshisini doktor mu koydu ? Test olarak ne yapti sadece elle muayene mi

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Ultrason sonucu varikosel tanısı koyuldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel
    8 ay önce açıldı
    Hemeroid ( Basur )
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Korkacak bir şey yok, ben de varikosel ameliyatı geçirdim 23 yaşımda. İşi bilen biri için çok basit bir operasyon, aynı gün taburcu olmuştum ama tabii hastanedeki herkes beni tanıyordu o yüzden, intörndüm o zaman. Sen ertesi gün taburcu olursun. Operasyonu olduktan sonra sperm sayısı, kalitesi vs normale dönmüştü.

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    Ameliyattan önce tamamen uyutuyorlar mı ve uyanınca ağrı oluyor mu

• Bana belden aşağısına anestezi vermişlerdi, hiç bir şey hissetmedim ama yarı uyanıktım, biraz yatıştırıcı, rahatlatıcı ilaç da veriyorlar. İsterseler tamamen de uyutabilirler ama zannetmiyorum gerekmez çünkü basit bir operasyon. Gerçekten hiç endişelenecek bir şey yok, yapanlar tecrübeliyse korkma.

Ameliyattan sonra ağrı pek olmadı, ağrı kesici alırsın ağrı olursa en kötü, dert edecek bir ağrı oluşmaz.

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

Merhaba. Mikrocerrahi miydi ameliyat?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

Hayır normal ameliyattı, yapanlar üroloji asistanlarıydı. Zaten mikrocerrahi gerektiren bir durum yok ki..

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Ameliyat olmadınız sanırım ? Çocuğunuz oldu mu peki ne durumdasınız ne yaptınız bu süreçte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.