Şimdi Ara

Test / İnceleme Opel Vectra 1.9 CDTI Design Edition (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
11.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.9 cdtinin manueli yok mu? o 320nmyi manuel olarak yaşasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.9 cdtinin manueli yok mu? o 320nmyi manuel olarak yaşasak

Var fakat piyada az ornegin turkiyede 1000 tane cdti varsa bunun en fazla 100 tanesi manueldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 15 Ocak 2015; 20:37:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar Vectra vardi , boynuzlu dikiz aynalariyla hatırlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemiş satmaya karar vermiş ;)

Araç sahibinden de satılık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidolek -- 16 Ocak 2015; 0:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbdanisman

Sayın TYR,

Yazınızı baştan aşağı okudum ve bir tane bile Türkçe yazım kuralı hatasına rastlamadım, teşekkür ederim.

İncelemeniz çok güzel ve detaylı. Bir çok arkadaşın ifade ettiği gibi benim de Vectra alasım geldi.

Araç satılıkmış zaten.

• Oldukça profesyonel durmuş incelemeniz güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Lancer 1.8
    Vectra 1.9 CDTI
    Keyifli,araba gibi arabalar
    Peynir ekmek gibi satılmadığı için ederinin altında rakamlara satılıyor.cesaretinizden ve otomobil anlayışınızdan dolayı tebrik ederim

Tespitiniz doğru.
    Yöneldiğim araçlar fiyat/performans anlamında hakkını fazlasıyla veren araçlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

merhaba çok güzel detaylı bir anlatım olmuş.şu anda sizinkinin rengine kadar aynısı bir araç alma aşamasındayım.ama vergi sigorta kasko masrafları korkutuyor beni.sizde değer mi ?

Bence diğer unsurlar bu kalemleri fazlasıyla tolere ediyor.

Vergi;
    Aracın 2005 modeli şuan da vergi de 3.dilimde (Yıllık 1.189TL)
    Önümüzdeki yıl ise 4.dilime düşecek (709TL)

Trafik Sigortası 400 TL civarı tutuyor,
    Kaskosu 1000TL civarında tutuyor(Ben hasarsızlık indirimi ile 760TL'ye yaptırdım).

Alacağınız 2010 model 1.4 veya 1.6litrelik bir araç bundan çok çok farklı olmayacak.
    Ha tutup incelediğima racın bir iki yaşındakini almak isterseniz açıkcası önermem.
    Çünkü fiyat/performansın yüksek olmasında şüphesiz model yılının düşük olması yatıyor.

28-30 bin bandı için gayet güzel bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

1.9 cdtinin manueli yok mu? o 320nmyi manuel olarak yaşasak

Manuel seçeneği SAİM'in dediği gibi var fakat az sayıda.
    Ama oda rahatlıkla bulunabilir.

Hatta eğer bütçeyi bir 10bin kadar arttırabilirseniz, aynı motorlu ve manuel Alfa 159 önerebilirim.
    Oda çok keyifli ve gösterişli bir araçtır. Yakın zamanda bir arkadaşıma aldık çok memnun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

İncelemiş satmaya karar vermiş ;)

Ne yapalım Ali ömür boyu tutalım mı :)

Daha önce senin gibi durumu merak etmiş birine yazdığım mesaj;
    quote:

Bu benim 10.aracım.
    Kötü alışkanlıkları olmayan, mütevazi biri diye tanımlanırım.
    Tek hobimide Otomobiller olarak yazabilirim.
    Sağolsun eşim bu konuda bana müsade gösterdiği için, kısa aralıklarla(1 yıl vb.) araç değişikliği yapabiliyorum.
    Konusu geçen aracı almak konusunda kesinlikle tereddütünüz olmasın.
    Satmak istememin sebebi kesinlikle herhangi bir konudaki memnuniyetsizliğimden değildir.
    Bakımlı bir Lancer 1.8 CVT'yi gidip incelediğinizde bana hak vereceksiniz.
    Aracı alıp kullanmak, tecrübe etmenin yanında, bir üst daha pahalı araca geçerken arada ödeyeceğim mebla beni ekonomi konularında disipline ediyor.
    Bir nevi birikim yapıyorum gibi yaklaşıyorum konuya.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bunlarda diğer incelemeler ve daha fazlasını blogumdan okuyabilirsin ;)
    http://forum.donanimhaber.com/m_84790774/f_//tm.htm#84790774
    http://forum.donanimhaber.com/m_84789187/f_//tm.htm#84789187

• quote:

Orijinalden alıntı: TYR

quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

merhaba çok güzel detaylı bir anlatım olmuş.şu anda sizinkinin rengine kadar aynısı bir araç alma aşamasındayım.ama vergi sigorta kasko masrafları korkutuyor beni.sizde değer mi ?

Bence diğer unsurlar bu kalemleri fazlasıyla tolere ediyor.

Vergi;
    Aracın 2005 modeli şuan da vergi de 3.dilimde (Yıllık 1.189TL)
    Önümüzdeki yıl ise 4.dilime düşecek (709TL)

Trafik Sigortası 400 TL civarı tutuyor,
    Kaskosu 1000TL civarında tutuyor(Ben hasarsızlık indirimi ile 760TL'ye yaptırdım).

Alacağınız 2010 model 1.4 veya 1.6litrelik bir araç bundan çok çok farklı olmayacak.
    Ha tutup incelediğima racın bir iki yaşındakini almak isterseniz açıkcası önermem.
    Çünkü fiyat/performansın yüksek olmasında şüphesiz model yılının düşük olması yatıyor.

28-30 bin bandı için gayet güzel bir araç

teşekkür ederim,
    araç bi tanıdığımızda.önümüzdeki hafta alabilirim.alırsam bilgi alışverişi yapabiliriz inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: TYR

quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

İncelemiş satmaya karar vermiş ;)

Ne yapalım Ali ömür boyu tutalım mı :)

Daha önce senin gibi durumu merak etmiş birine yazdığım mesaj;
    quote:

Bu benim 10.aracım.
    Kötü alışkanlıkları olmayan, mütevazi biri diye tanımlanırım.
    Tek hobimide Otomobiller olarak yazabilirim.
    Sağolsun eşim bu konuda bana müsade gösterdiği için, kısa aralıklarla(1 yıl vb.) araç değişikliği yapabiliyorum.
    Konusu geçen aracı almak konusunda kesinlikle tereddütünüz olmasın.
    Satmak istememin sebebi kesinlikle herhangi bir konudaki memnuniyetsizliğimden değildir.
    Bakımlı bir Lancer 1.8 CVT'yi gidip incelediğinizde bana hak vereceksiniz.
    Aracı alıp kullanmak, tecrübe etmenin yanında, bir üst daha pahalı araca geçerken arada ödeyeceğim mebla beni ekonomi konularında disipline ediyor.
    Bir nevi birikim yapıyorum gibi yaklaşıyorum konuya.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bunlarda diğer incelemeler ve daha fazlasını blogumdan okuyabilirsin ;)
    http://forum.donanimhaber.com/m_84790774/f_//tm.htm#84790774
    http://forum.donanimhaber.com/m_84789187/f_//tm.htm#84789187

Cevabın için teşekkür ediyorum.

Ne bileyim önce aracın incelemesini büyük bir keyifle okudum, sonrasında da aynı heyecanla sahibinden'e bakınca...
    Sanki aracı kısa sürede satmak için böyle bir inceleme yapmış dedim ;)

Gönlündeki araca kavuşman dileğiyle...

• Dikkatli inceleme icin tesekkurler.2005 1.9 cdti otomatik.195 binde bir arac almak uzereyim 30bin tl cok geliyor.

• Aracın full ve opc versiyonunu kullanıyorum. Aracın doluluğundan mıdır bilmiyorum aynı segment kendisinden daha genç onca arabadan iyi diyebilirim. Bakımlarını opelden anlayan birisine yaptırdığınız ve aksatmadığınız takdirde hiç sıkıntı çıkarmıyor. Yola çıktığınızda altınızdaki gücün farkına varıyorsunuz :)
  • TYR kullanıcısına yanıt
    Ford mondeo 2006 ghia x 2.0 145bg manuel benzinli (elektrikli ısıtmalı yarı deri alcantra bej koltuklar, 17jant, otomatik katlanır aynalar, ips, esp, sunroof, ön cam rezistansı, ahşap direksiyon...), ford mondeo 2006 ghia (x değil, dizellerde x yok denecek kadar az 3-5 tane ülkemizde) 2.0 130bg otomatik dizel. Şimdi mondeo olarak bunları kullandım. Benzinliyi 1 ay kadar kullandım 1 kere uzun yol yaptım git gel 3500km. Dizeli 1,5 ay kadar kullandım 2 kere uzun yol yaptım git gel toplam 4000km.

Opel vectra 2004 comfort 1.6 100bg manuel benzinli (sunroof, çift yönlü klima, hız sabitleyici, park sensörü vardı extra ). Opel vectra 2004 elegance 2.0T 175bg manuel benzinli ve 2007 1.9 150bg elegance otomatik olanını kullandım 1 ay kadar iş aracı olarak sonra masraflı diye satıldı gitti yerine mondeo geldi tekrar. Bunlarda vectra modelleri. 1.6 olanı hiç yazmayayım çünkü üye olur olmaz ban yemeye niyetim yok gitmiyor yakıyor hiç beğenmemiştim 2 hafta binip sattım uzun yol yapmaya cesaret bile edemedim rampalarda tırlardan selektör korna yemek istemiyordum, 2.0T olanı 2 hafta kullandım abimden rica edip tatil için 3000 küsür km yol yaptım yakıyor ama gidiyor maşallah. 1.9cdti olan mondeodan seriydi cidden.

En yüzeysel açıkladıktan sonra motor harici mondeo ile vectrayı kıyaslayacağım. Tasarım görecelidir buna girmeyeceğim ama iç malzeme kalitesi olarak kimi bölümde vectra kimi bölümde mondeo önde. Sunroof olarak mondeonunki daha kaliteliydi bence. Donanım olarak ford mondeo daha üstün. F/P olarak 2.0 benzinli manuel ghia x mondeo ile 2.0T benzinli manuel elegance vectra diyebilirim. Yol tutuş olarak vectra asla bir mondeo etmez. Mondeonun direksiyonunun hissiyatı felan süper. Vectranın kavraması vites geçişleri direksiyonun yumuşaklığı güzel. Kısaca pek uzun yol yapmıyorsanız vectra ama uzun yolcuysanız kesinlikle mondeo. Hız olarak mondeo düzde 210-220 civarı yapıyor benzinlisi, dizelide o civarlarda yapıyordu otomatik olsada düz olsa daha iyi giderdi o. Vectranın 1.6sı 190 yapıyor ama o hızda 5-10dk gitsen motoru kucağına alırsın + çok geç çıkıyor o hıza. Mondeo bi nefeste 160-170 diyor dokunduğun gibi benzinli dizel farketmez. 2.0T vectraya zaten laf yok 260 gördüm onunla maşallah yürüyor o. 1.9cdti dediğin gibi 230 yapıyordur ama ben pek fırsat bulamadım onla basmaya 190-200 yapıp bıraktım çoğu kez mondeo kadar güvenemedim ama 2.0T olan rahat çabuk hızlandığından korku vermiyor :) Yakıt olarak vectra bi tık önde diyeyim sonuçta ford arabası fazla yakıyor 2-3 kuruş ki önemsiz bence 1000kmde 20-30 lira nedir ki... Şimdi asıl merak. Sağlamlık... Vectra nazlı araba çukura sert girersin süspansiyonlar kıt kıt vurmaya başlıyor yaptırsanda farketmez yine aynı oluyor zamanla ama mondeo gerçekten o konuda önde tank gibi bişey olmuyor alt takımına.

Aklıma gelen bunlar. Bunlar sana karşı yazı değil mondeo ve vectranın diğer türlerinide uzun süre olmasada uzun kmlerde kullanmış biri olarak yazdım..

Ha birde bagajın içi olarak vectra daha güzeldi böyle sağ ve solda hazneler vardı kapanması daha rahattı. Mondeonun bagaj kapağını sök at birine sakat bırakır çok ağır. Kaput konusunda ikisininkide amortisörlü rahat açılıyor ama mondeoda ek olarak çubukta vardı ne olur ne olmaz diye. Kapıların açılıp kapanması olarak vectra sanki daha bi güzeldi. Torpido felan olsun daha iyiydi. Mondeonun 6lı cd çaları güzel sony sonuçta ama dandik be rengi soluyor görünmüyor cd kısmı bozuluyor felan. Vectra en azından cd okumamazlık yapıyordu arada cd yi soğutunca düzeliyordu. Birde iç ışıklandırması güzeldi vectranın renkler felan. Yol aydınlatması olarak mondeonun merceği küçüktü be :( öyle canavar gibi aydınlatmıyordu ama yeterliydi. Vectranın xenonunu bırak halojenlisi bile maşallah ne uzunlar yakıyordu felan.. Mondeonun arka sislerini övmeden geçemem ama çok güzel duruyor geceleri :) Vectranın bagaj kapağına ince siyah çıta (20-30liralık) takmalısınız güzel duruyor. Mondeoyada takmıştım ama güzel durmamıştı vectra kadar. Birde elegance vectranın elektrikli arka perdesi güzeldi böyle lüks havası veriyordu :)

• Güzel bilgiler için Teşekkürler,
    bende nacizane Mondeo izlenimlerimi blogumda paylaştım, göz atabilirsiniz
    http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2014/05/ford-mondeo-20-tdci-at.html
  • Acil yardim...

2006 model vectra 1.9 dizel buldum almak uzereyim.. Ama heryerde arastirdim ki sanzimanlarda problem varmiş. Kronik mi bu sorun. Alsam beni üzer mi. 122.000 km de arac ve 31 000 tl iatiyor

• Vergisi bayagi yuksekmis,maasin senelik 5/1 vergiye gidiyor

• inceleme değil de *kendi arabasını övme* OLMUŞ. açık- net
  • __GeneraL__ kullanıcısına yanıt
    10 SENELİK DİZELLER BU KM LERDE PEK KALMAZ BENDE GÜVENİP ALAMADIM 1 TANE
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.