|
|
|

|
|
|
Forza Horizon 4, NFS Heat, The Crew bilmem ne her türlü Açık Dünya Yarış oyununu oynadım. Şu Test Drive Unlimited kadar atmosfere sokan bir oyun oynamadım arkadaş. Ama TDU'nun en büyük sıkıntısı da yarışların çok kolay olmasıydı. Nizami sürersen, ağaca mağaca çarpmaz yoldan çıkmazsan her türlü 1. oluyordun. Ama bunun dışında her markanın kendi bayiisi olması, ev yat kat alabilmen, ufak çaplı hikayeler ve tatil bölgelerinde geçmesi oyunu bayağı farklı yapıyordu diğer yarış oyunlarından.
|
|
Hiçbir şekilde gelecek vaat etmeyen, hiçbir derinliği olmayan bomboş bir yapım geliyor. Eski yapımcısının olmadığının farkındayım, ancak son oyununun üstünden 10 yıldan fazla geçen, resmî 2020 duyurusundan bu yana 1 tane bile gerçek oyun içi gameplay yayınlamaktan imtina ettikleri, sürekli in-engine denen direkt oyun motorundan tüm efektler vs coşturulmuş şekilde gösterilenlerden ibaret görüntülerle, birkaç tane farklı edition ön siparişe açılan tuhaf bir oyun karşımızda. Burada insanlar sürekli bir beklenti ve umut içinde, bazıları da kasıtlı olarak sürüş fiziklerinin , genel fiziklerin, ışıklandırmanın ve o rezalet kokpit açısı ve pilot direksiyon hareketlerine rağmen güzelleme yapması, 2025e doğru giderken, AI ve teknolojiler uçarken, onca yarış oyunu deneyimlemişken bu vasatlığı övmek bana fazlasıyla tuhaf geliyor. Ses dizaynını da hiç beğenmedim, o konuda da derinlik çeşitlilik yok. Hiç haber verilmeden ve sadece steam platformuna çat diye bir demo çıkardılar. Bir yandan çok iyi yaptılar, böylesine bitmekten çok uzak ve kötü dizayn kararlarıyla mahvolmuş bir oyuna boşa yükselmek istemezdim, vaktimi harcamak istemezdim iyi oldu. Öte yandan TDU kült bir seridir, yıllardır yeni oyununu çok fazla kişi bekliyor. Aradan da az değil tam 2 konsol jenerasyonu geçmiş , hâliyle beklentiler yüksek. Ancak özü temeli özgürce sürmek ve sosyal olarak arkadaşlarla keyifli vakit geçirmek üzerine dayanan, arabanın birçok özelliğini kullanma imkanı sunan trafik kurallarına uymayı temiz sürmeyi ödüllendiren bir oyunda , gerek kamera açıları gerekse sesler, sürüş dinamikleri oldukça sığ ve yavan hissettirdi. hız hissiyatı ise diğer temel bir problem , neredeyse yok gibi. Bugün bile blackbox dönemi nfsleri (ek olarak shift2 yi) , driveclub ı, eski kaliteli forzaları(2016 fh3 öncesi), midnight club LA i hâlâ daha başarılı buluyor ve bir-ikisini düzenli oynuyorum. bir driveclubtaki fh1 ve 2deki hız hissiyatını, araçların ağırlığını, sürüş keyfini ve sesleri tdusc demosunda bulamadım. ve bazı insanların anlamadığı veya anlamak istemediği temel mesele ise , saydıklarım öyle patchle update ile sizden aldıkları geribildirimle filan düzeltilebilecek şeyler değil. bugüne kadar hiçbir AA veya AAA oyunda (rezalet çıkış yaparak sonra adeta baştan yapılan cyberpunk hariç) büyük yapısal değişiklikler, tasarım değişimiyle büyük gelişimler görmedim. Sadece aciliyet sırasına göre bir yol haritası çizerler, olabildiğince kervanı yolda düzme kafasıyla bugları glitchleri varsa performans sorunlarını çözerler. hileye belki önlem alırlar, içerik olarak zenginleştirirler. araba modelleri ve seslerindeki buglar vb düzeltilir. yani bu oyun 10 yıl da düzenli güncelleme alsa , temel olarak demoda ne gördüyseniz aşağı-yukarı odur. |
|
Puana bakıp boşuna yorum yazmayın , kendiniz oynayıp karar vermedikten sonra bu görüşler o kadar boş ki... Bir inceleme de alanın çok büyük olması eksi olarak gösterilmiş. Bu gibi komik yorumlara bakıp bir oyunu almaya veya almamaya karar veriyorsanız boşuna oyun oynamasın kimse. Önce bir kendiniz oynayıp değerlendirin sonra beğenin veya beğenmeyin o kişinin bileceği şey artık . |
|
forza horizon gibi 5 dakikada bir hyper car hediye etmediği için sevilmemiş. |
|
Demo steame geldi şimdi indirip deneyebilirsiniz
https://store.steampowered.com/app/1249970/Test_Drive_Unlimited_Solar_Crown/ |
![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVB44 -- 4 Temmuz 2020; 7:1:51 > |
|
| _____________________________ |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Temmuz 2020; 20:45:36 > |
|