Şimdi Ara

Teslim olduğumuz ilk gün nasıl geçecek? Bizi neler bekliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
29.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar askere teslim olduğumuz gün bizi neler bekliyor? Öncelikle kapıda bir arama oluyormuş. Peki sonra ne oluyor? Sağlık kontrolü falan olacak mı? İlk gün işlemleri sırasında sürekli valizimizle ordan oraya gidecek miyiz? Yoksa valizi bir yerde mi bırakıyoruz? Bunları sırasıyla anlatacak dedelerimiz elbette vardır.

Canon Eos 650D + 18-55mm IS
  • bence bunları duymak moral bozacaktır bu kadar takmayın gözünüzü kapatıp girin içeri eşhedüyü çekip dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 6 Aralık 2010; 22:19:53 >
    ⚓⚓⚓⚓ Kaptan Vlog Youtube Kanalım ⚓⚓⚓⚓
    ⚓⚓⚓⚓ Denizcilik Hakkında ve Meslek Tercihi ⚓⚓⚓⚓

Tech-Mania
    Acer Predator 17 G5-793G-78QB | iPhone 14 Pro 256gb Space Gray | Ps4 | Ps Vita | GoPro Max - GoPro Hero 8 Black | Sony Fdr-X3000R 4k Action cam | Sony a7R4a - Sony 85mm f1.8 - Sony 16-35mm f4 - Sony 70-200mm f4| Sony a6400 16-50mm f3.5-5.6 35mm f1.8
  • geçen sene 12 aralıkta saat 16:00 da çorum il jandarma ya teslim oldum. Sırayla istihkaklarımızı aldık. Giydik. 6 gibi yemeği yedik. 9 a kadar gazinoda tv izledik. sonra koğuşta 3 erli 4 erli yattık. (Not: Çorumdaki eğitim birliğimiz olan büyük akıncı kışlası tadilatta olduğu için ilk gün böyleydi) 2.gün bizi 2 tane ilçeye dağıttılar. orada uzun dönemler ile birlikte askerlik yaptık. bizim eğitim göriyorduk. onlar bakıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

bence bunları duymak moral bozacaktır bu kadar takmayın gözünüzü kapatıp girin içeri eşhedüyü çekip dostlar.

sağol böyle demekle gerçekten çok moral verdin
    Corsair Carbide 270R Mid Tower Case | AMD Ryzen 7 3700x | Asus TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) | GSkill RipjawsV 3700 Mhz DDR4 2x8gb | MSI Nvidia GeForce GTX 1070 Armor 8GB OC | Cougar CMX-700 PSU | Samsung 870 Evo | Dell Alienware AW958 Elite RGB | Logitech G410 Atlas Spectrum | HP 6020st | 240GB Corsair Neutron GTX SSD | Asus MX279H | Xiaomi Mi 9T Pro | Huawei Watch GT2 | Samsung Gear S3 | Motorola Moto 360 Black Steel | Playstation 3 | Playstation 4 Pro | Logitech Z5500 | SONY KD-55XE9305
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darksilence09

Evet arkadaşlar.Dedelerimizden ilk gün tüyoları bekliyoruz.Koğuştan ranza seçimi.yemekler vs. İşe yarar tüyolar bekliyoruz :)

Koğuşta ranza seçimi diye birşey yok. acemi birliğinde komutanlar rastgele bir liste belirler şansına neresi gelirse(bana üst geldi). usta birliğinde ise oranın kıdemli uzun dönem askerleri boş yataklara göre yerinizi ayarlar. diyelimki 20 kişi gittiniz fakat 10 kişilik yatak var(geçen sene bizim gittiğimiz dönemde 88/4 lerin terhisine 15 gün falan kalmıştı. onlar gidene kadar yer sıkıntısı çektik. dolabımız falan yoktu. yataklarda ikişerli falan yattık. sizde bu skınıntıları özellikle jandarma birliklerinde yaşarsınız
  • kapıdan gireceksiniz direk grup halinde sıraya sokulacaksınız, grup halinde işlemlerinizi halledeceksiniz ve yien grup halinde siz beni takip edin komutuyla komutanı takip edip koğuşunuza geçeceksiniz
    yani olaylar sizin isteminiz dışında gelişecektir muhtemelen
    şans faktörü çok ön planda oluyor
    ben size ilk girişimi anlatayım,
    elazığda jandarma alayından acemilik için komando taburuna araçlarla götürüldükten sonra dışarda dediğim gibi ikili sıra yaptırdılar
    sıranın sağındakiler sağa solundakielr sola dönsün dediler
    yalandan çantaları şöyle bir aradılar, bir iki çök kalk yaptırdılar. tabi bu arada ilk azarı yedik grupça
    daha sonra yukarıda söylediğim ikili sırada sağdakiler beni takip etsin dedi bir komutan takip ettik
    soldakilerde diğer komutanı takip etti
    bizi koğuşa soktu komutan 12 kişilik gayet nezih bir koğuş, içerideki adamlarda kısa dönem gayet kafa dengi
    ama aklımda bir soru lan o sol taraftakiler nereye gitti diye
    2 saat sonra öğrendim misafir koğuşuan gitmişler
    misafir koğuşu, binanın girişinde kapısı direk dışarı açılan, helası dışarda olan, dolabı çarşafı yastığı olmayan, adam gibi camı bulunmayan, kaloriferi olmayan 150 kişilik bir koğuş olduğunu öğrendim
    daha ilk günden sonra zaten galiba şanslıyım lan ben diye geçirdim askerliği

ayrıca 2de fala girmeyin
    5de girin
    ne kadar geç o kadar iyi zaten 5 ay ordasınız
    ha diyorsanız ki ben yemin töreninde birliğe en erken katılan asker yani askerler arasında keriz olarak plaket alıcam, bir gün önceden gidip sabahın erken saatlerinde katılabilirsiniz birliğinize

• Aslında bizi bekleyenin rezalet sefalet olacağını yazacaktım daha fazla bi moral olacaktı =))
    quote:

Orijinalden alıntı: EzerchE

quote:

bence bunları duymak moral bozacaktır bu kadar takmayın gözünüzü kapatıp girin içeri eşhedüyü çekip dostlar.

sağol böyle demekle gerçekten çok moral verdin

Orijinalden alıntı: 12henry14

kapıdan gireceksiniz direk grup halinde sıraya sokulacaksınız, grup halinde işlemlerinizi halledeceksiniz ve yien grup halinde siz beni takip edin komutuyla komutanı takip edip koğuşunuza geçeceksiniz
    yani olaylar sizin isteminiz dışında gelişecektir muhtemelen
    şans faktörü çok ön planda oluyor
    ben size ilk girişimi anlatayım,
    elazığda jandarma alayından acemilik için komando taburuna araçlarla götürüldükten sonra dışarda dediğim gibi ikili sıra yaptırdılar
    sıranın sağındakiler sağa solundakielr sola dönsün dediler
    yalandan çantaları şöyle bir aradılar, bir iki çök kalk yaptırdılar. tabi bu arada ilk azarı yedik grupça
    daha sonra yukarıda söylediğim ikili sırada sağdakiler beni takip etsin dedi bir komutan takip ettik
    soldakilerde diğer komutanı takip etti
    bizi koğuşa soktu komutan 12 kişilik gayet nezih bir koğuş, içerideki adamlarda kısa dönem gayet kafa dengi
    ama aklımda bir soru lan o sol taraftakiler nereye gitti diye
    2 saat sonra öğrendim misafir koğuşuan gitmişler
    misafir koğuşu, binanın girişinde kapısı direk dışarı açılan, helası dışarda olan, dolabı çarşafı yastığı olmayan, adam gibi camı bulunmayan, kaloriferi olmayan 150 kişilik bir koğuş olduğunu öğrendim
    daha ilk günden sonra zaten galiba şanslıyım lan ben diye geçirdim askerliği

ayrıca 2de fala girmeyin
    5de girin
    ne kadar geç o kadar iyi zaten 5 ay ordasınız
    ha diyorsanız ki ben yemin töreninde birliğe en erken katılan asker yani askerler arasında keriz olarak plaket alıcam, bir gün önceden gidip sabahın erken saatlerinde katılabilirsiniz birliğinize

Teşekkürler kafamda oluştu az bucuk.Zaten sınava girdigimiz gün de aşagı yukarı bu tarz idi.Zırt pırt sıraya geç bekle bekle bekle işlemini yaptırt sıraya geç bekle bekle...

• Peki içeride işlenler olurken valiz de sürekli yanımızda mı taşıyazağız? Valizi bir yere bıraksak aklımız onda kalacak.
    pazar günü gideceğiniz için çok fazla komutan olmaz
    ama ertesi gün pazartesi olacağından sanırım kamuflajlarınızı ilk gün dağıtırlar
    gece 2de uyandırılıp kalkın poşetler kamuflaj dağıtıyoruz diye uyandırılabilirsiniz hzırlıklı olun
    genelde bir şey yapmazsınız ilk gün, koğuşlarınız gösterildikten sorna içerde takılırsınız
    ama benim yaptığım ağzı açık ayran delisi gibi ortada gezinmeyin, gel bakıyım sen diye çağrılıp depodan yorgan yastık taşırsınız

ha bu arada kamuflajla beraber bir de kemer verilecek
    o kemer pantolon kemeridir, sakın incecik kemeri palaska bu diye parkanın üstünden takmayın 1 ay geyik malzemesi olursunuz
    ben olmadım ama yanımdaki arkadaşım olmuştu

ekleme,
    valizi koğuşunuza bırakırsınız
    valizliğede alabilirler ama daha dolap düzeniniz olmadığı için içinden alacakları vs aldıktan sonra valizliğe kaldırabilirler
    benim ne acemilikde ne ustalıkda valizlik olmadığından tam bilmiyorum bu konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 6 Aralık 2010; 22:42:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Peki içeride işlenler olurken valiz de sürekli yanımızda mı taşıyazağız? Valizi bir yere bıraksak aklımız onda kalacak.

Sanırım valizi depoya atıyolar.Lazım olanları alıyosun.gerisi kalıyo içinde.Ara sıra açtırtabiliyomuşsun depoyu o valizinden almak istedigin varsa.

aynen ya Allah deyip girmek lazım
  • Yani nasıl sınava girdiğimizde birileri bizi yönlendirip herkes aynı şeyi yaptı ise içeri girerkende aynısı olacaktır. Birisigelip bizi karşılayacaktır. Sonrasında kamuflajlar, sağlık kontrolü , yatakhane şeklinde devam edecektir.
    Ya bazı arkadaşları ( söz meclisten dışarı ) anlayamıyorum , yok ne renk ayakkabı götüreyim, yok traş jelim extra comford mu olsun normal mi olsun ? Şunu mu alayım bunumu alayım? daha gitmeden bu kadar ızdırap çekersen gittiğinde o askerlik bitmez.
    Askerlikte yemek,barınma,kıyafetler çok önemlidir ve tek şey geçerlidir iş görsün yeter,kalite yada marka vs önemli değildir.

Haa bunları söylemek kolay geliyor gibi olabilir ama emin olun ki ben kafayı kırmak üzereyim düşünün sizler şu an askere gidecem deyip evde yatış yaparken ben hala çalışıyorum ve sanırsam cumarteside işimin başında olmak zorunda kalacam pazar günü askerim şaka gibi. 5 ay lık gelir gideri hesaplamak bir yana alacakları toparlamak, borçlu bir şekilde askere gitme riski , kız arkadaşımın bensiz neler yapacağını düşünmek , geri döndüğümde şirketimin yerinde olmaması yatağa başımı koyduğumda düşündüğüm sorunlardan bazıları. Yemin ediyorum ki uyumam saat 05 i buluyor ve 8 de kalkıyorum. O kadar kafamın bozuk olmasına rağmen yine bazı arkadaşlar kadar sorun yapmıyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: scorpinco

quote:

aynen ya Allah deyip girmek lazım

• @Gençkan

haklısın tum yazdıklarına katılıyorum..Sınav günü de gördükki o kadar OT arkadaşımız boş yere üni bitirmiş.Ne süt kuzusuymuşlar.

bende hiç ama hiç dert etmiyorum :) çünkü ha gemi hayatı ha askerlik ikiside aynı..

Tech-Mania
    Acer Predator 17 G5-793G-78QB | iPhone 14 Pro 256gb Space Gray | Ps4 | Ps Vita | GoPro Max - GoPro Hero 8 Black | Sony Fdr-X3000R 4k Action cam | Sony a7R4a - Sony 85mm f1.8 - Sony 16-35mm f4 - Sony 70-200mm f4| Sony a6400 16-50mm f3.5-5.6 35mm f1.8
  • eşyaları direk hepsini dolabamı tıkıcaz..
    valizde kalanlar ne olacak ? hangi günler tekrar valize bakabiliriz...

Orijinalden alıntı: coaxem

@Gençkan

haklısın tum yazdıklarına katılıyorum..Sınav günü de gördükki o kadar OT arkadaşımız boş yere üni bitirmiş.Ne süt kuzusuymuşlar.

bende hiç ama hiç dert etmiyorum :) çünkü ha gemi hayatı ha askerlik ikiside aynı..
    2016 Seat Leon 1.2 TSİ 110 HP Manuel
    Canon Eos 650D + 18-55mm IS
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.