Şimdi Ara

Teslim olduğumuz ilk gün nasıl geçecek? Bizi neler bekliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
29.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 331. kd olarak vatani görevimi yaptım. İlk neler olacak sizlere aktarayım.
    Nizamiyede valizlerize bakılacak ama kalabalık olacağından çok detaylı bır bakıs degıl ben laptop getırseydim sokmustum o derece.yanınızda en azından kesınlıkle sımkartınız olsun.. Nizamiyede ısımlerınızı alacaklar zaten orda liste mevcut yanına bir artı koyacaklar.
    Her gelen grup 20 şer yada 30 arlı olunca sizi bie askeri minubuse yada man kamyonlara yükleyecekler(tıka basa) ve sızlerı askerı malzemelerın gıysılerın olcağı mekana goturecekler.
    Askerı malzemelerın dagıtılacağı mekana gelınce (genelde yemekhane olur) dısarda sıra yapılması soyelenecek ve orda herhangı bır hastalıgınız varmı amelıyat olan varmı dıye soruyorlar. bu asamada basınızdakı komutanlar genelde astekler oluyor. hafta sonu oldugundan bu gıbı işlerı astegmenlere yüklerler.
    Daha sonraiçeri girince size A dan Zye bir valızın içinde çamaşırından diş macununa esortmandan tısorte hersey verılıyır. KAc numara gıyıdınız soruluyor spor ayakkabı alıyorsunuz. en son bot ve askerı elbıse kısmına gelıyorsunuz. Botu 43 gıyıyorsanız 43 alın buyuk almayın. Nedense Bir numara buyuk onerılıyor ama bence tam numarasını isteyin. Ayrıca sıze verecekelrı kamuflajları karpuz atar gıbı verecekler. Orda direnebildiğiniz kadar direnin ve kucuk bedenler almaya calısın. Herkese en buyugunu çuval gibi verıyorlar sonra tam bir dalga konusu oluyor.. 48-50-52-54-56 gıbı gıdıyor bedenler. Sıvıl hayatta L beden gıyıyorum 1.80 boy 86 kılodayım. 52 benden tam oturmustu uzerıme. banada 58 beden vermeye calısmıslardı sana tam olur dıye. Size bu elbiseleri dağıtacak olanlar bildiğiniz uzun dönem askerler bu yüzden alttan almayın seçici olun.
    not: Geç saatte teslim olursanız ne elbise nede botun istediğiniz numarasını bulamzsınız. Ayrıca botta vermeyebilirler 1 ay boyunca eğitimlerde ayağınızdaki ayakkabıyı kullanırsınız. Bİzde çok oldu yemin törenine kadar zor ayarladılar.
    Tüm bu dedıgım elbıseler ve bot dagıtıldıktan sonra elınızdeki valizlere birde bunlae eklenir ve taşınamayacak vaziyette sizi yerleştirmeleri için bir oraya bir buraya gidersizniz. Bu nedenle evden yanınıza alacaklarınız minumum duzeyde olsun kendinize yük yapmayınız. orda tüm malzemeelr cok daha ucuza satılmaktadır. Askerı malzeme satan satıcıların lafına kanmayın orda hersey cok daha ucuza mevcut.
    daha sonra sızı geçici olarak yerlestirecekelr hafta sonu olduğu için. Pazartesı sizi tekrar sıralayacaklar ve acemi birliğiniiz gecireceğiniz koguslara alınacaksınız. Aralık dönemi genelde kalabalık olduğundan cok yer sıkıntısı olacak ben 1 hafta nöbetçi askerlerın yatagında valizime sarılarak uyumustum:)))
    Piyade çıkarsa pek sevinmeyin. Piyade birlikleri kalabalık ve bakımsız olur. Jandarma yada digerlerı cok daha ıyıdır.
    umarım yardımcı olabilmişimdir
    Allah yolunuzu açık etsin.

• Aklınıza gelen herseyı sorabilirsiniz.
  • Arkadaşlar çok vaktim olmamakla birlikte 335 KD olarak sıkıntınızı biraz hafifletmek amacıyla (gerçi kendiniz görmeden rahatlamazsınız ama) anlatayım. Ben malataya ya geldiğim gün öğleden sonra teslim olmak için saat 3 gibi gittim. Nizamiye kapısında biraz bekledikten sonra belli bir kalabalığa ulaşınca içeri aldılar. Bir arkadaş sormuş bavullarımnız yanımızdamı diye evet büyük ihtimalle bütün acemilik boyu öyle olacak. Bu arada kapıda doğru dürüst aramadılar. İçeri girer girmez zarflarımızı alıp kamuflajları, botları ve diğer malzemeleri verdiler. Diğer askerlerde gördüğümüz o lacivert bavulumuza burada kavuştuk zaten. bazı arkadaşların bize bu sıcakta niye yün içlik veriyorlar sorusunun cevabını zamanla aldık. O yüzden ne veriyorlarsa alıp iyi saklayın. Herkes malzemesini aldıktan sonra yine beklemeye başlamıştık biz, neden beklediğimizi bilmiyorum ama ağustos sıcağında çok sıkıntılı bir bekleyiş oldu. Askerliğin başladığını anlayıp orada kaynaşmaya başladık. Hatta sıcaktan ve susuzluktan kıvranırken ortak para toplayıp bir kaç kişi kasayla su alıp geldi. Neyse sonra bizi bi koğuşa götürüp burası koğuşunuz yarımsaat içerisinde üzerinizi değiştirin ilk içtimanız alacak dediler. Tam hatırlamıyorum ama o gün genelde boştuk sadece saçı uygun olmayanlar traş oldu. Geri kalanlar gazinoda falan vakit geçirdik.

• Bilgi için sağ javascript:void(AddText(''))
  • Hocam ihtiyaç olduğun şeyler tam olarak neydi, ne götürelim yani?
  • Erken teslim olmak geç teslim olmakla ilgili birşey belirtmek istiyorum,

Mümkünse öğleden önce teslim olun,

işlemleriniz ne kadar erken biterse o kadar iyi sizin için, işlemleriniz biter elbiselerinizi ve diğer eşyalarınızı alırsınız giyinirsiniz, valizlerinizi teslim edersiniz ve o gün başınıza birini verirler bi kenarda oturursunuz,

Akşam üzeri giderseniz eğer işlemleriniz uzar elbisenizi aldınız giyindiniz derken akşam geç saatlere kadar beklersiniz, uzun yoldan geldiyseniz eğer uykusuzlukda varsa ve yeni bir yerde olmanın stresiyle o gün uyku sorununuz olabilir, unutmayın kimse sizi bunlar daha yeni geldi biraz daha uyusun diye geç uyandırmayacak, daha sabahın 5 inde biri gelir koğuşta düdüğü basar yataktan noluyoooo yaaaaa diye kalkarsınız.
  • Yani şimdi oraya giderken az eşyamız mı olsun. Kimisi de oradaki malzemelerin pahalı olduğunu söylüyor. Kimisi birçok şey eksik oluyor diyor. Kimisi de bir dünya sıra olur, perişan olursunuz diyor :)) Bir de orada verdikleri spor ayakkabısı iyi olmuyormuş. Biz oraya giderken spor ayakkabı ile gitsek ve sporu onla yapsak olur mu?
  • Dostum kaç kg lik bir valiz götürmeyi düşünüyorsun şahsen benim götüreceğim valiz yanımda olsada olmasada beni rahatsız edecek ağırlıkta değil .
    quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Ya şunu tam sırasıyla anlatacak yok mu arkadaşlar :) Valiz hep yanımızda mı olacak işlemler sırasında.
  • Spor ayakkabıyla gıdıp sporu onla yapabılırsınız. ama bence verdıkelrı ayakkabı ıdare eder. ıyı bır ayakkabıyla gıdersenız zaten egıtımde parcalanır yazık olur. ayrıca ıyı ayakkabıların caloıma olasılıgı yuksek. yanınıza bır cd kalamı alıp ayakkabının heryerıne yazın..

Yanınızda fazla esya goturmek amelelıkten baska ısınıze yaramaz. orda herseyı rahatca bulabılırsınız. ya zaten orda bulmazsanızda usta askerler her haftasonu carsıya cıkıyor herhangı bırıne aldırma ıhtımalınız olacak. kesınlıkle fazlaca yanınızda getırmeyın. ben gıderken herseyden bolca aldım ve sonuc hepsı valızde bekledı ve 6 ay sonra gerı eve getırdım.. Esortman yada herseye ısmınızı yazın. mumkunse gorunen yerlere. yakanın hemen altına dıstan yazın. Birseyınız calındıgında iştimalarda falan göz ucuyla rahatça bulabilirsiniz... Botları kitlemekte bazen fayda etmiyor bir bıcakla botun taban kısmından keserek işaret verin.

Şimdiki aklım olsa arkama sadece bir sırt çantası alır giderdim. içeriyede sadece 3 don 3 atlet 3 çorap tras takımımı koyar giderdim. birkaç sıvıl koyardım işte bu kadar. Kalan herseyı askerıyeden temin edebılıyorsunuz. sıze verecekelrı seyler bıle yetecek duzeyde neredeyse. sortundan terlıgıne esofmanına diş fırcasından macunua kadar verılecek. Fazla esya goturmek amelelıktır. ayrıca ılk 1hafta hatta acemılık boyunca sıvıl esya deposuna koyamayabılırsınız esyalarınızı. bu durumda kucucuk bır dolapta yetıneceksınız ve malzemelerınız kesınlıkle sıgmayacak. valızlerınız dolapşar ustunde bekleyecek ve sız orda olmadıgınız her an uzun donemler tarafından patlatılabılır. bu yuzden mumkun oldugunca az malzeme ıle gıdın. usta bırlıgıne gecınce carsıya cıkınca herseyınızı alabılırısnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 7 Aralık 2010; 13:02:30 >

• bende size izmir 44. bakım merkezine düşen olursa diye yaşayacaklarınızı yazayım.

biz geçen sene 12 aralıkta teslim olduğumuzda cumratesi günü olması münasebetiyle ortalıkta neredeyse hiç rütbeli yoktu olan nöbetçiler de kimseyi umursamıyordu haliyle çünkü bahsettiğim yer bir fabrika ve rütbelilerin işi fabrikada memurluk gibi bir şey aşağı yukarı.

biz 3 gün sivil gezmiştik, ben 5 gün boymca ayağımda timberland botla dolaştım numaramı bulamadığım için, oraya düşen arkadaşlar çok muhtemelen kıyafetlerini deneyerek, üstlerine olduğuna emin olarak alacaklar bu konuda astsubaylar oldukça yardımcı.

ilk nizamiyeden girşinizde çantalara nizamiyede bulunan ve sizin 1 üst devreniz olan kısa dönem çavuşlar yalandan bir göz atacak ama siz zaten aklı başında adamlar olarak oraya gidiyorsunuz ve başınızı ağrıtacak bir saçmalık yapmamanız gerektiğini gayet iyi biliyorsunuz.

daha sonra gittiğiniz gün paa olduğu için nöbetçi amiri kimse onun odasına bir uğrayıp bunlar geldi diye bir gösterilecek hoşgeldin beşgittin muhabbetinden sonra ya içerideki kısıtlı sosyal imkanlarınızdan biri olan pastaneye ya da diğeri olan kantine doğru yol alacaksınız.

kısa bir soluklanmanın ardından 4 ayımı geçirdiğim bölük yazıhanesine giderek kayıt işlemlerinizi tamamlayacaksınız ve buradan uzun dönem koğuşcunun sizi alıp müsait yatak olan koğuşlardan birine götürmesini bekleyeceksiniz (genelde yazıcılar boş yatak düzenine göre bir yer söyler koğuşçu sadece refakat eder)

daha sonra akşam yemeği, bir süre gazino ve son olarak yat içtiması.

aslında buraya düşne şanslı azınlıktan olursanız korkacak çok bir şey yok, tabi yapıp bitirene konuşması kolay ama ilk gün muhtemelen ne işim var benim burada, nerden düştüm ben bu sefalete, ulan burada bankamatik bile yok hayıflanmaları ile geride bıraktıklarınızı düşündükçe kafayı sıyırma noktasına gelmeyle ilk günü atlatacaksınız.

2. gün asıl hengame başlayacak ve siz asıl eğlenceyle o gün tanışacaksınız, pazartesi içtimasıyla beraber neredeyse tüm rütbelileri görecek tüm bölüğün sağında bir köşede sıralanıp önce fabrika komutanı ile bir hoş geldiniz, saol seansından sonra bölük komutanı ile tanışacaksınız, isim vermiyorum kendisi hata yaparsanız canınıza okuyan verilen görevi iyi yapar da frakanslarınız tutarsa çok iyi davranan bir subaydır.

bu arada askerde yazıcı olalım mı diye soranlar için gelsin.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=askerde+yaz%C4%B1c%C4%B1+olmak&i=20489046

• furkan_ ,
    bende yazıcıydım... yazıcı olmak ısteyenler oncelıkle boluk komutanı ve boluk astsubayının karekterini iyice ögrenerek olsunlar. yoksa boluk komutanının kaprisleri ile karsılasabilirsiniz. odasına cagırıp oglum su kul tablasını uzat deemsi gibi:) tabur yazıcısı olmak zor iştir bölük yazıcısı olursanız nobetlerı sız yazarsınız carsıları nsız duzenlersınız bolukte bır agırlıgınız olur.
  • Birde İskenderun Deniz Er Eğt. ve Karamürselbey'de neler yaşanıyor onları öğrenebilirmiyim?
  • Valla ben iskenderın daydım ama piyade tugayındaydım. orayada bir akdasım gitti. Acemilikte çok fazla sıkmazlar ama usta birliğinde yerine göre değişir. Ne kadar az denetleme olursa okadar rahat geçer askerliğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 7 Aralık 2010; 14:48:02 >
  • Bu kadar kasmayın, 150 küsür gün askerlik yapıp döneceksiniz
  • aynen öyle, askerlikte her şey kişisel şansa bağlı olarak gelişiyor, aynı birlikte/bölükte bile 2 kişinin yaptığı askerlik birbirini tutmuyor.

ben askerliği geri hizmet diye nitelendirilen bir fabrikada yaptım, burda toplam 90-130 arası değişen bir asker mevcudu olduğu için zaten ufacı bir yerdi ve ben bölük yazıcısı olarak sadece nöbetleri, çarşıları falan yazıyordum resmi evrak işlerini diğer arkadaş hallediyordu ben mümkün mertebe az bulaşıyordum bu sayede bol bol yatıyordum.

quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

furkan_ ,
    bende yazıcıydım... yazıcı olmak ısteyenler oncelıkle boluk komutanı ve boluk astsubayının karekterini iyice ögrenerek olsunlar. yoksa boluk komutanının kaprisleri ile karsılasabilirsiniz. odasına cagırıp oglum su kul tablasını uzat deemsi gibi:) tabur yazıcısı olmak zor iştir bölük yazıcısı olursanız nobetlerı sız yazarsınız carsıları nsız duzenlersınız bolukte bır agırlıgınız olur.

• Aynen furkan bende uzun donem yazıcıya pek karısmıyordum komutanlarlada o içli dıslı oldu. Bnada pek bısey dusmedı yazıcılıgın nımetlerınden faydalandım sadece. o terhıs olunca yerıne uzun donem acemı yazıcı bıraktı ona iş ogretmen ıcın her işi ona verıyordum benım askerlıkde boyle bitti. gordugum 4 denetlemeyı saymazsak:)

Arkadaşlar sormak istedıgınız herseyı cevaplayabılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 7 Aralık 2010; 16:10:32 >
  • Arkadaşlar teslim olduğumuz gün veya daha sonra sağlık kontrolleri filan tekrar olacak mı ?
    BOY-KİLO HASTALIK VS ?
    YOKSA HİKAYEDEN Mİ OLACAK ?
  • ya kısa dönemler en az 4 sene okul okumuş yani çoğu gurbette sefalet hayatı yaşamış insanlar..Gurbet desen 4 sene gurbet çekildi zaten..Evde köpek bağlasan durmazdı (bizim ünideki ev en azından ) aç yatmalar soğuktan donmalar..Komando olsam yarappi şükür diyebilirim yani en fazla yiyeceğin tokat-yumruk, sürünme..Anlamadımki herkes camdan saraylardamı yetişmiş bu yaşına kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugraloji

ya kısa dönemler en az 4 sene okul okumuş yani çoğu gurbette sefalet hayatı yaşamış insanlar..Gurbet desen 4 sene gurbet çekildi zaten..Evde köpek bağlasan durmazdı (bizim ünideki ev en azından ) aç yatmalar soğuktan donmalar..Komando olsam yarappi şükür diyebilirim yani en fazla yiyeceğin tokat-yumruk, sürünme..Anlamadımki herkes camdan saraylardamı yetişmiş bu yaşına kadar

Gidince görürsün hepsi bir yana en koyan şey özgürlüğünün ilk defa elinden alınması...

• Sağlık kontrolu yok formaliteden sizi revirci alıp revire götürecek. astek varmı bir sorunun diye soracak sende eger sorunun varsa senı askerı hastaneye sevk edecek. yoksa dosyana saglam dıye işlenecek. Askeri hastanede hastalıgını soyleyeceksın eger cok onemlı bı durum varsa amelıyat dahı yapabılırler. gataya bıle sevk ederler. eger sanslıysan spor yapamaz raporu alırsın. onemli bısey yoksa 1 gun askerı hastanede sıra beklersın egıtımden falan kurtulmus olr aksam donersın.
    quote:

Orijinalden alıntı: b.ozcan

Arkadaşlar teslim olduğumuz gün veya daha sonra sağlık kontrolleri filan tekrar olacak mı ?
    BOY-KİLO HASTALIK VS ?
    YOKSA HİKAYEDEN Mİ OLACAK ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.