Şimdi Ara

Tesla Türkiye, üç yıldan kısa sürede 50 bin adetlik satışa ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesla Türkiye, üç yıldan kısa sürede 50 bin adetlik satışa ulaştı
    Tesla'dan yapılan açıklamada, Türkiye yollarındaki Tesla sayısının 50 bin adedi geride bıraktığı duyuruldu. Şirket bu sayıya üç yıldan kısa sürede ulaştı. Bu satışların yarısından fazlası 2025'in ilk sekiz ayında gerçekleştirildi.

2025 yılında şimdiye kadar Türkiye'de 119.640 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi. Tesla ise 25.756 adet satışla pazarın yaklaşık yüzde 22'sini elinde tutuyor. ABD'li üretici, geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye'de Avrupa'nın tamamından daha fazla satış gerçekleştirdi.

Tesla, Türkiye'deki elektrikli araç pazarında büyümeye devam ediyor ancak servis ve şarj istasyonu ağı aynı ivmeyle gelişmiyor. Şirket, güncel olarak ülkemizde kendisine ait sadece 3 servis noktasına ve 16 şarj istasyonuna sahip. Bu talebe karşılık şirketin ilerleyen süreçte Türkiye yatırımlarını artırması bekleniyor.

Şirket Türkiye'de sadece Berlin'de üretilen Model Y'yi satabiliyor. Diğer modeller Çin'de veya ABD'de üretildiği için 20 servis tebliğine ve ek vergiye takılıyor. 

• Togg için o kadar gururlandık, seçmen tercihini bile etkilemiştir. Insanlar önüne yattı falan. Ama satış 30bin mi?

Yani koskoca Türkiye'de Tesla'dan az mı satmış?

Ben şaşırdım, o kadar sohbetlere konu olmuş ama laf almaya gelince vatandaşların tercihi başka araçlar olmuş. Bu da çok enteresan.

Samimiyetimiz de sorgulanmalı bence. :)))

Bu satışların kaçı kamu kurum ve kuruluşlara satıldı? Öyle ya Togg doluydu seçim zamanı şimdi hepsi garajda heralde görmuyorum kamu kurumlarında togg artık.

Dağlara taşlara Togg yazıyorsun ama gidip vw'ye Audiye biniyorsun:)

Artık Togg muhabbeti yapanlara "çıkar anahtarını" diyeceğim:))

Zoruna gitmesin. Tofaş en ucuz araba olduğu için çok satmıştı. Tesla ise arabadan anlayan Türk halkının mantıklı seçimi, rakipleriyle aynı fiyat bandında olması(f/p) sayesinde, rakiplerinin milyon milyon kredi dağıtmasına rağmen satışlarda ezip geçiyor. Türkiye de 2. eli sıfırından pahalı olan tek elektrikli model. Bu da nasıl tutulduğunun göstergesidir. Model y dünyanın en çok satan elektrikli aracıdır.

• Nasıl ya yerli ve milli italyan beygiri aracımızı geçti miiii

• Tipsiz bir araba. Eminim Tesla da şaşırmıştır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayallerle yaşayanı gerçekler öper.
  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt
    Batı aşığı ve uşağı olduğu sürece Yerli ve Milliye rağbet olmuyor.

• Ah bir de sürekli satış yapsa, sen o zaman gör rekoru. Satmıyor ki gidip alalım.

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Siyaset malzemesi ve Almanya'da daha ucuza satılması sorun teşkil etmiyor yani.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ediyor. Saçma bir ötv vergisi yüzünden her aracı Almanyadan pahalıya alıyoruz. Ama Tesla Almanyada daha ucuz değil mi?

Ben sadece Togg düşmanlığını anlamıyorum. Ha bencede daha kırpılmış erişilebilir LFP bataryalı falan bir b segment model çıkarıp C3 fiyatlarına satışa sunulmalıydı. Eleştirmenizde kötü yaptığını söyleyip doğrusu şöyle olmalı beklenti bu şekilde dememizde bir sıkıntı yok. Sadece fabrikası yok, maket çart curt gibi yıkıcı gibi şeylerden gına geldi.
    Siyaset malzemesi yapılması husussunda bende hükümet yerinde olsam bende yapardım. Her yerli ürün arkasında dururdum durulmalı da. Hatta muhalefette bu şekilde durmalı ki bizim olan bizden olan üreticiler kazansın. Bu domates üreten içinde telefon üreten içinde araba üreten içinde böyle olmalı ki gelişelim.

• Üç tane servis istasyonu 16 şarj istasyonunu 50bin araç için tesla yeterli görmüş.

Teslanın vardır bir bildiği nihayetinde bu araçlar tamire ihtiyaç duymuyor galiba!

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Fransızlar Almanlar geri kafalı demekki siyasi araç yapmıyorlar pejoyu bmwyi düşünemüyorlar demekki kimsenin togg düşmanlığı yaptığı yok sıkıntı su yerli ve milli dediğin araç Almanya'da daha ucuza satılıyor bu saçmalığın nirvanasi zaten sen bir ürünü siyasete alet edersen çoğu kişi yanaşmaz almaz çünkü hükümetin 1001 tane yanlışı var bkz karadenizde gaz bulmuşlardı dün reisi cumhur ABD ile gaz anlaşması yaptı rahip brunsonu yiyosa gelip alır dedi ertesi gün kendi elleriyle teslim ettiler ve bir sürü örnek var koyunluk yapmanın lüzumu yok TL Monopoly parasından daha değersiz hale gelmiş millet açlıkla sınanıyor asgari ücretin 22 bin ev kiralarının 15-20 bin olduğu ülkeden bahsediyoruz bir telefon alırken 3 tane hükümete alıyoruz niye sarayın altın musluklarindan sular aksın diye hizmet var mı geri dönüş var mı yok millet buna kızıyor hizmet olduktan sonra kim vergiye laf eder? M.vekillerinin oğulları arabada rahat rahat pudra şekeri yesin diye değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

geçmemiştir. togg 60 bini çoktan aşmıştı.

yazık amerikancılara.

Zoruna gitmesin. Tofaş en ucuz araba olduğu için çok satmıştı. Tesla ise arabadan anlayan Türk halkının mantıklı seçimi, rakipleriyle aynı fiyat bandında olması(f/p) sayesinde, rakiplerinin milyon milyon kredi dağıtmasına rağmen satışlarda ezip geçiyor. Türkiye de 2. eli sıfırından pahalı olan tek elektrikli model. Bu da nasıl tutulduğunun göstergesidir. Model y dünyanın en çok satan elektrikli aracıdır.

• Son 5 yıla ait EV modelleri ilk 5 satış adetleri

Tesla Türkiye, üç yıldan kısa sürede 50 bin adetlik satışa ulaştı

• çok yaşa amerikaTesla Türkiye, üç yıldan kısa sürede 50 bin adetlik satışa ulaştı 

• korozyon kullanıcısına yanıt

Togg için o kadar gururlandık, seçmen tercihini bile etkilemiştir. Insanlar önüne yattı falan. Ama satış 30bin mi?

Yani koskoca Türkiye'de Tesla'dan az mı satmış?

Ben şaşırdım, o kadar sohbetlere konu olmuş ama laf almaya gelince vatandaşların tercihi başka araçlar olmuş. Bu da çok enteresan.

Samimiyetimiz de sorgulanmalı bence. :)))

Bu satışların kaçı kamu kurum ve kuruluşlara satıldı? Öyle ya Togg doluydu seçim zamanı şimdi hepsi garajda heralde görmuyorum kamu kurumlarında togg artık.

Dağlara taşlara Togg yazıyorsun ama gidip vw'ye Audiye biniyorsun:)

Artık Togg muhabbeti yapanlara "çıkar anahtarını" diyeceğim:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 1 Ekim 2025; 11:14:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bizim okul hepten tesla ve togg agırlıklı olur o zaman Tesla Türkiye, üç yıldan kısa sürede 50 bin adetlik satışa ulaştı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • ÖTV gibi bir verginin olması çok saçma. Birden kaldırılması mümkün olmasa da kademeli olarak kesinlikle kalkması gereken saçma bir vergi. Para hakikaten zor kazanılıyor. Ama Togg deneyen biri olarak konuşuyorum kesinlikle güzel doğuştan elektrikli alınacak bir araç. Bir kesme mal edilmesi ve yerli yersiz yıkıcı eleştirilmesine karşıyım. Her bir yerli marka içinde görüşüm aynıdır.
    Togg alan vatanını sever Tesla alan hain de demiyorum diyenede karşıyım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faniseyler -- 1 Ekim 2025; 11:45:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.