Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2776. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 19 Misafir (9 Mobil) - 14 Masaüstü11 Mobil
5 sn
55.628
Cevap
1.393
Favori
3.788.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 27742775277627772778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani burası Türkiye. Ben büyük konuşmamayı öğrendim...

http://mkvrepair.com Meteorite MKV tamicisi
    http://hexeditor.org wxHexEditor Hex Editörü
  • tt38 T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, değerlendireceğim. Tesla beklediğimden yüksek fiyatla geldi, sanırım 2. araç farklı bir araç olacak.

Tabii hala Tesla olmasının verdiği avantajlar var, Mini'de ACC bile yok örneğin, Volvo desek küçücük araç ancak menzili Model Y'den kısa, kamera yok. Bakalım, karar vermek için 3'ünü de masaya yatıracağım. Bir de EV3 var ama 2.5 altındaki modellerde ya menzil çok kısa ya da donanım zayıf, düşük menzil versiyonun menzili biraz daha uzun olsa Prestige paketle o da güzel araç.

Orijinalden alıntı: vs-fb

Çoğu Legacy kasa ve Sealion 7 de var. Bence alınacak 2 araç artık bu 2 model.

Legacy kasa da Rwd yerine tercihim LR olurdu. Nasılsa Mtv si de düşecek artık.. Ama 71.8 kWh batarya ile gelen Sealion 7 yi almam. Tüketimi yüksek, menzili düşük, avrupada satılan versiyonlar gibi 800v mimarisi yok. Ve hepsi bir yana , getiren firmanın kar marjı o kadar yüksek ki , daha gelmeden böyle geçiren ilerleyen süreçte servis bakımından neler geçirir düşünmek dahi istemiyorum.

82.5kWh versiyonunu getirseydi , yeni gündemimiz Sealion 7 olurdu , Tesladan sonra.

Ha burası Türkiye. Bizim insanımız tepkisini göstermez, Falanca içten yanmalı aracın donanım ve fiyatını bahane gösterir ve gider alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 21 Kasım 2025; 11:9:14 >

hepsinin 41 olması normal ama benim sadece bir tekerim 2 psi düşük. tutarsızlık var

F1'deki araçlar misali bir yöne doğru virajı çok aldıysanız belki sıcaklık farkından dolayı oluşmuştur hocam. Bende de oluyor öyle durumlar.

2024 Model Y SR aracım var. 28.000 KM'de. Hiç lastikleri değiştirmedim. Hankook lastiklerle geliyordu. Lastikleri zaten beğenmiyordum ama artık yokuşlu yolu kaygan zeminli otoparklarda kayma yapmaya başladı ve özellikle 2 tonluk büyük araç, dar otoparklarda güven vermez oldu.

Lastik öneriniz ne? Kaç binde değiştirmek lazım yani artık vakti geldi mi yoksa daha idare eder mi? O tür kaymalar araçla mı alakalı lastikle mi ilgili. Aracı ilk aldığımda o otoparkta yapmıyordu öyle sonuçta ek hem lastik hem de zemin aşınmış 1.5 senede. Ama lastikler de ucuz değil, değiştirirsem yine kayarsa boşa masraf hissi de istemiyorum.

Teşekkürler

1 yaşında lastik 28 bin km daha çok yeni. Lastiğin yaşı km’den daha önemli. Zamanla hamur sertleşiyor. Diş derinliği kanalların içerisindeki uyarı sınırına yaklaşana kadar sürebilirsiniz. Bir bu kadar daha sürün derim boşa masraf olur. Benim araçta da hankook var gayet memnunum. 55-60 bin km rahat yaparım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ben bu Hankook'ları anlamadım. Kuru zeminde çok iyi memnunum. Ama yağmurda falan rejen bile kaydırıyor arkayı, gazı bıraktığım an ESP girip küt küt vuruyor arka lastikler. Daha 8.000 km aracım. Geçen gün de kapalı bir otoparkta ıslak pürüzsüz beton rampada durmak zorunda kaldım kalkamadı araç dip gaz basarak milim milim zor çıktım, arkamdakiler 1 dk bekledi beni desem yeridir. Aynı rampada clio'lar falan rahatça durup kalktı tekrar. Islak zeminde gerçekten rezil Juniper üzerinde gelen Hankook'lar. 20-30k km olsun direk Michelin Pilot Sport 5 ile değiştiricem. Şimdi kışlıklara geçtim belki hiç takmadan letgo falan satarım bile yarı parasına gitse kabul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 21 Kasım 2025; 11:17:20 >

Hocam dinamiklerden kaygan zemin seçip , deneme imkanınız olursa gerek kalmaz belki, yağmurlu havalarda kaygan zemin seçtim daha güvenli hissttiriyor, o ataklık patinaja düşme hissi kayboluyor, daha sertleşiyor sürüş.

özellikle hafif ıslak zeminde gaza yüklenirseniz biraz arkayı bırakıp esp toparlıyor ama gruplarda vs öyle bir anlatılıyor ki araç yolda durmuyor sanki. haftasonu yağmurda otobanda 140-150 geldim en ufak tedirginlik yaratmadı. bizim kapalı otoparktan çıkarken sol arka teker bir anlık kayıp sonra tutunuyor. kaymak gibi betonda arkadan itiş tüm araçlar kayar. onu pütürlü yapmayan yönetim utansın.

bu aracın yol tutuşu ile ilgili bir sorun olsa global çapta olay olurdu diye düşünüyorum. ben bir sorun yaşamıyorum.

ozamanda aracın arkası küt küt vuruyor, yazlık lastikler çok dandik, ben değiştirdim 4 mevsim taktım süper oldu araç, o yaz lastikleriyle allah korusun büyük sıkıntı hele yagışlı havalarda, kuru yolda çiçek sulamış belediye onda bile yanlıyor araba, michelin crossclimate3 sport taktım ıslak zemin A sınıfı bir lastik, ben acaip memnun kaldım.

Teslalar ne hale gelebiliyor...

Araçlara, Lastiklere ve donanıma fazla güvenmemek gerek...

https://youtu.be/S52T0oOBPTY

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 21 Kasım 2025; 11:59:22 >

Not: Mal varlığım değil üye olduğum forumlar :))

• Vierna V kullanıcısına yanıt

Hocam zaten şikayetim araçtan değil, üzerinde gelen Hankook'lardan. Ben de yazın 170-180 çok uzun yol yaptım araçta problem yok zaten, hatta ağırlık merkezi yere çok yakın olduğundan yere oldukça iyi yapışıyor araç.

Epeydir forumda yazmıyordum ama her gün takip ediyordum. Yazmak bu mesaja nasip oldu; videoyu dün defalarca izledim araç 4 çeker performans( ilgili yerde yazıyordu yanlış olabilir) tamamen pilotaj hatası. Dikkatli izleyin araç kontrolden çıkmadan birkaç kez kontrolü kaybeder gibi oluyor şoför ama sert kullanmaya devam ediyor. Yolda gizli buzlanma vb bir durum olmasına rağmen hatada ısrar ediyor. Taksici bile yavaşça giderken f1 pilotu gibi meydan okuyor fizik kurallarınaTESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Bu arada bende continental sportcontact 7 var aldığım kişi araç 20 bindeyken hankookların yerine takmış( araba değil dost aldım 10 numara bir kişiliği var). Çok memnunum bu arada. Islak zeminde de güven veriyor, sesi düşük frenleme mesafesi fazlasıyla iyi. Değiştirmek isteyen olursa kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anadolu otoyolu İstanbul-Samandıra mevkii Mirkelam tesislerine (Ankara yönündeki) şarj istasyonu kurmuş Tesla.

Aktif mi bilmiyorum ama kendi sayfasında bile listelememiş henüz burayı.

• Dün envanterden Performans sipariş verenler 4m fiyata almıştı, hatalı fiyat diyerek güncel fiyata çektiler siparişleri. Yani ne diyeyim bu Tesla ekibine bilemedim :) Mahkemeye versen etikette yazan fiyat ile satış yapmak zorundalar ama kanunlar işlerse... Bu arada boş paket SR fiyatı çok iddialı, yazılım takıntısı olmayan Togg T10X veya T10F 'ye yönelse ilk defa daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 21 Kasım 2025; 14:19:1 >

Burası Tesla sitesinde "yapım aşamasında" görünüyor bir süredir.

Yanlış hatırlamıyorsam yıl sonuna kadar açılacak diye belirtilmişti.

Hayır merak ediyorum.İlan sahibini 4 milyonda durduran ne? Niye 4,5 veya 5 dememiş.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.