Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2709. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: EKONOMI$T , cokoy , cokoy , ces114 , ItsYaO
5 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 24 Misafir (17 Mobil) - 11 Masaüstü18 Mobil1 Android
5 sn
54.229
Cevap
1.385
Favori
3.628.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
80. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 27072708270927102711
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullanılan köpük/su yun PH ı ile alakalı diyorlar.

Telegram Paylaşımlarından birinde arkadaşın, Bingo Pratik Çok amaçlı yüzey temizlik havlusu - beyaz sabun kokulu.. ile silerek bu izleri geçirdiği videosu var. Bence bir deneyin, olmadı evde kullanırsınız sonrasında :)

Geçmişte, arıtılmış suyla yıkanan yeşil alanlardan püsküren suların araçta bıraktığı izleri (yıkama felan geçirmiyordu) 3D Eraser adlı bir jelle temizliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 22 Eylül 2025; 8:58:39 >

Hocam bu durumun nedenini ben de bir süredir merak ediyorum ve henüz öğrenemedim, bana kalırsa bunun sebebi menzil kaybı değil çünkü önceki kasa aracımda 23.000 km sonrasında menzilde 1 km bile düşüş olmamıştı, aracı aldığımda 393 km olan menzil, satarken hala 393 km idi. Ancak Juniper'da 435 km ile başlayıp daha bir kaç bin km olmuşken 432-433 km civarına düştü, şu anda 430km menzil veriyor. Öte yandan benim aracımın km'si sizinkinden yüksek (11.000 km civarında) olduğu halde menzili de sizinkinden net biçimde yüksek, 430 km. Ben AC/DC nasıl gerekirse öyle şarj ediyorum; özel bir dikkat göstermiyorum. Bu durumda siz bataryaya kasıtlı olarak bir zarar vermiyorsanız ki vermediğinizi varsayıyorum, benim aracımın menzil kaybı daha fazla olmalıydı.

Bu durum bence LFP bataryanın kapasitesini hesaplayan yazılımdaki bir farktan kaynaklanıyor, menzil kaybı ile açıklamak bana yukarıda açıkladığım nedenle pek mantıklı gelmiyor. Legacy kasada hiç değişmeyen menzil Juniper'da neredeyse her 2-3 şarjda 1 km değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 22 Eylül 2025; 15:31:54 >

• Arkadaşlar dün otopilotta elleri bırakmayın diye uyarı verdi
    ( bu arada ellerim hep üstünde ama direksiyonu sıkmıyorum)

Sonra direksiyonu sıktım ama kırmızı yandı, dörtlü flaşör, ekranda kocaman direksiyon resmi çıktı. Otopilotu devre dışı bıraktım.

Sonra 4 kez daha direksiyonu tutmadan otopilot kullanırsan i otopilot hiç bir zaman kullanamayacaksın dedi.
    Bu doğru mu? Endişe ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Özelden bilgilerimi yazdım hocam beni de gruba alırsanız sevinirim.

İyi sonra açılıyor değil mi? Ekranda beta sürümi bir daha kullanamayacaksınız diyordu

Evet. Zaten oyle bir durum oldugunda ne zaman tekrardan kullanabileceginize dair bir mesaj alirsiniz.

sağolun inşallah olmaZ

Anladım hocam, acaba aracın sürüş profili EPA değerini etkiliyor olabilir mi diye düşündüm ? 8k km'nin %30 DC %70 AC ile şarj ettim, bende kurallara uymaya özen gösterdim.

• 8 eylülde mobil konnektör ve mavi adaptor siparişi vermiştim.bugün teslim edildi.Ben 7.4 kw ile şarj edeceğimi saniyorken görüştüğüm elektrikci arkadaş istasyonu kurmak istedigim bölgede 6 kw ile şarj edebilirsin dedi.yani sıfırdan tam dolum 9 saat falan yapiyormuş.sizce bu süre fazla değil mi? trifazeye gecmek.bayağa zahmetli oldugundam ugraşmak istedim.onunla 11 kw hiz alabilirmiydim bilmiyorum.sanirim bunun icinde walbox gerekecek

• STumhaM S kullanıcısına yanıt

Hocam aksam takip sabah kullanacak bir kisi icin cok yeterli bence. Cunku ortalama elinizde 8 saat sure oluyor. Aksam 10 sabah 6 olarak hesapladimki cogu zaman bundanda uzun sureler sarj alacaktir arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 23 Eylül 2025; 7:25:8 >

Bu Avrupa'da yasak diye biliyorum Türkiye'de dahil 2014 Mayıs'tan sonra zorunlu oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: retro61

Lastik basinc izleme sensorleri yok !

Bu Avrupa'da yasak diye biliyorum Türkiye'de dahil 2014 Mayıs'tan sonra zorunlu oldu.

Adamin yazilimdan cikardigi bilgi o yonde. Belkide Audi nin bazi modellerinde yaptigi gibi sensorsuz yapacaklar. Yani ABS ile olanidir. Net bilgiler resmi aciklamada belli olur hocam. Su an Tahminden basla birsey yapamayiz.

Olabilir hocam, ya da eski kasada daha varsayımsal bir menzil hesaplaması yaparken şimdi biraz daha fazla veri kullanarak daha gerçekçi bir hesaplama yapıyor olabilir. Kesin olan şu ki aracınızda bir sorun yok, tüm Juniper'larda böyle, menzil bir miktar düşüyor.

Sabah evden çıktım. 2 dk sonra yazılım güncelleme ikonu çıktı. Baktım 3.6 gelmiş (araba 3.1de) . Açtım telefonun mobil verisini, hotspotu açtım bağlandı , indirir gibi oldu ve 10 sn sonra güncelleme yok yazdı. 3.1 de hala.

5 dk gittim gene güncelleme ikonu çıktı. Gene mobil veri gene hotspot. Yükleme başlar gibi oldu. 10 sn sonra gene güncelsiniz , güncelleme yok ibaresi.

Karar ver be tesla var mı yok mu?

Legacy lfp’de buffer olayı vardı. Bir miktar menzil boşluğu koymuşlar batarya %0 olsa da 60 km civarı gidiyordu. Ondan dolayı 393 sabit kalıyor. O buffer dolunca 393 düşmeye başlardı belki ama uzun süre binmek lazım. Nmc bataryalı tesla kullanırken 10 bin km’de 484’den 468 civarına inmişti diye hatırlıyorum. 70 bin km sonunda 432’ye inmişti. Lfp’de 13 bin km’de 435’den 427’ye indi. 100 bin km civarı 400 km altına düşer gibi. Başta daha hızlı düşüyor sonra yavaşlıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Legacy'de batarya yanlış hatırlamıyorsam brüt olarak 2kw daha küçük (yaklaşık %3), tüketim de daha yüksek.

60 km buffer ile Legacy toplamda 453 km menzile sahipse;

Juniper da toplam en az 466 km menzile sahip olmalı. (ki bir de tüketim avantajı var, bu durumda toplam menzil 480 km'yi geçmeli, bunu hesaba katmıyorum)

Bu durumda Juniper'da buffer yoksa ve menzil düşüyorsa, Legacy'den 30 km daha az menzili var demek oluyor. Demek ki bu da net bir cevap değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu konu telegram gruplarında da tartışıldı. Kısaca şöyle anlatayım. Legacy kasa bufferdan batarya kaybı yaşıyor. Juniper ise daha çok reel bataryadan harcıyor. Başka bir değişle legacy kilometre yaptıkça ekran değeri gerçek menzili gösterecek. Yani yedek depo olamayacak (ilave menzil). Juniperde ise ekran değeri (zaten yedek depo olmadığı için) gidilebilecek menzili göstermekte.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.