Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2711. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
19 Misafir (11 Mobil) - 8 Masaüstü11 Mobil
5 sn
54.239
Cevap
1.385
Favori
3.630.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 27082709271027112712
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam konuştuğum elektrikci bizim komşumuz.monafaze hatda mavi adaotor ile 6 kw ile alabilirsin dedi.kurum ile çalişiyorlar.istasyonu kurmak istedigim alan ile saat arasinda 15-20 metre gibi mesafe var.bu mesafe hıza fazla etki eder mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

evde elektrik kullanmiyoruz

boş yazlik.ev

Sitedeki otopark yeriniz size tahsisli ise yönetim izin verir ama ortak kullanım şeklindeyse işler biraz karışıyor. Aynı ortak otoparkı kullananların yarısından fazlasının onayı gerekir. Monofaze hat üstünden 7400 watt almak mümkün olacağını sanmıyorum. Velev ki aldınız tesisat üzerine çok ciddi yük biner ve riskli olur.

hocam o saatte şarj edebilsem cok güzel olurdu :)

ama sarj istasyonu kullandigim mekanda kalmiyorum

bana 2 km uzaklikta.yol kenarinda araba birakililir mi .

Sizde bendensiniz o zaman :) Ben ortalama haftada bir ailemi ziyarete gittigimde sarj ediyorum. Zaten o zamani orada gecirdigim icin sorun olmuyor. Siz bir site yonetimi ile gorusun bence. Artik izin cikarmak eskiye gore daha kolay. Tabi ortak alan, daireye ayrilmis park vs bir suru ayrinti var ama sansinizi bir deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 23 Eylül 2025; 20:17:30 >

ortak kullanim.sitede trifaze olmasi gerek.çünkü asansor var.bir blojkta 44 daire var hidrofor,jenerator de var

komşu yaptirmiş.otoparkinkendine ait olduğunu sanmiyorum

kendisine izin verildigine göre bana da verilmesi gerek

biz ilece orada oturuyoruz.sorduklarim.arasindan hicbir malikten onay istenmedi.muhtemelen yönetici karari vermiştir.

hocam bizim yönetici biraz cins biri :)aram pek yok.başka.aday olmadigindan mecbur onunla devam ediyoruz :)zaten bazen kizip aidati geç öðuyorum :)

Siz o zaman bastan kaybetmissiniz :))

• araclarinizi nasil yıkiyorsunu, temizliyorsunuz.öğrenmek istiyorum.yikamacida firca ile yikamak boyaya zarar verdigi söyleniyor.Benim ilk.aracim olduğundan bu konuda hiç bilgim yok .fiber bez ve su ile mi temizlemem gerekiyor?koltuklari özellikle kapi iclerini nasil temizliyorsunuz.ic kapilarda cikarken ayak izi kaliyor

Çok fahiş fiyat çekiyorlar mı bilgisi olan var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ön yıkama için koch markasının GS ürününü kullanıyorum. Dış yıkama için sonax şampuan ve sonaxın mikrofiber süngerini kullanıyorum. Kurulama için 1000gsm üstü XL yada iki adet L havlu yeterli geliyor. Wax olarak manzerna veya sonaxın all in one waxını kullanıyorum. Waxı şarjı polisaj makinesi ve yunuşak ped ile 20-30 günde bir yapıyorum. Camlar için izopropil alkol ve camlar için özel bez kullanıyorum. İç kısım için koch markasının deri temizleme ve bakım ürünlerini aynı zamanda sert olmayan detay fırçası(yada deri fırçası) kullanıyorum. Bu çözümler biraz pahalı çözümler ama araç yıkamaktan zevk alan insanlar için birebir geliyor. Sonax cilanın kokusu bile muhteşem oluyor açıkçası. Yağmur yağdığında damlaların kayıp gittiğini görmek insanı feci rahatlatıyor.
    Ekleme: kapı içinde ayak izi kalan yerleri eğer halıdaysa hafif nemli bez eğer derideyse deri temizleyici veya nemli bez (Ayda bir derileri temizlemenizi öneririm) kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrezincir -- 23 Eylül 2025; 21:48:27 >

• STumhaM S kullanıcısına yanıt
    6kw alabilirsiniz bu da gayet yeterli, hatta alışınca 5 kW da yeterli gelecek.

Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • emrezincir E kullanıcısına yanıt

hocam.ben bu yazdiklarinizi okurken yoruldum :) ne olduklarini anlamam icinde tek tek arastirma yapmam.lazim

iç ve dış temizligini yapabilecegimiz ayri ayri tek tip uygun temizlik bezi ,temizlik deterjani yokmu? aracın dışını yikadiktan sonra kurulma yapmazsak güneşli havada kendiliginden kurusa zarari olur mu

Daha basit olarak yapacaksak önce bir şampuan ve sünger lazım. Kurulama yapmazsanız su lekesi kalacaktır. Aracı önce su ile ön yıkama yapın. Kaliteli bir şampuan ile köpürtüp yıkayın ve durulayın. Kurulama yapmanızı tavsiye ederim. Deri yüzeyi ve halı yüzeyi temiz nemli bez ile silebilirsiniz sıkıntı olmaz. Camlar için izopropil alkol şiddetle tavsiye ederim. İçeriden de alkolle silerseniz (aman dikkat diğer iç yüzeylere sıkmayın beze sıkıp silebilirsiniz) buğu sorunu da yaşamazsınız. Araç dışında ağaç reçinesi vs olursa alkol onu da sorunsuz çıkarıyor. Yani:
    1-Şampuan
    2-Sünger
    3-Kurulama havlusu
    4-Cam bezi
    5-İzopropil alkol (satışı oldukça yaygın, internetten de ucuza temin edebilirsiniz)
    6-Sıradan mikrofiber bez (iç temizlik için)

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• emrezincir E kullanıcısına yanıt

kurulama icin tek tek tip kurulama havlusu yeterli olur mu.yani hem.camlar hem kaporta icin ?yine iç camlari izopril ile sildikten sonra yine kurulama havlusu kullanabilirmiyiz.birde bahce hortumuyla baştan aşaga durulama icin su tutsam sorun olur mu.şuan benim önceligim aracin dış kaporta camlar temizlemek..kaportada renklk bir leke. kalmıs ne oldugunu anlamadim.peceye koyup uzerime su tutuyorum.çikmiyor

henüz 1 aylik.araç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Evet tek tip kurulama havlusu yeterli olur. İç kısımda camlar için ayrı bez kullanmanız avantaj olur kurulama havlusu sıvıyı emeceği için silerken size bir avantaj sağlamaz. Bahçe hortumu ile su tutmanız da sorun olmaz ancak genelde su kireçli olduğu için kurulamanızda fayda olur diye özellikle belirttim. Kaportadaki lekeyi görmeden bir şey söylemek zor. Reçine tarzı bir leke ise izopropil alkol (ipa) etkili olabilir, denemek gerekli. IPA’nın kaportaya ve camlara herhangi bir zararı yok. Plastik, deri vb. alanlarda matlaşma yapabilir.

sonax şampuan ve sünger baktim

konsatre xtreme ve cilali olarak satiliyor.hangisini önerirsiniz

konsatre yeterli olur mu?

Ben sonax önerdim diye sadece ona bakmayın sadece bilindik bir marka olsa yeterli gelir. Konsantre yeterli gelir. Cilalı olarak bulursanız hepsi bir arada daha parlak görüntü elde edebilirsiniz. Bulamazsanız da aman aman bir fark yaratmaz yani.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.