Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2621. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: afigen , GoldPunch
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (5 Mobil) - 11 Masaüstü6 Mobil
5 sn
53.334
Cevap
1.390
Favori
3.538.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
86. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 26192620262126222623
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tolunay35

Hangi araba?

Model y SR tam şarjla yola çıkar anormal kullanmazsanız 25 30 dakikalık tek şarj molası ile 600 km , lr ile ise 700 km rahatlıkla yaparsınız.

SR için 15 dakikalık 2 mola ile 700 750 km yapabilirsiniz, lr için bilmiyorum, Eskiden bu kadar sık istasyon yokken zordu ama artık basit,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmkrcn kullanıcısına yanıt
    Çevremdeki elektrikli araba sahibi insanların hepsinin uzun yolda kullandıkları içten yanmalı otomobilleri var. Yani elektrikli evin ikinci arabası. Kusa mesafe şehir içi tamam. Ama İzmir Adana Gaziantep Mersin gibi uzun yolda doğu batı seyahatlerde elektrikli otomobil saatlerce zaman kaybı konforsuzluk demek. Bunlar arkadaşlarımızın tecrübeleri. Şarj istasyonu varda faal mi? Gücü ne? Boş mu? Biri aracını park
    edip gitmiş mi? Olayın kuyuyla taşla alakası yok. Birazcık objektif olmak yeterli. Niye kabus olduğunu ise daha dün İzmir Balıkesir yolunda perişan olan arkadaşımız anlatmış. Bu bence kabus. Son ÖTV artışı ve zamlara kadar elektrikli araba bir nebze makuldü. Ama artık makul olmadığı çok açık. Otomobil videoları çeken youtuber arkadaşların çoğu da bunu ifade ediyor. Devlet sıfır ve ikinci el elektrikli otomobillerin fişini çekti adeta infaz etti. Aksi görüşte olan arkadaşlar önümüzdeki aylardaki elektrikli otomobil satışlarına baksınlar. Sonuç itibariyle uzay mekiği değil kullandıklarınız. Bunları görebilmek için illa ki elektrikli otomobil sahibi olmak yada dahi olmak gerekmiyor.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 4 Ağustos 2025; 22:40:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tolunay35 kullanıcısına yanıt

Arkadaşlarınızı bilemem elektrikli aracla defalarca uzun yol yaptım hiç zorlanmadım, tam tersine inanılmaz konforluydu. Adana Antalya, Adana Antep, Antalya Ankara, Antalya İzmir, Antalya İstanbul ve Antalya Eskişehir son 7 ayda yaptığım uzun yollar, hiç şarj sorunu ya da sıkıntı yaşamadım,

Daha önce 3008 ile de aynı yolları yaptım bir daha dönmeyi hiç istemem, araçtan indiğimde çok daha iyi durumda oluyorum. Belki 1 saat farketmiştir çok uzun yollarda o kadar, Arada mutlaka sorun yaşayanlar olmuştur elbette,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Ağustos 2025; 22:31:30 >
  • Kocaeli’nden Kayseri ye iki defa şarj molası vererek geldim. Tamamen otoban hızının altına düşmeden 130 km hızla yolculuğu tamamladım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

Valla yabancı forumlarda epey bir dolandım. şarj hızı yükseldikçe, verim epey artıyor. Herkes farklı bir rakam vermiş. %2-3 den biraz daha fazla gibi algılıyorum gerçek rakamlar. 3.5 kW da ciddi düşük gözüküyor bazı çalışmalarda. Bu kardeş %87 vermiş mesela. 3,5kW daki esas sorun, aracın bilgisayar sisteminin uzun süre çalışması... Neyse ben kendi testlarimi de yaparım zaten sistemi kurduğumda. Ama 3.5kW biraz düşük. Onunla da idare edilir ama... tek faza düştükten sonra 7kW çok daha iyi gibime geliyor benim...

https://www.readelectricavenue.com/p/an-inconvenient-truth

• _EUA_ kullanıcısına yanıt
    O fark AC ve DC arasında fazla. Birinde %7 lerde diğerinde %12 lerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bırakın ülke içi, ülke dışı 2500km yol yaptım. Hiç problem yaşamadım.

Tesla SC.ler ucuz diye millet kuyruk bekliyor. Sonra şarj kuyruğu aldı başını gitti. Dön arkaya diğerleri boş.

Bayramda 25dk.da benzin aldığını biliyorum. Hatta son istanbul depreminde benzin kuyruğundan 1 saat yol kitlendi. Bende elektrikli araçla benzin kuyruğunda kaldım. O zaman benzinli araçta sıkıntı.

Genel olmayan durumları genel gibi algılamayın. Temmuz başından beri 15 günde bir şehirlerarası yol yapıyorum. 2023 fiyatlarından daha ucuza Shell de arabamı şarj ediyorum, devam ediyorum. Benzin o zaman 34 tü şimdi 55 lerde sanırım.

Neyse bizler keyif alıyoruz. Tavsiyede ederiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Valla hocam arkadaslarinizin yasadigi nedir yada ne sebep oldu bilemem tabiki ama bu kadar genis bir alanda olusan bir sorun duymadim daha once. Istasyon bazinda burada da sorun yasadigim oluyor tabiki ama bunu gerekce gosterip hicbir zaman artik elektrikli arac isi bitti gibi bir cumle kurmazdim ben. Bu is herseyde oldugu gibi + ve - isi neticede. Bende + lari fazla iken goruluyorki sizde - ler daha fazla. Ve sorunlar tabiki oluyor olmayada devam edecek. Benim soylemeye calistigim bu kadar kesin cumleler kuruldugunda bu konu ile ilgili bilgi veya tecrubesi olmayan insanlar olanlardan cok daha cabuk etkileniyor.

• Bende ilk EV bu sene altım ki 10 sene sonra aldığım yeni bir araç, hybrit vs , yok BYD ucuz gelir dedik , yok bilmem ne, ÖNYARGILARIMIN hepsi ilk EV aracı alıp kullanmaya başlayınca değişti, Şimdi sanırım (umarım) bir daha benzin veya dizel araçlara geri dönemem.

Aklı olan , bilinçli olan alır kullanır.

Evin tek arabası, kardeşim (1971li) hala toyota coralla sanırım az bir EV destekli hybrit ( dışardan şarkjlı değil işte ) onu kullanıyor ama gelip benim KIA EV3 GTLINE ı alıyor kullanıyor . Abi diyor müthiş bişey onun apartmanda imkanı yok şarj için bana bırakıyor. yada dışarda şarj yapıyor.

ben ise tek bununla hem şehir içinde hem şehir dışında müthiş kaliteli konforlu emniyetli vede hesaplı ucuz seyahat ediyorum. Evde şarj edip yola çıkıyorum 510-530km çok sakin kullanım ile %18-20 sarj da vardığım yerde kalıyor . Orda kuzenin yazlığında veya işyerinde gene tek sarj tam %100 yapıyorum hoop istanbul kadıköy 510-530km ve gene şarj bayağı bir kalıyor. Haaa tabi KIA EV3 diktörtgen bir araç hızlı gidersen sürtünme katsayısı sebebli çok verimli olmaz. TESLA bana göre çok ideal bir bir sürtünme katsayısı yapmış. Birçok şeyi düşünmüş. Ki kullanlar ortalama hızların üzerinde , full klima vs ile bile bence güzel seyahat ediyorlar. EVDE 2. arabaya ben ihtiyaç duymadım şubat ortası alıp mart itibariyle çok kullandığım halde. KULLANIM AMACINIZA UYGUN doğru araç seçnce sizi üzmez EV ELEKTRİKLİ ARAÇ 'lar. Azıcık akıllı olan hesap kitap yapan yolda asla kalmaz. Kalıorsada istanbulda ücretsiz anında gelip normal ücretle sarj eden firma var. Aynı fiyat ekstrası yok hemde , yıl sonuna kadarda kampanyalı.

ÖNYARGILARIM kırılınca İYİKİ ALMIŞIM DEDİRTTİYOR. Hatta hala kuzen ime TESLA JUNPER SR al diyorum yeni düzenlemeler sonrası diğer firmaların fiyatlarına bakınca bana hala makul geliyor. Onun için büyüklüğü bagaj kapasitesi kullanımına çok daha uygun. Korkmamak lazım , bilinçli kullanılırsa çok hesaplı ve keyifli EV 'ler BENCE TABİ:

Elektrikli araç düşmanına hiç rastlamamıştım !

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025donanımhaber forum
    SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161854562

Yaklaşık 22 aydır LR kullanıyorum. Eşimde de SR var. LR bugüne kadar 36.600km yol yaptık. Bunun yaklaşık 2/3'ü uzun yol (yurtiçi ve yurtdışı). Hiç yolda kalmadım. İlk zamanlar stres yaşanıyor. Eskiden tuşlu cep telefonlarımız vardı. Şarj 4-5 gün giderdi ama şimdi herkeste şarjı 1-2 gün giden dokunmatikler var. Artık tuşlu telefon güzellemesi yapan kalmadı... Sonuçta alışmadığımız bir teknoloji ve yolculuk planlama ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Zamanla artık rutine bağlanıyor.

Sürüş alışkanlığı basa basa durmadan 400-500 km olan sürücüler için EV'ler uygun değil. Bu da sonunda bitecek, geçen hafta gece Kütahya yolunda biraz basayım dedim gözüme flaş patladı, ertesi gün cebime cezam geldiTESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Elbette istasyona girip depoyu doldurup çıkmak çok daha pratik ve hep böyle olacak... Ancak şarj istasyonu faal mi? Gücü ne? Boş mu? Bunlar 1 sene öncesinin endişeleri. Neredeyse tüm firmaların sadece DC değil AC'lerini bile uygulamalarından faal mi?, gücü, dolu-boş mu? görüyorsunuz. Bazılarından hedefe varmadan cihazı rezerve ediyorsunuz, başkası şarj edemiyor. Tesla, SC için vardığınızda eğer sıra varsa ne kadar bekleyeceğinizi bile gösteriyor. SC'ler ucuz olduğu için diğer arkadaşın belirttiği gibi millet 3-4tl/kw için yanda başka boş DC'ler varken SC sırası bekliyor. Acelesi olmayan tabii ki bekler, bunda da bir şey yok.

3 Ağustos'taki kesinti hakkında bilgim yok. Doğrudur ama bunca zaman hiç böyle bir şeye denk gelmedim. Umarım gelmem.

ÖTV artışları çok vahşice yapıldı. Bu ülkede vatandaşın faydasına-konforuna yönelik ne olursa hemen üstüne çullanılır. 'vergileme sanatı kazı(bizi) bağırtmadan, ondan mümkün olduğu kadar fazla tüy almaktır' diyen maliye bakanımız vardı hatırlarsanız...

Çubuk el frenli 95 PS Polo olmuş 2.3 milyon... Esas kazık bu araca bu parayı verene atılıyor...

İnanın objektif yazıyorum zira garajımda benzinli araç da var ama EV'lerin "şimdilik" tüm handikaplarına rağmen uzun yola yine de Tesla ile çıkıyorum. Haftaya bi Yunan'a gidip döneyim, henüz para ediyorken onu da satacağım. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Çevremde EV kullanıp da sonradan akaryakıtlı araca dönen hiç görmedim. Bu forumda da hiç böyle bir şey okumadım. Çünkü bunun tadı başka...

Son olarak buraya kadar sabırla okuyup, EV tecrübesi olmayıp, almayı düşünen ve endişesi olanlara tavsiyem. 1-2 aylığına kiralayın, öyle karar verin...

EK: Eğer cep telefonunuzun şarj etmeyi unutuyorsanız, ayda en az 1-2 kez telefon kapanıyorsa sizler lütfen EV almayın, kesin yolda kalırsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gukidoki -- 5 Ağustos 2025; 1:42:51 >

• maygar kullanıcısına yanıt

Hocam uygulamadan nerden mesaj atıyorsunuz ?

• mbkaynar M kullanıcısına yanıt

Hazıran sonu Tesla magazalarında Temmuz ayında cok daha fazla arabanın gelecegı soylendı. Herkes alabılecek dedıler. Bızzat musterı temsılcılerı soyledı bunu.

Sonra her gun envanter yapılacak dendı.

Envanterde araclar 1dk ıcınde bıttı. Bot alımları cok oldu. Insanlara envanterın bıttıgını belırten tweet gıbı bılgı mesajları bıle vermedıler. Bır cok kısı ekran basında 9.30'da yenı arac gelır dıye bekledı. Saatlerce bekleme surelerı oldu. Bır popup mesajı bıle cıkarmadılar. Megersem ortalama 200 arac getırmısler topu topu. Bu kadar az sayıda arac ıcın her gun envanter showu yapıp ınsanları planlarından ettıler.

Envanter'de araclar herkese farklı zamanlarda goruntulendı. Bu sebeple bır cok ısı alamadı.

Sadece sıyah araba getırdıler. Renklı ve beyaz araclar yok denecek kadar azdı.

Ve sonra bır gorduk kı cok arac getırecegız, herkes alacak dedıklerı aylarda 4000 kusur arac getırmısler. Oysa kı bır oncekı ay bu rakam 7000'lerdeydı.

OTV zammı fılan demeyın ay sonu geldı o zam.

Sosyal medya da sagolsun tabı cok ıyı calısıyor Tesla'ya. Hurafeler havada ucustu. Yok renklı araclar haftaya gelecek, bu hafta sıyahlar satılacak, yok cok arac gelecek bılgı aldım fılan.

Bot satısı yapılmıyor, onlem aldık dedıler ancak bır Youtuber cıktı bot ıle satın aldı kolay bır sekılde.

SR'lar satılsın dıyede en son LR'ı %55 dılımıne aldılar. Sımdı gorun, SR planlaması bıtınce Eylul - Ekım gıbı LR'ler dusuk dılıme gerı donecek. Bu seferde SR'lar ıkıncı elde degersız hale gelecek.

Bır arkadasım su anda satıs ıptalıne ugrasıyor ancak telefondan ulasmak Tesla'ya ımkansız. Ikı kere 50dk hatta bekledı ama kapattı. Maıl ortamında bıle cevap vermıyorlar. 40 kısı ıle bınlerce aracın operasyonunu yonetmeye calısıyorlar. Sımdı sermaye arttırımı yapılmıs, sanırım kadro ve servıs arttırılacak.

Daha vpn skandalı fılan anlatmadım bıle. Tesla Turkıye asırı derecede kotu yonettı bu surecı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 5 Ağustos 2025; 6:3:40 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Juniper SR la kanuni hız sınırları dahilinde kullanırsanız tek şarjla çok rahat 700 km ve üzeri yol yapılır. LR şart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hirikus -- 5 Ağustos 2025; 7:16:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKA_33

Bende 4k ya 16 amper mobil şarj cihazı, birde 3*4 lük uzatma kablosu aldım, 3kw ile geceden sabaha rahat bir şekilde şarj ediyorum. Bu şekilde şebekeye de yük binmemiş oluyor. Her gün 100 ve üzeri km yapmıyorsanız 7 ya da 11 kw lık sistemlere ihtiyacınız yok arkadaşlar.

Hocam selamlar hangi ürünü aldınız link paylaşabilir misiniz?

• berkans kullanıcısına yanıt

Ana sayfada sağ üst köşede mesajlaşma kısmı mevcut.

Bu yaz 2-3 defa elektrikliden sogutan problem yasadim.

Arac sayisi artti ve yük artınca DC’ler bozulmaya basladi. Ozellikle rota degistirerek vardiginiz istasyon calismayinca sabir sinaniyor. Togg bu konuda yakinda meshur olacak.

Izmir - 0228 arasi yogun donemlerde ciddi problem. Akhisar’da sadece SC ve 1 adet eski Zes var. En son araci sarj edip cikmam tam 2 saat surdu.

Planli ve sabirli olmayan biri icin ikinci araba icten yanmali olarak sart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbee -- 5 Ağustos 2025; 9:38:47 >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

Sert düştü şu oldu bu oldu diyorlar.

İlk 3 araç Tesla Model Y + Model 3

Bunları yazanların kafası mı güzel?

Adam 2 model ile domine etmiş. 3 model satsa o da girecek ilk 3'e

:)

Bir bitmediniz ag...

Her yanda Clio kullanan artistler....

• redbee R kullanıcısına yanıt

Hocam arkadaş tam şarjla çıkıp arada bir tekrar şarjla alınan mesafeden bahsediyor.

• 
Sayfa: önceki 26192620262126222623
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.