Çok sağol bi bakayım🙏 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2614. sayfa)

-
-
Tamda buna uygun bir sipariş sürecim var. 17 Temmuz sipariş 21 Temmuz tüm ödeme ve işlemlerin tamamlanması 22 Temmuz aracın Beyannamesinin kapatılması ancak ek ÖTV ödedim ve faturam 30 Temmuzda kesildi ve bugün aracımı teslim aldım.
Bu dakikadan sonra ne yaptım peki. Mailden bu kararı tekrar ileterek ÖTV iademi talep ettim yoksa ticaret Bakanlığına şikayette bulunacağımı yazdım. Pazartesi noterden ihtarname çekicem firmaya. Bunlara cevap alamazsa dava yoluna giricem. Bu karar gelene kadar hiç umudum yoktu. Ama en azından ben bir şekilde bu işin peşine düşerim. Sonuç ne olur ne kadar sürer bilmesemde girişicez bir yola.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yasa aynı gün yürürlüğe giriyor herhangi bir geçiş süresi koyulmamış. Firmalar nereden bilsin bir gece ötv değişeceğini. Ceplerinden mi ödeyecekler farkı ? Hukuki değil bir şey çıkmaz bundan. Ötv değişikliğini fırsat bilip ayrıca baz fiyata ekstra zam yapan varsa onlar için olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Tesla servis ağını genişletmeyi düşünmüyor mu? Telefonla bağlanılmıyor servise? En azından her bölgede servis açmalı en kısa sürede. Karadenizdeki adam ne yapsın? Buna bir çözüm şart.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: M.L.CrassusKeyifle ve sağlıkla güzel günlerde kullanılsın hocam. Sondan ikinci cümlenize istinaden sormak istiyorum, görüşünüz değerli çünkü. Tek araç LR AWD olsaydı o zaman Juniper SR geçmeyi düşünür müydünüz? Şu anda ÖTV golünü de yediğimiz için şahsım adına acele edecek durumum da kalmadı, ÖTV güncellemesi öncesi beceremedik bu işi. 2026 LR RWD beklemek mi gerekir diye düşünmüyor değilim.
Açıkçası subjektif olmakla beraber, kendi açımdan LR’yi muhafaza ederdim.
Güç, menzil farkı ve stabilite (20’’ oluşuda etkili elbette) benim için konfordan daha önemli şu aşamada.
Sık sık şehir dışı yaptığım için özellikle hızlanma gücü çok esnek kılıyor kullanımı. O atiklik SR’da yok. Mesele son hız değil zaten.
Diğer yandan müzikte önemli benim için; aklımda kalırdı ses sistemi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 2 Ağustos 2025; 8:12:36 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Geçen hafta hepsiburada dan sahler aldım enjeksiyonlu üretim Türkiye'de ilk ve tekmiş. Eski model y olanı için 1600 TL den aldım juniper araca, bir problem görmedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Küffarlara Grok gelmiş. Yeni update 2025.26.4 geldi hala Grok yok. Bize gelmeyecek mi ?
25 ağustos teslim tarihim.
Bu araç için almam gereken ekstralar nelerdir?
Mobil konnektör? Mavi adaptörü şimdilik almayacağım.https://shop.tesla.com/tr_tr/product/mobile-connector
Çamurluk, 3d kauçuk paspas ve bagaj havuzu, bunda sahler markasını duydum, arka taraf klima çıkışları için ızgara tavsiyeleriniz neler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 2 Ağustos 2025; 10:4:28 >
Hocam bence paspas, bagaj havuzu, camurluk olmazsa olmaz. Bunun disindakiler kisisel tercihlere giriyor. Kimi var orta konsola organizer, kolcak altina organizer, icindeki flash disk ufak oldugu icin daha buyuk kapasitelisi, ekran koruyucu(kaliteli olsun. Bir sorun durumunda TEslayla sorun yasamayin) aliyor. Secenekler cok. Bence kullanmaya baslayin ihtiyaclariniza gore siparis verin.
-
-
Hocam Tesla zaten zam yapti. Togg yapmamisti. Kur acisindan yaklasik 2 TL daha artmasini kaldiracak kadar zam yapti hemde. Bir gecede daha once oldugu gibi herseyi mahvetmedikleri, herseyi tepetaklak yapmadiklari muddetce bir muddet zam olmaz Teslada.
-
İnşallah hocam
LR mi alacaktaniz? SR alacaksaniz fazladan 110 bin TL zam geldi, dolar/euro nun muhtemel artisini da karsilicek sekilde bir miktar belirlediler, kesin bir rakam vermek zor ama euro 60-65 leri gorse bile zam yapmayacaklar
TOGG ve Tesla yi suclamaniz cidden anlamsiz cokkkk uzun suredir her ikiside zam yapmadi araclarina. OTV zammi yerine matrah duzenlemesi yapilsaydi daha mantikli olurdu ama sevgili devletimiz kurumsal firmalardan toplayamadigi parayi bizden almayi tercih ediyor. Zaten vergisi odenmis kazancimizla birde KDV+OTV oduyoruz. Fahis zam gormek istiyorsaniz tesvik aldigi halde araclarini normal fiyatlardan satan BYD ye bakin
-
120 KM menzil farki ciddi bir farktir elektrikli araclar icin ayrica bir 4x2 digeri 4X4 arac. Aradaki guc farki cok fazla. Icten yanmalidan ornek vermek gerekirse 1.5 aracla 2.0 li aracin arasinda fark yok mu diyorsunuz?
-
surekli sehir disi kullanan bir kisiyse %80 kullanmasi gerekmez
-
Benim bahsettigim RWD olandi hocam. 4x4 ile ilgili degildi. 120 km ciddi fark dogrudur ama surekli uzun yol yapmayacak biri icin bence bir anlami yok. Arada kaldigim icin ne dusunuyorsunuz diye sormustum.
-
Model q olan ucuz seriyi bekleyecekler kurda ciddi bir hareket olmazsa.Ondan sonra ciddi bir zam yaparlar bence
-
Arkadaslar Ankarada PPF kaplama için önereceğiniz bir yer var mı acaba, cam filmi de yapılacak aynı zamanda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X