Bugün 30.000 Tl yapıyor. Ben biraz ironi yaptım. Doların burada durmayacağına dair. Lakin bugün yapmak isteseler 30 K fazladan isteyecek ki benden 65.000 fazladan sitedi bile Tesla. Bu arada Tesla tabela kurundan dolar alabildiğini düşünüyorum. çünkü hesaplamaları ona göre yapmışlar. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (238. sayfa)

-
-
Karşınızdakini tanımadan eğitimine laf edeceğinize önce okuduğunuzu anlayın. Önce laf atıp sonra silmek daha mı kolay geliyor ?
Aracın ana parasına zam gelirse, 50.000-USD olan araç 51.000-USD olursa siz sadece 1.000-USD mi fark ödeyeceksiniz ? O 1.000-USD nin vergisini de ödeyeceksiniz. Güncel fiyattaki kur artışından bahsetmiyoruz, döviz bazındaki araç bedelinin artışından bahsediyoruz. Araca zam gelmeyeceğini garanti edebilen var mı ? @Fwtbt
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım orada demek istediği aracın ana parasına dolar şeklinde zam geleceği değil.
Araç yine 50.000 dolar ama dolar 20 TL den 30 TL ye çıkarsa yine toplamdaki tüm paranı bugünden dolarda tutarsan senin için birşey değişmeyeceğini paylaşmak istediler.
Yoksa evet haklısınız aracın dolar cinsi fiyatındaki her 1 dolarlık artış fiyatını 1.77 dolar arttırıyor.
Ancak aracın bugünkü fiyatının dolar cinsi karşılığı giriş fiyatı değişmese ve kişi parasını dolarda tutarsa kur riskine girmiyor.
-
Aynen ifade ettiğinizi izah etmeye çalışıyorum hocam. Özellikle araç ana parası veya çıplak fiyatı diyorum. Bir de hakarete maruz kalıyoruz. Çıplak fiyattaki artış vergi çarpanı nedeniyle 1 e 1 yansımıyor, fatura bedeline daha çok yansıyor. Sanki ilk kez araç alıyoruz. Toplam fiyatı ise dövize endeksli düşünürsek çıplak fiyatta döviz bazında artış olmazsa tabiki dövizde bekleyen açısından kur bazlı etkilenme olmaz.
Kur ve döviz kelimelerine bile dikkat etmeyen gelip laf ediyor. Pes, dön de aynaya bak derler adama.
Siz fiyat teklifini kabul ettiginzde fiyati sabitlemediler mi? Neden 65.000 tl fazladan istediler anlayamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
"İnşallah olur" mu?
Beddua almaya mı çalışıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kimsenin küçümsediği ya da yetersiz gördüğü yok. İnsanlar evlerine, işyerlerine 11 kW şarj için altyapı kurma derdindeler. Birçok binada altyapı yetersiz olduğundan 11 kW almak bile kolay değil.
-
Mesajlarim silindi. Biseyler oldu. Ne guzel de yazmistim oysaki.
Yahu ne iftirasi, ben bi insanin matematigine neden iftira atayim:)
-
“ötv çarpanı nedeniyle zam oranı döviz artışından fazla olur” bu yanlis sadece.
-
Neyi yanlış ? Açıklayın. Bir alttaki mesajda daha ayrıntılı yazmış durumdayım. Hatta başka bir arkadaş daha açıklama getirdi anlatmak istediğime. Buyurunuz, matematiğiniz çok iyi madem , alıntı yaptığınız mesajın altındaki mesajlarla birlikte açıklayınız. Mesaj değişim saatleri yazıyor. Siz bana laf atmadan saatler önce değişmişti orada bir ifade ki üzerine başka mesajlar yazıldı zaten. Sonraki mesajda ise sadece 1.652 olarak hesaplamış olduğum vergi oranının 1.77 olduğunu yazması üzerine arkadaş, o oranı düzelttim.
Çıplak fiyata gelen zam nasıl birebir yansıyor sizin teorinize göre örnekle bekliyorum vaktiniz varsa. Hakaret etmeden evvel varsa bir hata ki yok , karşınızdakinden kibarca düzeltmesini istersiniz. Bir de gelip sonraki mesajda karaktere laf ediyorsunuz. Normalde bu kadar bile yazmamam lazım da belki hatanızı anlarsınız diye ümit işte.
Evet hatami anladim. Sonrasini okuduktan sonra hatta yine hatali oldugunuzu gorsem dahi, (ki duzeltmissiniz) kaba mesaj atmam yanlis. Zaten o yuzden hemen silmistim. Ama siz okuyup kirilmissiniz. O yuzden siz de sert mesaj yazmissiniz, iftira falan atiyorsun demissiniz. Sonra ben daha sert derken konu uzadi. Normalde boyle yazmam. Kusura bakmayin.
-
Estağfurullah. Konuyu fazlaca dağıtmadan karşılıklı olarak uzatmıyor olmamıza sevindim. Kendinize iyi bakın
Güzel haber
-
Siparisi iptal
edersek 10bin tlyi geri alabiliyor muyuz?
Bu park asist asla calismayacak mi Turkiyede ?
fsd ya da gelistirilmis paket alanlar kullanabilcek mi
Asla çalışmayacak yazmadim
Mevcut koşullarda doğru düzgün çalışması Türkiye ikliminde zor.
FSD için de gecerli.
Smart Summon ve autopark için de bunlar gecerli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Mayıs 2023; 6:34:7 >
Fsd ile ilgili yabancı kaynaklardan edindiğim sonuç henüz verimli çalışması mümkün değil. Bu biraz elon musk hayal projesi ama erken lanse ederek reklamını yaptı. Fsd’nin verimli çalışması yapay zekanın ilerlemesiyle olacak. Aracın ortamı tanıyarak karar verebilmesi lazım yoksa otobanda anca şerit değiştirir. 2030’dan sonra verimli örnekleri çıkacaktır o zamana elimizdeki araçlar eskiyecek zaten. Artık değiştirip yeni versiyonlarını alacağız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X