Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2348. sayfa)

11 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 24 Misafir (5 Mobil) - 28 Masaüstü7 Mobil
5 sn
52.153
Cevap
1.380
Favori
3.465.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 23462347234823492350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanılıyorsunuz, o vergi değil, EV alımı için devlet tarafından $7.5K geri ödemesi var.

O rakamı düştüğünüz zaman gerçek fiyatı görürsünüz, $45K.

Yani Teslanın eline $45K geçiyor her satışta, $7.5K sı devlet tarafından karşılanıyor, kalanını alıcı ödüyor.

Şu andaki Model Y SR türkiye fiyatı (1.4milyon TL) maliyetine satış gibi birşey oluyor, Tesla en fazla zaten $4K gibi kar edebiliyor bir araçtan rekabet nedeniyle son yıllarda, hatta bazen daha da az.

Edit : Bu $45K son fiyat değil, bu Teslanın eline geçen net fiyat, sipariş aşamasında olası state vergileri ve teslimat ücretleri de ekleniyor.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truwa06 -- 23 Mayıs 2025; 15:37:42 >

• vires kullanıcısına yanıt
    Bu da Reklamın bir parçası olamaz mı?

Zaten belli başlı Tesla ile içli dışlı olan youtuberlar var.

Tesla Türkiye Medya temsilcisi bunlarla iletişime geçmiş olamaz mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar su mereti alsak bile ödeme ne zaman olacak belli mi? Bana 1 ay sonra para gelecek, atıyorum şimdi sipariş versem son ödeme ne zaman olur, sanırım tenfe göre değişiyor ama en azından 30 gün sonrası olur mu

• Bu sipariş süresinde benim kredi kartım ile ödeme yapıp aracın ruhsatını eşimin üzerine çıkarabilir miyiz? Yoksa illa kredi kartı sahibi mi olması lazım

• Teslaa89 kullanıcısına yanıt

go-e çin malı değil, avusturya malı ve bayilerine bakarsanız almanya, avusturya ve fransa da yoğunlaştığını görürsünüz, türkiyede bile sadece 2 tane bayisi var.

çin mallerından ve yerli mallardan ben de uzak durmaya çalışıyorum ama tesla alırsam hem mobil hem de wall konnektörü almak zorunda kalacağım bu da bana saçma ve gereksiz geliyor.

aynı parayı vererek kaliteli avrupa malı alınabilir. juice booster, go-e, eaton gibi.

• murattekno kullanıcısına yanıt
    Ortalama 20 gün deniyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben de dün sipariş verebilenlerdenim, süreçle ilgili bir kaç soru sorucam özelden ya da burdan cevaplayabilirseniz sevinirim
    1.si ücret ve kredi
    Kredi için önden yapmamız gereken bir şey var mı ?
    Bir de ücreti tek hesaptan tek seferde mi atmak lazım farklı günlerde parça parça ya da farklı hesaplardam parça parça atsak da toplu ödediğimiz miktarı bir yerde görebiliyor muyuz
    2.si kasko sigortayı önden nasıl yaptırıyoruz önerdiğiniz bir firma var mı kapsam alanınında özellikle dikkat edilmesi gereken neler var
    3.sü sitemin otoparkonda type 1 5 girişli prizler mevcut
    Bildiğim kadarıyla tesla mavi kablo type2 prizlere uygun bildiğiniz dönüştürücek bir aparat var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverRing33 -- 23 Mayıs 2025; 18:33:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SilverRing33 kullanıcısına yanıt
    Cogu sorunuzun cevabini teslanin size atadigi musteri temsilcisi siz sormadan cevapliyor(mail atiyorlar),merak ettiginiz baska birsey sorarsaniz cok ilgilenmiyorlar yalniz tecrubeyle sabit

• saçma sapan bir açıklama yapılmış.

Türkiye'de Model Y'ye olan inanılmaz talepten dolayı çok heyecanlıyız. Son envanter listelememiz dakikalar içerisinde tükendi

Satış sürecinde yaşanmış olabilecek teknik sorunlar için özür dileriz. Envanter sistemimiz kısa bir süre içinde milyonlarca otomatik bot talebine maruz kaldı ve bu durum sitenin erişilebilirliğini etkiledi.

Hizmetlerimizin çevrimiçi kalmasını sağlamak amacıyla güvenlik sistemimiz bu bot trafiğini kaynağına göre engelledi ve bu da Türkiye'deki bazı gerçek kullanıcılarımızın erişimini sehven etkiledi. İleriye dönük bir çözüm üretmek için çalışıyoruz.

Ayrıca mümkün olan en kısa sürede daha fazla aracın üretilmesini ve Türkiye'ye gönderilmesini sağlayacağız. Teşekkür ederiz!

Bir sonraki envanter listeleme tarihleri:

- 28 Mayıs, 18:30

- 4 Haziran, 18:30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyon -- 23 Mayıs 2025; 19:56:56 >

• Yeni model y test aracını telefonumdaki tesla uygulamasına kendi aracım gibi tanımlayabilirmiyim, yoksa aracın bana mı ait olması gerekiyor?

Haftasonu bende kalacak araç, uzaktan erişim özelliklerini de deneyebilmek istiyorum.

• SilverRing33 kullanıcısına yanıt

1-Ödeme ile ilgili size bir eposta gelecek.. Gelecek olan eposta da "Ödemenizi farklı hesaplardan ve/veya parça parça olarak gerçekleştirebilirsiniz.Her ödeme için açıklama kısmına RNXXXXXXXX referans numaranızı belirtmeyi unutmayınız." yazıyor.

2-Sigorta içinde yine aynı eposta içinde Tesla, sigortaladim.com a yönlendiriyor. Bana daha önce kendi adıma hiç aracım olmamasına rağmen 13.500 TL sigorta çıktı. Yaş 42, ikamet İstanbul.

3.Trifaze hattı mono fazeye çeviren aparatlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurolg -- 23 Mayıs 2025; 20:33:51 >
  • arkadaşlar izninizle birkaç sorum olacak.

1.orijinal mobil connector alırsak 2 veya 3 kw ile şarj ediyormuş sanırım. bu aparat ile evimin balkonundaki klasik prize takıp şarj edebilir miyim? %80 e kadar ne kadar saatte doldurur acaba bu hız?

bir de üçüncü olarak uma II yazan ev tipi şarj aleti var. o nedir? bu üçünden hangilerini almak mantıklı?

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

2. mavi adaptör ise sanırım 7 kw ile şarj ediyormuş. peki bu da duvardaki prize girer mi ? yoksa eve elektrikçi çağırıp özel bir şeyler mi yaptırmak lazım.

3. araç içinde gelen flash bellek ne işe yarıyor :) hiç anlam veremedim. kaybetmememiz gereken bir şey midir?

• bodysolid B kullanıcısına yanıt

merhaba,

1. orjinal yada başka marka, evde kullandığınız prizlerde tek faz vardır, güvenlik açısından 16 amperden fazla çekmez (çekmemesi lazım zaten) evin trafoya uzaklığına (evdeki voltaja 200-250 olabilir) ve tesisatınıza bağlı olarak 3kw kadar çıkar., piliniz 57,5 kw kapasiteli ise sıfırdan 80ne (ki sıfıra düşmezsiniz) 57,5 / 100 * 80 = 46kw doldurmanız gerekiyor 46 / 3 = 15,5 saatte sıfırdan 80 ne gelir (%10 verim eklemeyi unutmuşum, 46*1,1 / 3 = 17 saatte)
    2. mavi adaptör orjinal mobil şarj cıhazının üç fazlı olmasını sağlar, eve gelen tesisat uç fazlı ise elektrikçiye üç faz için kablo çektirmeniz lazım, mobil konektör o zaman 7kw kadar çıkabilir ama tabi tesisata ve eve gelen elektriğin voltajına bağlı.
    3. o flash ı güvenlik kamerası kaydetmek için kullanıyor araç, nöbetçi modu veya yolda hareket halindeyken ayarları açıkçasa kamera kaydı yapar, daha sonra olumsuz bir durumda izleyebilirsiniz oradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 23 Mayıs 2025; 20:44:54 >

• the_kid1 T kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim bu bilgiler için. faydalı oldu.

peki orada üçüncü bir şarj aleti daha var. o nedir acaba? ortadaki mi diğer üçüncü şarj aleti yoksa ilk baştaki mi?

ortadaki mobil konnektör dedikleri, mobil olan (3kw), üstteki duvar tipi 22kw kadar çıkıyor ama SR model en fazla 11kw ile şarj olur ac de

İlki 22kw'a kadar destekli sabit kullanılan duvar şarj cihazı.
    İkincisi mobil konnektör denilen ve 220v duvar prizinden 3kw ile şarj eden şarj aleti.
    Üçüncüsü de Mobil konnektörün ucuna takılarak aracı cee yada marin priz denilen prizden 7kw ile şarj etmenizi sağlayan adaptör.

• aslında keşke tesla da 22 kw şarj kapasitesi olsaymış. 11 kw a göre 2 kat hızlı şarj etse mükemmel olacaktı.

peki ben oı ilk 22 kw destekleyen duvar şarj cihazını alırsam , apartmanın kapalı otoparkına elektrikçi çağırıp kendi dairemin hattına göre bir işlem yaptırmam gerekecek değil mi?

çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

bir de teslanın içine gelen mavi bir kablo var. o ne işe yarıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 23 Mayıs 2025; 20:51:31 >
    Dairelerde genellikle monofaz elektrik oluyor. Bu alet trifaze elektrik ile 11 yada 22kw güç verebiliyor. Dairenizde trifaz elektrik varsa elektrikçi yardımcı olur. Geriye doğru sayfalara bakın. Defalarca paylaşımda bulunuldu nasıl olacağı ile ilgili.

• tamam sağolun .

bu arada aracın koltukları siyahtan çok antrasit gibi duruyor videolarda

• 
Sayfa: önceki 23462347234823492350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.