< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (218. sayfa)

-
-
Arkadaşlar, P modelinde hissedilir bir konfor kaybının yanında performans artısı geliyor ancak LR'de bu durum büyük oranda acceleration boost satın alınarak çözülüyor. Bence çok elzem değil ama illa o farkı da kapatayım, nasıl olur merak ediyorum derseniz aşağıdaki gibi oluyor. Öncesi ve sonrasını tek tek test etmişler. AB sonrası aşağı yukarı aynı araca dönüşüyorlar.
SlowAsianDriveryoutube
Real world test of the Tesla Model Y Performance versus the Long Range plus Acceleration Boost Upgrade. Tesla Model Y has two trim levels: Performance and Long Range. While the Performance is a rocket (0-60 MPH in 3.5 sec), the Long Range is respectably fast as well (0-60 MPH in 4.8 sec). Recently, an Acceleration Boost upgrade became available for the Long Range; it will shaved about 0.5 seconds off the 0-60 MPH time. So is it still worth it to buy the Model Y Performance for $8,000 more**? This video shows how both performs in the real world. **$8,000 = $10,000 price difference between the Long Range and the Performance LESS $2,000 on the Acceleration Boost Upgrade). Thanks for watching. #tesla #teslamodelyhttps://www.youtube.com/watch?v=Uz9fIogCGLU&pp=ygUqbW9kZWwgeSBhY2NlbGVyYXRpb24gYm9vc3QgdnMgcGVyZm9ybWFuY2UgGPS ölçümlerinde de tablo şu şekilde;
4 saniyenin altına inebilen P sahibi pek yok gibi görünüyor. AutoTopNL kanalında da 4'ün altında bir veri yok ne yazık ki.
AutoTopNLyoutube
GET Dragy 10Hz GPS Performance Box at our store: ✅ https://AutoTopNL.shop ✅ Superior accuracy ✅ works anywhere with any vehicle ✅ no 3G/4G needed Subscribe to be the first to see new content! http://bit.ly/2aWQXw9 Check out our 100-200 GPS Scoreboard https://bit.ly/2PSakev Check out our Brand Store: http://IgnitionCollection.com Instagram: http://bit.ly/22Yp1yw AutoTopNL Facebook Fanpage: http://on.fb.me/1jlG5pQ #AutoTopNL UK: Auto-Top is an honest and pure car filming and testing company. We're not interested in eco & green (unless it's like, really superfast). Screaming exhausts, whining superchargers and blowing turbo's is what we want to hear! We review all sorts of performance cars. In the different playlists you can enjoy exhaust sounds, acceleration tests (0-100, 0-200) with launch control, onboard cams and the revving sound of each car. Exotic cars, hothatches, power sedans. We have it all! DE: Wir nehmen alle möglichen leistungsstarken Autos unter ein Lupe. In den verschiedenen Playlists könnt ihr ausreizende Sounds genießen, Beschleunigungstests (0-100, 0-200) mit Startkontrolle, onboard-Kameras und den hochtourigen Sound der Autos. Exotische Autos, sportliche Kompaktwagen und kraftvolle Limousinen. Wir haben sie alle! FR: A travers les différentes playlists, vous pourrez apprécier des bruits d’échappements, des tests d’accélérations (0- 100, 0-200), des caméras embarquées ainsi que le son à l’accélération des voitures. Des voitures de rallyes aux berlines surpuissantes en passant par des bolides hors-norme...nous avons tout ce qu’il vous faut ! PL: Testujemy i oceniamy samochody - w naszych playlistach posłuchasz dźwięku silników, obejrzysz testy przyspieszenia (0-100, 0-200) z launch control, kamerami wewnątrz kabiny i wibrującym dźwiękiem każdego samochodu. Egzotyczne auta, hothatch, sportowe sedany - znajdziesz je wszystkie tutaj! IT: Auto-Top è una società che si occupa di riprese e test drive. Non siamo interessati a macchine che consumano o inquinano poco (a meno che non siamo veramente veloci). Noi vogliamo sentire scarichi che urlano e turbo che soffiano!! Facciamo recensioni su ogni tipo di auto sportiva. Nelle nostre playlist troverai sound di scarichi, riprese onboard, test di accelerazione con launch control (0-100, 0-200) e il suono unico e riconoscibile di ogni auto. Supersportive, hothatches e berline cavallate.. Proviamo di tutto!! ES: Auto-Top es una empresa de pruebas y grabación de coches sincera. No estamos interesados en la ecología. Tubos de escape rugiendo y motores echando humo, es todo lo que nos interesa oir! Hacemos reviews de todo tipo de coches. En las listas de reproducción podéis encontrar desde sonidos del ultramundo hasta tests de aceleración (0-100, 0-200), cámaras a bordo de los coches, hasta el sonido de aceleración de cada coche. Coches exóticos, coches compactos, deportivos. Lo tenemos todo!https://www.youtube.com/watch?v=ZryKik1vYWI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 22 Mayıs 2023; 0:33:46 >
-
LMFP piller hakkında gelişmeleri de buraya ekleyelim. Bu kanalı takip ediyorum, ilk defa bu kadar heyecanlandıran bir haber gördüm. Mutlaka izleyin, harikulade bir gelişme. Menzil menzil diye ağlayan içten yanmalı çığırtkanlarını bile yoldan çıkaracak bir gelişme diyebilirim rahatlıkla. Tesla'nın gelecekteki araçlarının da altyapısını oluşturması muhtemel.
Dolubataryayoutube
1000 Km MENZİLLİ Ucuz Araçlar Geliyor | #Volkswagen'e Çin Yazılımı | #Tesla'nın Yeni Fabrikası #tesla #volkswagen #huawei #elektrikliaraç #elektrikliotomobil #elektrikliaraba #batarya #zeekr 00:00 Giriş 00:30 1000 KM Menzil Sağlayacak Ucuz Batarya: LMFP 09:01 140 kWh Bataryaya Sahip 2023 Zeekr 001 Teslim Edilmeye Başladı 11:54 Tesla'nın Yeni Elektrikli Otomobilinden İlk Görüntü 14:00 Tesla Hindistan'da Gigafactory Açmayı Planlıyor 16:40 Volkswagen, Yazılımda Huawei ile İş Birliği Yapabilir Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Kanalımıza Abone Olmak İçin; https://bit.ly/3UPjs1N Twitter: twitter.com/dolubatarya Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya Instagram: instagram.com/dolubataryahttps://www.youtube.com/watch?v=WzzoweDS0dM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 22 Mayıs 2023; 4:50:40 > -
Wallbox için hangi ürünü tercih edeceksiniz ? Tesla shop yakın zamanda açılmayacak herhalde araç geldi ama tesla wallbox’lar gelmedi. Başka seçenekleri değerlendirmek gerekecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba benim siparişim ilk gün 4 nisan saat 07:15 long range siyah renk içide siyah 19jant.
Sipariş numaram 118854xxx
Bende sistemde mayıs haziran yazıyordu sizce aracım bu süre içinde teslim edilirmi
ev araç kullananlar günümüz koşullarında klima kullanmayı özellikle uzun yolda minimize etmeliler. Bende benim aracımda kışın koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtmayı kullandım ancak camlarda oluşan buğuyu çözmek için aralıklı da olsa fanları çalıştımanız gerekiyor.
diğer konu uzun yolda aracınızı %100 şarj etmeniz çok zor. %80 üzerinde aküleri koruma amaçlı akım düşüyor, dc de bile ac gibi dolum yapıyorsunuz. Yani %20 si 15 kw a denk gelen tesla aracın 80 den 100 e şarj edilmesi yaklaşık 1.5 saat sürer. İlk yola çıkarken evinizde veya bir ac şarj istasyonunda %100 yapabilirsiniz ancak ondan sonra yol üzerinde tekrar %100 yapabilmeniz çok zor olacaktır.
-
ben vestelin cihazını tercih etmiştim. çok seçenek mevcut piyasada. alt yapıyı düzgün ve kaliteli yaptırdıktan sonra çoğu cihaz sorunsuz olarak yıllarca işinizi görür.
-
Benim sipariş no 1188 7 ile devam ediyor yani temmuzda alırmıyım aracı 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte bu tarz bilgiler gerekli doğru seçim anlamında. Yani benim için LR in performans modeline göre sağladığı avantajların hiç birisi önemli değil, performans modelinin getirisinde az fark bile daha değerli diyenler dışında herkes için en mantıklısı LR 19” olan gibi görünüyor bu durumda. Zaten tüm Tesla satışlarının %50 sinden fazlası ve tüm model y satışlarının %64 ü bu yüzden LR modeli.
Ödemeyi yaptıktan ne kadar sonra teslimat tarihi bildiriliyor? Teslim alan arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Vay arkadas forumda defalarca yazdik 19" LR alın diye.
Youtuber olup video çekmek gerekiyormus.
Ol elinde model Y var. Tesla ile ilgili türkçe içerik yok denecek kadar az ve herkes merak ediyor. Artık millet yazanı okumaya okuduğunu anlamaya bile vakit ve çaba sarf etmiyor. Çekeceksin videosunu göstere göstere anlatacaksın anca o zaman hııı oluyor. Ben arabayı sipariş ederken P ye o parayı vereceğime mavi, beyaz koltuk alırım hem farklı oluyor hem daha içime sinen bir alet olur diye düşündüm yaptığım araştırma sonrasında, erken gelmesi geç gelmesi ile ilgili bir acelem yok dediği tarihlerde teslim etsin ama istediğim olsun. Hele 0-100 5sn normalleşsin appden 4sn paketini alırım veya almam o gün gelsin hele; Konfor menzil ve aracın orta ve uzun vadede idamesi için LR 19 jant en uygun tercih. Hem lastiği çok daha ucuz, daha buluna bilir, ön arka lastik arasında taban genişlik farkı olmadığı için 20 bin km de bir ön arka yapılabilecek. Bu araçlar aşağı yukarı iki ton o ağırlıktaki araçların lastiği 45 binden fazla gitmiyor bende Nissan navara var 2.4 ton lastiği en fazla 40 bin gidiyor mesela. Gerisi renkler zevkler yine de P almak isteyeninde kendince bir hesabı vardır. Yeni konu açmayım diye ekleyim dedim...
Tecrübe ile sabit zamanında Daihatsu copen almıştım 20 binde aşağı yukarı 10bin bindim binmedim lastik gerekti adamlar Türkiyeye hepi topu 300 tane copen getirmiş çok spesifik jant ve lastik ölcüsü vardı bulunmaz hint kumaşı sadece Daihatsu servisinden bulabildim fahiş fiyata beklemekten hamuru sertleşmiş..vs. Muhtemelen bu 21,20 jantların lastiğide uzunca bir süre sadece tesladan ikame edilebilecek çünki elektirikli lastiği normal lastiklerde farlı yapıda imiş...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitozbasli -- 22 Mayıs 2023; 12:34:7 >
-
Ben bugün ödemeyi yaptım dekontu da mail olarak gönderdim fakat ne arayan oldu ne de uygulamadaki teslimat tarihi belirle bölümü açılmadı beklemedeyim
Kurtulmuşsun hocam sen , biz seçimden sonra ne olacak diye düşünüyoruz.
Ben ödemeyi geçen hafta çarşamba yaptım hala bekliyorum.
Performans'tan Long Range'e değiştirirsek sıranın en arkasına mı geçiyoruz şimdi? benim temmuz-eylül idi.
-
Öyle bir bilgi yok, ben P den LR'ye geçiş yaptım elektrikli arabada uzun menzilin anlamlı olduğunu düşündüğüm için. Müşteri hizmetlerini aradığımda sıranız değişmez demişti, teyit için ertesi gün tekrar aradım sıranız değişmemiş dedi.
-
türkiye'de acceleration boost opsiyonu satın alanlara açık mı?
-
Perşembe yaptım ödemeyi, daha uygulamada takvim açılmadı. Geminin gelip araçların gümrüklemesinin yapılması haziranın ilk haftası olacak demişti tesla danışmanı. İkinci hafta teslimatlar başlar. Performans-long range farkında da 19 inc jantlar çok gösterişsiz. 20 inc jantlar güzel ama bu sefer arada fazla menzil ve fiyat farkı kalmıyor. Bence performans seçenlerin en büyük sebebi 19. inc jantların bu kadar gösterişsiz olmasıdır.
Merhaba, YKB'den kredi kullanan ve onaylanan varsa ve henüz imza atılmadıysa (araçlar gümrüğe gelmeden imza atılamıyor) oran bugün yanlış hatırlamıyorsam %3,19 veya %3,39 olarak güncellenmiş. %2,19 olan oran ile güncel oran arasındaki fark hatırı sayılır şekilde fazla ve 12 ay taksit olacağından enflasyon karşındaki erime hızı da geri ödeme süresi kısa olduğundan beklenen pozitif faydayı bütçeye sağlayamayabilir ve konunun iyi değerlendirilmesi gerekebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X