Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: commagene
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
53.485
Cevap
1.390
Favori
3.548.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türlerine göre Türkiye'deki elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 2020-2022
    Statista Araştırma Departmanı tarafından yayınlandı , 8 Aralık 2022
    2022'nin son çeyreğinde Türkiye'de 2.223 alternatif akım (AC) ve 200 doğru akım (DC) şarj istasyonu bulunuyordu. Değerlendirme döneminde Türkiye, PEV'leri şarj etmek için mevcut altyapıda bir artış gördü. Spesifik olarak, 2020'nin üçüncü çeyreğinde şarj istasyonları, 2020'nin bir önceki çeyreğine göre önemli bir büyüme göstererek, ilave 408 AC şarj istasyonu ve 44 DC şarj istasyonu oluşturdu.
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Mayıs 2023; 15:14:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• munadi M kullanıcısına yanıt

Model Y LR 20" sahip oldugum , 42Psi istiyor.

19" tiguan ile benzer olabilir ama ufak darbe süspansiyon sonumlemesi hakkinda çok birsey beklemeyin.

Ben yine tekrar ediyorum. Biraz jant tipsiz olabilir ama konforu beklentisi olan 19"'den sasmasin dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Mayıs 2023; 16:6:4 >
  • wildboyankara W kullanıcısına yanıt

1188865xxx atandı ödeme tamamlanıyor :)

• wwwengin kullanıcısına yanıt
    1188706xxx
    Hala birşey yok :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DrDeltaSierra kullanıcısına yanıt

Benim 4 nisan 14.00 seninle aramızda çok az araç var ancak P modeli olduğu için herhalde geliyor.. Birde siyah olduğu için olabilir..

Benimkide P ama beyaz..
    Neyse heyecanını yaşayın,hayırlı olsun 💪

• DrDeltaSierra kullanıcısına yanıt
    Benimki de 1188920xx ama bugün de nasibimize ekmek çıkmadı :/

Gözünuz aydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Mayıs 2023; 16:4:59 >
  • munadi M kullanıcısına yanıt

teşekkürler konfor derken ön camdan ses alması, motor sesini içeri vermesi, arka bagajdan arka lastik sesini içeri alması, a sütunundan uzun yolda rüzgar sesini geçirmesi(audi hastalığıdır), kamyon tır yanından geçerken sesi ne kadar içeri alıyor.... bunun gibi, birde çukurlarda bound rebound yaylanma zıplatma sağasola yukarı aşağı salınım daha çok bunlara dikkat ediyorum kıyaslarken. diğer şeylerde çoğu marka zaten birbirini yakaladı. ama yalıtım ve amortisör motor titreşiminde farklılıklar fazla. elektriklilerde en azından vites aktarma ve motor titreşiminden kurtulacağız. elektrikliden dizel arabaya binince paspas direksiyon kapı hepsinin motor ile beraber titrediğini farkettim.

• cabriyo kullanıcısına yanıt

Teslada akustik camlar ile cam dan gelen izolasyon iyi seviyede.

Ruzgar konusunda aynı şeyi diyemeyecegim araç 110-130 max hizlar arasında seyahat etmek üzere tasarlanmış.

Zaten 110km/h üzerinde seyahat ettiginizde verimlilik kisminda not düşüyor.

Yine de bazı Honda ve Japon otomobillerinde olduğu gobo bir yalıtım sorunu kabin içerisinde belli bir noktadan ses ve ruzgar almak gibi temel kusurlari yok.

Çerçevesiz kapilar olduğunu hatirlatirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 21 Mayıs 2023; 17:7:37 >
    Hocam hayırlı olsun ne zaman başvurmuştunuz benim no sizinkinden önce görünüyor P başvurmuştum bana daha gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildboyankara -- 21 Mayıs 2023; 17:29:55 >

4 Nisan kanyon popup store dan başvurdum :)

Ben 6 sında saat 12.30 gibi başvurdum benim no sizinkinden düşük görüniyor 1188830xx anlamadım inanın

• Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Aynen adam bunu alacağına ülkemizde 4 milyon bandında yeni kasa a7 alabiliyor yeni kasa 5 merso E serisi alabiliyor. Neden tesla alıyor bir bizimkiler anlamadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildboyankara -- 21 Mayıs 2023; 17:43:35 >

Herkes Tesla almış.

Ama alanlar çok pişmanmış. Kafalarını duvarlara vuruyorlarmış. Satmak isteyen de satamıyormuş.

Çok şanslıyız ki biz üzülmeyelim diye bunları bize önceden anlatan bir ekip var. Sayelerinde üzülmüyoruz.

Emin olun enaz 2 ay daha var aracınizin gelmesine. 118862*** tammuz dan önce teslim olmaz benim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1.Alırken vergi desteği

2.İndirimli kredi

3.Kullanırken indirimli veya 0 mtv

4.Sigorta ve kasko priminde indirim.

5.Bazı ülkelerde ücretsiz/indirimli otoyollar

6.Ücretsiz/indirimli otoparklar

7. Büyük şehir merkezlerinde emisyon kısıtlaması nedeniyle bazı bölgelere sadece phev veya elektrikli araçların girebilmesi ve ilerde bunun genişlemesi hatta tamamen yasaklanacak olması

8. İçten yanmalı araçların bakım maliyetlerinin işçilik ücretleri yüksek olması sebebiyle çok pahalı olması

9. Yedek parça kullanımı az olması sebebiyle işletme maliyetinin düşük olması

10. Toplum olarak çevreye duyarlı insanlar olmaları

11. Evlerinde ve ucuza şarj etme imkanının bulunması

12.Supercharge altyapısının çok yaygın olması

12.Yakıt maliyetlerinin yükselmesi vb…

Okuduğum makale ve seyrettiğim yüzlerce video, ayrıca gittiğim ülkelerde gözlemlediğim şeylerden aklıma gelenler ilk etapta bunlar. Hepsi tesla ile ilgili değil tabi ama bu işe ilk giren ve tedarikte ve fiyatta avantajı olan marka olduğu için pastadan en çok payı o alıyor, bu da gayet normal.

Bizde avrupalıların satın alma sebeplerinin %99 u yok ondan eminim TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Bizim sebeplerimiz ise

1.Aracı bayi olmadan görece uygun fiyata kısa vadede alabilme ihtimalimiz.

2.Fiyatına göre performanslı bir araç olması

Bunlar da geçerli satın alma sebepleri lafım yok ama avrupalılar salak mı neden bunu almıyor şunu alıyor, onlar bilmiyor mu önermesi gayet saçma.

Biz avrupalı değiliz, şartlarımız ve kafa yapımız aynı değil.

Şimdi bu mesaja yine malum cevaplar gelecek ama doğrular bunlar TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025Austin Evansyoutube
    https://www.youtube.com/watch?v=0STIMCovgBk on @thisis https://www.youtube.com/watch?v=qrcrUdXT-Dg on @DNKI Subscribe for more! http://www.youtube.com/austinevans TikTok: https://www.tiktok.com/@austintechtips Instagram: http://instagram.com/austinnotduncan Twitter: http://twitter.com/austinnotduncan Chapter Titles: 0:00 Goodbye Tesla 0:24 It's QUICK 1:43 Long Term Thoughts 2:24 Charging a Tesla 3:07 Maybe Build a Working Door? 3:53 Build "Quality" 5:35 Ride "Quality" 6:43 Tesla vs The World 7:42 Price Cuts 8:34 Who Needs Features?
    https://www.youtube.com/watch?v=-hPsjGAoJRs&feature=youtu.be
  • Ekim-Aralık teslim olarak tüm bu VIN atamalarını görünce ekrana ekmek banıyorum TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025  Hayırlı olsun VIN atanan herkese güzel günlerde kullanın!

• Anladığım kadarıyla forumda Tesla sahibi olup Türkiye’de olası problemlere karşı uyaran kişilere bir tepki oluşmuş.

Avrupa bu yatırıma Covid Öncesinde başladı. EV Charging Network Oldukca gelişmiş durumda.

Yukarıda Code Paylaşmış.

quote:

100.000 kişi başına sırasıyla 538, 310, 279, 265 ve 198 şarj noktası sağlayan en iyi altyapıya sahip ilk 5 ülke Norveç, Lüksemburg, Hollanda, İsveç ve Avusturya'dır. Ortalama olarak 92'den az şarj noktasına sahip ülkeler çoğunlukla Avrupa'nın doğu ve güney bölgelerinde yer almaktadır; Polonya, Bulgaristan ve Romanya'da 100.000 kişi başına 10'dan az şarj noktası vardır.

Bölgenin doğu ve güney kesimlerindeki 12 ülke, e-mobilite ilerlemesinde gecikme olduğunu fark edilir şekilde gösteriyor. Hepsinin 300'den az EV'si veya 100.000 kişi başına 60'tan az CP'si var. Bu ülkeler İtalya, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Macaristan, Çekya, İspanya, Letonya, Litvanya, Yunanistan, Polonya ve Romanya'dır.

EV altyapısının eşit olmayan dağılımı, zengin ve daha az varlıklı Avrupa ülkeleri arasında EV'lerin benimsenmesindeki bir tutarsızlıkla ilişkilidir. Yüksek GSYİH'ya sahip dört Batı Avrupa ülkesi, yani İsveç, Hollanda, Finlandiya ve Danimarka, AB'deki elektrikli otomobil satışlarının yaklaşık %75'ini oluşturuyor. Satışların kalan çeyreği 23 üye ülkeye yayıldı.

100.000 kişi başına sırasıyla 538, 310, 279, 265 ve 198 şarj noktası sağlayan en iyi altyapıya sahip ilk 5 ülke Norveç, Lüksemburg, Hollanda, İsveç ve Avusturya'dır.

100.000Kişi başına (Araç olabilir belki bilmiyorum) 538 Şarj Noktası. Türkiye’de bu oran kaç ?

Bizim şu anda bildiğimiz kadarıyla 50.000ToGG siparişi var, Tesla’dan da buna yakın bir sipariş olduğunu tahmin etmek zor değil.

1 -2 sene sonunda 100.000 Elektrikli araç daha eklenecek gibi düşünüyoruz.

TEHAD: “Türkiye genelinde elektrikli araç şarj istasyonu sayısı yıl sonuna kadar 10 bine ulaşabilir”

Bu seneye kadar 14.552 adet Türkiye’de elektrikli araç ve 2000 adet şarj istasyonu varmış.

Eğer 1 sene içerisinde 100.000 Elektrikli araç olursa Türkiye’de birkaç adet şey olabilir.

1.Elektrikli araç vergisi artabilir.
    2.Elektrikli araç Şarj istasyonlarına özel vergilendirme getirebilir.
    3.Elektrikli araç Şarj edilme problemleri ortaya çıkabilir. Apartman Nufus Yogun illerde.

Bunların EV deneyimine direk etkisi olabilir.

Ayrıca her ne kadar menziller artsa da Türkiye 4 iklimi yaşayan, topolojik yapısı dağları vs olan bir ülke. İstanbul bile 7 tepeden oluşur derler (eski istanbul)
    Bunları göz önüne aldığınızda

Kendi elektrikli araç şarj istasyonunu kurmanız önemli.
    Bunlar için yasa var mı bilmyoruz, Buralarda Arabayı alıp, Her AVM’de her yol kenarında şarj istasyonu olmasına rağmen, Araba yanar bize zarar verir endişesiyle Garajlarına Tesisat çektiremeyenler araçlarını satıyorlar.

Bu herhalde 50 defa yazılmış.

Bunu geçelim.

Tesla Mükemmel bir araç değil, Insanlar Dünya Genelinde SpaceX roketlerini görüp Teslayı afaki bir araç olarak hayal ediyor.
    Model y ve 3 mükemmellikten çok uzak, Ancak Model Y en yakın EV rakibine Fersah Fersah fark atıyor satış adedinde.
    Bu da bir know-how oluşturuyor Tesla’da. Bence bu değerli bir konu.

Elektrikli araçlarının değerini tutması.
    Global Pazarda elektrikli araçlar değer tutamaması ile ünlü.
    Türkiye’nin Vergi stratejisi (eger mevcut hukumet kalırsa) nedeniyle bu biraz ters olabilir.
    Ancak Elektrikli araçlar Hype&Maturity eğrisinde aşağı yönde gidiyor.

Elon Musk Yeni Alt Model çıkartacak, Gerçekten araçtan değil Araç Aboneliklerinden para kazanmayı hedefliyor (Premium Veri hattı, FSD, AutoPilot vs vs)
    Fiyatlarını minimumda tutuyor. Bu da Agresif bir pazar yaratıyor, diğer oyuncuların girmesini engellemek istiyor.
    Bu nedenle Devrimsel Yeniliklere gebe bir pazar.

Bunların hepsini düşünüp doğru karar vermek lazım, Kimse kimsenin kafasına Elektrikli Otomobil al ya da alma diye silah dayamıyor.

Tabi EV avantajları da çok, Ama kullanabilene.

Tesla Mükemmel değil, ama EV olarak Tesla’dan iyisi yok. (Supercharger network göz önüne alındığında! Çünkü diğerleri genelde çalışmıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 21 Mayıs 2023; 19:22:2 >

• 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.