Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (205. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.555
Cevap
1.390
Favori
3.554.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

klima içeriyi soğutmak için enerji harcayacak tabii. araç siyah olunca sadece dıştaki kaporta mı bundan etkileniyor sanıyorsun? bizzat deneyimledim, beyaz-kırmızı-siyah üçü de çok farkettiriyor yazın. kaportası ısınan aracın için de hamam gibi oluyor haliyle.

• wwwengin kullanıcısına yanıt

araç rengiyle ısı arasında hiç fark olmadığını biliyorsan lisede fizik dersi falan görmemişsin demektir. araçta elektrik harcayan herşey menzilinden yer. git fatih altaylı'nın elektrikli bmw ile imtihanını oku, adam yolda kalmamak için klimayı kapatmak zorunda kalmış.

bu söylediklerin gerçekten çok anlamsız. pil ömrünü saatle ölçemezsin ki. tahmini bir menzil veriyor:

"8 saat klima açık camp modunda %10 Elektirik tüketiyor.

Araç zaten 8 saat pil ömrü sunmuyor. öyle gideceğimiz bir yol / menzil yok. "

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

kırmızı da en hızlı arabaymış öyle diyorlar /s

• 61gün kullanıcısına yanıt

aklınca dalga geçmeden bir google yap madem tahayyül edemedin:

Sekiz Silindir
    Dış rengin araca ne gibi etkileri vardır? - Sekiz Silindir
    https://www.sekizsilindir.com/2016/08/hangi-renk-araba-daha-cok-isinir.html
  • Satınalma sürecimi paylaşmaya çalıştım. Bugün dün yaptığım ödeme için arandım. Dekontun gelmesinden dolayı teşekkür ettiler. Gemi şuanda Barcelonadaymış. Ay sonunda burada olması bekleniyormuş. Seçimden dolayı haziran ilk haftası olarak verilen tarih 1 hafta ileri atıldı ama kesin değilmiş. Tarihi yine benimle irtibat halinde beraber karar verecekmişiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quardon12 Q kullanıcısına yanıt
    Beni arayan soran yok ben bu işi hiç anlamadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Araç rengiyle ısının ne alakası var?

Bunu tartışmak bile anlamsız. Koyu renkli araçlar (siyah, mavi, füme farketmeksizin) dışı da içi de fazla ısınır. Deri koltukta ise renk farketmeksizin kumaşa göre teflon tava gibi ısınır. Güneşe direk maruz kalmış deri koltuğa açık teniniz değerse yaralanma ihtimaliniz bile var.

Bununla ilgili Arizona üniversitesi çalışma yapmış.

https://completecarcomfort.com/car-color-interior-temperature/

• emreq E kullanıcısına yanıt
    Siyah A3 ve siyah deri koltukta kolumun yanmışlığı vardır 😊

• Teslayoutube
    Extreme Heat Testing | Tesla Model S, 3, X and Y
    https://www.youtube.com/watch?v=pOOnrbXVmUU&feature=youtu.be

Adamlar bunun testini yapmis yayinlamis zaten beyazla siyah arasında ciddi bir menzil farkı olsa mutlaka ülkelere göre renk alternatiflerini sınırlar veya tavsiyede bulunurlardı diye düşünüyorum. Jant seçiminde menzil değişeceğini bildiriyorlar mesela.

• Arkadaşlar eminim tesla sipariş verenlerin hayattaki ilk arabası değildir belli tecrübeleri olmuştur. Benim siyah, beyaz arabamda oldu. Krem, siyah deride kullandım ama hiç yazılanlar gibi sorunum olmadı. Renk kombinasyonu zevk meselesi uzatıp tartışılacak bir konu değil şahsi görüşüm.

• LKR_BSR L kullanıcısına yanıt

Yani satış temsilcilerini anlamakta güçlük çekiyorum artık. Her okuduğum mesajda her kişiye farklı bilgiler veriliyor.

5 iş günü deniyor koskoca.. Nasıl en geç öğlen 12 diye limit getirebilirsin kendi kendine? Ben özellikle kendi temsilcime sordum pazartesi tarafımla dekont paylaşmanız yeterli olacaktır dedi. Ben de ona güvenerek planlamamı yaptım. Pazartesi son parti ödemeyi yapacaktım. Kendimi 2-3 gibi yollayacak şekilde hazırlamıştım. Şimdi bunu okuyunca sinirim tepeme çıktı.

Bu arada ilk teslimatların yapıldığı yerde eğer 5 gün içinde ödeme yetiştirilemezse bir kere mahsus 5 gün daha veriliyor denmiş.

Ben hem telefonda hem de mailde sormama rağmen böyle bir şeyin mümkün olmadığından bahsetmişlerdi. Araç hakkında bilgi sahibi değiller anladık da süreci doğru yönetebilirselerdi bari. Tamamen bir bilgi karmaşası içinde ilerliyor süreç.

• Süreç öyle işliyor ki ben tesladan birinin bilgi aldığını duyunca şaşırıyorum. Bugüne kadar ne ben teslaya ulaşabildim ne de tesla bana ulaştı. Bu arada ben ödemeyi yaptım ve teslimat tarihi bekliyorum. Bence tesla türkiye tam bir hayal kırıklığı eğer servis süreçleri de bu şekilde olursa bu aracı nasıl kullanacağız bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wtrader -- 19 Mayıs 2023; 22:34:11 >

Sonra gelip bu araca binmek için mühendis mi olmak gerekiyor bilmem ne muhabbeti yapıyorlar. Bilmemek ayıp değil de hiçbir şey bilmediğin konuda en doğrusunu bildiğini iddia etmek komik. Hele şu tartıştığımız şey daha komik. Neredeyse temel doğa kanunlarına kadar düştü seviye.

• wtrader W kullanıcısına yanıt

Çok garip geldi bana mesajınız. Beni 2 kere aradılar. İşlemleri ben yapmıştım zaten ama yine de onay bekliyordum. Atanan satış temsilcisine göre değişebilir çünkü gelen mail isme ait. Genel bir adresten gelmiyor.

• Quardon12 Q kullanıcısına yanıt
    Ben insanların arandığını burda duyunca zaten ulaşamıyorum bari aranırsam duyayım diye telefonun sesini açtım ne arayan var ne soran. Belki önümüzdeki hafta ararlar bilmiyorum. Mesela servis sanırım daha hizmete girmedi. Aracını ilk teslim alanların başına bir şey gelse ne yapacak?

• muraty2 M kullanıcısına yanıt
    Siyah ya da beyaz, araç güneş altında kalmış ise 5-10 derece farklı da olsa ikisi de aşırı konforsuz olacaktır. Model Y kullanıcıları ic kabinin çok sıcak olduğundan şikayet edip durmuşlar. Ön camın guneslikle kapatılması araç renginden daha belirleyici olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wtrader W kullanıcısına yanıt

Henüz çok fazla eksik var. Sistemleri de oturmuş görünmüyor haklısınız. Ne yaygın şarj ağı var, ne servis var. Birazda bizlerin geri dönüşleriyle toparlayacak gibi duruyor

• Hocam bana gun atandi sana atanmadi mi ?

• Deniz kullanıcısına yanıt

4 nisan 7.30 civari

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.