TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1934. sayfa)

-
-
Sürüm uyuyor ama kurulmadı bir türlü. Deneyeyim tekrar. Uyumsuz da demiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar arkadaşlar,
28 Ocakta 2 adet SR sipariş vererek ben de aranıza katıldım. EV maceramız kardeşimin eşine Fiat 500e alarak başladı ve onu kullandıktan sonra araba konusu benim için tamamen değişti, şimdilik çok heyecanlıyım.
Deneyimi olan sizlere birkaç soru sormak istiyorum, yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim,
- Kendi iş yerim mevcut buraya bir wallbox takacağım, marka model tavsiyeniz var mıdır? Biraz incelediğimde GO-E markası dikkatimi çekti, önerir misiniz?
- Almam gereken acil aksesuarlar nedir? Ben uzun kablo ve paspas takımı olarak düşünüyorum, sizlerin fikirleri önemli.
- Şunu da yap dediğiniz eklemek istediğiniz bir şey var ise fikirleriniz benim için çok önemli.
Teşekkür ederim tekrardan.
-
Acil aksesuar konusu benim için de çok kritik. Ekran filmi de bence kritik diye düşünüyorum. Telefonda dahi kılcal çizime katlanamam
Hiç düşünmeden hanıma 2.arac olarak alırım. Zaten bakıyorum. Da hayal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de ekranın yansımasından çok rahatsız oluyorum, denedikten sonra muhtemelen mat film yapacağım.
-
7 ay 14 bin km dir sr kullanıyorum. Uzun kabloya gerek yok bence zaten araç içinden 7,5 metre mennekes kablo çıkıyor. Bence wallbox a da gerek yok. 22 bin verip 11 ke almaktansa 1500 verip mavi adaptörle 7,5 kw almak daha mantıklı, (aslında günde 200 km fln yapılmıyorsa duvar prizi bile yeter bence. Ne kadar düşük amper o kadar sağlıklı sistem😀😀)
Aksesuar kısmına gelirsek ben de paspas 3 lü bagaj havuzu alınabilir ama en önemli aksesuarlar bence 4 lü alt takoz ve arka havalandırma ızgarası. Lastik patlasa lifte kaldırırken bataryaya zarar vermemek için takoz şart. Arka havalandırmadan en ufak taş bile girse sağa sola dönüşlerde içerde yuvarlanıyor ve çıkarmak çok zor. Bence bu ikisi araba almadan mutlaka alınmalı. Diğerleri keyfe keder.
Ekranla ilgili sıkıntı olsa korurucudan dolayı sıkıntı olur bence.
Bunlar ile ilgili önerebileceğiniz linkler var mı?
E servise giderken çıkarılır. 🙃 uygularken ve sökerken kamerayı kapatmak gerekebilir tabi hahahah
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için, kusura bakmayın cahilliğime verin bir kaç şey soracağım.
- Mavi adaptör dediğiniz direkt 220 den araca bağlanmayı sağlayan parça mı?
- Wallbox 22kw enerji verdiğini söylüyor doğruyu yansıtmıyor mu?
- Havalandırma ızgarası dediğiniz koltuk altındaki havalandırmadan bahsediyorsunuz sanırım
Teşekkür ederim tekrardan.
-
Öncelikle araç yeni kasa değil makyaj. Teknolojinin bu kadar önemli olduğu araç diyorsunuz makyajsız halinden nasıl bir teknolojik farkı var Juniper'ın? Ön kamera dışında bir şey yok ikiside hw4, aynı işlemci. Ben launch edition alacağım ama benim için ciddi upgrade çünkü aracım aynı zamanda hw3 myp. Ama sadece makyaj geçirmiş araca böyle anlam yüklüyorsanız, kasa değişse aklınızı kaybedersiniz herhalde.
-
Wallbox 22 versede araç AC Maksimum 11 kw destekliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- Arabada ne olur ne olmaz 15mt bir tekli uzatma bende tutuyorum. Henüz kullanmadım.
- Kauçuk paspas tabiki şart. Orijinal haricî Sahler kaliteli duymuştum. Bir arkadaşta almıştı. Yorum yaparsa net anlarız.
-Ben jant kapaklarını siyah yaptım ama sizin aldığınız zaten siyah gelecek.
-Ekranı aldığımdan beri normal kullanıyorum. Hatta jelatin üzerinde. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
-Orta çekmecenjn oraya 2 Type A, 2 de Type C girişli USB çoğaltıcı aldım. Onu taktım. İş görüyor.
- Orta cekmeceye raf kullanışlı oluyor.
- Ön lastiklere paçalık aldım. Arka tarafa taş falan giderse diye. Gerçi araç 2 çeker ama ne olur ne olmaz diye taktım.
- Ben ayrıca yan aynaya karbon görünümlü kapak taktım.
- Ayrıca da performans tarzı karbon spoiler taktım. Güzel duruyor.
- Vestel 22kw şarj aletlerine bakabilirsiniz. Bütçe ve bakış açısı meselesi. O kadar para vermeye gerek olacağını düşünmüyorum. Vestel DC dahil kendisi şarj aleti üreten bir firma.
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Evet hocam 220 volttan 32 amp çekmek için olan bir adaptör. 32x230=7,5 kw yapıyor altyapınız sağlamsa. Ama vakit varsa bu kadar yüksek amperlere çıkmak sağlıklı değil tabi. Acele doldurmak gerekiyorsa fln yapılabilir tabi. Telefondan amper ayarlanıyor, 205 voltun altına düşünce araç otomatik düşüyor zaten akımı.
Malesef bizim araçlar trifaze 16 amp çekiyor 230x16x3=11 kw oluyor.
Evet hocam file şeklide cırtcırtlı kapatıcılar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 31 Ocak 2025; 23:50:52 >
Ben t parts tan almıştım hocam sitelerinden, kampanya fln vardı o zamanlar da şimdi bakınca ikiye katlamış fiyatlar. Netaş autodan da jant kapağı almıştım onlar da iyi firma ikisi de güvenilir bence.
Güzel malzemeler var. Aracı alınca servisine de gideceğim. Ona göre hareket ederim diye düşünüyorum. Gerçi normal prizden şarj edeceğim, gerek olacak mı bilmiyorum.
mevcut kasayı almak bazı arkadaşlara göre yanlış tercih gibi geliyor ama ben ise tam tersini düşündüğüm için 10 ocakta sipariş verdim. bence 1.8 milyona son kez tesla alınacak. bir daha bu fiyatı göremeyeceğiz. bu sebeple şuanki durumu fırsat olarak değerlendiriyorum.
yeni modelin 1.8e geleceğini düşünmek bana göre hayalcilik. yurtdışında makyajlı model zamlı satışa çıktı. bizim ülkemizde şuan ötv sınırında. 1.8e gelmesi için hem tesla zam yapmayacak, hem gelene kadar euro yükselmeyecek, hem de ötv matrahı değişmeyecek. bu 3'ünün de aynı anda gerçekleşmeme ihtimali gerçekleşme ihtimalinden kat ve kat fazla olduğunu düşündüğüm için ben sipariş verdim.
bir de şöyle bir düşünce var. 1.8i faize koyarım, gelene kadar zamlı gelse de parasını çıkarır. bunu da şöyle yanlış buluyorum. matrah değişmez ve döviz artar ya da tesla zam yaparsa sr modeli belki de hiç getirilmez. çünkü sr'nin gelme sebebi düşük ötv diliminden satış yapmaktı. bu durumda 57 bin mtv'li model y almak zorunda kalabilirsiniz. belirsiz bir durum var ortada. diğer yandan da yatırım yapmıyoruz ki arkadaşlar, altı üstü araç alıp kullanacağız. bu mantıkla düşüneceksek gidip symbol alalım kalan parayı 1-2 sene bitcoin, borsa falan yatırım yapalım. tesla yerine mercedes, bmw alalım.
son olarak araç için ayırabileceği bütçesi 2.5-3 milyon olan biri riskleri de göze alıp tabiki de yeni modeli bekleyebilir ama bugün için 1.8 bütçesi olan kişilerin mevcut modeli almasını mantıksız bulmak bana göre daha mantıksız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar tek tek isim yazamıyorum ancak yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla wallbox pek mantıklı değil. Elektrik altyapım çok sağlam, mavi kablodan ilerleyebilirim sanırım.
Diğer aksesuarlar aklımda, mutlaka bakacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X