< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1933. sayfa)
-
-
Kar olarak gütme demek istemem, ben aracı aralık ayının ortasında aldım. 3 ay sonra aynı fiyattan yeni kasa satışa çıkarsa, sadece maddi kayıp kısmı değil, hevesim de kaçar.
Başta dediğim gibi herkesin kendi kararı ve seçimi, ben araçtan memnun oldugumu hatta juniper sr 2.5 dan gelse de yine sipariş vereceğimi söyledim.
-
Hayırlı uğurlu olsun inşallah 🙏🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 gün önce sipariş vermiştim bugun aradılar şubat 2.hafta teslime göre hazırlanın dediler.Bu kadar hızlımı gerçekten şaşırdım
-
şaka mı ? ben 18 ocakta sipariş verdim , halen hareket yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ugurtastan69şaka mı ? ben 18 ocakta sipariş verdim , halen hareket yok.
Bende şaşırdım yani diyemedim ki ben daha arabayı satacam 45 gün felan beklerim diye düşünmüştüm diye.Kafamda ona göre hesap yapmıştım.Fiyatta artış olacak mı felan diye sordum yok hyr artık olmaz dedi.
-
Çok teşekkür ederim. Umarım sizler de en kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz... İki haftadır ÖTV stresiyle her gün haberleri korkarak açıyordum, ben ferahladım. :-)
Sigorta konusunda sorular vardı biraz bilgi vereyim.
Aracı babama alıyoruz, kendisi emekli ve 70 yaş üstü. Eski aracını henüz satamadık bu yüzden sigorta hasarsızlık indirimi transfer olmadı. Trafik sigortası Allianz'dan 10430TL çıktı. Tesla'nın kendi sigortasında da aynı fiyat çıkmıştı. İlk kez kasko yaptırıyor. Sigortacımız 2025 model aracın tanımlanmadığını söyledi bunun için şirketleri arayacağını birkaç gün süre gerektiğini söyledi, sonra tekliflerle bize döndü. Kendisinin de bir süredir elektrikli aracı olduğu için bazı konulara dikkat çekti. Öncelikle yaptırılacak kaskoda batarya muafiyeti olmaması gerekiyor. Bu şu demek, eğer kaskonuz doğru kapsama sahip değilse mesela kaza yaptınız batarya değişecek dendi, mesela sigorta bunun %30'unu size ödetiyor. Bir diğer konu da yeni araç klozu, yani ilk sene içinde olabilecek bir pert halinde size o kazanın yapıldığı gün sıfır araç fiyatı neyse onu ödüyor. Bunu birçok sigortacı gözden kaçırıyor. Buna ek olarak sınırsız IMM ve 2x30 gün D sınıfı ikame aracı seçenekleri ile kaskoyu Aksigorta'dan elektrikli araca özel 31500TL'ye yaptırdık. Dediğim gibi babamın daha önce kaskosu yoktu, ilk basamaktan başlamış oldu. Aşağıya kasko tekliflerini gösteren tabloyu koyuyorum. Batarya muafiyeti konusuna dikkat edin.
Herkesin beklentileri ve gönlünce istediğine ulaşması dileğiyle...
K.
-
11 Ocak bende de hala ses yok
Bugün yarın vın gelir hocam bendede durum aynı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı şekilde haftaya cumartesi teslim İstanbul 🫡
Arkadaşlar fikir danışmak istiyorum. Sizce Juniper i bekleyeyim mi? Hali hazırdaki sipraişimi iptal edersem bana 50k yazacak bu hareket. Şu anda '14 Subaru Forester XT ye gayet severek biniyorum ve de aracımı satmadan alacağım Tesla'yı, sonra kendi aracımı keyfe keder satacağım. Eğer Juniper i beklersem, muhtemelen Haziran-Aralık gibi alırım gibi görünüyor. Türkiye'de, dünyada olduğu gibi full paket LAUNCH edition kastıracaklarını sanmıyorum. Ancak, hem kurdaki hareketlilik hem de zaten Juniperin baz fiyatının biraz daha yüksek olması nedeni ile, en alt ÖTV ye girmeme şansı var. Bu da aracı bi anda 2.4-2.6M bandına itebilir. Fakat şöyle de bi durum var, şu anda 1.9M ödeyeceğime bu meblağa 6-9 ay aralığında ben zaten 500-600k yaptırabiliyorum, o yüzden fiyat çok da fark etmeyecek benim için. Eh severek bindiğim aracım olduğunu ve acil tesla almam da gerekmediğini düşünürsek, iptal edip juniper mi beklesem diyorum.
Hepnizin değerli yorumlarını duymak isterim.
-
Sizin durumunuzda juniper i beklemek daha isabetli olacaktır bence. Çok acil araba ihtiyacı olanlar dışında eski kasa model y almak bana da saçma geliyor. Yeni kasa da azımsanamayacak sayıda güzel değişiklikler var.
Bana da öyle geliyor. Pazartesi aracı da satıyorum nasipse. Sonra 5 gün yurt dışı seyahatim var, dönüşte aracı alırsak nefis olur 😂
Ben almamış olsaydım yenisini beklerdim mantıklı olan da budur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bütçe el verecekse yenisi bekleyin tabi.
Evet, şimdiye kadar cevap veren arkadaşlara teşekkürler, gitgide ben de Juniper bekleyeceğim gibi hissediyorum. O zaman şu soru gündeme geliyor. Sizce sadece siparişimi iptal edip Juniperi mi bekleyeyim? Ya da sipariş hakkımı bir şekilde birine transfer etme şansım gibi bir şey var mı ? Varsa prosedür nedir? Ya da aracı teslim alıp hemen birine mi satmayı deneyeyim ? Ne dersiniz? İlgilenen olursa ara MY SR, iç beyaz dış beyaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Murat LahurEvet, şimdiye kadar cevap veren arkadaşlara teşekkürler, gitgide ben de Juniper bekleyeceğim gibi hissediyorum. O zaman şu soru gündeme geliyor. Sizce sadece siparişimi iptal edip Juniperi mi bekleyeyim? Ya da sipariş hakkımı bir şekilde birine transfer etme şansım gibi bir şey var mı ? Varsa prosedür nedir? Ya da aracı teslim alıp hemen birine mi satmayı deneyeyim ? Ne dersiniz? İlgilenen olursa ara MY SR, iç beyaz dış beyaz.
Kredi başvurusu yapıp kredi vermeyin deyip red alın ancak o şekilde iade alırsınız, makyajlı kasa gelirken hemen alıp satmak zor olur zira anladığım kadarıyla envanterden satış var zaten,
Bekleyip beklememek tamamen size kalmış, bekleyenin mantığıda doğru beklemeyelnin mantığıda. Araç yüzde 30'a girerse sizin dediğiniz gibi ben ekstra 600k yaparım o paradan işi profesyonel değilseniz zor. 250k falan yapılır kolaylıkla ama fazlası 4 ayda fazlası risk almayı gerektirir.
Tamamen risk ile ilgili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 31 Ocak 2025; 22:12:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aracınız ne zaman gelecek? Ben talip olabilirim
Su yazilarinda ki usluba bakan neyin ne oldugunu anlar en basindan beri burda olanlar konunun kalitesinin nezaman dustugunu de bilir sorun degil siz kendi aranizda topu cevirin.
MYP sahibi olarak yorumlarda bulundugumu eskiler bilirde yenilerde bilsin diye belirteyim.
Arkadaşlar bir minik soru.
Apple Watch uygulamasını hangi sürümler destekliyor?
1. Nesil SE var bende ama saate kurmak istediğimde kurdurmadı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X