Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1448. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (5 Mobil) - 14 Masaüstü6 Mobil1 iOS
5 sn
53.460
Cevap
1.389
Favori
3.546.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14461447144814491450
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel ve çok doğru yazmışsınız ama tamamen deneme yanılma metodu ile çalışan, eski geleneksel standartları olmayan,duruma,tek söz politikasına ve seçimlere angaje bir maliye/devlet yönetimiz var malesef.

size özel değil tabi ama genel tespitlerimi yazacağım üstünüze alınmayın ltf...

Misal Ötv kaybı alkollü içkilerde de feci yükseldi kaçak/kayıp/ev üretimi vb yüzünden çözüm getirdi mi devlet hayır çünkü siyasal dinci bakış açısı var. Alın dini gebelik!

Araç konusunda da Togg a girildi siyaseten sonuçta rezil olmamak adına ve Eu gümrük birliği normlarını mecbur uygulamak zorunda çünkü siyasi ve mali zorunlu kriterleri var. Alın iç siyaset ve dış mali(gümrük) gebelik.

TR, Çin araçlarını tonla ötv vb engelle frenlemeye çalışıyor misal; halbu ki Tr'nin Çin'e karşı 40 milyar+ usd dış ticaret açığı var ve bu açığı kısma şansı yok! Çin devleti "alooo bize de mi lolo, nedir bu kadar vergi demiyor mu" sanki?!!.Alın dış siyasi gebelik.!

Ekonomi o kadar bozuldu ki TL enflasyonu bir yana 89-94-2001 ve 2008 (kısmi global) gibi çok ağır krizleri bizzat görmüş yaşamış biri olarak bunca yıllık iş hayatım boyunca böyle bir usd/euro enflasyonunu asla görmedim ülkemde.!!

Sıradan bir esnaf lokantasında 3 kişi öğlen yemeği hatta döner+ayran bile 50-60 usd oldu! Daha 2 sene önce 50-60 dolara denize nazır rakılı sofradan kalkıyorduk 3 kişi. Alın iç/dış/dini/mali/gümrük/siyasi gebelik.

Dünyanın en pahalı yerlerinden İsviçre hatta İskandinav ülkelerinde dolu dolu içkili bir yemek (3 kişilik) max 150-200 euroya "ohaaa derken" geçen sene; daha 2 ay önce vasat altı bir ocakbaşında aynı skala sofraya (Ataşehir/İst'da) 350 usd hesap geliyor ülkemde. Alın internasyonel gebelik.

Mantık,matematik,iktisat bir yana tüm dünyanın mevcut ekonomik/eğitim/kültür/siyasi gerçek,örf,duruş,tarz,etik politikalarında dahi kopmuş bir ülkemiz var artık malesef!. Alın dünyaya gebelik...

Dolayısıyla malınız mülkünüzle alakalı bence birkaç sene hiç fiyat/maliyet/fayda/performans vb analizlere girmeden kaça aldım satsam kaça gider falan, zarar/ziyan vb kafalarda kasmadan herkes malına mülküne sahip çıkıp keyfini sürsün sonrası tufan zaten....

• sinirliengineer kullanıcısına yanıt

Her kombinden birer adet olmayabilir ellerinde. Gördüğümüz her hangi bir kombinden 10 adet mevcut olabilir örneğin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt

evet bunu almışım.

Aşağıdaki adresten almışım.

Kısa olanı uyumlu, ön kamerayı da temizliyor.

Bu konuda yapılmış eski yazışmaları bulursanız daha detaylı bilgiler var.

Benim çok bildiğim, anladığım bir konu değil diğer teknik detaylar.

Aldım kullanıyorum, "so far so good" ecnebilerin deyişiyle, sorun yok yani ...

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025www.sileceksepeti.com
    Porsche Panamera Silecek (2014-2016) Bosch Aerotwin A102S
    https://www.sileceksepeti.com/urun/porsche-panamera-silecek-2014-2016-bosch-aerotwin-a102s
  • munadi M kullanıcısına yanıt

daha da kötüsü, Tesla Türkiye bilerek ve isteyerek yaptı bunu...

Diyelim ki güzellik yaptılar, ömür boyu ücretsiz supercharger verdiler, nerede kullanacağız bu hakkı ? :)))

Supercharger yok ki memlekette :)))

• Tinúviel kullanıcısına yanıt

Ben aldığım zaman yoktu, sadece eco olan vardı diye hatırlıyorum; orijinal ölçüsü dediğiniz gibi 500mm ama 475'de de sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 27 Mayıs 2024; 18:0:52 >
  • rasap74 R kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar
    Bu puslu havada doğru rotada ilerlemek çok zor, zaten Dünya karmakarışık, en çabuk etkilenen ise kararsız denge halindeki bizim ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 27 Mayıs 2024; 20:19:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında dünyada gelişmiş ülkelerde baya bir denge var ama biz de durum çok çok vahim. Şu an "maşallah" dünyada Zimbabwe,Arjantin,Sudan ve Venezuela'dan sonra 5.sıradayız resmi rakamlara göre.

Gayri resmi yani "tuik" bazlı sindirilmemiş rakamlara yani reel enflasyona göre 2.sıradayız.

Önümüz/resesyon ve ciddi daralma.Ağır enflasyon ile girilecek resesyon konusunda ki ülke/toplum dinamiklerimizi analiz edebilmek gerçekten mümkün değil.

Üstüne yabancı fon girişleri vb ile zayıflayan döviz kurlarına rağmen bir türlü azaltılamayan cari açık (dış ticaret) ile bütçe zararları falan tam dediğiniz gibi "kararsız denge"! hatta "dengesizlik bilinmeyeninde yolculuk" olarak karşımıza çıkıyor. Bilen için sorun yok ama bilmeyen için tam bir "pandoranın kutusu"...

• oskywalker O kullanıcısına yanıt
    O da var. Sc kurmakta çok geç kaldılar. Trugo her yere kurdu diye işi ağırdan alıyorlar ama böyle olmaz. Sc ağı gelişirse, Tesla'nın Türkiye'de kalıcı olacağına inancımız da artacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buraya daha önce yazmıştım: Aracım son güncellemeden sonra kısa fardan uzun fara otomatik geçmiyordu. Uzun süre uğraştım, tam servis kaydı açmaya karar vermişken adaptif farı 2 defa kapatıp tekrar açtım. Çalıştı. Artık çok iyi ayarlıyor. Benzer sorun yaşayan varsa deneyebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, güvenlik kısmında “alan yok” uyarısı veriyor. Sanırım güvenlik kayıtlarıyla alakalı. USB falan mı takmak gerekiyor buna? 20 bin km oldu yeni geldi aklıma 🤦‍♂️

• Bu akşam aracı kullanırken dikkatimi çekti. Park animasyonu bu paylaştığım duvarı görmüyor. Yanından geçerken sadece Kadjar aracı görüyor, ara kesim boşluk gibi görünüyor. Güncelleme öncesi böyle bir durum mevcut değildi. Güncellemeye düzeltme gelecektir ama gelene kadar görsel desteğe dikkat TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    İyi geceler
    Daha önce yazdım, hiç güvenilir değil, ileri viteste duvar, kolon vs tehlikeli yaklaşmayı göstermiyor geri vites daha detaylı veriyor

• avkatbey A kullanıcısına yanıt
    Formatlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 27 Mayıs 2024; 23:42:23 >
  • Teşekkürler üstat ama biraz daha detay yazabilir misin sana zahmet? Nerden nasıl formatlıyoruz?

• oskywalker O kullanıcısına yanıt

Vermezler zaten:)

Adamlar en buyuk zarari kendilerine verdi arkadaslar yani binevi kendilerine sıktılar.

2.el piyasasinin olmadigi yerde 0 satamazsin yani 2.elde 2 milyona 10k km’yin gecmemis lr’nin 2.3’e performance’in oldugu yerde 3 kusure 0 satman mumkun degil,

Yalvar yakar yazilimla guc dusurup sr getiriyorlar simdi,devlet cok sessiz kalmazda velev ki kaldi diyelim bu seferde kasa guncellemesi geliyor diye sr fiyatlariyla oynadin ozaman napicaklar elon’dan motorsuz yelkenli tesla yapmasini m iisteyecekler otv’siz satabilmek icin.

Eger elonmusk TC pazar kulturunu taniyan basarili distributorlerden transfer yapmazsa, sonun baslangici kendileri icin coluk cocukla bukadar oluyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 28 Mayıs 2024; 1:11:14 >
  • nerdeyse yaz geldi. 2-3 hafta içinde İstanbul-İzmir otoyolu yoğunlaşır. En son 2 hafta önce gittiğimde eski Zes ve Akhisar Oksijendeki SC dışında fazladan bir DC görmedim. Görmedim derken makinalar var ama üstleri kapalı yada kullanımda değil. Bilgisi olan var mı ne zaman açılacak diğer istasyonlar? Aylardır hepsi kurulu bir şekilde açılmayı bekliyor?

• avkatbey A kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Belleği usb torpido gözündeki yuvasından çıkarıp bilgisayarda format atıp tekrar deneyin ( bellek dolmuştur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 28 Mayıs 2024; 9:43:24 >
  • Kinerkin K kullanıcısına yanıt
    Normalde istanbul’dan 100/100 sarj ile çıkıyorum 140 km sabit hızla susurluk oksijen o 178’e yüzde 20 sarj ile varıyorum. Oradan yüzde 80 sarj ile yine aynı hızla yüzde 10 ile izmir’e varıyorum. Ama bayram için uygun değil sadece iki aracın sarj edebileceği yer var. 110 km ile akhisar’a kadar tek sarj ile varılabilir ama hiç denemedim. Ya da gebze oksijen’den yüzde 95 sarj ile çıkıp yine 140 km sabit hızla akhisar superchargerlara varılabilir. Bu iki noktada çok fazla sarj yeri var. Gebze oksijen’de 14-15, akhisar’da zes ile beraber 10 araçlık yer var.

• EUS E kullanıcısına yanıt

Model3 değişim gördü ve sadece bir kaç bin dolar fark var.

yeni araba daha pahalı olmak zorunda değil.

yeni model Y’de bir sene sonra bu fiyatlara alınabilir olacak.

Şu anda eski model Y stoklarını bitirmek için fiyatlar düşük bu doğru. Ama yenisi de 10.000dolar fark ile gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 28 Mayıs 2024; 9:45:12 >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Görsel destek daha doğrusu Park Assist hiç bir zaman düzgün çalışmadı, ultrasonik sensörler çıktığından beri.

Elon Musk’in Tesla Bot algoritmasını geliştirmek için görsel mesafe analizini kullanıyor.

• 
Sayfa: önceki 14461447144814491450
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.