Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1358. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Tolunay35 , espresso8218
2 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (2 Mobil) - 14 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52.091
Cevap
1.378
Favori
3.462.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 13561357135813591360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt

    Hocam şöyle bir sorun var priz yok 😅 site izin vermiyor. Böyle belki dedim bi cihaz vardır, cihazı evde şark et tak arabayı şarj et mantığında. Powerbank hesabı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cartmann C kullanıcısına yanıt
    Var ama webden bakındığım kadarıyla hiç kullanışlı değil.

    Mesela büyük powerbanklere bak, 1kw olsa arabayı max 1kw şarj edecek. O da anca yolda kalmamayı sağlar belki.

    Aracın pili 75kw mi ne.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

    Evet heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz :) Siz ne zaman saat kaçta sipariş verdiniz?

  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Citroen C5 AC sattım bekliyorum, havalar güzel olduğundan oraya buraya atv ile gidiyorum. Tesla genel bilgi çalışmaktan ambale oldum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RFKGRSN R kullanıcısına yanıt

    Hayirlisi olsun. Heyecanla beklemek cok keyifli. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 Ben de bizim ikinci araci bu hafta verecegim. O sirada bir cilginlik yapip Atto 3 kiralayayim dedim. Bakalim neye benziyormus. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeyi indirirmek için aracı wifi ye bağladım. Yarım saat sonra bir geldim , güncelleme ortada yok. Başına gelen var mı?

  • Bugün ilk servis ziyaretimi gerçekleştirdim, aracı teslim aldım dönüyorum. Servis boş, 3 - 4 araç vardı ama benim yedek parçalık işim olmadığı için beklemedim. Test sürüşünü takiben aracı teslim ettikten 3 saat sonra geri verdiler. Kontrolleri yaptık. İşlemler uygulamadan takip edilebiliyor. Fazla araç olmayınca ve aracın rutin bakımı da olmayınca büyük servis yatırımlarına da gerek yok gibi görünüyor. Büyük servis yatırımı beklersek böyle bir şeyin olmayacağı kesin.

    Güncel hasar servislerini paylaşıyorum ;



    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TESLA OWNERS TÜRKİYE TWİTTER SAYFASINDAN ALINTIDIR

    Dün akşam #Tesla Türkiye ile görüştüm, SR RWD #ModelY hakkında ortalıkta dolaşan yalan yanlış bilgilerin ve kesin olmayan bilgilerin, olabildiğince kesin ve doğru hallerini paylaşmaya geldim.

    Konu konu paylaşıyorum.

    Araç Hakkında:
    - Batarya BYD LFP olacak.*
    - Araçlar yüksek ihtimal HW3 ile gelecek.*
    - Motor yazılımsal limitlenmiş olacak.*
    - Diğer modellerden tek eksiği sis farı olacak.

    * Bu bilgiler Tesla Türkiye'ye verilen bilgiler, fabrikada anlık bir değişim olması sonucu bilgiler değişebilir, ama pek mümkün değil gibi duruyor şuan, üretime çok az kaldı.

    Elon'un bahsettiği bataryanın yazılımsal limitini ek ücret ile kaldırarak menzil arttırma olayı Amerika için onay sürecinde, Avrupa için ise henüz böyle bir uğraş bulunmuyor. Ama bize gelecek araçların da yaklaşık 7kWh'ı limitli olarak gelecek, yani özellik Avrupa'da da aktif olursa bizde faydalanabiliriz. (BMS Testleri sonucu bu çıkmış)

    Atama/Üretim/Teslimat Hakkında:
    - Araçlar bu hafta sonuna doğru üretilmeye başlayacak gibi gözüküyor.
    - İlk grup için VIN atamaları ve fiyat teklifleri Mayıs ayının 2 haftasının ortaları ya da 3. haftası gibi gelmeye başlayacakatır, planlar bu şekilde.
    - İlk grubun teslimatı da Haziran ayında yapılacak, ortalıkta dolaşan "13 Temmuz'dan önce teslimat yapılmayacakmış" tamamiyle yalandır. Şuan üretimi ve teslimatı geciktirecek bir olay gözükmüyormuş.

    ----------------------------------

    Kaynaklarımın çoğu Tesla Türkiye yetkili kişileridir, onun dışında da kendi deneyimlerim ve analizlerim sonucu edindiğim tahminlerimdir. Paylaştığım bilgileri herhangi birine onaylatmadan ya da Tesla Türkiye ekibinde bilgiye sahip olan biri ile görüşmeden paylaşmıyorum.

    Başka kaynakların yaptığı gibi amacım sizi heveslendirip/hevesinizi kırıp yalan yanlış bilgiler ile doldurmak değil, Tesla Türkiye ekibi içerisinde farklı ekipler ile iletişime geçip bağlantımı koparmayarak sizleri sürekli olarak doğru ve net bilgiler ile bilgilendirmektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Cartmann C kullanıcısına yanıt

    üst katlarda oturmuyorsan aşağı uzatma kablosu salla,


    alt katlatda oturanlardan birisinin elektrigini sen öde uzatma kablosu ile şarj et



    yıkamacı vs yakınlardaki birisi ile anlaş aksamdan sabaha arabayı orda tut. tam şarjda 200-300 tl kar ver.


    yıkamacı başka teslalar da bulsa her gün şarj etse (şarj istasyonu olur) 300 x 30 gün = 9.000 tl aylık para kazanır TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 


    elektrik sayacı alabilirsin başkalarına ne kadar elektrik kullandığını göstermek için.

  • TurkishBoy009 kullanıcısına yanıt

    Şarj hızı anlamında çoğu kullanıcıyı etkilemeyecek fakat 250kw yerine 170kw destekleyecek (DC). Evde şarj edecekler için bu şarj olma kapasitesi çok sorun olmayacaktır. DC için ise çoğu istasyonda 170KW üzeri ülkemizde görünen bir durum değil maalesef.

  • Ben monofaze çektireceğim için kablo kesit hesabına göre 4mm2 fazlasıyla yeterli görünüyor hocam. Nitekim 32amper değil de 25-26 civarı kullanılıyor gördüğüm kadarıyla. 220 volt elektrikte 25 amperle, %3 voltaj düşüşüyle birlikte 5.3kw rahat alınabiliyor. Fazlasıyla yeterli seviyede. 10mm kabloyla çok çok yüksek güç çekersiniz zaten.

  • @oaston ve @Draqonn hocam cevaplar için teşekkür ederim.


    Ben zaten çoğunlukla monofaze üstünden 16 amper araçla gelen ev tipi şarj aletiyle şarj etmeyi düşünüyorum. Pil sağlığı bu şekilde daha yüksek kalıyor anladığım kadarıyla. Sadece sabah yola çıkacağım vb. durumlarda 5.5-6 kw kadar güç çekebilirsem benim için fazlasıyla yeterli.

    Mavi adaptörün çıkmaması çok kötüymüş. Mecbur alacağız anlaşılan.


    @Draqonn Hocam 7kW ile kablo ve adaptörde herhangi bir ısınma oluyor mu? 3x6 çok gerekli değil gibi görünüyor zira 40 metre için bile kablo kesit hesabında 3x2.5 bile yeterli çıkıyor. 3x6 biraz uzun vadede rahat etmek adına yaptırmışsınız sanırım.


    Tekrardan cevaplar için teşekkür eder iyi forumlar dilerim herkese.





  • Bu iyi olmadı 👇



    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FirstClass F kullanıcısına yanıt

    O bölgeye 3faz kalorifer kazanı için kablomuz geliyordu.

    Tek fazını kullanarak, 5 metre 3x4 kablo çektim. 7.4 kw 32 amper şarja başlattım. Kablo bu durumda. 27-28 dereceye kadar çıktı. Üstünü görmedi. Adaptörde de hafif bir ısınma var ama. Önemli değil.

    Sanki 3x6 daha iyi olur gibi. 30-40 metreleri bilemeyeceğim.


    Dediğiniz gibi, mavi adaptör ile çok rahat şarj edilebilir bu araç. wallbox'a ihtiyaç olmadan.


    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025




  • 16-20 amperi geçmemeye çalışın bence.

    32 amper ciddi bir yük, riske girmeye gerek yok. Siz uyurken şarja takacaksınız bütün gece şarjda duracak.

  • Hiç iyi olmadı

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

    Elektrikli araba şarj olurken bence kesinlikle içinde beklenmemeli heleki çoluk çocuk bırakılmamalı,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt

    ben hep araba içinde oluyorum şarj olurken, iyi ki ölmedim daha

  • Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Tanrı korusun ne alaka, akaryakıtlı araçlarda da tehlikeli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13561357135813591360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.