Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (126. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 31 Misafir (7 Mobil) - 35 Masaüstü12 Mobil2 iOS
5 sn
48.137
Cevap
1.281
Favori
3.175.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Borusan da aynısını yaptı.

sipariş saati hikaye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkedinden o zata ağzının payını vermek lazım. O zaman bak nasıl süt dökmüş kediye döner. Böyle bir şey olabilir mi ya! İlk andan itibaren rezillik!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar otomobil siparişinde ilk siparişi veren aracı ilk alacak beklentisine girmemek lazım, aynı renk ve donanımla daha sonra sipariş verenin aracı önce teslim ediliyorsa tamam ama böyle bir durumun olacağını sanmıyorum. Tesla'nın elinde çeki demiri stoğu artmıştır mesela stok maliyeti yükselmemesi için çeki demirli araç teslimatına öncelik vermiş olabilir.

Gemini jant daha çok satıldığından tedariğinde hacme bağlı aksama olursa 20' jantlı siparişler daha önce gelebilir bunlara şaşırmamak lazım.

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Bak ya. ne garip adamsın sen. Forumdan bu adamı atacak bir babayiğit yok mu eeey moderasyon?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saate göre sıralama olduğunu kim söyledi? Adaletsizlik falan yok. Sizinle birebir aynı özellikte sipariş veren ama sizden sonra veren birine, sizden önce VIN atanırsa bu adaletsizliktir.

Üretim yapan bir firma canı ne isterse önce onu üretir ve onu gönderir. Başka ülkede daha çok kazanıyorsa önce oraya gönderir. Türkiye'ye önce çeki demirlileri ya da quicksilverları gönderdiyse tabiki önce onları teslim edecek. Ne geldiyse onu eşleşenler arasında sıraya göre dağıtıyorlar, bu kadar.

• Engynew E kullanıcısına yanıt

Neden rahatsız oldunuz beyefendi? Düşüncemi paylaştım

• pasa_emre P kullanıcısına yanıt

istediğini istediği zaman teslim etmek firmanın hakkıysa, şikayet etmek de müşterinin hakkıdır.

müşteri demek ki düzgün bilgilendirilmemiş bu konuda ki böyle tepkiler alıyorlar. ne yani firma ne derse haklıdır, müşteri sussun mu diyeceğiz?

• sen türkiye desin arkadaşım. Tesla 3. Dünya ülkesine giriş yapıyor. Adam çıksın istiyorsunuz pazardan daha mı iyi olacak? Sanki ülkede hukuk var avrupa standardındayız gibi müşteri haklı bilmem ne? Tesla haklı. Sipariş geçmişsin adam ödeme istiyor şikayet ediyorsun. Herhalde ödeme isteyecekler

Hocam her konuda saçma fikiri savunmayı nasıl başarıyorsun? Adam siparişini yazdığı gibi Ekim'den sonra bekliyor doğal olarak şikayetçi bu konuda siparişi söylenenden erken geldiği için. İnsan gibi muamele görmek istediği için mi suçlu şu an?

• Zuhaha erkenden teslim edecek adam işte kur şoku yaşamaz etmez daha ne isteniyor bu nası mantık

• pazardan çıksın demedik. belki de bu mantıkdan dolayı 3.dünya ülkesi oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 3 Mayıs 2023; 12:54:54 >
  • Elon Musk zor ikna edildi. Böyle para yok 6 ay sonra ödeyim bilmem ne yapayım siparişi iptal edeyim bu goy goylarla gidersen adam pılı pırtısını toplar türkiye pazarından çıkar. Yatırım yapıyor adama buyur edeceksin. Yoksa vw bmw mercedes sizi çok sevecek

• Sitem eden kişiler, üretici ve firma yetkilileri arasında denge kurmak için şu şekilde davranılsa daha iyi olur muydu?

Geçtiğimiz haftalarda ilk gönderilecek 200 adet aracın çeki demirli şekilde geleceği belli olduğunda bu bilgi şeffaf olarak paylaşılsaydı. "Henüz siparişler fabrikada işleme konulmadı. İlk gelecek araçlar sipariş değil sadece fabrikanın elinde olanlar" diyerek duyurulsaydı. Bu durum daha araçlar ülkeye gelmeden Türkiye sisteminde ilk kayıt olan 200 kişiye bilgi verilip sorulabilir miydi? Bu davranışın ciddi bir operasyon, iş yükü ve sipariş değişikliği yapılması gibi çeşitli yan etkileri olacaktı ama böyle yapılsaydı en azından bu kadar tepki olmayacaktı sanıyorum.

Güncel durumda çoğu kişi whatsapp, twitter, telegram ve telefon konuşmalarında şu şekilde konuşuyor:

"Araçların Türkiye'ye ilk olarak çeki demirli versiyonlarının geleceği belli olduğunda firma yetkilileri ve çalışanları yakın çevrelerindeki insanlara siparişinizi güncelleyin dedi ve gelen araçlarla bire bir eşleştirecek şekilde ayarladı. Böylece en son sipariş verse dahi siparişi gelen araçla eşleştiği için aracını Mayıs ayı içinde teslim alması sağlandı.

Çok az kişi çeki demirli sipariş verdiği için onların haricinde kalan araçlar aile, dost ve galericilere adrese teslimat yapıldı."

Bu çok ağır bir itham, bu şekilde olduğunu sanmıyorum ama aksi durum da ispat edilemeyecektir. Özellikle whatsapp ve telegram gruplarında herkes birbirine şunu soruyor. 2-3 kişi aracı çeki demirli sipariş verenler dışında kalan yaklaşık 197 kişi kim? Bu kişi veya şirketler ne zaman sipariş verdi? Bu kişilerin araçların çeki demirli geleceği bilgisi içlerine mi doğdu? Galerilere toplu teslimat mı yapıldı? Servis hizmeti verecek olan firmayla alışveriş araç karşılığı "barter" olarak mı sağlandı?

Bir de çeki demirli araçlar Türkiye'ye çeki demirsiz girecekmiş. Araçların çeki demirleri sonradan takılacak ve ruhsata sonrada işlenecekmiş. Bu bilgi doğruysa daha da talihsiz bir durum ortaya çıkıyor.

Yine de her şeye rağmen bu görüntünün talep fazlası ve personel yetersizliği nedeniyle ortaya çıktığına inanmak istiyorum. Piyasaya yeni giren bir firmanın oturması için süreye ihtiyaç olacaktır.

• Bir de çeki demirli araçlar Türkiye'ye çeki demirsiz girecekmiş. Araçların çeki demirleri sonradan takılacak ve ruhsata sonrada işlenecekmiş. Bu bilgi doğruysa daha da talihsiz bir durum ortaya çıkıyor.

Bu bilgi kaynağı nedir ? Böyle bir şey söz konusu olamaz. Yalan yanlış yazıyorsunuz diye tahmin ediyorum.

• meugrem1 M kullanıcısına yanıt

ya bir de yukarıda biri erken teslimat nedeniyle şikayet ediyor. Akıl alır gibi değil. ona ne diyeceksiniz?

• meugrem1 M kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum. ben çeki demirli alacaktım. hatta taktıracağım ama gecikir diye almadım. şimdi çeki demirliler erken geldi eşe dosta çeki demir eklet diye söyledilerse çok talihsiz olur.

Selam,

Mesajımda detaylı olarak yazdım. Dikkatli okumanızı rica ederim. Kaynağım: Whatsapp, Telegram ve diğer sosyal medya gruplarında yer alan insanların yazdıkları. Resmi açıklama olmadığı için sipariş veren insanlar tepki gösteriyor.

Dileğim bu bilgilerin doğru olmaması ve sürecin şeffaf şekilde yürütülmesidir.

Motorlu Araç Rezervasyon Sözleşmesi (10.000TL Ön ödemeyi yaptığımız zaman gelen)içerisinde şu şekilde bir bilgi var:

"Araç’ı satın almak için sözleşmeye dayalı onayınız için e-posta, SMS veya Tesla App aracılığıyla sizinle paylaşılacağını ve Nihai Satın Alma Bedelini onayladığınızda yürürlüğe girecek olan nihai Satım Sözleşmesi kapsamında anlaşmaya varılacağını kabul etmektesiniz."

Nihai satış sözleşmesi ben de henüz yok. Orada ne yazdığını göremiyorum o nedenle yorum yapamıyorum. Satış sözleşmesi peşin ödeme olarak kabul edildiyse şartlarda kabul edilmiş oluyor.

Kanyona gittiğimde görevli arkadaşlar sözlü olarak şu bilgiyi vermişti: "Size bilgi verildikten sonra ödemeyi yapmak için 5 iş gününüz olacak. O nedenle hazırlıklı olmak uygun olacaktır."

Sipariş açısından Tesla'yı Apple firmasına benzetiyorum: Apple da siparişlerde hep en geç tarihi veriyor ama genelde planlanan tarihten önce teslimat gerçekleştiriyor.

• 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.