Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (127. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 32 Misafir (4 Mobil) - 34 Masaüstü5 Mobil
5 sn
52.249
Cevap
1.382
Favori
3.472.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üretici firmanın beyni böyle bir karar verirse satış politikası olarak şu anlama gelir: Türkiye'ye sadece stok fazlasını eritmek amacıyla satıl(a)mayan ve/veya elden artan üretim fazlalarını gönderin.

Bu davranış tüketiciyi üzer ve sipariş vermenin anlamı kalmaz. Tesla'nın böyle bir politikayı tercih edeceğini sanmıyorum.

Tahminim en hızlı şekilde satışa başlamak amacıyla elde fazla olan araçları gönderdiler.

Burada şunu unutmamak lazım: Şu anda tüketici olarak klavye başında dilediğimi yazabiliyorum ama bu düşüncelerim sadece duyduklarım, okuduklarım, tahminlerim ve varsayımlarımdan ibaret. Bu soru, endişe, hatalı ve yanlış olabilecek düşünceleri engelleyecek, şeffaf ve tatmin edici cevaplar verecek şekilde yetkili bir birim hızlı şekilde kurulabilirse çok iyi olacaktır.

• Teslayı aradım. Çeki demiri türkiyede takılmıyor. Gelen araçların özelliklerini de biz bilmiyoruz burada eşleşiyor dediler. Sizinle aynı konfigürasyon araç geldiyse sizden sonra sipariş veren sizden önce alamaz asla. Sipariş sırasına göre verilir araç dediler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • meugrem1 M kullanıcısına yanıt

Tesla altın kıymetinde. Üretim fazlası diye bir olay yok siz neyin kafasındasınız arkadaşım??? Avrupa Amerika en çok satılan premium araçtır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş buraya çeki demiri Türkiye de takılacak yazmış. Sanki renoya takıyor çeki demirini. Premium elektrikli aracs sanayide mi taktıracaktı çeki demirini ne bilgisiz yorumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buckeye23 kullanıcısına yanıt

Bana henüz VIN atanmadı. İlk gün sipariş sonrası gelen mail dışında iletişim olmadı.

Koltukları siyah seçmiştim arada beyaza mı çevirsem diye düşünüyorum ama teslim süresi nasıl etkilenir sorusunun cevabı havada olduğundan dokunmaya çekiniyorum.

• 61gün kullanıcısına yanıt

Bir hak gaspı varsa tabii ki şikayet edilir. Yoksa şikayet etsen de bu haksız şikayet olur.

Ekim-Aralık'ta teslim edeceğim diyip Ocak'ta teslim tarihi verirse bu şikayet edilebilir.

Erken teslim etti diye de şikayet olmaz, sabah ilk uyanıp ben verdim ilk bana verin diye de şikayet olmaz. Verdikleri tek taahhüt bildirilen zamanda teslim etmek.

Geç teslim almak istiyorsanız mail atın iptal edip 10 bini geri almaya çalışın. Sonra tekrar sipariş verin. Zaten fiyat sabitleme yok. Teslim anında ne kadarsa o kadar ödenecek.

Gerisi firmanın kendi kar maksimizasyonuna göre yöneticilerinin vereceği karardır.

Firmayı savunmuyorum, piyasa ekonomisi böyle işliyor sadece.

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt

Tesla Model Y şu an Avrupa'da bir çok yerde stokta mevcut. İsteyen gidip alabiliyor. Yunanistan'da bile çok fazla stokta araç var. Gerçekten sizi şu konudan yasaklasalar bazı bilgi karmaşıklığı kaybolacak.

• Attorney58 A kullanıcısına yanıt

Sakin olun burada sadece düşüncelerimizi paylaşıyoruz. :)

3 sayfa öncesine bakarsanız orada mesaj gönderen kullanıcılar da aynı bilgiyi paylaşmış. Sadece teyit edemiyoruz.

Yazım hatalarına elimden geldiğince dikkat ediyorum.

• 61gün kullanıcısına yanıt

Keşke bu açıklama resmi hesaptan yapılsa o zaman bilgi kirliliği olmayacaktır.

Bilgi doğruysa o zaman sırasıyla ilk sipariş veren müşterileri arayıp sizin sipariş verdiğiniz araç henüz gelmedi. Elimizde mevcut olan araçlarda çeki demiri var. Çeki demiri farkını vererek bu versiyonu alır mısınız diyebilirler.

200 çeki demirli araç önceden sipariş verilmişse o zaman hepsi satıldı demektir.

• Her kafadan bir ses çıkıyor. bildiğim tek şey kesinlikle tamamen şans eseri araba sahibi olunduğu

• archix A kullanıcısına yanıt

Doğru. Stok konusunda detaylı bilgi şu kanalda da karşılaştırmalı olarak paylaşılıyor: Troy Teslike (@TroyTeslike) / Twitter

• Ya bazı arkadaşlar ciddi olarak Tesla Türkiye yönetiminin gelen araçları keyiflerine göre istedikleri kişilere paylaştırdıklarını mı sanıyorsunuz? Elinde dünyanın en iyi yazılımcı kadroları bulunan bir şirket bu sipariş istatistiklerini takip etmiyor mu sanıyorsunuz?

2022'de 1,3 milyon araç teslim etmiş ve 2023 hedefi 2 milyon adet olan bir şirket Türkiye pazarına girerken 50-100 aracı galiricilerle el altından daha karlı pazarlama derdinde evet.

Madem Tesla'ya bineceksiniz biraz şirketin mantalitesini de araştırın zaten temel amaçları her türlü aracı ve bayiyi ortadan kaldırmak ve direk tüketiciye satmak.

Ancak şeffaflık ve yetersiz bilgi paylaşımı konusunda ben de eleştiriyorum, her türlü soru işareti oluşumuna sebebiyet verecek flu noktalar ortadan kaldırılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattiss -- 3 Mayıs 2023; 14:55:7 >
  • murattiss M kullanıcısına yanıt
    Çeki demiri sonradan da takılabilen bir donanım. Türkiye dışında herhangi bir avrupa ülkesi hesabından tesla sitesine girerseniz aksesuar satış kısmında 1500 euro karşılığı, tesla yetkili servislerinde, montaj dahil fiyat olarak satılıyor. Bu donanıma neden öncelik verildi, neden mayıs araçları bu şekilde getirildi gerçekten soru işareti. Bunu daha önceden bilenler elvette önceliği almış olabilir. Birkaç ay beklemek sorun değil ancak ötv’de meydana gelebilecek değişiklik ya da kur farkı oluşma riski var.

• quote:

Orijinalden alıntı: murattiss

Ya bazı arkadaşlar ciddi olarak Tesla Türkiye yönetiminin gelen araçları keyiflerine göre istedikleri kişilere paylaştırdıklarını mı sanıyorsunuz? Elinde dünyanın en iyi yazılımcı kadroları bulunan bir şirket bu sipariş istatistiklerini takip etmiyor mu sanıyorsunuz?

2022'de 1,3 milyon araç teslim etmiş ve 2023 hedefi 2 milyon adet olan bir şirket Türkiye pazarına girerken 50-100 aracı galiricilerle el altından daha karlı pazarlama derdinde evet.

Madem Tesla'ya bineceksiniz biraz şirketin mantalitesini de araştırın zaten temel amaçları her türlü aracı ve bayiyi ortadan kaldırmak ve direk tüketiciye satmak.

Ancak şeffaflık ve yetersiz bilgi paylaşımı konusunda ben de eleştiriyorum, her türlü soru işareti oluşumuna sebebiyet verecek flu noktalar ortadan kaldırılmalı.

Tesla ve diğer markalarda üretici değil, Türkiye yetkilileri eleştiriliyor. Tesla, Türkiye'de yeni satışa başladığı için yetkilileri eleştirmek için çok erken, biraz sabır gerekiyor düşüncesindeyim. İyi niyetli olarak ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlardır.

Diğer markaların tamamının Türkiye yetkilileri ve bayiler dahil çalışanları el altından işlem yaparak para kazanmak ve kazandırmakla suçlanıyor. Tüketiciler de bu oyuna katılmakla suçlanıyor. Sonuç olarak küçük bir grup çok iyi kazanç sağlıyor.

Tesla ve Togg bayi kavramını çıkartarak duruşunu belirlemiş oldu. Diğer firmalarda bu davranışa karşı pozisyon alacaktır. Rekabet müşteriye fayda sağlayacaktır.

Tesla'nın Türkiye'ye elinden geldiğince fazla araç göndererek elektrikli araç pazarını domine edeceğini, 2. elde güçlü kalmak isteyeceğini ve Çin'li araçlara karşı önlem almaya çalışacağını tahmin ediyorum Hızlı davranmazlarsa ek vergilere rağmen pazarda uygun fiyatlı ve uzun menzilli Çin arabaları rüzgarı esecektir.

Bir süre sonra şeffaflık artacak ve bilgi paylaşımı yapılacaktır.

• Selamlar,
    çeki demiri güzel bişey neden eleştirildi bilmiyorum karavan olur ufak bir zodyak bot olur orta uzun vade de hayat ne getirir bilinmez diyerek bende çeki demiri istedim hazır tesisatlı sökülebilir taşıma çantalı orjinal. Sonradan tampon sök tampon demiri sök vs..Baş ağrısı çekmeden ruhsatta işli olacak diyerek.
    Spariş verip üretimini beklediğimiz son aracımız profil fotomdaki polo bluemotion oldu glacier mavi özel rengi olsun diyerek 4 ay beklemiştik hala da ailemizde kullanıyoruz. Şu anda bende midnight cherry performance bekliyorum, bu sıralama konusundaki eleştirileri bir kenara bırakırsak uzun zaman sonra bir aracın üretimini beklemek bu süreçte forumda paylaşım yapmak okumak çok keyifli özlemişim :) Umarım herkesin gönlüne göre gerçekleşir süreç.

• Türkiyede ilk sipariş veren kişiye standart lr verdiği halde çıkmamış .Bu sistem pek güvenilir değil.

• Marksman84 M kullanıcısına yanıt

jant bile almadım. direk beyaz içi siyah

saat 8'de sipariş verdim

vekalet falanda yükledim. ama hareket yok

neye göre çıktı millete anlamadım

• ben de özellikle 20' jant ile aldım herkes normal 19' alır yoğun talepten dolayı daha geç gelir diye.

Bu arada çıktı çıkmadı deniliyor araçlar kura çekilerek dağıtılmıyor, Tesla hiç kimseye araçları beyaz donanımsız düz alırsanız erken teslim ederiz demedi.

• cihanair kullanıcısına yanıt

Bende içi beyaz 7.33 verdim ama ses yok. Eldeki araca göre sıradan almıyor bu kesin.

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.