Şimdi Ara

Termal Macundan anlayanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PC de işlemciye ve ekran kartına termal macun sürmek istiyorum . Bugün gidip dışardan alıcam fakat tüpler 2gr 'lık falan bi tüp hem işlemciye hem ekran kartına yeter mi yoksa 2 tüp falan mı alıyım yada 3.5Gr lık mı bulayım ?

• hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla zaten 1 damla döküyorsun yayılıyor
  • ekran kartını tavsiye etmiyorum daha uzman biriyle görüş derim benim ekran kartı nalları dikti macun sürecem diye
  • bence gerekmez casper servisi her zaman sürülmez dedi 5 yılda bir falanmış uzun süre yani
    sadece fanı temizlettim ben önceden tam yükte 75 77 tıklıyordu şimdi 67 geçmiyo yani termal macun hikaye
    herkes şimdi kızacak ama böyle bence
  • peki ekran kartına hiç bulaşmam o zaman . Ben pc yi alalı 4 yıl oldu nerdeyse o zamandan beri hiç sürmedim zaten. O zaman işlemcinin fanını söküp CPU yu çıkarıp üstüne yayarım ince bi şekilde fanıda bir güzel temizleyip takarım. umarım faydası olur
  • aldığımdan beri bilgisayarımda termal macun yok p4 bir sistem canavar gibiyazın max 60 derece kışın 50 <macunla uğraşma en fazla 3-4 derecelik bir düşüş olur.
  • balgam sür. balgamdaki gümüş iyonları ısının aktarımda yüzde 80 performans sunuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun nereden alabilirim?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

peki ekran kartına hiç bulaşmam o zaman . Ben pc yi alalı 4 yıl oldu nerdeyse o zamandan beri hiç sürmedim zaten. O zaman işlemcinin fanını söküp CPU yu çıkarıp üstüne yayarım ince bi şekilde fanıda bir güzel temizleyip takarım. umarım faydası olur

tabi kardeşim fazla çok sürme ince tabaka halinde olacak fanıda üfle falan diş fırçası varsa eski yapışmış inatçı kirleri onla sil tak aşırı faydası oluyo fan temizliğinin dedimya 77 fln olurdu şmdi 67 ggeçmiyo en fazla çıktığı sıcaklık
  • yeterde artarda 1.5gr bile fazlasıyla yetiyor hem cpu hemde gpu için ayrıca çok farkedebiliyor eski macun kurumuşsa
    1.5gr al fanları felanda iyicene temizle az süreceksin iyice yaydıracaksın kağıt gibi olacak hiç sürmediysen ilk iyi süremezsin birkaç kez denersin zaten fazlasıyla kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

quote:

peki ekran kartına hiç bulaşmam o zaman . Ben pc yi alalı 4 yıl oldu nerdeyse o zamandan beri hiç sürmedim zaten. O zaman işlemcinin fanını söküp CPU yu çıkarıp üstüne yayarım ince bi şekilde fanıda bir güzel temizleyip takarım. umarım faydası olur

tabi kardeşim fazla çok sürme ince tabaka halinde olacak fanıda üfle falan diş fırçası varsa eski yapışmış inatçı kirleri onla sil tak aşırı faydası oluyo fan temizliğinin dedimya 77 fln olurdu şmdi 67 ggeçmiyo en fazla çıktığı sıcaklık

Teşekkürler dostum yardımın için

• 1 tüp haliyle yeter, ortasına 1 damla kadar koyup cpu'nun üstüne yayıyorsun.
  • İlk işlemci üzerindeki fanı sök ve işlemcini çıkar.Reklam sayılmıyacaksa MX-4 vardı sanırım termal macunlarda iyisi.Ondan metalik yüzeyine birkaç damla damlat ve kulak karıştırma çöpü ile dağıt.Sonra 3-5 dakika bekle ve işlemcini dişleri zarar görmeyecek şekilde tak,üzerine de fanını yerleştir.

Not:Termal macunun dişlere akmamasına dikkat et.Etkisi nedir diye sorarsan macunun özelliğine bağlı 5-10 derece ısıda düşme diyebilirim.Macun etkisi İşlemcine,fanlara da bağlıdır. + da olabilir - de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 26 Temmuz 2011; 14:20:14 >
  • bu termal macun bozulmaz değilmi bende bir kutu var duruyor öyle
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

quote:

Teşekkürler dostum yardımın için

önemli değil kardeşim

• Islemcinin tam ortasina bir damla yeterli olur. Fani yerlestirdiginde baskiyla zaten macun dagilir. Eger islemcinin her yerine surmeye kalkarsan isteginin tam tersine isi iletimi azalir.
  • 1 tanesi ikisine de yeter. sür ikisine de bokunu çıkartmazsan hiçbirşey olmaz
  • Valla biz geçen kasayı söktük arkadaşın işlemci fana yapışmış. Termal macun da yoktu dedim diş macunu ile yapalım bi süre idare eder diye. Şimdilik öyle idare ediyor bakalım
  • Arka krem sürmüştüm. Hemen hemen termal macunla aynı etkiyi gösteriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.