Şimdi Ara

TIRNAĞIM KIRILDI SSLİ !! (DÜZELİR Mİ ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 gün oldu ilk gün tırnağın kırılan yeri böyle beyaz değildi dünden beri beyazladı sanırım tırnak öldü alttaki deride tırnağı bıraktı. Hergün yara bandı sarıyorum dışarı ve işe giderken hem mikrop kapmasın altı hemde bir yere takılıp kalmasın diye.

Annem kendi uzadıkça kese kese atarsın onu dedi. Ama bazı yerlerde okudum alttaki tırnak derisi ölürse tırnak tutmaz falan demiş korktum açıkçası tırnağım uzadıktan sonra düzelir mi

TIRNAĞIM KIRILDI SSLİ !! (DÜZELİR Mİ ?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirinle Beni Sirin Baba -- 16 Ağustos 2017; 0:42:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TIRNAĞIM KIRILDI! DÜZELİR Mİ?

Tırnak kırılması, can sıkıcı ve ağrılı bir deneyim olabilir. Ancak, kırılan tırnağın durumuna bağlı olarak, düzelmesi mümkündür.

Pembe Yerinden Kırılan Tırnaklar:

Tırnağın pembe kısmından kırılan tırnaklar genellikle kendi kendine düzelir. Ancak, kırık bölgeyi enfeksiyondan korumak için temiz tutmak önemlidir.

Dipten Kırılan Tırnaklar:

Dipten kırılan tırnaklar daha ciddi olabilir. Tırnak yatağına zarar verdiklerinde, kalıcı hasara yol açabilirler. Bu tür kırıklar için bir doktora başvurmak en iyisidir.

Etten Kırılan Tırnaklar:

Etten kırılan tırnaklar da ciddi olabilir. Bu durumda, kanama ve ağrı yaşayabilirsiniz. Tırnak yatağına zarar vermiş olabileceğinden, bu tür kırıklar için de bir doktora başvurmalısınız.

Tırnağım Kırıldı, Kanıyor:

Tırnağınız kırılırsa ve kanıyorsa, öncelikle kanamayı durdurmaya çalışmalısınız. Temiz bir bez veya bandaj kullanarak kırık bölgeye baskı uygulayın. Kanama durduktan sonra, kırık bölgeyi temizlemeli ve enfeksiyon riskini azaltmak için antiseptik bir solüsyon kullanmalısınız.

Dipten Kırılan Tırnak Kaynar Mı?

Dipten kırılan tırnakların kaynatılması önerilmez. Kaynar su, tırnak yatağına daha fazla zarar verebilir ve enfeksiyona yol açabilir.

Tırnağım Derinden Kırıldı:

Tırnağınız çok derinden kırıldıysa, bir doktora başvurmalısınız. Doktor, kırığın ciddiyetini değerlendirebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Tırnak kırıklarıyla ilgili endişeleriniz varsa, her zaman bir doktora başvurmanız önerilir. Uygun tedavi ile tırnaklarınızın sağlığını koruyabilir ve kırıkların düzelmesini sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fıstıklı olsun
  • Hocam ne diyosun ya çok kötü duruyor düzelmesi lazım el tırnağı bide
  • bir arkadaşın tırnağı yerinden tamamen çıkmıştı sonra tekrar uzadı amma tatlı canın varmış kardeş benim kopsa elbet çıkar diye umursamazdım
  • erdemfb12 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir yerde okudum tamamen çıkınca sorun değilde böyle yarım kırılınca alt tırnak ölüyor tutmuyor falan yazmışlar ondan korktum gerçi ne alaka çözemedim ama
  • Daha kötüsü olabilirdi. Tırnağın direk ortasından kırılmış kenarlarından kırılıp parmağına baskı yapsaydı enfeksiyon kapar iltihap toplardı. Şanslı yırtmışsın şuan sızlama oluyorsa gene iltihap kapabilir eczaneye veya doktora gitmeden sakın onu kendin koparma
  • uzadıkça normal ölçülerde kes acı yoksa orada sıkıntı yok derin kesme zamanla düzelmesi lazım 1-2 ay sürer ama muhtemelen tamamen düzelmesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstemsizce kahkaha attım 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ayak serçe parmağının tırnağı komple kopmuştu. Yeniden çıktı. Orası tırnağın yatağı oluyor. Kökü zedelenmedikce yeniden çıkar ve o kısımlar düzelir. Ben böyle biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Vic Boss Yok hocam koparma gibi niyetim yok zaten de sızlama ağrı falan yok şuan durumu iyi. @-Sky 2 ay çok uzun bi süre ya
    @Promayz00 Hocam çekince acır ya :(
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hepinize içim rahatladı ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.