Şimdi Ara

TERCİH YAPIPTA YERLEŞEMEZSEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ben sadece 9 binden bir bölüm istiyorum. 9049. oldum sadece onu tercih ettim üniversite 9 binle kapattı.yani tercih ettiğim halde yerleşemedim ikinci sene okul puanı düşer mi?

• hayır okula kayıt yaptırırsan düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukxc

Diyelim ben sadece 9 binden bir bölüm istiyorum. 9049. oldum sadece onu tercih ettim üniversite 9 binle kapattı.yani tercih ettiğim halde yerleşemedim ikinci sene okul puanı düşer mi?

Yerlesemezsen puanin dusmuyor. Yerlesip gitmezsen duser.
  • eyvallah sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vascancelos

hayır okula kayıt yaptırırsan düşer.

yani yerleşipde kayıt yaptırmazsak yine mi düşmez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukxc

quote:

Orijinalden alıntı: vascancelos

hayır okula kayıt yaptırırsan düşer.

yani yerleşipde kayıt yaptırmazsak yine mi düşmez?

Hayır. Ne alaka üniye kayıt yaptırıp ikinciye hazırlanırsan düşer.
  • Şu üniye yerleştiniz diye ÖSYM sitesinde görürsen sen üniye gitmesem bile düşer okul puanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    3 yıl önce açıldı
    Bedelli tercih sıralaması
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Özetle yerleşmek istemiyorsan yüksek yerleri tercih et ki kazanamayasın yerleşemeyesin, ama belki bakarsın boşluk olur yüksek bi yere yerleşirsin
  • benim şöyle bir sorum olacak diyelim ilk tercihlerde yerleştik ve kayıt yaptırdım üniye başladım. Ama üni okurken tekrar sınava girmeye karar verdim bundan dolayı obp düştü fakat tercihlerde bir yer tutmadı. Sonraki sene tekrar sınava girsek ilk aldığımız obp mi geçerli oluyor yani obp tam mı oluyor daha hiç tercih yapmamış durumdaki gibi ?
  • billibon B kullanıcısına yanıt
    puan sadece yerleştikten bir sonraki sene tekrar girersen kırılır ondan sonra ki senede yine tam puan gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

puan sadece yerleştikten bir sonraki sene tekrar girersen kırılır ondan sonra ki senede yine tam puan gelir.

nasıl yani bunu ilk defa duydum.kaynak gösterir misin? emin misin? yani 3. sene hazırlanırsak puan yarıya düşmüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukxc -- 19 Haziran 2014; 9:08:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

Ya simdi ben bir yere yerlestim okula kayit yaptirmadim dusermi obp

arkadaslar cevap cok net. tercih yaptiniz, herhangi bir yere yerlesirseniz okul puaniniz sonraki sene icin duser. o universiteye kaydolmaniza gerek yok. yerlestiginizi gordugunuz an sonraki sene icin okul puaniniz yariya duser. ancak ondan bir sonraki yildan itibaren okul puaniniz yine tam olur. sadece 1 yil kesik obp'ye sahip olursunuz. bu kadar.

• arkadaslar ilk tercihlerde tercih yapıp yerleşemezsek ikinci tercih yani ek tercih yapma hakkımız varmı
  • ufukxc kullanıcısına yanıt
    hiç bir oğraöğretim programına yerleşmediniz derse düşmez ama kazanırsan ister kayıt yaptırma ister yaptır düşer.
  • "kazandınız" yazısı gördüğün zaman seneye puanın kesilecek demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

hiç bir oğraöğretim programına yerleşmediniz derse düşmez ama kazanırsan ister kayıt yaptırma ister yaptır düşer.

ilk tercihte yerleşemezsek ek tercih hakkımız varmı
  • merve1234s M kullanıcısına yanıt
    var elbette ama 2.tercihe kalmamanızı öneririm puanlar yükseliyor yerleşmeniz daha zorlaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

var elbette ama 2.tercihe kalmamanızı öneririm puanlar yükseliyor yerleşmeniz daha zorlaşıyor

tam tersi düşüyor gecen yıl istedigim bölüm açık net 40 puan düştü
  • merve1234s M kullanıcısına yanıt
    geçen sene baya yükselmişlerdi ya geçen sene tercih yapmadım ama 320 puanlık bölüm 380 lere kadar yükselmişti.
  • Arkadaslar tercih vermezsek bisey oluyor mu? Yani puanda düşme felan ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.