Şimdi Ara

Sosyoloji bölümü hakkında bilgisi olan bakabilir mi???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. bu sene tercihlerime sosyoloji yazıp bölümü hakkıyla okumak istiyorum. çok ilgilimi çeken bir alan fakat yorumları okuduğumda umutsuzluğa düşüyorum, işsizlik gibi yorumlar çok. bu sene 2. girişim geçen sene tercih yapmadım yeterli puanım olmadığı için. bu sene tahmini olarak en iyi 50 bin gibi bir sıralamam gelir. açıkcası çok iyi üniversitelere yetmiyor. bende bazı vakıf üni lerin tam burslu ingilizce sosyoloji bölümlerine bakıyorum. ve ikinci dil öğrenip okulda derslerimi çok yüksek tutmayı düşünüyorum.

    bu şekilde bir hayalim var. işsizde kalmak istemem. ülkenin durumu belli biliyorsunuz. beykent yada maltepe üniversitesi düşünüyordum sırf ingilizce oldukları için. bu bölümü seçmeli miyim, okul bittiğinde okulu hakkıyla bitirmiş biri olarak açıkta kalır mıyıım? ne yapmalıyım? çok kararsızım ve sıkıntıdayım yardımcı olursanız sevinirim



  • sosyoloji geleceği parlak bi bölüm değil.bu su götormez bi gerçek. Illa okumak istiyosan gelen en iyi üniversiteyi yaz. Ama devlet yaz ki ileride akademisyen olabilesin.benim yorumum böyle yani :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun . 11in basından beri bölüm araştırması içindeyim ve en son kararımı sosyolojide kıldım. Bu fikir 4-5 aydır değişmedi ve pek de değişecek gibi değil.

    Eğer sosyoloji istiyorsan baskılara hazır ol. Aileme söyleyince demediklerini bırakmadılar hatta bana üniversitede desteği keseceğini falan söyledi. Okulda tek tm sınıfı var ve Sosyoloji isteyen tek kişi benim. Kime desem bana cevabı şu oluyor "o bölümü okuyunca ne olucan işsiz kalıcan boş bölüm". En kötü tarafı ailem beni ilkokuldan beri özel okulda okutuyor ve bana şöyle dediler " Yıllardır senin eğitimin için bi ton para ödüyorum bu boştan işsiz kalcağın bölüm için mi ödedim" . Aram bozuldu bile diyebiliriz bu söz yüzünden

    Şuan 12 ye geçtim. Muhtemelen hocalar da bana diyecek Sosyoloji okuyarak ne planlıyorsun? Diye. Şunu söyleyim ben sosyolojiyi seçerken işsizliğe falan bakmadım. Araştırdığım bölümler sırasıyla İktisat , Uluslararası ilişkiler , Hukuk , Türk edebiyatı (nerden çıktı bilmiyorum ama bir ara heveslendim ) ,İşletme , Sosyoloji , Arkeoloji

    Tüm bunları araştırdım ama şöyle araştırdım : Üniversitede hangi dersler okutuluyor , mezun olunca hangi fikirler ile mezun olucaz vs vs yani kimler sosyoloji mezunu adam arıyor maaşı ne vs bakmadım.
    Sonuç olarak Sosyoloji Toplum bilimi'dir. Derslerde Türk dili/tarihi , düşünce tarihi , Toplumsal psikoloji , genel olarak antropoloji , ekonomi/siyaset sosyolojisi , felsefe/sosyal bilimler vs gibi dersler var yani her çeşit ders vardır diyebiliriz toplum bilimi sonuçta gayet normal her çeşit ders olması.

    Bana kalırsa dolu bir bölüm ama mezun olunca sosyoloji mezunu olmanın sana iş bakımından getireceği çok bir şey olmadığı doğru. Ben planlarımı yaptım. O yüzden sana da önerim planlarını yapman yönünde. Para her türlü kazanılır diye düşünmekteyim. Bu dersler insanı gerçekten çok iyi bir seviyeye getirebilir. Planlarında ister ticaret yapmak olsun ister başka bir şey olsun. Mutlaka faydasını görürsün (benim görüşürüm).

    Yine de daha bölüme gitmeden bu kadar kesin konuşmak istemiyorum. Başarılar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 18 Haziran 2015; 20:35:50 >
  • hevesini kırmak istemem. Ama zaten pek takacağını düşünmüyorum. Neyse şunu diyeceğim sana para bi şekilde kazanılır demişsin. Türkiye de para bi şekilde kazanılmaz. Adam gibi işin olsun iyide para almak ve işini sevmek. Bu 3ü bi aradaysa hayatın o zaman zevki çıkar. Bide bence sen aykırı olmaya çalışmışsın. Ailenle kavga etmek falan nedir? Ya puan durumun çok yüksek değil yada inatçılığından istiyosun. Bende 1rde falan saçma hayaller peşindeydim lysye 1 ay kala artık büyüdüğümü ve hayatı anladim sanki bir anda ve son ay bütün hayallerim değişti. Tabi bu anlattıklarım benim düşüncem katılmak zorunda değilsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unintend -- 18 Haziran 2015; 20:48:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unintend

    hevesini kırmak istemem. Ama zaten pek takacağını düşünmüyorum. Neyse şunu diyeceğim sana para bi şekilde kazanılır demişsin. Türkiye de para bi şekilde kazanılmaz. Adam gibi işin olsun iyide para almak ve işini sevmek. Bu 3ü bi aradaysa hayatın o zaman zevki çıkar. Bide bence sen aykırı olmaya çalışmışsın. Ailenle kavga etmek falan nedir? Ya puan durumun çok yüksek değil yada inatçılığından istiyosun. Bende 1rde falan saçma hayaller peşindeydim lysye 1 ay kala artık büyüdüğümü ve hayatı anladim sanki bir anda ve son ay bütün hayallerim değişti. Tabi bu anlattıklarım benim düşüncem katılmak zorunda değilsin

    Ailem ile kavga ettiğimi söylemedim ki . Ben onlara normal bir şekilde açıkladım onlar büyüttü sadece hatta harçlık vermeyi bile kestiler. Sıralamam kötü değil tabi 40k civarı kimine göre kötüdür kimine göre iyidir orasını bilemem. Ben baya araştırdım riskli bir seçim gibi ama ben bu yoldan gitmeyi kafaya koydum. Para kazanma konusunda görüş farklılıkları olabilir tabi size katılmıyorum bu konuda. Dolu bir insan ne yapacağını bulur diye düşünmekteyim.
    Neyse görüş ayrılığı var sonuçta fazla uzatmaya gerek yok teşekkürler belki bu yorumlarımız konu sahibinin kararında da etkili olur o bakımdan iyi oldu.
  • Maalesef Sosyal bilimler ile ilgili bir bölüm okuyacaksan akademisyenlik dışında pek bir iş yok.Bende Tarih bölümünü okumayı düşünüyorum aynı durum benim içinde geçerli.Düşün 13 bin tarih öğretmeni var ve sadece senede 300 tanesi atanıyor.O kadar mezun felsefeci var sadece 50 kişi atanıyor ve bu atananlarda emin ol çok yüksek puanlar ile atanıyor.Diyorsanki ben bölümünü çok seviyorum kesinlikle yaparım notlarım çok yüksek olur en az 4.00 üzerinden 3.50 bir puan ile mezun olurum o zaman kesinlikle okumalısın.Sosyoloji bölümü basit gelirse(Pek basit bölüm değildir ders içeriği zengindir) Felsefe bölümünden çift anadal yapıp iki bölüm okuyabilirsin yada benim en çok rastladığım şu oluyor Sosyoloji okuyanlar genelde Psikolojiden çift anadal yapıyor.Maalesef ülkemizde Sosyal Bilimlere hiçbir önem verilmiyor.66 puanla çok sayıda atanan beden öğretmenleri varken bir beden öğretmeninin bildiğinin belkide 5-6 kat fazlasını bilen Felsefe mezunu 83 puan aldığı halde atanamıyor.O yüzden çok iyi düşün derim eğer akademisyen olabilirim diyorsan kesinlikle okumalısın çok güzel bölümdür.
  • hocam dediğim gibi çok stresteyim. okulda en yüksek notları almak için, fazladan dil öğrenmek için her şeyi yaparım. zaten bölüme ilgim çok fazla. eğer o bölümü okursam hangi üniversitede okumalıyım onu bilemiyorum, sıralamam çok yüksek değil. mesela hacettepe de mi okumalıyım yoksa inglizce eğitim veren bir vakıf üniversitesinde mi?
  • me262 kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi Üniversitesini tavsiye ederim ama geçen sene 3300 ile kapatmış.Onun dışında İstanbul Üniversitesini tavsiye ederim internette sosyoloji tanışma toplantıları var istersen izleyebilirsin hocaları olsun araştırma görevlileri olsun gayet samimi insanlar kaldıki felsefe öğretmenimin eşide İstanbul üniversitesi sosyoloji bölümünde akademisyen gerçekten samimi insanlar.Geçen sene 367 puan ile 59.400 ile kapatmış.Bu bölümü okuyacaksan kesinlikle yurtdışı programlarını değerlendirmelisin.http://uaik.istanbul.edu.tr/?page_id=6022 Burdan bölümünü bulursan bölümünün anlaşmalı olduğu okullar var.Kendine güveniyorsan ve azmine kaybetmeyeceğini düşünüyorsan kesinlikle okumalısın gerçekten bir ortama girdiğinde konuşacak çok konun olur.Sosyal bilimler bir yerden alırken bir yerdende veriyor :)Vakıf üniversitelerini pek tavsiye etmiyorum hepsi için geçerli olmasada derslerde başarısız olunulduğu taktirde bursun kesilip ücret ödemeye başlıyorsun. Başka sorun varsa sorularını alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99756BFBF -- 18 Haziran 2015; 21:36:30 >
  • hocam zaten vakıf ünilerini isteme sebebim ingilizce olmaları. başka bir sebepten değil, baktığım ünilerde burs kesilme olayları yok, zaten okulda derlerimi yüksek tutacağım için pek endişelenmiyorum o konuda. şöyle düşünüyordum eğer okulda hazırlıkta inglizce öğrenirsem, okul bitmeden almanca kursuna başlayacaktım. istanbul üniversitesi ingilizce değil o biraz kafamı karıştırdı
  • me262 kullanıcısına yanıt
    ODTÜ ve Marmarada ingilizce eğitim veriyor. Marmara 59.700 ile kapatmış ODTÜ ise 29 k ile kapatmış.Vakıf Üniversitelerinden hem bu forumda olsun hemde benim duyduklarımdan olsun ağzı yanan çok insan oldu.Sayfalarca sözleşme imzalatıyorlar ufak bir kısımdan bile birçok hak talep edebilirler yinede iyi araştırmak lazım.
  • Klinik yüksek lisans yapmayı düşünen bir arkadaşım var
    Arkadaşımın psikoloji okuduğunu sandınız değil mi?
    Hayır,kendisi sosyoloji okuyor
    Where is the adalet?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HistorianOfAdiga

    ODTÜ ve Marmarada ingilizce eğitim veriyor. Marmara 59.700 ile kapatmış ODTÜ ise 29 k ile kapatmış.Vakıf Üniversitelerinden hem bu forumda olsun hemde benim duyduklarımdan olsun ağzı yanan çok insan oldu.Sayfalarca sözleşme imzalatıyorlar ufak bir kısımdan bile birçok hak talep edebilirler yinede iyi araştırmak lazım.

    Abi bu sözleşme meselesini açabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ODTÜ bilemem ama Marmarayı rahat kazanırım gibi geliyor. 129 bindeyim ygs 5 te. 25 net mat , 16 net geo var. ama edebiyatıma çok güvenmiyorum edebiyatım iyi olursa ODTÜ gelir belki, en kötü ihtimali düşünmeliyim yinede. Marmara ile İstanbul üniversitesi arasındayım şu an ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devriman


    quote:

    Orijinalden alıntı: HistorianOfAdiga

    ODTÜ ve Marmarada ingilizce eğitim veriyor. Marmara 59.700 ile kapatmış ODTÜ ise 29 k ile kapatmış.Vakıf Üniversitelerinden hem bu forumda olsun hemde benim duyduklarımdan olsun ağzı yanan çok insan oldu.Sayfalarca sözleşme imzalatıyorlar ufak bir kısımdan bile birçok hak talep edebilirler yinede iyi araştırmak lazım.

    Abi bu sözleşme meselesini açabilir misin?

    Yani derslerden bir başarısızlık olursa yada sınıfta %10'luk veya %5'lik başarıyı elde edemezsen bursu kaybedebilirsin o yüzden bu şartlar çok iyi belirlenilip sözleşme çok iyi okunulmalı kaldıki birkaç vakıf üniversitesi dışındaki onların puanları çok yüksektir diğer vakıf üniversitelerinin akademik kadroları çok iyi değildir.
  • Marmara için birşey diyemem ama İstanbul Üniversitesinin akademisyenleri gerçekten çok samimi insanlar.Tek dezavantajı ingilizce eğitim vermemesidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: me262

    hocam ODTÜ bilemem ama Marmarayı rahat kazanırım gibi geliyor. 129 bindeyim ygs 5 te. 25 net mat , 16 net geo var. ama edebiyatıma çok güvenmiyorum edebiyatım iyi olursa ODTÜ gelir belki, en kötü ihtimali düşünmeliyim yinede. Marmara ile İstanbul üniversitesi arasındayım şu an ...

    Havada karada kazanırsın. Ben 139k'yim mat 10 gibi geo 5 ben oranın hayalini kuruyorum hala...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devriman kullanıcısına yanıt
    hocam ama mat ın önemini düşürdüler. benim edebiyatım çok iyi değil umaırm istediğimiz yeri kazanırız
  • Hocam son durumunuz nedir?
  • Hocam mezun oldunuz mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.