Şimdi Ara

tepe lambası yanmayan ambulansın trafikte üstünlüğü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün işten gelirken arkadan bir mercedesti sanırım bir minibüs yapıştı dibime.
    önümdeki aracı geçmek için önceden sinyal vermiş olmama rağmen sola atladı az daha vuruyordu.
    peşinden şeridime geçtiğimde geçme yasağı olmasına rağmen tehlikeli bir yol olmasına rağmen sollamaya çıktı beni. hem beni hem kendini tehlikeye soktu. karşıdan araç geldi zar zor arkama geçti.
    yavaş da gitmiyorum hani hızım 90civarı tek şerit çevre yolu.
    ardından yine riskli bir şekilde geçme yasağı varken önümdeki araç ile birlikte geçti bizi.
    ön arka sisleri yanıyordu ilginç.o da ne baktım ambulans.arkamdan gelirken öyle yakın geliyordu ki yazıyı bild görememiştim.
    ardından takip ettim uzaktan hızı 150lere çıktı ve ileride kırmızı ışıkta geçti.
    ne tepe lambası yanıyordu ne siren ne bir sellektör yapıyordu yani hastaya böyle gidilmez sanıyorum.
    peki bu adamın böyle gitmeye hakkı var mı üstünlüğü var mı bu halde?
    plakası resmi plaka.aldım da ancak şikayet etsem de birşey çıkacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ambulans tepe lambasi kapalı iken tüm trafik kurallarına uymak zorundadır.
    şikayet edersem birşey çıkmaz diye düşünmeyin. ispatlanamasa bile sürücünün kulağını çekiyoruz.
    trafik ihlali ispatlanırsa cezayı ambulans şoförüne rücu ettiriyoruz.
    Saglık Bakanlığı bu konuda çok hassastır.
    Bu işlerle uğraştığım için yazıyorum.....

• Araçta hasta varsa veya acil hastaya yetişmek zorundaysa sirenlerini ve tepe lambasını açmak zorunda. Değilse trafiği tehlikeye atamaz. Böyle bir hakları yok.

• Tepe lambası yanmıyorsa haklısınız, herhangi bir üstünlüğü olmaz.
  • Bence her şartta geçiş üstünlüğü vardır görev yerine geri dönüyor olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

Bence her şartta geçiş üstünlüğü vardır görev yerine geri dönüyor olabilir

tepe lambalarını yaksın. ona yakamazsın diyen yok ki?
  • Tepe lambası olmadan ambulansın geçiş üstünlüğü yoktur. Normal bir araba niteliğindedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen haklısın.

Şikayet ettiğinde sana şu şekilde dönüş olacaktır muhtemelen...

şu tarihte şu saatte şu plakalı ambulansımız şu adresteki vakaya giderken/dönerken uyarı ışıkları ve ses donanımları açık vaziyette olduğu yapılan araştırmadan tespit edilmiştir...

• cevaplar için teşekkürler aslında plakasını almak için video çektim çok kısa videoda plaka ve saati okudum sesli, tepe lambasının yanmadığı görülüyor arka sisleri açık aracın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambulans Sürücü Acil Tıp Teknisyeni olarak;
    Sireni çalışmıyor ise
    Tepe lambaları yanmıyor ise
    Sağlık personeli ön tarafta ise
    NORMAL ARAÇTAN HİÇBİR FARKI YOKTUR. Ambulansların HIZ ÜSTÜNLÜĞÜ denilen birşey de yoktur. Geçiş önceliği vardır. Bunu da kullanacak olan SÜRÜCÜYE bağlıdır.

Kendim de aynı şeyi yaşadım. Aniden yola fırladı nasıl ordan kurtuldum hala çözemedim. Şöförü tartakladım yolun ortasında. ATT şöförü dövdü oldu sonra adı. 112 önemlidir fakat insanların gözünde bunun önemini kaybetmemesini sağlamamız lazim iken böyle bilinçsiz insanlar yüzünden insanlar ambulansa yol vermiyor.
    Şikayet ederseniz elbette ki cezasız kalmaz. Polis, BİMER, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa sorabilirsiniz.

• Yoktur.

• bilgiler için teşekkür ederim yarın derhal ilgili kurumlara netten yazacağım.
    keyfi davranan bi şoförün trafikte hiçbir insanı riske atma lüksü yok.
    üstelik devletin arabasıyla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsoul

bilgiler için teşekkür ederim yarın derhal ilgili kurumlara netten yazacağım.

Gelişmeleri yazmayı unutma, sonucunu şimdiden merak ettim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsoul

bilgiler için teşekkür ederim yarın derhal ilgili kurumlara netten yazacağım.

Gerekli başvuruları yapın.
    Aynen öyle hocam. Sağlık Meslek Liselerinde öğretilen ilk şey ÖNCE KENDİ GÜVENLİĞİN diye. Orda yaptığı hareketle hem kendi hayatını hemde diğer araçların hayatını tehlikeye atıyor. Bunlar yüzünden 112 sistemi böyle. Gerçi o şöförlerin çoğu normal hizmetli, eski kamyon şöförü olan insanlar olduğu için bunu bilmiyorlar.
    Devletin arabası olması daha kötü. Kendi aracın olsa yaptırırsın ama devletin aracı olduğu zaman olağanüstü bir inceleme yapılıyor.

• Az önce ışıklarda arkamda sadece tepe lambaları yanan bir ambulans durdu. Sirenleri çalışmadığı için yol vermedim, o da istemedi zaten. Sanırım süs olarak da kullanılıyor bu tepe lambaları. (Genelde geceleri polisler de açık geziyor.)
  • tepe lambası kapalıyken kurallara uymak zorundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

Bence her şartta geçiş üstünlüğü vardır görev yerine geri dönüyor olabilir

Yoktur hocam, görev yerine dönerken üstünlüğü vb. yoktur. Üstünlük acil durumları yetiştirmek için ambulansa verilmiştir. Sireni de sadece acil durumlarda kullanabilir bildiğim kadarı ile.
  • ambulans kaza yapmadığı sürece normal araç gibidir, ancak kaza yapıldığında bu madde düşüyor maalesef.

bu şekilde sivil gezen ambulansla şirket aracımız kaza yaptı. %100 bize verdiler kusuru.

kanunu çok araştırmadım suyu bulandırmamak için ancak gelen polisin tutanakları bunu söylüyordu.
  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    Naıl yani hocam , iki tarafın kusurları gözetilmeksizin direk sizin şirket aracına mı kestiler cezayı?
  • Geciş üstünlügü olmasa bile insiyatif kullanilip yol verilmeli bence tabi tehlikeye atilmadan. Ztn tarfikte kac kere ambulans kiciniza yapisip giderki. Tepe lambasi yakmasa bile hastaneye erkenden gidip kapida beklemesi her zaman daha avantajlidir bence şikayet etmeyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.