Naıl yani hocam , iki tarafın kusurları gözetilmeksizin direk sizin şirket aracına mı kestiler cezayı?
aynen öyle. alkol yok, arkadaşın ehliyeti var, aracın hiçbir eksiği yok. ancak %100 hata bizde. bizim arkadaştada hata var, ambulanstada aslında. polisin raporu anlattığım yöndeydi.
Alttaki reklam da cuk oturmuş...
SiNaPSiS
kullanıcısına yanıt
Ambulans bence her daim acil durum modunda olmalıdır ve böyle davranmalıdır.Görev yerine dönerken üstünlüğü olmazsa eğer acil müdahale gereken durumda nerede kaldı bu ambulans demek zorunda kalırsınız.Ambulans görevini bitirdikten sonra yine acil bir şekilde görev yerine dönmek zorundadır.Yasalar tersini söylüyorsa yasa da problem vardır ve o da acilen düzeltilmelidir.
quote:
Orijinalden alıntı: manisali0645
Geciş üstünlügü olmasa bile insiyatif kullanilip yol verilmeli bence tabi tehlikeye atilmadan. Ztn tarfikte kac kere ambulans kiciniza yapisip giderki. Tepe lambasi yakmasa bile hastaneye erkenden gidip kapida beklemesi her zaman daha avantajlidir bence şikayet etmeyin.
+1
ambulans bu kimin ne zaman ihtiyaç duyacağı belli olmaz bu nedenle her zaman trafikte tolerans gösterilmesi gerekir.... tabi sürücüsü bunu istismar etmediği sürece...
Şunu unutmamak lazım hiçbir aracın sınırsız geçiş üstünlüğü yoktur. Geçiş üstünlüğü başka insanların hayatlarını riske atmayacak şekildedir. Ambulans kırmızıda geçebilir ama geçerken birine vursa öldürse suçlu olur. Kırmızıda geçen bir polis aracımı pert etmişti, ilgili maddeyi oradan biliyorum. Diğer yandan tepe lambası açıksa şartları zorlayıp her türlü ambulansa yol vermeye çalışırım sirene takılmadan. Bunu suistimal edenler var ama ne olursa olsun bunun bedelini hastalara ödetmemeliyiz.
Ambulans tüm ışıklarını sürekli olarak yakmalıdır, hastaneye dönüyorsa siren çalmayabilir ama ışıklarını yakmamış olsa dahi ben yol veririm çünkü görev yerine dönüyor olabilir onda bile zamanında bekleme yerine ulaşmış olması gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: carsoul
bugün işten gelirken arkadan bir mercedesti sanırım bir minibüs yapıştı dibime. önümdeki aracı geçmek için önceden sinyal vermiş olmama rağmen sola atladı az daha vuruyordu. peşinden şeridime geçtiğimde geçme yasağı olmasına rağmen tehlikeli bir yol olmasına rağmen sollamaya çıktı beni. hem beni hem kendini tehlikeye soktu. karşıdan araç geldi zar zor arkama geçti. yavaş da gitmiyorum hani hızım 90civarı tek şerit çevre yolu. ardından yine riskli bir şekilde geçme yasağı varken önümdeki araç ile birlikte geçti bizi. ön arka sisleri yanıyordu ilginç.o da ne baktım ambulans.arkamdan gelirken öyle yakın geliyordu ki yazıyı bild görememiştim. ardından takip ettim uzaktan hızı 150lere çıktı ve ileride kırmızı ışıkta geçti. ne tepe lambası yanıyordu ne siren ne bir sellektör yapıyordu yani hastaya böyle gidilmez sanıyorum. peki bu adamın böyle gitmeye hakkı var mı üstünlüğü var mı bu halde? plakası resmi plaka.aldım da ancak şikayet etsem de birşey çıkacağını sanmıyorum.
keske o anları vıdeo kaydı yapma durumunuz olsaydı
Bir de şu var..
Ambulanslar da iki çeşit... Kırmızı şeritli olanlar Acil Yardım Ambulansı , Mavi şeritli olanlar Hasta Nakil Ambulansı... Özellikle bu Hasta Nakil Ambulanslarının sürücüleri kafalarına göre siren çalıp emniyet şeridi felan gidiyorlar.. Zaten bir çoğu özel Mr merkezlerinin vs firmaların ambulansı.. Yani öyle aman aman bir acil taşıması gereken bir şey yok...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme