Şimdi Ara

Tenis oynarken hangi kas grubu kullanılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tenis oynamayı çok seviyorum ama raketi tartamıyorum. Vururken sert vuramıyorum kolum ağır kalıyor. Sizce oynadıkça kolum gelişir mi? Yoksa biraz kol mu çalışmalıyım? Bu arada tenis kası hangi bölüm?

• Bende başlamayı düşünüyorum yaş 20 hobi olarak yapmak istiyorum ilk etapta ne yapamam gerekir ?
  • Alttan yakmalı kaslar.
  • Çiğneme kasları
  • Boş cevaplar yazmayın
  • Özellikle sırt, göğüs, omuz, kol hepsi kullanılıyor. Hatta dengeyi sağlama amaçlı bacak kasları bile dahil edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Özellikle sırt, göğüs, omuz, kol hepsi kullanılıyor. Hatta dengeyi sağlama amaçlı bacak kasları bile dahil edilebilir.

Teşekkür ederim fakat beklediğim ceap bu şekilde değildi. Yani kolun hangi bölümleri daha çok kullanılıyor? Mesela forearm mı, bicepsi mi? Hangisi ağırlıklı olarak kullanılır. Sanırım forearm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B422838E -- 25 Ocak 2013; 14:17:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırmırcann

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Özellikle sırt, göğüs, omuz, kol hepsi kullanılıyor. Hatta dengeyi sağlama amaçlı bacak kasları bile dahil edilebilir.

Teşekkür ederim fakat beklediğim ceap bu şekilde değildi. Yani kolun hangi bölümleri daha çok kullanılıyor? Mesela forearm mı, bicepsi mi? Hangisi ağırlıklı olarak kullanılır. Sanırım forearm..

Savururken aldığın kuvvet biceps ve triseps kasları, bileği çevirirken de önkol kasları kullanılıyor; hepsi kullanılıyor yani.

• biceps,göğüs,kanat
  • Forehand vururken biceps kullanılıyor. Backhand ve smaç mıydı tam hatırlamıyorum adını üstten vurmada da triceps kullanılıyor. Ayrıca tüm vuruşlarda göğüs, sırt ve omuz kasları etkin şekilde kullanılıyor.
  • boş mesajlar
  • profesyonel olarak oynayabileceğiniz biri yoksa fazla gelişme bekleme derim gelen ve giden vuruşları belirli hızdan öteye geçiremezsiniz denediğindede görürsün toppu nereye yolladığını kısacası bacak ve sırt kaslarında etkili kol kaslarını ısındırır ama geliştirmez ama bol bol ayak tabanlarının ağrısını hissedersin
  • tenis kas geliştirmez boşuna bekleme derim...
  • Arkadaş yanlış anlaşıldı sanırım. En son tenis oynama fırsatını 1,5 sene önce yakalamıştım. O zamanlar raketi tartamıyordum şimdi nasıl bilemem ama kolumun geliştiğine eminim. Burada amaç tenisle kas geliştirmek değildi. Ben sadece hangi kas grubunun etkin olarak kullanıldığını merak etmiştim
  •  Tenis oynarken hangi kas grubu kullanılır?

kola ek olarak bilek kası çalışıyorlar diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video Tapes -- 1 Şubat 2013; 13:22:27 >
  • Topa sert vurmak için güçlü olmaya gerek yok. Doğru öğrenememiş olma ihtimalin yüksek ya da raket seçimin yanlış olabilir. Kolunu ve bileğini geriye doğru açıp top uygun mesafeye geldiğinde topa alttan üste doğru vuracaksın. Ben zayıf yapılı biriyim ders alırken 3 hafta boyunca topa yavaş vurmaya çalıştım. Sert vuruyordum, çok fazla tenis maçı izlediğimden kendimi kaptırdığım için ama tenisi hobi olarak yapan birinin topa sert vurup istediği yere gönderebilmesi için adımlamayı tam zamanında yapması, topun yavaş gelmesi, ve topa zamanında doğru bir şekilde vurması gerekir. Tüm bu koşullar sağlandığında topa sert vurma işlemi kontrollü gerçekleşir. Topa sert vurma tek başına bir beceri değildir. Örneğin nadal'ın vurduğu topla federer'in vurduğu top aynı hızla gider ama Nadal'ın farkı topun çok spinli gitmesidir. Sert gitmesi kasla ilgili değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

Topa sert vurmak için güçlü olmaya gerek yok. Doğru öğrenememiş olma ihtimalin yüksek ya da raket seçimin yanlış olabilir. Kolunu ve bileğini geriye doğru açıp top uygun mesafeye geldiğinde topa alttan üste doğru vuracaksın. Ben zayıf yapılı biriyim ders alırken 3 hafta boyunca topa yavaş vurmaya çalıştım. Sert vuruyordum, çok fazla tenis maçı izlediğimden kendimi kaptırdığım için ama tenisi hobi olarak yapan birinin topa sert vurup istediği yere gönderebilmesi için adımlamayı tam zamanında yapması, topun yavaş gelmesi, ve topa zamanında doğru bir şekilde vurması gerekir. Tüm bu koşullar sağlandığında topa sert vurma işlemi kontrollü gerçekleşir. Topa sert vurma tek başına bir beceri değildir. Örneğin nadal'ın vurduğu topla federer'in vurduğu top aynı hızla gider ama Nadal'ın farkı topun çok spinli gitmesidir. Sert gitmesi kasla ilgili değil.

Tabi teknik burada devreye giriyor. Omuzumu sakatlamıştım acaba onunla bir alakası mı vardı? Belki de. En yakın zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum. Ayrıca tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mırmırcann

quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

Topa sert vurmak için güçlü olmaya gerek yok. Doğru öğrenememiş olma ihtimalin yüksek ya da raket seçimin yanlış olabilir. Kolunu ve bileğini geriye doğru açıp top uygun mesafeye geldiğinde topa alttan üste doğru vuracaksın. Ben zayıf yapılı biriyim ders alırken 3 hafta boyunca topa yavaş vurmaya çalıştım. Sert vuruyordum, çok fazla tenis maçı izlediğimden kendimi kaptırdığım için ama tenisi hobi olarak yapan birinin topa sert vurup istediği yere gönderebilmesi için adımlamayı tam zamanında yapması, topun yavaş gelmesi, ve topa zamanında doğru bir şekilde vurması gerekir. Tüm bu koşullar sağlandığında topa sert vurma işlemi kontrollü gerçekleşir. Topa sert vurma tek başına bir beceri değildir. Örneğin nadal'ın vurduğu topla federer'in vurduğu top aynı hızla gider ama Nadal'ın farkı topun çok spinli gitmesidir. Sert gitmesi kasla ilgili değil.

Tabi teknik burada devreye giriyor. Omuzumu sakatlamıştım acaba onunla bir alakası mı vardı? Belki de. En yakın zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum. Ayrıca tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)

Sakatlık da olabilir. Omuz özellikle önemli evet, omzumdaki ağrı nedeniyle hiçbir backhandi doğru vuramamıştım derslerden birinde. Yazın ben de devam edeceğim.
    Önemli değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.