TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (448. sayfa)
-
-
-
Hocam şu PY1291555 modelin aynısını geçen yıl Aliexpress'ten almıştım çok memnunum. Hediye için bu kodlu ürünü sipariş ettim yolda o da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Temu uygulamasında 5000-7000 tl lik ürünler karşıma çıkmaya başladı. bunları alsak gelmez değil mi? yanlışlıkla mı çıkıyor karşıma?
-
Yerel depo olabilir mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
40 günden fazla sürüyor gelmesi. Havayolu ile gelen ürünle arasında 100-200 lira oynuyor onun için değmez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kulaklık var
Ondan dolayı olmuş olabilir hocam. Vergi konusunda biraz kafasına göre hesaplıyor, bana da %65 vergi çıkardı.
yerel depo ürünlerine baktım hep antin kuntin ürünler var, işe yarar bişey yok. ödeme adımında vergi çıkmamasına rağmen fiyatlara giydirmişler zaten vergiyi, pek değişen bişey yok.
Havayolu mu yoksa karayolumu ? Siparişin nasıl geleceğini onaylanmadan göremiyoruz. Aldığım ürün diğer satıcılardan daha pahalıydı ama uçakla gelmedi. Genelde çok yer kaplayan yada ağır şeyler karayolu , küçük ve hafif şeyler uçakla geldi.
OLağanüstü veya sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil. Uluslararası ticaret ve ithalatta geçerli olan bir kuraldır!
-
kafasına göre değil, çoğu ürünün vergisi %60 olduğu için standart vergi %60 zannediliyor, oysa öyle değil ürünün türüne göre vergi hesaplanır, mesela tv box lar için %80 vergi vardır.
-
Arkadaşlar Hollanda'daki arkadaşıma göndermiştim bir siparişimi. Temmuzda gelirken getirecek. Teslim edilmiş ve 109 euro sipariş için 86 euro vergi ödemiş kapıda. Hiçbir anlamı kalmadı zira 86 euro ile aldığım şey zaten TR fiyatına gelmiş oldu. Healthcabin'den E-sigara mod ve atomizer almıştım onlar vergi az çıksın diye 70 dolar yerine 25 dolar yazmış faturaya. Temu'dan alışveriş yapmanın Avrupa'da hiçbir manası yok demektir bu fahiş vergilerle.
-
Son 45 günde 100 kalemden fazla ürün aldım. İçlerinden kullandığım, kullanıp memnun kaldığım ürünleri sizlerle paylaşmak istedim. Alacak bir şey bulamayan ya da gerçekten faydalı olup olmadığını bilmeyen arkadaşlar için bir fayda olur belki.
3'ü 1 3'den hdtv'ye 4k çıkış usb - Temu Türkiye
Ürün gayet net ve takılmadan Samsung cihazımı monitöre bağladı. Bir yandan şarj kablosu diğer yandan kalbosuz klavye fare setini bağladım ve kablosuz dex'e göre çok çok daha stabil bir bağlantı sağladım. 10/8
1 adet otomatik yaylı cam kırıcı merkezleme gözü - Temu Türkiye
Cam kırıcı diyor ama ben matkapla pürüzsüz yüzeye delik açarken matkabın sağa sola kaymasını engellemek için kullandım. İşini layıkıyla yapıyor. 10/8
ekstra uzun manyetik altıgen matkap ucu tutucu hızlı serbest - Temu Türkiye
Matkap ucu için uzatıcı. Daha önceleri hep uzun uç alıyordum ama maliyetli oluyor bir yerden sonra. Bu uzatıcıdan 2 adet aldım. Kitleme mekanizması da çok işe yarıyor. 60 cm uzatıyorum 2 adetle. Benim için dar yerlerde çok iyi kurtarıcı oldu. 10/9
profesyonel elektrikçinin otomatik tel sıyırıcı çok - Temu Türkiye
Kablo sıyırıcı ve papuç sıkıcı. Ethernet kablosunun içindeki incecik kabloları bile tek seferde zahmetsiz soyuyor. Ucuz plastik bir şey gelmesin aklınıza fiyatına göre çok kaliteli bir ürün. Bu fiyata dandik plastiklerini satıyorlar. 10/9
kablo ve teller i̇çin sıvı elektrik bandı 50ml teller ve - Temu Türkiye
Sıvı conta benzeri bir şey. Donduktan sonra sertleşmedi, elastik yapısını koruyor. Bir nevi eriyen bandın sıvı hali. Beğendim. 10/7
silikon karbürden yapılmış sihirli temizleme süngerleri ev - Temu Türkiye
Bu şey nasıl yapıyor bilmiyorum ama evde yılların yağ yanığı biriken tencerenin altını parlattı resmen. Annem istedi görünce, sonra ablam, ondan ona yayıldı, herkese aldım paket paket. Biraz su ve sürtüyorsunuz yılların yağ, kir, is, çelik yanığı lekelerine. Parlatıyor. 10/9
1 adet taşınabilir meyve toplama başlığı yardımcı meyve - Temu Türkiye
Bende zaten el yapımı olan bir ürün. Elbette Çinli benim fikrimi seri üretime çoktan dökmüştür diye baktım ve aldım. Yan tarafta ceviz ağacı, karşımda yemiş ağacı, arka bahçede limon ağacı var. Limonlarda denedim ve işini layıkılya yapıyor. Ben eskiden sert mika 2 lt bidonları kesip yapıyordum bu daha pratik hali oldu. 10/8
1 adet elektrikli matkap toz kapağı elektrikli çekiç darbeli - Temu Türkiye
Yine benim zaten düşünüp lavabo pompasından yaptığım bir ürünün ticarileştirilmiş hali. Ucuz olanları var ondan sakın almayın beş para etmez o. Onu da aldım çünkü. Bu rulmanlı olan versiyonu alın. Tavanda 36 tane delik açmam gerekiyordu. Kendi yaptığım ürün aralarından dökülüyorken gördüm bu ürünü ve müthiş bir şey. Toz geçmiyor kesinlikle doğru montajda. Silikon sayesinde de deldikçe körük ufalıyor ve sıkıntı yaşamıyorsunuz. En çok kullandığım ve memnun olduğum 3 üründen biri. 10/9.5
cep telefonu tablet bilgisayar ekranı alüminyum alaşımlı - Temu Türkiye
Telefon, tablet ekranı tamiri yapıyorsanız, hobi amaçlı yapıştırma işleri yapıyorsanız mükemmel bir set. Plastik değil metal ve ağır parçalar. Gayet kaliteli olduğunu söyleyebilirim. 12 adet aldım ve ekran tamirinde artık mandal, işkence vs kullanmıyorum. 10/9.5
Akıllı anahtar. Az çok herkes görmüştür bir yerlerde. Wifi ile uygulamasına tanıtıyorsunuz sonra Google home bağlantısını yapıyorsunuz ve artık sadece emir vererek bir anahtarlama işlemi yapabiliyorsunuz. Üstelik evde olmanıza gerek yok. Ben 4 tane aldım, 1 tanesi havalandırma fanına bağlı, bir tanesi led aydınlatmaya bağlı, 1 tanesi mutfak havalandırmasına bağlı. "Hey Google, 1 saat sonra mutfağı kapat" diyorum mutfaktaki fanı 1 saat sonra kapatıyor. "Hey Google fan aç" diyorum odadaki fanı açıyor. "Hey Google yarım saat sonra ışığı kapat" diyorum. Çok kullanışlı bir zımbırtı ve bedavadan hallice fiyatı. 10/9.5
cep telefonları elektronik ürünler için çift başlı paslanmaz - Temu Türkiye
2 adet aldım bu fırçadan. Bir taraf tel diğer taraf sert bir mazlemeden fırça. Elektronik temizliğinde kullanıyorum birini. Diğeri e-sigaram için coil temizlemeye özel çalışıyor. Memnunum, adi bir şey değil. 10/8
Elimde en fazla 30w hızlı şarj desteği olan bir telefon olduğu için 30w hızı denedim ve hiçbir kayıp olmadan hızı iletiyor. Veri için de ssd test ettim. % 10 kadar bir kayıp var type-c 3.2.2 zart zurt neyse işte onda. Benim kullanım amacım elimdeki kısa kabloları ekleyip yatağa yetiştirmekti ve onu da layıkıyla yaptı. 10/9
kablolu düzenleyici kablolu yönetim yırtılabilir - Temu Türkiye
Daha önce cırt almıştım ama 10 cm uzunluğuydu. Bu çok daha işlevsel geldi bana. Elektrikli el aletlerimin kablolarını falan istediğim uzunlukta keserek topluyorum. 3 4 tane almışımdır 5 metre olandan memnunum. 10/8
s2 güçlü manyetik hassas tornavida uçları kaymaz - Temu Türkiye
PH2 uçlar. Ben komple set olarak aldım ve halihazırda elimde Bosh ve İzeltaş uçlar varken artık hep bunları kullanır oldum. Kesinlikle kaliteliler. PH2 olduğunu dikkate alarak kullanın. PZ2 vidalarda kullanırsanız diğer tüm PH2 uçlar gibi yalama yapar. Her yıldız aynı değil. 10/8.5
7cm sarı kapaklı plastik yapıştırıcı damgası hızlı kuruyan - Temu Türkiye
Şu uyduruk plastik şeyler de ne demiştim ve sadece sepet doldurmak için almıştım. Hep kuruyan japon yapıştırıcısı artık kurumuyor. Şişenin ucuna takıyorsunuz ve çok dar olduğu için sanırım hem uygulamada kolaylık hem kurumamasında. 10/8.5
6 takım evrensel tip kılıf ve lehim ucu iç ısı yuvarlak uçlu - Temu Türkiye
Uçlarla ilgili herhangi bir fikrim yok. Ben uç kılıfı-tutucu için aldım. İstasyondaki havyanın ucu tutan kılıfı artık kullanıma bağlı olarak ucu tutmaz hale geldi, uç düşüyordu. Yeni bir havya almaktansa kılıf aldım ve 1 aydır kullanıyorum tam uyumlu. 10/8.5
5 in 1 silikon dolgu aracı kiti banyo mutfak zemin pencere - Temu Türkiye
Duştaki silikonları kazıdım ve tek seferde alıyor. Basit bir şey ama işini yapıyor. Silikon çekerken ben elimi kullanmaya alışkın olduğum için silikon çekme tarafıyla ilgili bir yorumum yok. Eski silikonu kazıma işini güzelce yaptı. 10/8
24 pin atx adaptör kartı xh m229 masaüstü bilgisayar - Temu Türkiye
Eski PSU var elimde ama atmaya da satmaya da gitmeyecek bir şey. Aklımda kabloları kesmek varken çıktı bu ürün karşıma. 24 pin anakart gişini buna takıyorsunuz ve size 12, 5 ve 3.3v olarak ayrı ayrı istasyon şeklinde beriyor. Her bir istasyon için cam sigorta ve aç komple sistemi aç kapa için anahtar mevcut üzerinde. Bu ürünün farklı versiyonları da var. Onlara da bakıp ihtiyacınız dahilinde alabilirsiniz. 12v ile ledleri besliyorum, 5v ile pil şarj ediyorum. 10/8.5
1 adet usb kablosu test cihazı tahtası veri hattı - Temu Türkiye
Usb kablolarını test etmeye yarayan bir devre kart. Power in girişine akım bağlıyoruz Type-C ile. Ve sonra Type-A ya da Type-C ile bir tarafa kablonun bir ucunu, diğer tarafa da uygun sokete diğer ucu bağlıyoruz. 5 adet mavi led sağlıklı şekilde yanıyorsa kablonuz tüm standartları sağlayan iyi bir kablo demektir. CC yanmazsa da kablonun iyi bir kablo olabilir. Sadece bir standardı desteklemiyor demektir. Ama 4 mavi led sağlam yanmıyorsa, 2 tane yanıyorsa, biri ya da bir kaçı sönük yanıyorsa kablonuzda kopukluk olabilir ya da kablonuz çok dandiktir. Başucu aletlerim arasında. Çok fazla kablo gelip geçtiği için buna takıyorum önce, tüm ışıklar yanmıyorsa diğer testlere geçmiyorum. 10/9
3'lü set seramik yüksek sıcaklık ve koroziyona dayanıklı - Temu Türkiye
Biraz abartıya kaçarak "yüksek sıcaklık ne kadar yüksek" testi ile 1300 derecede yaktım ucun birini. Siyah is kaldı ama formu değişmedi. 1300 derecede kullanmıyorum, sıcak hava istasyonu genelde 300-400 derecelerde. Bu iş için gayet yeterli. Isı iletimi yok. 10/8.5
Temu'da bir çok BMS devresi zaten mevcut. Sadece birini atmak istedim yoksa aldığım bir çok BMS devresinden memnunum. Led fenerin içindeki eski tip aküyü atıp 2s 21700 pil bağladım. BMS beslemesine de Type-c dişi taktım. PSU'dan gelen 12v'u 8.4 volta düşürüp şarj ediyorum usb kablo ile. Gayet güzel oldu. 10/8
Aldığım her şeyi buraya zaten yazmam. Zira % 50 şansla işlevsel ve kaliteli çıkıyor. Kullandıklarım içinde memnun olduklarımdan bazılarını paylaştım. Sizler de böyle paylaşırsanız aldığınız ürünlerden kullanıp memnun olduklarınızı memnun olurum.
-
Ürünün nasıl geleceğini görmek için siparişinizi onaylamanıza gerek yok. Ürün ana sayfasında kırmızı harflerle karayoluyla geleceği yazıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
28 siparişim oldu ilk defa defa “karayolu” ile karşılaştım o kısıma hiç dikkat etmemiştim öğrendiğim iyi oldu..
Genel de ödeme sonrası hangi kargo firması getirecek ptt,dhl, mng hepsijet vs.. sonradan belli olurdu. Ben o kısım ile karıştırdım sanırım. Bundan sonra karayolu yazan ürünü asla sipariş vermem. Siparişim hala iran da takılı kaldı.
Arkadaşlar, iade ettiğim ürünün vergisini almak ne için ne zaman ne yapmam lazım?
Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X