Bu noktasal dokunmatik olan modelmiş. Bu da güzel ama ben arkadaşın önerdiği uzun butonumsu düğmeleri olan modelleri daha çok beğendim. Hem duruşu daha şık, hem de daha ergonomik geldi. Sanırım o modellerden bir tanesini alacağım ama az önce elektrikçi ile konuştum, buvattan nötr çekme işine bakacağız önce. Yapabileceğim ya da ucuza yaptırabileceğim birşey ise, kapasitörlü olan değil, bu nötr'lü modellere yöneleceğim. Kapasitör dert değil ama yine de nötr işini daha sağlıklı buldum. Uzun zamandır tuya üzerinden slink akıllı priz kullanıyorum. Çok faydasını gördüm, şimdi de prizleri bu sisteme ayarlamaya çalışacağım. Zaten her yere gerekmiyor. 2'li 2 tane banyolar, bir 2'li de mutfak için gerekecek, 2 tane ikili de salon için gerekir. Hatta salona birini üçlü almayı da planlıyorum. Başka bir bağlantı daha yapacağım ona. Aslında bir yandan da arkadaşın şu ikili gereken yere çoklu takıp senaryo oluşturma modelini öğrenmem lazım. Yani mesela mutfakta iki lamba var. Biri tavan, biri de dolap altı. Bunları 2'liye bağlamak yerine 4'lüye bağlasam, üsttekiler kalıcı olarak (ben söndürünceye kadar) yansa da, alttakiler de mesela 5 dakika yanıp sönse, yapılabilir mi bu, ona bakacağım. Malum, bazen mutfağa girip 3-4 saat harcıyoruz, bazen de sadece su içmek için 2 dakikalığına girip çıkıyoruz. Bu işi kafamda tam oturtursam, normal ihtiyaç yerine 2 katı butonlu sistemler kuracağım. Hatta elim değmişken, başka güzel akıllı ev sistemleri de kuracağım. Madem başladık, arkasını getirelim. |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (416. sayfa)

-
-
-
Tek urun alacam vergi ile 514 lira geçermi gümrükten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçer geçer %99, ben 440 liralık ürün aldım sorunsuz geldi
Aldığım ürün vergi dahil 440 tl
İade edeyim dedim şöyle bir teklif sundu
Ürünü iade etmeyin ürün sizde kalsın
Ürün bedeli olan 290 lirayı size verelim
Ben iade etmek istediğim zaman vergiyi
de iade etmiyor mu, bundan sonra başka ürünü iade etmek istersem, yine vergisini de iade etmeyecek mi
AliExpress de durum aynı mı
Vergisini iade etmiyor mu o da
Temu vergiyi iade ediyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende öyle bir seçenek çıkmadı
Artık ihtiyacım yok seçeceğini seçtim
Acaba ondan mı
Satıcı yada temu kaynaklı bir sorun yoksa vergi iade edilmez vs falan yazıyordu galiba
O zaman başka seçenekleri seçin. Gerçek iade nedeniniz nedir?
Beğenmedim gerçekten de
O yüzden o seçeneği seçtim
Yanlış kusurlu ürün gönderildi seçsem
Sorun çıkmasın sonra
Çünkü ürün yanlış gönderilmedi kusurlu da değil
Açıklamada yazmayan bir durum varsa veya eksik bişey varsa doğru olmayan web sitesi bilgisi de seçilebilir. Ama iade edince wincredit bir daha çıkmayabilir. Ben olsam iade etmezdim. Bana çıkmıyor artık.
Ben de yakın zamanda TEMU’dan sipariş verdim, belki fikir olur. Ürün Çin'den çıktıktan sonra yaklaşık 8-10 gün içinde Türkiye'ye giriş yaptı, ondan sonra da 3-4 gün içinde elime ulaştı. Toplamda 12-14 gün gibi sürdü yani.
Kargo PTT ile geliyor, yani gümrükten geçtikten sonra PTT devralıyor. Süreç boyunca takip edebiliyorsunuz, TEMU’nun uygulaması da detaylı bilgi veriyor zaten.
Ürünler kargo poşetiyle geliyor, kutulu bir şey bile alsanız genelde dış ambalaj poşet oluyor. Ama sağlam geldi, içindeki kutuda bir deformasyon yoktu.
Teslimat şahsa yapılıyor, yani evde siz yoksanız aileden birine de teslim edebiliyorlar. Benim aldığım ürün kapıya kadar geldi, ekstra bir ücret de çıkmadı. Gümrük vergisi de ürün fiyatına dahil oluyor zaten (sipariş ekranında yazıyor).
700-800 TL’lik bir saat için bence dikkat edeceğin şey, ürün açıklaması ve yorumlar olsun. İlk siparişimde bir sorun yaşamadım ama kargo poşetini açmadan videoya çekmek alışkanlık oldu artık, ne olur ne olmaz
-
Arkadaşlar, bir sorum olacaktı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Az önce “Ultra Taşınabilir Hızlı Lastik Şişirici, Dijital Basınç Göstergesi Hava Kompresörü (TH184489)” ürününden sipariş verdim. Anlamadığım nokta şu: Bu üründen 3 adet sipariş vermeme sistem izin verdi. Ancak daha sonra firmanın kendi sitesine girdiğimde, genelde sadece 2 adet siparişe kadar izin verildiğini fark ettim.
Dikkatimi çeken diğer bir şey de şu: Diğer ürünlerde adet sınırı uygulanırken sistem en yüksek fiyattan hesap yaparak toplam tutarın üst limiti geçmesini engelliyor. Fakat bu üründe 3 adede izin verdi ve sistem herhangi bir uyarı göstermedi. Kargo karayolu ile gelecek.
Sizce bu durum bir sorun yaratır mı?
Gümrükte takılırmı sizce
Vermiş olduğum 3 adet ürün hepsi aynı kargo poşetindemi gelecek.
şimdi anladım sadece benim hesapta 2 adet görünüyormuş,diğer hesaptan bakınca 5 adet görünmekte.
bu arada en hesaplısı bu eğer bekleme sıkıntınız yoksa (en yüksek fiyattan vergilense bile 3 adet alabiliyorsunuz diğerlerinde olmuyor)
bildiğiniz gibi fiyatları 1 ay önceki gibi değiller Temu sağolsun karayolu seçeneğinde fiyat farkları bayağı fark etmekte nerdeyse yarıyarıya
seçim size kalmış arkadaşlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD96E0C94 -- 2 Mayıs 2025; 20:23:44 >
-
hocam benim katıldığım wincredit olayı bu şekilde mi daha yüksek bir şey alabiliyor muyuz?
sipariş tutarım 920 tl ödenen 1450tl.
gelen win credit 520tl.
bu temudaki en yüksek elde edebileceğim kampanya mı oluyor?
-
3 adet aynı kargoda gelirse takılır
Tm teşekkür ederim
hocam nasıl yani ,aynı ürün 5 e kadar izin yok mu ?
daha önceki siparişlerimde saat verirken 4 adet verdiğim oluyordu
bu arada karayolu ile ilk defa sipairş vermekteyim ,bu benim 3 üncü siparişim
acaba karayolu gümrüğü farklı mı işlemekte?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD96E0C94 -- 2 Mayıs 2025; 20:42:2 > -
Benim bildiğim aynı üründen maksimum iki adet alınabiliyor.
yok hocam 5 tane ama bazı ürünler ebatları büyükse o zaman olabilir
bu temsici olayından sonra çoğu şey değişti,örnek olarak kime sorsam ürünleri açılıp detaylı inceleniyor , ve açılan paketler tekrar doğru düzgün konulmadan poşetin içine atılıyor.eskiden açılmıyordu bu kadar
belki şimdi daha ciddilerdir ama öyle birşey olsa Temu 5 ürüne izin vermezdi
****Arkadaşlar bu arada aranızda hiç karayolundan aynı üründe 2 den fazla sipariş vereniniz oldu mu ? ne zaman vermiştiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD96E0C94 -- 2 Mayıs 2025; 20:46:51 > -
530 liralık sepete yüzde 90 vergi eklenmesi normal mi? 300 lira kupon verdi, ama min 530 olması gerekiyormuş. Vergi ile birlikte 1000 küsür oluyor. Yüzde 60 eklemesi gerekmiyor mu acaba?
2 adet karayolu sparisim biri 29 günde biri 25 günde geldi Van a
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X