İade , iptal vb. durumlarda ücret iadesini ödeme yapılan kart türüne göre istediğinizde bankadan bankaya süreç farklılık gösteriyor, bazılarında anında karta yansırken bazılarında bir süre gecikiyor. Hızlandırmak için yapılabilecek bir işlem görülmüyor, önceki sayfalarda da bayağı bir konuşuldu bu konu hakkında, en hızlısı temu kredisi olarak iade / iptal işlemini yapmak, tabi tekrar sipariş vermeyeceğim napayım temu kredisini diye düşünülecek olursa karta iade seçip beklemek gerekiyor. |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (415. sayfa)

-
-
Direkt olarak wincredit sepetine normal sepetteki ürünleri almak zor oluyor birçok zaman, biraz sabır biraz uğraşmak gerekiyor. Uygulamada wincredit ekranını yenilerken bilgisayardan da ürünü sepete filan ekleyip çıkartmak, favorilere eklemek, o ürünün sayfasını yenilemek vb. tetiklemeler sonuç verebiliyor, ben şahsen bu şekilde yapıyorum ve wincredit sepetine istediğim ürün biraz uğraş sonrasında geliyor.
-
Merhaba. Bu prizin, bizim bildiğimiz prizlerden farkı yok değil mi ? Sadece ilk kapasitör depolama için özel bir beklemesi var yani.
Benim evde prizlerde 2 kablo var, faz ve nötr. Bir arkadaş, ek bir kablodan bahsetmiş, 3. bir kablo daha hatta mı olmalı, yoksa nötr kablosunu kısa devre ile bir diğerine mi uzatıyoruz?
sağ sol on off anladığım kadarıyla, peki tekli veya üçlü düğme olanlar nedir? Benim ikili avizeler için 4'lü mü almam lazım, ikili mi, kafam karıştı açıkçası.
Bir de bende tuya sistemi kurulu, s-link akıllı prizlerim var. Bunları da doğrudan sisteme ekleyebiliyorum, değil mi?
-
Öncelikle tuya destekli amodeli alırsanız hepsi tek yerden yönetilir.
Bu bahsettiğim ürün priz değil, anahtar. Duvardaki ışık açma kapama anahtarı.
Genelde bir gelen bir giden şeklinde olur anahtar hatları. Yani duvardaki anahtar kısmında 2 kablo varsa birisi faz, diğeri ise lambaya giden hat olur. Lambaya giden hat fazı iletir. Lamba kısmı yani tavanda ise 2 hattan biri bu fazdır, anahrardan iletilir.
Tavandaki diğer hat ise nötr. Kondansatör tavandaki nötr ve faz arasına bağlanır.
3 kablo varsa da ya birisi nötr olur yada 2 anahtar vardır ve 2 lambayı kontrol etmek için kullanılır ki bu ihtimal daha yüksektir. Anahtara nötr hat çekmenin ihtimali çok düşük çünkü bir anlamı yok. Boşta duran kablo çekilmez
Tavanda bazen topraklama da olur sarı yada yeşil kablo, ki topraklama yeni evlerde çok var.
Bu anahtarların güzel yanı anahtar kısmına ekstradan nötr çekmeye gerek kalmadan bağlanmasıdır. Kapasitör gereken elektrik akımını elde etmek için kullanılır. Bir çeşit nötr görevi görür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben YW269246 kodlu ürün linkine bakıyorum ve gördüğüm kadarıyla hepsi Tuya uyumlu. Niyetim, hem manuel olarak düğmeden ışıkları kapatıp açmak, hem de gerek gördüğümde (uyuyakalırken filan) kalkmadan tuya üzerinden kapatıp açmak. Sanırım iş görecek. Sadece kapasitör meselesini çok anlamadım. Onu da gelince anlayacağım artık.
Bir youtube videosu izledim. Orada montajı vb. anlatıyor zaten, ama kapasitör olayına girmiyor. Link aşağıda;
Son olarak şunu sorayım. Bende 2 adet 2'li anahtar var avizeler için. Bunlar için ben de 2 tane 2'li anahtar almalıyım değil mi? 3'lü veya 4'lü lerin çok fiyat farkı yok ama onları almanın da anlamı yok gördüğüm kadarıyla.
Şimdi yazarken aklıma geldi de, haricen prizden elektrik alıp, armut switch ile kullandığım philips led lambalarım var tavanda çeşitli bölgelerde dolandırdığım. Aslında üçlüsünü alıp, birine de bunu bağlayamaz mıyım?
Son olarak, tuya veya akıllı ev asistanlarında, örneğin bir üçlü anahtar kullandıysam, üçünü de bağımsız bir şekilde yönetebiliyorum değil mi ? Yani atıyorum 1. avize 2'li ampul, 1. avize 3'lü ampul gibi. Bunlar sisteme nasıl tanıtılıyor acaba?
Araştırma sonrası not: Gece gece konuyu araştırdıkça, bir çok şeyi öğrendim. Bu işe girmeye karar verdim, en azından salon ışıklarını bu şekilde yapacağım. Ama çeşitli modeller vb. var, sanırım bir süre daha araştırıp öğrenmem gerekecek.
Sizin kullandığınız modelin güzel tarafı, nötr istemiyor. Zira benim ikili anahtarı açtım, sadece faz ve lambalara giden iki kablo var. Mavi'yi faz olarak kullanıp, lambalara da siyah iki tane ayırmışlar. Yukarıda buvat yok, ben de onu çekebilecek ehliyette değilim. Yani işi nötr olmadan halletmenin bir yolunu bulmam lazım, bir kısa devre vb. olur mu, araştıracağım.
Sizin model anladığım kadarıyla mekanik. Diğer arkadaşın önerdiği ise dokunmatik. Ben mekanik istemiyorum, dokunmatik istiyorum zira Tuya ile bağlı çalışacak. Ama öte yandan ortada küçücük dokunmatik yüzeyler de şık olmamış bence. Onun yerine şu modeli buldum (YQ277340). Bunda yüzey çok büyük, görüntüsü mekanik gibi ama ama hafif basmalı yarı dokunmatik ve yüzeyler büyük olduğu için, basması kolay olacak. Fakat bunda da temel sorun nötr bağlantısı. Onu çözersem bu iş olacak gibi. Tabi tam da burada, ergonomik bir hatadan bahsetmek istiyorum. Cihazın üzerindeki mini ledlerin durumu hatalı. Yani ışık kapalıyken onlar da kapalı, oysa tam tersi olmalı. Işık kapalıyken o mini led aktif, ışık açık olunca da kapalı olmalıydı ya, neyse.
Son olarak tam aradığım şeyi buldum aslında. UU465093 kodlu ürün, hem büyük anahtarlı, hem ışıkları doğru, hem de nötr istemiyor. Fakat bunda da ek bir cihazı ampul noktasına bağlamak gerekiyor, bunun için de avizelerin sökülmesi gerekecek. Bu, içlerinde en pahalı ama benim en kolay halledebileceğim ürün olarak görünüyor ama şu avize altına takılması gereken şey de olmayaydı, iyiydi. O baya bir yoracak.
Bugrayoutube
Merhaba, Bu videoda lambalarımızda kullanılan klasik butonlu anahtarların yerine modern, arka aydınlatmalı, kapasitif dokunmatik anahtarların nasıl bağlanabileceğini anlatmaya çalışacağım. 5 dakikalık basit bir işlemle odalarınıza renk katacak olan bu anahtarın montajına dair detaylar videoda. İyi seyirler. Ürün Linki : https://bit.ly/37bq3hP 0:00 Ürün İnceleme 1:44 Montaj 4:14 Kullanımhttps://www.youtube.com/watch?v=ALfCeKWxJag
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ray2 -- 2 Mayıs 2025; 3:53:54 >
-
Hocam bende direk bir defaya mahsus ürünü bize göndermenize gerek yok gibi bir uyarı çıktı. Bunu iki farklı siparişe bağlı iki iade için de yaptı.
Bir dahakine daha dikkatli ilerletirim iade işlemlerini 👍🏻
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
UU465093 ve YQ277340 benim kullandığım fiziksel olanla aynı. Görüntüleri farklı. Ben büyük alanlı ve fiziksel olsun istedim çünkü basması kolay ve bastığından emin oluyorsun gözün kapalı bile olsa. Bu model benim kullandığım: CU757185. Ayrıca fiziksel diyorum ama sonuçta tek basmalı bir buton. Yani standart anahtarlar gibi görsel olarak açık kapalı pozisyonu yok.
Avizeyi söküp kondansatör ekleme işi çok basit. Gözünüz korkmasın.
Diğer bir konu ise ben hep 3lü aldım. Mesela mutfak balkonu tekli ama 3lü bağladım. 2si boşta. Boşta olana da senaryo atadım. 1. Buton balkonu açıp kapıyor. 2. Buton senaryo ile mutfak ışığını açıp kapıyor. 3. Buton da mutfak tezgah ışığını açıp kapıyor.
Tuya senaryo konusunda çok başarılı. Hayal gücüne göre aklına gelen neredeyse her şeyi yapabilirsin. Aslında bir anlatım çekip YouTube'a koyasım var ama zaman bulamıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
merhaba, wincreditte 4 seferdir 2940 jeton çıkıyor, 2950 çıkması için yapabileceğim taktik var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamamen şans.
-
Bu benim kullandığım ürün. Çok şık bir ürün. Lamba açıksa butonlar mavi görünüyor kapalıysa kırmızı. 10 tane aldım çeşitli şekillerde. Teklisinden dörtlüsüne kadar hepsini aldım. Hepsini bağımsız olarak kontrol edebilirsin. İsimlerini değiştirirsin. Zamanlayıcı kurabilirsin. Şu kadar süre açık kalırsa otomatik kapat komutu verebilirsin (tuvaleti açık unuttuğum için süre koydum ona). Anahtarın hemen üzerinde buat varsa nötr çekmek 5 dk bile sürmez. Ama köşeli olanlarda Allah yardım etsin. 1-2 tane köşeli odayı yapabildim ancak dün 5-6 saat 3 odayla uğraştım olmadı çıkmadı. Dapdar deliklerde parmaklarımla klavuz itmekten parmaklarım parçalandı hep. İyileşince denemeye devam edicem kaçarı yok bu iş yapılacak.
Tuya destekli almanı tavsiye ederim homeassistanta da kolaylıkla aktarılıyor. Homekite tanımlanıyo böylelikle. İphonede siri ile bile kontrol edebiliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4TL14M -- 2 Mayıs 2025; 12:17:39 >
-
Merhaba Acil bir sorum olacak 1000 TL kredi ile alınan ürünler iptal edilince Kredi iade ediliyor mu
Hepsini edersen iptal olabilir ama arasından 1 tane iade ettiğim çok oldu iptal olmadı. Son iademden sonra kampanya çıkmamaya başladı.
-
Wincreditten 1800 kredi geldi ilk defa, daha önce karşısına çıkan oldu mu
Vayy çok iyiymiş hiç görmedim.
-
63 jeton gerekli, %4 jeton iadesi diyor, 2ye bölmem gerekecek yine ama kaça kaç emin değilim
İlk alışveriş %4+10 ise 480 TL lik yapın. İkinci alışverişte yarım saat içinde yaparsan büyük ihtimal %6 verir. Onda da 3000 den eksik kalan jeton sayısını 0,06 ya bölersin çıkan sonuç kadar alışveriş yaparsın büyük ihtimal 530-540 civarı bişey olur.
-
Hangisi sizinki hocam? Mesaj içinde 3-4 ayrı modelden bahsettim, sonuncu olan mı sizinki?
-
Chevolink YW269246
-
bu kredikazan muhabbeti sanırım yaptığım.
900'ü geçince oran artıyordu ben de 920 liralık mal ekledim aldım vergisiyle 1500tl falan ödedim, 520 kredi kazandım.
gün gün ekletiyor, bilmediğim için 2 kere 2 ye katlayalım mı dedi evet dedim, onlar meğer çeke dönüşüyormuş. onlar yandı.
sizin wincredit dediğiniz bu mu? oran da bu şekilde mi?
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X