Şimdi Ara

Temiz Araç Kriterleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum sitede araç bakarken size göre Temiz araç kriteriniz nelerdir ?

misal benim ilk kriterim

1.kaput tavan ve şaselerde işlem olmayacak
    2. Araç 120.000 Km altında olacak
    3.Kozmetik açıdan direksiyon ve ön konsolda yıpranma minumum olucak.

Nedendir bilmiyorum özellikle bu direksiyon da bir takıntı yaptım ,insan gibi tek kişi tarafından kullanımış bir aracın direksiyonunun kolay kolay yıpranmayacağı kanısındayım.
    Direksiyonun rengi atmış yıpranmış olan araçlar sanki kiralık veya hor kullanılmış gibi geliyor.

Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

• Kesinlikle orijinal olmalı.Mesela Jantlar arabanın fabrikadan çıktığı gibi olmalı. Sonradan takılan neredeyse hiçbir jantı beğenmiyorum. Teyp orijinal olmalı fabrikadan çıkan teyp. Vites topuzu, iç döşemesi ( sonradan deri kaplayanlar oluyor) hiçbiriyle oynananmamış olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parlak paspas olmayacak.

Direksiyon Sedef kaplama olmayacak.

Aracın köpüklü fotoğrafı olmayacak.

Araçla birlikte sahibinin fotoğrafı olmayacak ( hangisini satın alacaksak... )

Sigara içilmemiş olacak.

Muayyer yazmayacak ( yazanlar ne demek OLDUĞUNU bilmiyor ,bilse de uygulamazlar )

Aracın üstünde hiçbir yazı, logo , işaret , imza , parlak harfler vs olmayacak,

Direkler ve Şaside oynama olmayacak. Eski araçlar için ( 20 YAŞ ) Tavanda sadece boya olabilir. Güneş yanıklı binmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Icinde sigara icilmemis olacak

#Arabada fabrika cikisli parcalar haricinde yan sanayi parca olmayacak

#Araba fircayla yikanmis olmayacak

• 1 parça boya dahi olsa o aracı almam. Artık almam. Boya takıntım yoktu ancak her türlü hile hurdayı gördükten sonra arka çamurluğun yarısı bile boyansa almam.
    Koltuk döşeme ön göğüste delik yanık kırık sökük ezik olursa almam.
    Sigara içilmişse almam.
    servis bakımsız aracı da almam.
    2.3.4.5. sahibinden araç almam, önceliğim her zaman ilk elden kullanılmış olur.
    bayanın kullandığı arabayı da almam.
    düşük donanımlı araç aldığım görülmemiştir.
    ülkemizin doğusundan araç almam. akdenizden de hiç araba almam.

KİMDEN ALIRIM ?
    baba parası ile değil de gerçekten emek veren alın teri döken ve malının kıymetini bilen adamın arabasını alırım.

• Öncelikle motor ve elektronik durum, şase ve direkerin sağlamığı ve kozmetiği. Boya o kadar mühim değil.

İç mekan temizliği ve arabanın dış durumu şeklinde devam eder.

• En önemli etken benim için motor. Motorun harika olması lazım. Km düşürme olayı ikinci etken çok dikkat etmek lazım. Boya takıntım yok. Değişen de olabilir ama kazalı fotoğrafı olacak yoksa olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suv otomatik araç Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Sıfır araç tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Mümkünse ilk sahibi değilse 2 sahibi bunun dışında 3-4 sahibinden kesinlikle almam.
    2.Kaput Tavan boya olmaması 2 parça dan fazla boya olmaması ( Benim tercihimdir boya olunca araba gitmiyor mu diyenler gidip boyalı araba alsın )
    3.Jant orijinal olması ve bunun dışında araç üzerinde çok oynama yapılmaması tercih sebebimdir.
    4.Araç 150.000 KM Geçmemiş olması

Alırken bunlara dikkat etmekteyim.Bu kriterler uyuyorsa ekspertize sokuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 4 Mart 2015; 11:05:49 >
  • 2. el araba almam artık.

Bir araç alırım 4-5 yıl binerim giderim farkı neyse verir üst modelini alırım.

Ne alıcı ile uğraşırım bu saatten sonra ne satıcıyla.
  • Değişeni olabilir, kazası olabilir. Bunlar benim için önemli değil. Yeter ki değişen parçalar orijinal kullanılsın. Lokal boya önemli değil ancak komple boya sıkıntı. İç döşeme ve tavan mutlaka pür-u pak olmalı. Belkide benim en önemli kriterim. Aynı şekilde iç aydınlatma ve ön konsolda kusursuz olmalı. Ekspertiz yaptırdıktan sonra sonuç olumlu ise kilometre benim için pek önemli değil. 350.000 km'de temiz ve bakımlı Palio alıp 700.000'e kadar binen insanlar tanıyorum bizzat.
  • istetmesi kullanılmamış olacak (!) , içinde küfür bile edilmemiş olacak

şaka bir yana benim araç alma kriterlerim şunlar

1. mutlaka dizel ve manuel olacak

2. illaki benzinli alıcaksam arabaya LPG nin L sinin bile değmemiş olması lazım

3. kilometre 150 bin altı olmalı , 150 bin üstü ama çok temiz ve bakımlı ise fiyatı çok makul olursa kilometre kriterimi fiyatına göre esnetebilirim

4. 2-3 parça boya beni bozmaz,, araba temiz ve bakımlıysa,şase ve direkler sağlamsa mesele yok

5. siyah ve kırmızı renk kesinlikle alınmaz ,, tozu kiri çok gösteriyor,güneş yanığı oluyor,sık sık pasta cila ve yıkama gerekiyor

6. iç döşeme rengi mutlaka koyu renk olmalı,,, açık renk döşemeler ne kadar dikkat edersen et çok kirleniyor

7. mutlaka çelik jant olmalı,tercihen 17 '' olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olur,,, kapak jantlı arabaya asla binmem

8. olursa tercih edeceğim tek donanım hız sabitleyici ,, olması şart değil ama olursa tercih sebebi olur ,,, multimedya navigasyon ses sistemi genelde ben kendim taktırıyorum ,,, klima tabiki olmazsa olmaz,digital çift yönlü olursa tadından yenmez

• -100.000 km üzeri almam
    -Sigara icilmisse almam
    -Camda sticker,çakma zenon,saçma sapan jantı varsa almam
    -Ustanızı getirip baktırırsınız triplerindeki heriflerden almam
    -Tavan,kaput ve direklerinde oynama boya varsa almam
    -Aracıyla ilgili saçma sapan türkiyede böylesi yok yazanlardan araba almam
    -Arabanın ufak tefek eksigi olup yaptırmadan satan adamdan araba almam
  • kaputun altı saat gibi olacak
    2 yaşının altındaysa değişen olmaması
    2 yaşından büyükse sadece tampon değişimini makul karşılarım
    istanbul arabasıysa 2-3 parça boya olabilir

en önemlisi pazarlık yapacak
  • Aracın motorunda sıkıntı yoksa ve kaza yapılmamışsa 100.000 altındaysa o araç temizdir iç döşemelerde güzelse hayırlı olsun .
  • Baski-Balata degismis mi? Degistiyse yetkili servistemi degismis? Bu önemli,birde farlara dikkat ederim.Ayrica alacagim arac en fazla 100.000 km olur.
  • - İstanbul'dan araç almam.
    - Deniz kenarı illerden nemden dolayı; çürüme ihtimalina karşı uzak dururum.
    - Ön kaput, ön tampon darbeli, boyalı araçlardan uzak dururum. ( Ne kadar yapılırsa yapılsın motor darbe aldıysa arıza verme ihtimali artıyor.)
    - Sigara içilmemiş olması
    - Sağında solunca sağma sapan yazı olmaması vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucamayankarga

-100.000 km üzeri almam
    -Sigara icilmisse almam
    -Camda sticker,çakma zenon,saçma sapan jantı varsa almam
    -Ustanızı getirip baktırırsınız triplerindeki heriflerden almam
    -Tavan,kaput ve direklerinde oynama boya varsa almam
    -Aracıyla ilgili saçma sapan türkiyede böylesi yok yazanlardan araba almam
    -Arabanın ufak tefek eksigi olup yaptırmadan satan adamdan araba almam

Araba almiyorsun demekki

• imzamdaki aracımı yazın aldım hocam bütün standartlarıma uyarak
  • Model yilina göre kriterler değişir ama ben genel olarak yazayım.

1. Model yilina gore yılda ortalama 15 bini geçmeyecek. Mesela 2012 model 50 bin deki aracı almam ama 2010 modelini alırım.

2. Direksiyon ve koltuklar kilifsiz kullanılmış olacak.

3.viteste tespih olmayacak.

4.jant yada kapaklards logo olacak.sonradan takılmış olmayacak

5. Bütün donanımları çalışacak. Satışa hazır olacak.

6.galeri yada al satıcıdan olmayacak.

7.5yasindan fazla ise boya çok önemli değil 3-5 parca boya olacak elbet. 1-2:yasında ise boya olmayacak. Değişkenli arabayı almam. Hasar kaydı 5 bini geçmeyecek.

• Benim eski unocan gibi olacak
    Direksiyon çok kaygan olduğu için sadece kılıf vardı.
     Temiz Araç Kriterleriniz ? Temiz Araç Kriterleriniz ? Temiz Araç Kriterleriniz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.