Şimdi Ara

Telekomünikasyon Kurumu, Youtube yasağının devam ettiğini açıkladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telekomünikasyon Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Youtube'' internet sitesinin engelleme işlemlerinin mahkeme kararlarıyla gerçekleştirildiğini belirtilerek, ''tekrar açılmasının mahkeme kararıyla mümkün olabileceği'' bildirildi.

    Açıklamada, bazı basın yayın organlarında ''Youtube'' internet sitesinin açıldığına ilişkin haberlerin bulunduğu hatırlatıldı.

    ''Bu haberlerin kamuoyunu yanıltıcı mahiyette bulunması nedeniyle açıklama yapılmasına gerek görüldüğü'' ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Youtube internet sitesinin engelleme işlemleri mahkeme kararlarıyla gerçekleştirilmiştir. 5651 sayılı yasanın 8. maddesinin 9. fıkrasında yeniden açılma usulüne yer verilmiş olup, bu yasal prosedür çerçevesinde tekrar açılması mahkeme kararıyla mümkün olabilecektir.''

    Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından ''Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret'' suçu kapsamında yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, ''Youtube''a erişim yasağının devam ettiği bildirildi.

    Bu yasağın kalkması için ''suç teşkil eden içerikteki görüntülerin internet sitesinden çıkartılması ve soruşturmaları yürüten ilgili savcıların Telekomünikasyon Kurumu'na ''erişimin engellenmesine ilişkin yasağın kaldırılması için yazı göndermesi'' gerektiği kaydedildi.

    Bu kapsamda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçlarını Soruşturma Bürosunca, bugüne kadarki bir soruşturma kapsamında erişim yasağının kaldırılması istendi. Ancak, ''Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret'' suçu kapsamında yürütülen diğer soruşturmalar kapsamında ''Youtube''a erişim yasağının devam ettiği ifade edildi.







  • Şu an açık değil mi youtube? Benim netten youtube açık olsa bile giremiyorumda...
  • belliyde öyle olacağı
  • ya zaten açılmadı ki ortalığı biri velveleye verdi türk telekomda son noktayı koydu aha açıldı ha açılmadı ne fark eder ben ve benim gibi onbinlerce kişi zaten illegal yollarla bu siteye giriyor sallayın gitsin hatta bence temelli kapansın kurtulalım.
  • ben youtubesiz yapabiliyorum peki ya siz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.