Şimdi Ara

Telefonu instagram ağırlıklı kullanmak ömrünü azaltır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben instagram üzerinden ürün satışı yapıyorum. Haliyle günün 5 6 saatini instagramda sayfalarla beğenilerle geçiriyorum. Sorum ise şu ben iphone 8 plus kullanıcısıyım.256 gb lık modelini aldım ve uzun süre kullanmak istiyorum açıkcası İphone 7den geçtim ve şarjı çabuk bitmeye başlamıştı son zamanlar(11 ay kullanıp sattım). Acaba bunun sebebi instagram gibi sosyal medya hesaplarında çok takılmak olabilir mi ? Yani şöyle diyeyim arkadaşlar.

Sizce instagram telefonun ömrünü kısaltır mı ? İnstagram için 1000 tllik ayrı bir telefon ve hat almak sizce daha mı mantıklı? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar mutlaka vardır. Bilgilendirirse çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En asagi 4500 liralik bir telefonda boyle bir sey dusunulmesi gereksiz hocam. Ama instagram bol gorselli bir uygulama surekli interneti kullaniyor konum da aciksa ortalama bir oyun kadar sarj yiyebilir. Hic kafaniza takmayin dibine kadar kullanin sarjinizi cok dusuk yuzdelere indirmeyin azaldikca takin pil icin baslica buna dikkat etmeniz yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanclskn

En asagi 4500 liralik bir telefonda boyle bir sey dusunulmesi gereksiz hocam. Ama instagram bol gorselli bir uygulama surekli interneti kullaniyor konum da aciksa ortalama bir oyun kadar sarj yiyebilir. Hic kafaniza takmayin dibine kadar kullanin sarjinizi cok dusuk yuzdelere indirmeyin azaldikca takin pil icin baslica buna dikkat etmeniz yeterli.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler de şunu anlamadım o fiyattaki telefonda bunu düşünmek gereksiz derken ne anlamda ? Sizce 1000 liraya ikinci bir telefon almak mantıklı mı? Ve zarar vermez diye mi düşünüyorsunuz acaba ?

• Jaycees kullanıcısına yanıt
    Yani o kadar para verdiginiz telefonlarda pilin olme derdini dusunmeyelim demek istemistim. 8 plus batarya konusunda cok yeterli instagramin tuketimi batarya omrunu etkilemez.

• 11 aylık ip7'niz ile kaç saat ekran süresi, kaç saat boşta süresi alıyordunuz? ben de ip7 yeni aldım şu an için 5-6 saat arası ekran süresi alıyorum.

bu arada sorunuzla ilgili, bir zarar vermez. en kötü ihtimali düşünecek olursak pil ömrü azalır ve şikayetçi olursanız 1.5 2yıl sonra pil değiştirirsiniz, yine 1000 liralık telefondan çok daha ucuza gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peter Hammill -- 21 Şubat 2018; 23:15:42 >
  • İnstagram satışı için çok büyük yatırım hocam iphone 7-8 falan. 3 seneye yakındır bende satış yapıyorum samsung s3 gayet işimi görüyor.şarj etmek dışında tabi fişe takılı yaşıyor :)

Almışşınız kullanın gitsin telefon bu sonuçta tekrar tekrar masrafa girmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence telefonu kutusuna koyun düşük fiyatlı bir telefon alıp onla görün hocam tüm işlerinizi iphone 8 plus eskimesin yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnstagramı aşırı kullanmak telefonun ömrünü kısaltmaz hocam . Sonuçta bu cihazlar kullanılmak için üretildi . Pilin belli bir devri var bunu tamamladıktan sonra şarj performansı düşmeye başlar eğer günde 2-3 defa şarja takıyorsanız zamanla piliniz daha az gitmeye başlar bunuda bataryayı değiştirerek önleyebilirsiniz . İşlemciye va falan bir etkisi olmaz . İstediğiniz gibi kullanın , rahat 3 yıl götürür sizi telefonunuz.

• Telefon kenarda dursa bile bataryanın ömrü yıllandıkça kısalıyor.
    Bir de android telefona alışması daha zor gelir. Bence telefonu ihtiyacımız doğrultusunda kullanmayacaksak, asıl o zaman daha çok zarardayız.

Hele ki varsayım üzerinden yola çıkarak telefonu kenarda bekletmek bence mantıklı olmaz.
  • Bence banka kasası kiralayıp içine koyun aman eskimesin tozlanmasın mezara götürürsünüz.

• Çok ağır oyun oynamayın yeterlidir . Bazı oyunlar var 3 saatte telefonun şarjını bitiriyor. Tabi tek sıkıntı şarjın bitmesi değil . Pil aşırı ısınıyor ve lityum iyon piller ısınırsa veya aşırı soğursa kapasitesinde düşüş meydana geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

En asagi 4500 liralik bir telefonda boyle bir sey dusunulmesi gereksiz hocam. Ama instagram bol gorselli bir uygulama surekli interneti kullaniyor konum da aciksa ortalama bir oyun kadar sarj yiyebilir. Hic kafaniza takmayin dibine kadar kullanin sarjinizi cok dusuk yuzdelere indirmeyin azaldikca takin pil icin baslica buna dikkat etmeniz yeterli.

Hocam tam tersi o kadar para verdiğim için aslında biraz tereddüteyim. O yüzden sordum. Çünkü telefondan çok memnunum ve ilerde bataryasının ölmesi bana telefonu değiştirtmemeli diye düşünüyorum. Fuzuli masraf oluşmasın anlamında diye düşündüm kendim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peter Hammill

11 aylık ip7'niz ile kaç saat ekran süresi, kaç saat boşta süresi alıyordunuz? ben de ip7 yeni aldım şu an için 5-6 saat arası ekran süresi alıyorum.

bu arada sorunuzla ilgili, bir zarar vermez. en kötü ihtimali düşünecek olursak pil ömrü azalır ve şikayetçi olursanız 1.5 2yıl sonra pil değiştirirsiniz, yine 1000 liralık telefondan çok daha ucuza gelir.

Hocam acıkcası ekran acık kalma süresi gibi durumlara hiç bakmamıştım ama şöyle söyleyeyim ben asla oyun oynayan biri değilim telefonla. Sadece sosyal medya ve günlük arama mesajlasmalarla kullanan biriyim. Günlük olarak 9 10 saat kadar şarjı dayanıyordu açıkcası. Ekran ve hafıza da küçük olduğundan plusa geçmiştim zaten.@Peter Hammill

Hocam ben instagram için yatırım yapmadım. Kendi kullandığım şahsi telefonla yapıyordum zaten. Ama sırf bu iş için syrı bir telefon alayımmı diye düşündüm.@KoşanBalık

• quote:

Orijinalden alıntı: Yabancı Karakter

Bence telefonu kutusuna koyun düşük fiyatlı bir telefon alıp onla görün hocam tüm işlerinizi iphone 8 plus eskimesin yani.

Hocam sanırım burada biraz sitem amaçlı yazmışsınız ama şöyle anlatayım ben 24 ay taksitle bir telefon almadım. Ya da maaşımın 2 katıyla bir telefonda almadım. Yalnız takdir edersinizki maaşlı calısan biri için genede büyük bir para telefon için. Neden aldın derseniz? Hoşuma gitti ve aldım. Ama dediğim gibi instagramı ve telefonu çok etkin kullanan biri olduğumdan takdir edersinizki telefonun bir an önce miladını doldurmasını istemem. Çünkü tam istediğim boyut ve hafızada bir telefon. Sizede sormak istediğim eğer bilginiz varsa sizce yan telefon yapmalı mıyım olacaktır yani ? @Yabancı Karakter

Bu şekilde biri değilim hocam yukarda da anlattım. Taksitlerle kendimi zorlayarak aldığım bir telefon değil. Sadece mantıksız bir şekilde hareket edp telefonun batarya ömrünün kısa sürede bitmesini istemem. Bunda da yanlış birşey görmüyorum açıkcası.@cedric...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaycees -- 23 Şubat 2018; 14:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 32aslan

İnstagramı aşırı kullanmak telefonun ömrünü kısaltmaz hocam . Sonuçta bu cihazlar kullanılmak için üretildi . Pilin belli bir devri var bunu tamamladıktan sonra şarj performansı düşmeye başlar eğer günde 2-3 defa şarja takıyorsanız zamanla piliniz daha az gitmeye başlar bunuda bataryayı değiştirerek önleyebilirsiniz . İşlemciye va falan bir etkisi olmaz . İstediğiniz gibi kullanın , rahat 3 yıl götürür sizi telefonunuz.

Hocam ben ip7 yi 11 ay kullandım ama batarya ömrünün gittikçe azaldığını gördüm gün içinde 9 10 saatte şarjım tamamen bitiyordu. O yüzden bu telefonda da aynı durumlar baş gösterir mi diye düşübüyorum. Haliyle o durum korkutuyor beni. Sonuçta verilen para az değil. Gösteriş içinde almadım tamamen hoşuma gittiği için aldım ama telefonun 2 senede ölmesini istemem tabiki memnun olduğum bir telefondan. Ancak ne yapmam gerektiğine çok kararsızım bir 1000 tlye telefon almak da mantıksız geliyor bir yandan @aslan32

Yok hocam hiçbir zaman oyun oynamaysn biriyim. Ama instagram ve aşırı kullanımdan dolayı batarya ömrü sonlanır mı acaba diye düşünüyorum. Ama bir yandan da 1000 tl telefona vermek de mantıksız geliyor biraz galiba çok arada kaldım açıkcası. @flowerhorn

Evet o kısımlara katılıyorum hocam ama beğenerek aldığım ve uzun süre kullanmak istediğim telefonun 2 yılda ölü bir hale geçmesini istemem haliyle. Beni de korkutan bir durum bu. Ama bir yandan da 1000 tl bir telefona vermek yerine bunu kullanmak mı daha mantıklı diye düşünüyorum. @Mobidik

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Hocam tam tersi o kadar para verdiğim için aslında biraz tereddüteyim. O yüzden sordum. Çünkü telefondan çok memnunum ve ilerde bataryasının ölmesi bana telefonu değiştirtmemeli diye düşünüyorum. Fuzuli masraf oluşmasın anlamında diye düşündüm kendim için.

Ölürse pili değiştirirsiniz max 150 tl tutar bunun için bu kafar neden kafa yoruyosunux?

yeni bi telefon alsanız 1000 tl .. pil değiştirseniz 150 tl

Sonuçta bu cihazları kullanmak için alıyoruz hocam , çok pinpirikli biriyseniz 1000 liraya ipad alabilirsiniz . Hem şarjı çok gidiyor hem de büyük ekran. Sizin cihazınız ipadmiş aslında ip8 plustan ziyade.

• quote:

Orijinalden alıntı: galaxyg

quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Ölürse pili değiştirirsiniz max 150 tl tutar bunun için bu kafar neden kafa yoruyosunux?

yeni bi telefon alsanız 1000 tl .. pil değiştirseniz 150 tl

Hocam gelen cevaplar neden iğneler tarzda anlamadım. Bilgim olmadığım için buraya konu açtım. Yani size göre böyle bir durumda ölen durum sadece batarya olur ve bunu da değiştirdiğimizde problem ortadan kalkar mı sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: 32aslan

Sonuçta bu cihazları kullanmak için alıyoruz hocam , çok pinpirikli biriyseniz 1000 liraya ipad alabilirsiniz . Hem şarjı çok gidiyor hem de büyük ekran. Sizin cihazınız ipadmiş aslında ip8 plustan ziyade.

Cihazınız ipadmiş 8 plustan ziyade derken hocam ? Anlamadım durumu maalesef ? 😄

Yani diyorum ki ip8 plus yerine ipad alsaymışsınız sizin için daha kullanışlı olurmuş .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.