Şimdi Ara

TELEFONU ÇOK KARIŞTIRDIĞIMDA MİDEM BULANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
33.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yolda araba otobüste vs telefondan mesaj yazamıyorum telefonu fazla karıştıramıyorum kitap okuyamıyorum hemen midem bulanıyor bilgisayar yada psp de oyun oynarkende öyle hele ki macera oyunlarında hem başım ağrıyor hem midem bulanıyor çok kötü bir bulantı anlatamam size vede baş ağrısı sanki ensemden ve şakaklarımdan şiş sokuyorlar gibi yarım saaten fazla pc de oyun oynayamıyorum

sebebi ne olabilir???içinizde benim gibi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~kasva~ -- 20 Aralık 2010; 15:41:18 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefona Bakınca Mide Bulantısı

Telefona bakarken veya kullanırken mide bulantısı yaşamak yaygın bir sorundur. Bu durum, özellikle hareket halindeki araçlarda meydana gelebilir ve "arabada telefona bakınca mide bulantısı" olarak bilinir.

Nedenleri

Telefona bakarken mide bulantısı, beyindeki dengenin bozulmasından kaynaklanır. Telefon ekranına odaklandığınızda, gözleriniz ve iç kulağınızdaki denge organınız farklı mesajlar gönderir. Beyin bu çelişkili mesajları yorumlamakta zorlanır ve mide bulantısına neden olabilir.

Belirtiler

Telefona bakarken mide bulantısının belirtileri şunları içerebilir:

• Mide rahatsızlığı
    • Bulantı
    • Baş dönmesi
    • Kusma

Risk Faktörleri

Telefona bakınca mide bulantısı yaşama riski şu faktörlere göre daha yüksek olabilir:

• Hareket halindeki araçlar
    • Parlak ekranlar
    • Uzun süre telefona bakma
    • Diğer hareket hastalığı türlerine sahip olmak

Önleme ve Tedavi

Telefona bakarken mide bulantısını önlemek veya tedavi etmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Araba kullanırken telefona bakmaktan kaçın: Mümkün olduğunda, araba kullanırken telefonunu kullanma.
    • Gözlerini sık sık dinlendir: Telefona bakarken düzenli aralar vererek gözlerini dinlendir.
    • Ekran parlaklığını ayarla: Ekran parlaklığını gözlerini yormayacak şekilde ayarla.
    • Baş desteği kullan: Araba kullanırken baş desteği kullanarak başını ve boynunu destekle.
    • Zencefil veya nane kullan: Zencefil veya nane mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • İlaç al: Ciddi mide bulantısı durumlarında doktorun mide bulantısı önleyici ilaçlar önerebilir.

Telefona bakarken mide bulantısı yaşıyorsan, bu sorunu çözmek için bir sağlık uzmanına danışmak faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıradan bir araba tutması durumu, benim de başıma gelir. Yalnız başıma yolculuk yapıyorsam ve yola bakmıyor da kitap falan okuyorsam, telefona bakıyorsam midem bulanır.
  • Sanırım ekran kartında bir problem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Sıradan bir araba tutması durumu, benim de başıma gelir. Yalnız başıma yolculuk yapıyorsam ve yola bakmıyor da kitap falan okuyorsam, telefona bakıyorsam midem bulanır.
    sadece arabada değil az önce psp de oyun oynuyordum kırk yılda bir vakit geçsin diye bakaym dedim yarım saat içinde bir baş ağrısı mide bulantısı şuan çok kötüyüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeşil_yeşil

Arkadaşlar yolda araba otobüste vs telefondan mesaj yazamıyorum telefonu fazla karıştıramıyorum kitap okuyamıyorum hemen midem bulanıyor bilgisayar yada psp de oyun oynarkende öyle hele ki macera oyunlarında hem başım ağrıyor hem midem bulanıyor çok kötü bir bulantı anlatamam size vede baş ağrısı sanki ensemden ve şakaklarımdan şiş sokuyorlar gibi yarım saaten fazla pc de oyun oynayamıyorum

+9999 Aynısı bendede oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yekilord

quote:

Arkadaşlar yolda araba otobüste vs telefondan mesaj yazamıyorum telefonu fazla karıştıramıyorum kitap okuyamıyorum hemen midem bulanıyor bilgisayar yada psp de oyun oynarkende öyle hele ki macera oyunlarında hem başım ağrıyor hem midem bulanıyor çok kötü bir bulantı anlatamam size vede baş ağrısı sanki ensemden ve şakaklarımdan şiş sokuyorlar gibi yarım saaten fazla pc de oyun oynayamıyorum

+9999 Aynısı bendede oluyor.
    Arabadan, otobüste benim de başıma geliyor bu anlattıkların. Ancak Evde ya da açık alanda 24 saat pc başında kalsam da sorun olmuyor. Nedenini ben de bilmiyorum, bilen arkadaşlardan cevap bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: BBoYSySTR

Arabadan, otobüste benim de başıma geliyor bu anlattıkların. Ancak Evde ya da açık alanda 24 saat pc başında kalsam da sorun olmuyor. Nedenini ben de bilmiyorum, bilen arkadaşlardan cevap bekliyoruz

Alıntıları Göster
    Başında Ağırıyo mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok içtim başım dönüyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

Başında Ağırıyo mu?

Alıntıları Göster
    Bende de var sanırım göz ile alakalı bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Alıntıları Göster
    Tamamen Psikolojik
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Alıntıları Göster
    Gözlerin bozuk birader. Git doktora
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden

Gözlerin bozuk birader. Git doktora

Alıntıları Göster
    bu şikayetlerim ile yaklaşık 1 sene önce gittim gözümde hiçbir problem yok gözümden olduğunu sanmıyorum
  • quote:

bu şikayetlerim ile yaklaşık 1 sene önce gittim gözümde hiçbir problem yok gözümden olduğunu sanmıyorum

Göz tansiyonuna baktır hocam. sinsi bir hastalıktır. Hareket halinde gazete falan okumak çok zarar veriyormuş.
    Sağlık ihmale gelmez!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

quote:

Göz tansiyonuna baktır hocam. sinsi bir hastalıktır. Hareket halinde gazete falan okumak çok zarar veriyormuş.
    Sağlık ihmale gelmez!

Alıntıları Göster
    gözle falan ilgisi yok kartal gözü vardır bende mesela ama gene olur normal bişey bu hareket ederken bişey okursan miden bulanır zaten bazılarını hiç etkilemez bazılarında da olur böle

• quote:

quote:

Sağlık ihmale gelmez!

Bir arkadaşın akrabası göz tansiyonundan kör olmuştu. gözleri de bozuk değildi.
  • quote:

quote:

Sağlık ihmale gelmez!

Alıntıları Göster
    Aynısı bende de oluyor.Gözlerde bir acayip oluyo nedense

• quote:

quote:

Sağlık ihmale gelmez!

Alıntıları Göster
    hacı hayırlı olsun cep telefonundan hamilesin

• quote:

quote:

Sağlık ihmale gelmez!

Alıntıları Göster
    arabadayken bulanması tamamen normal bir durum bende arabada gazete felan okuyamam nidem bulanır...Arabada giderken önündeki en uzak noktaya bakarak gitmen gerekli.....Evdede oluyo demişin o olayda tamamen psikolojik aklına getirmemeye çalış....

• quote:

Orijinalden alıntı: turkatak

hacı hayırlı olsun cep telefonundan hamilesin

Alıntıları Göster
    Bu bir hastalıkmış... Geçen senelerde bi yazı vardı. "Motion Sickness" diye... Macera oyunlarında çok fazla hareketten dolayı oluşan bişeymiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Bu bir hastalıkmış... Geçen senelerde bi yazı vardı. "Motion Sickness" diye... Macera oyunlarında çok fazla hareketten dolayı oluşan bişeymiş...

Alıntıları Göster
    tam bilmiyorum ama epilepsi diye bir hastalık var. hatta bazı oyunların başında epilepsi hastaları oynamadan önce doktorla görüşsün filan diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightSLayer

tam bilmiyorum ama epilepsi diye bir hastalık var. hatta bazı oyunların başında epilepsi hastaları oynamadan önce doktorla görüşsün filan diyor.

Alıntıları Göster
    evet göz tansiyonu konusu kafamı karıştırdı arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.