Şimdi Ara

Telefona Su Döküldü Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler telefonuma su döküldü önce içini açtım(vidalrını söküp) pilini filan ayırdım iyice kuruladım 3-4dk saç kurutma makinesiyle kuruttum sonra pirinc kavanozuna attım 5-6 saat sonra aldım biraz bekledi 1-3 saat daha sonra her şeyini takıp açtım ama arada pili takınca flaşn kırmızı ışığı loş yanıyo ve telefonda servis menüsünde deşarj ettim dondu telefon tuşlar çalısıo hoparlör ahize çalısıyo ama kamerada sorun var kamerayı açınca donuyo telefon pili cıkartıp takıyorum kapanıo tekrar açyorum bide flaş bozuk bu sorunların sebebi ne olabilir kendim çözebilirmiyim yoksa servise mi veriyim sarz oluyo acil tek sorunu kamera ile flas

yardımlarınız için teşekkür ediyorum

<h3>Not TELEFON MODELİ K810i</h3>

• bide arkadaşlar telefonu şarja ttakıoyorum yabancı pil sarj oluyor dio ama arada yapıyo bunu her zaman diil bide ms girişinde sorun var herhalde bazen taktığımda görmüyo ve biçimlendirek için izin istiyo bide kamerayı açıyorum hiç bir işlev göstermiyo yani arka kapağını açıca kameranın içindende denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhaniuM -- 16 Mayıs 2009; 12:28:46 >
  • Bir servise göstermende fayda var. Bu kadar müdaheleden sonra adam olur mu bilemem ama en azından olabileceğinin en iyisini yaparlar.
  • bide yeni bi sorun çıktı açıyorum kapanıo gıcık oldum
  • servise verme sana derler üstüne 200 ytl ver sana 210 ytl lik telefon verelim.

yapabileceğin en iyi şey contack bilmem ne var elektronik cihazları temizlemek için ondan al sık elektrik devrelere. yada devreleri tinerle sil.
  • telefonun boardınunu iyice kuruduğundan emin olmadan açmasan daha iyiydi 5-6 saatte olacak iş değil yani ama şimdi yapacağın şey telefonu kapalı tutup iyice kurumasını beklemek yine sıvı temasından oluşan kısa devre geçtiğinde geriye kalan sorunlar gerçek sorunlar olacaktır ve bunlar da senin yapacağın tespitle ortaya çıkacak sorunlar devam ederse servise vermekten başka çaren yok devre elemanı bozulmuşsa kendi kendine düzelmez bu
  • Ekranı, kamerayı, ahize hoparlörünü, hoparlörü, bataryayı ve ses alıcısını çıkarın, gerisini WD-40 yağ ile iyice temizle. Bu yağdan her tarafına bolca sıkın ve temizlemeyin çünkü uçucudur.. Bir kaç saat öyle kalsın. Bu şekilde de sorun çıkarırsa yapılamaz gibime geliyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptopa su döküldü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler hiç bir seye gerek kalmadı çok sükür hersey çalısıo tek sorun bazen pile yabacnı dio bide açıyorum 5-10dkya kapanıo sorun galba pilde sizce??

TEşekkürler
  • gecen ay bi pazar sabahı w810 kolzete düsürdüm işi bitti diye cıkarmadımda on dakika kadar içinde kaldı cıkardıgımda ısgının yanıp sondügünü gördüm hemen hafifden cesmede durulayıp bütün parcalarını en ince ayrıntısına kadar söktüm gazetenin üstüne sarıp evden cıktım aksam sıcak bişey vurmadan kuruladım sonra topladım calıstı ama ekranın yarısı acık renk veriyordu sac kurutma makinasının yardımıyla düzeldi bide iki üc gün tuslar farklı basıyordu 7 ye basınca 0 walkmana basında kısayol menüsü cıkıyordu ama sonra hepsi düzeldi
  • bende eski telefonum W700 ü girer girmez pantolon cebimden klozete düşürmüştüm.Islandı tabi açıldı ama ekran simsiyah.

Sonra pirinç dolu kavonoza w700 ü arasına sıkıştırdım ve iyice sıkıp 1 gün beklettirdim.
    Sonucunde herşey sorunsuz çalıştı.

böyle su girme olaylarında kesinlikle saç kurutmayla kurulamayın,içinide açmayın.Telefona iyice zarar verebilirsiniz.

Tek çözüm PİRİNÇ.pirinç nemi emdiği için telefonunuz çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Spears -- 17 Mayıs 2009; 19:18:29 >
  • bence resime gerek yoktu. hepimizin pirinçin nasıl bi şey olduğunu bildiğimizi düşünüyorum :D
  • tamam fırat,sildim...

Dediğim gibi heleki saç kurutma makinesi kullanmayın malzemeyide eritirsiniz he..Pirinç en doğal çözüm
  • hepinize teşekkürler üzerine azdaha princ döktüm bakalım işe ayrıyacak mı bide bnm denklaşör çalısmıyo yani yarı çalısır hatta o bile yok bunun telefoncudan başka çözümü varmı Kurufasulye filan
  • Yorumları okyamadım ama birkaç gün kalsın pirinç dolu kavanozda etkisi olbilir..
  • bende nokia 2700 vardı parkta havuza dustum sonra eve geldim pilini flan cıkardım iyice kuruttum ve sonra telefon calısmadı 2.5 ay sonra oynadım açmaya çalıştım ilk mor bir ekran geldi gitti sonra telefon sorunsuz calıstı
  • arkadaşlar aklınızda bulunsun. suya düşen telefon deniz suyu veya pis suya düştüyse önce onu temiz suya sokun iyice temizleyin. sonra çıkarabildiğiniz tüm parçalarını çıkarıp pirincin içine gömün. yani her tarafını iyice pirinç kaplamış olacak şekilde örneğin pirinç kavanazona bırakın. en az 24, garanti 48 saat bekleyin. asla saç kurutma makinesi kullanmayın içini yakarsınız. bu şekilde bir nokia n97 bir de başka bir kızaklı nokiayı kurtardım.
  •  Telefona Su Döküldü Yardım
  • ARKADAŞLAR TELEFONUNUZ SUYA YADA DENİZE DÜŞERSE KESİNLİKLE FÖN MAKİNASI VB. ŞEYLER KULLANMAYIN

ÇÖZÜM = ELEKTİRİKLİ SÜPÜRGE VE PİRİNÇ

AŞAĞIDAKİ VİDEODA ANLATTIM BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=RbbTTvldrAM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.